2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Mamayı bir türlü içiremedim benimkine ah KESK’e içse oda bende rahatlıcam bir nebze

Arkadaşım da tıbbi mama kullanıyor onun bebegının de alerjısı var ama emziriyodu ilk aylarda sonra emmemeye basladı bebegi Dr gitti alerjiyi öğrendi mamaya geçtiler 3 yaşına kadar süt ve ürünleri yasakmış öyle demiş Dr u.. Her bebek farlı tabiki.. Ben de cok istiyodum 6aylık olduk nerdeyse yogurt Bi kasık denettim zorlandı benimki de. Bi daha da veremedim..

Kac kilo boyu kac?

Bu arada kızlar bebeklerinizn boyu kilosu kac artık az alıyolar hepimizinki merak ettim çevre nasıl diye ??

Boyu 70 kilosu da 7150 gram canım. 5,5 aylık olucaz.

Mamayı bir türlü içiremedim benimkine ah KESK’e içse oda bende rahatlıcam bir nebze

Bize de doktor çok alışmasın diye tadı çok güzel mama alma dedi özellikle SMA, Bebelac veya Hipp al dedi canım. Aptamil’i alma dedi sen hangi mamayı veriