Boy 69 bizimki kilo 8.5 iki aydır kilo almıyor malesef benimkiKac kilo boyu kac?
Bu arada kızlar bebeklerinizn boyu kilosu kac artık az alıyolar hepimizinki merak ettim çevre nasıl diye ??
Mamayı bir türlü içiremedim benimkine ah KESK’e içse oda bende rahatlıcam bir nebzeBugün kontrole gittik, bebem 3 haftada sadece 150 gram almışDoktor 15 günlüğüne mamaya başlattı, sonrasında tekrar tartılıp ek gıdamız planlanacakmış bakalım. Boyu 9 aylık kilosu 5 aylık bebek ölçülerindeymiş, tam bir sırık olacak sanırım benimki
Arkadaşım da tıbbi mama kullanıyor onun bebegının de alerjısı var ama emziriyodu ilk aylarda sonra emmemeye basladı bebegi Dr gitti alerjiyi öğrendi mamaya geçtiler 3 yaşına kadar süt ve ürünleri yasakmış öyle demiş Dr u.. Her bebek farlı tabiki.. Ben de cok istiyodum 6aylık olduk nerdeyse yogurt Bi kasık denettim zorlandı benimki de. Bi daha da veremedim..Benim bebeğime tes yapılfı deri testinde inek sütü şüpeli çıktı.kan verdik temiz çıktı.bebeğimin ağız kenarlarında egzama var.yoğurt verfiğim gün slevlenfi kızardı.kendim 2 hafta diyet yaptım süt ürünü bisküvi dahi yemedim.bebeğimin yüzü parladı.geçti.fiyeyi bozdum bozduğum gün tekrar yoğurt verdim sofrada sabah kalktığında tekrar başlamıştı kızarıklığı.şuan yine kötü oldu yüzü..anneler kendi deneye deneye buluyor .doktora anlatıyoum yoğurtu getir burda deneyelim diyor.iki kez denedim ikisindede tesadüf olamaz.ve kendim diyet yaptım ışıl ışıl olmuştu bebrğimin yüzü.sanırım hassasiyeti var süt ürünlerine. umarım geçicidir.yoğurdu çok severek yemişti.çok üzülüyorum.bu arada hem emziriyorum hem mama veriyorum.mamanın içindede inek süt proteini var.kafamı karıştıran kısmı bu.diyet yaptığımda mamayı içiyordu .mama etkilemedi.
Kac kilo boyu kac?
Bu arada kızlar bebeklerinizn boyu kilosu kac artık az alıyolar hepimizinki merak ettim çevre nasıl diye ??
Mamayı bir türlü içiremedim benimkine ah KESK’e içse oda bende rahatlıcam bir nebze
Gece beslenmesi az bu ay için. Bence alarm kurup kalkıp besle. Ben halaaa geceleri 2 saatte bir kalkıp emziriyorum. Pertim çıktı yorgunluktan ama canı sağolsunAslinda benim gozume kucuk gelmiyordu. Ama persentile baktim bi de kilo dedim noluyor. Bezi hep çişli oluyor bazen hatta cok dolduruyor. Günde 6-7 kez drgistiriyoruz. Cok da saymadim ama 3-4 saatte bir degisiyor. Bi taraftan hani annem bizim ailenin cocuklari boyle diyor. Yüzden yanaklı tombis gibi duruyor ama vucut daha zayıf. Iste biraz taktım ben de. Simdi biraz kilo yapan vr yiyebilecegi seylere odaklanacagim. Bi de benimki mamayla besleniyor sadece son 2 aydır. Bilmiyorum niye boyle oldu. Az ve sık besliyorduk biz. Cunku bir seferde biberonu bitirmiyor acaba ondan mi. Ya da grce uykusu bazen uzun surduginde sabaha kadar icmedigi zamanlar oluyor. Ya da 1 kere iciyor yalnizca
Benim bebeğin de 6. Ay ölçümünde boyu 72 kilosu 7.800 çıktı. Kilosu bi tık az seninkinin ama doktoruna şaşırdım. Ek gıda zamanı gelmiş bebeğe mama başlamak da garip bence. Yerinde olsam ek gıdaya yüklenirdim mama vermek yerine.Bugün kontrole gittik, bebem 3 haftada sadece 150 gram almışDoktor 15 günlüğüne mamaya başlattı, sonrasında tekrar tartılıp ek gıdamız planlanacakmış bakalım. Boyu 9 aylık kilosu 5 aylık bebek ölçülerindeymiş, tam bir sırık olacak sanırım benimki
Sma aldım içmedi aptamil aldım onuda içmiyor canım ya vanilya şurubu koydum gene içmedi biberondan nefret ediyor kaşıkla denim. Dedim yok hiç bir şekil kabul etmiyorBoyu 70 kilosu da 7150 gram canım. 5,5 aylık olucaz.
Bize de doktor çok alışmasın diye tadı çok güzel mama alma dedi özellikle SMA, Bebelac veya Hipp al dedi canım. Aptamil’i alma dedi sen hangi mamayı veriyorsun olmadı Aptamil dene, tadı daha güzelmiş.
Merhaba canim bebegin kac aylık ve kilosu boyu kacBugün kontrole gittik, bebem 3 haftada sadece 150 gram almışDoktor 15 günlüğüne mamaya başlattı, sonrasında tekrar tartılıp ek gıdamız planlanacakmış bakalım. Boyu 9 aylık kilosu 5 aylık bebek ölçülerindeymiş, tam bir sırık olacak sanırım benimki
66Boy 69 bizimki kilo 8.5 iki aydır kilo almıyor malesef benimki
Bi de dedim mi bilmiyorum benimki 2.400 doğdu. Baştan beri geride zaten. Ilk aylar çok hızli toparladı. 40 günde 1.800 gr almisti meselaGece beslenmesi az bu ay için. Bence alarm kurup kalkıp besle. Ben halaaa geceleri 2 saatte bir kalkıp emziriyorum. Pertim çıktı yorgunluktan ama canı sağolsunkesinlikle genetik önemli ama kilosu aşağıda kalmış bebeğin.
Benim bebeğin de 6. Ay ölçümünde boyu 72 kilosu 7.800 çıktı. Kilosu bi tık az seninkinin ama doktoruna şaşırdım. Ek gıda zamanı gelmiş bebeğe mama başlamak da garip bence. Yerinde olsam ek gıdaya yüklenirdim mama vermek yerine.
Giydirdiğin kıyafetler aşırı bol oluyor dimii
Ne giydirsem boyuna uygun aşırı bol oluyor
Canım senin gene iyi benimki 6 ay 10 gunluk 6.5 kg boy 66 cm. Bana normal geliyordu ki ben iri yapılı biriyim. Zayıf gelmiyor yani gozume. Ama zayıfmışBugün kontrole gittik, bebem 3 haftada sadece 150 gram almışDoktor 15 günlüğüne mamaya başlattı, sonrasında tekrar tartılıp ek gıdamız planlanacakmış bakalım. Boyu 9 aylık kilosu 5 aylık bebek ölçülerindeymiş, tam bir sırık olacak sanırım benimki
Bizim daha 5. ay ölçümü bu canım, benim bebem Kasım’a sarkmıştı malumGece beslenmesi az bu ay için. Bence alarm kurup kalkıp besle. Ben halaaa geceleri 2 saatte bir kalkıp emziriyorum. Pertim çıktı yorgunluktan ama canı sağolsunkesinlikle genetik önemli ama kilosu aşağıda kalmış bebeğin.
Benim bebeğin de 6. Ay ölçümünde boyu 72 kilosu 7.800 çıktı. Kilosu bi tık az seninkinin ama doktoruna şaşırdım. Ek gıda zamanı gelmiş bebeğe mama başlamak da garip bence. Yerinde olsam ek gıdaya yüklenirdim mama vermek yerine.
Giydirdiğin kıyafetler aşırı bol oluyor dimii
Ne giydirsem boyuna uygun aşırı bol oluyor
8 Kasım doğumlu canım 5,5 aylık olacağız. 70 cm, 7150 gram.Merhaba canim bebegin kac aylık ve kilosu boyu kac
Ya benimki de 4,5 kilo doğdu hala cepten yiyor, seninki gibi doğsa herhalde 5 kiloda kalırdık canımCanım senin gene iyi benimki 6 ay 10 gunluk 6.5 kg boy 66 cm. Bana normal geliyordu ki ben iri yapılı biriyim. Zayıf gelmiyor yani gozume. Ama zayıfmış
Evet çok değişken bir durum. Ölçü şuymuş sanırım; 5-6 ay civarında doğum kilosunu ikiye katlamış olması gerekiyormuş. Yani bu şekilde dusunmek lazim. Bir de doktorların istediği ölçüler bana hep tombul olmalarini istiyorlarmis gibi geliyor. Annem de bebek istediğinde ver istemiyorsa zorla içirme boşu boşuna şişman etme diyor. Aklım bulandı.Ya benimki de 4,5 kilo doğdu hala cepten yiyor, seninki gibi doğsa herhalde 5 kiloda kalırdık canımHer çocuğun yapısı farklı ya sağlıklı olsunlar da. Ben de çocukken hep çok zayıf ince uzundum, iğrenç iğrenç balık yağları veriyorlardı bir işe yaramıyordu. Oğlan da bana çekti herhalde.
Kız senlnki oğlanmı ben kız sanıyordumYa benimki de 4,5 kilo doğdu hala cepten yiyor, seninki gibi doğsa herhalde 5 kiloda kalırdık canımHer çocuğun yapısı farklı ya sağlıklı olsunlar da. Ben de çocukken hep çok zayıf ince uzundum, iğrenç iğrenç balık yağları veriyorlardı bir işe yaramıyordu. Oğlan da bana çekti herhalde.
Oğlan canım evet, ikinciye kız olur inşallahKız senlnki oğlanmı ben kız sanıyordum
Bizim daha 5. ay ölçümü bu canım, benim bebem Kasım’a sarkmıştı malum6. ayda sizin gibi oluruz kesin. Ben de ek gıdaya başlatır diye düşündüm ama tam 6 ay dolmadan başlatma taraftarı değil, o yüzden arada mama takviyesi alalım dedi. Yine önce emzireceğim sonra mamayı vereceğim, o şekilde vermemi söyledi. Bugün bir denedim, emzirdikten sonra çok çok hevesli olmasa da 70 cc içti, yetmiyor gerçekten demek ki
Kıyafetler de aynen öyle 6-9 aylıklar boy olarak tam oluyor ama bol
8 Kasım doğumlu canım 5,5 aylık olacağız. 70 cm, 7150 gram.
Şişman olmak değil de ortalamaya gelse iyi olur bence kilosu. O tabloları incele, doktorlarda o tablolara göre yorum yapıyor bebişlere.Evet çok değişken bir durum. Ölçü şuymuş sanırım; 5-6 ay civarında doğum kilosunu ikiye katlamış olması gerekiyormuş. Yani bu şekilde dusunmek lazim. Bir de doktorların istediği ölçüler bana hep tombul olmalarini istiyorlarmis gibi geliyor. Annem de bebek istediğinde ver istemiyorsa zorla içirme boşu boşuna şişman etme diyor. Aklım bulandı.
İçimi rahatlatan yorum teşekkür ederimAnlayamıyorum şu kilo olaylarınıbenim bebeğim çıplak ölçtü bu sefer doktorum ve 6950 gram çıktı doktor kilo hakkında hiç olumsuz bişey demedi zayıf hiç demedi gayet yolunda her şey dedi ve 3450 gr doğmuştu
Ek gıda konusunda da bana söylediği de
Ben dedim ki doktor hanım oğlum çok iştahlı bazen çok fazla yemek istiyor mesela 6 7 yemek kaşığı falan dedim ne kadar vermeliyim istediği kadar veriyim mi yoksa bi miktar var mı dedim. Bana söylediği günde yalnızca 1 öğün vermemi ve çorba kasesinin 3 te 1 ini geçmemesi gerektiğini, çünkü daha fazla yedirir ve daha fazla öğün verirsen bebek tokluk hisseder süt üretimi azalabilir 7 8 ay civar yavaş yavaş öğün sayısını arttıracağız şuan yalnızca alışma aşaması dedi. Ama anlamadığım herkes tüm bebişlere zayıf demiş
Yani doktor sorun yok diyosa hiç takma kafaya ya bi takmaya başlarsan sonu gelmez en güzeli doktor iyi diyorsa iyidirİçimi rahatlatan yorum teşekkür ederim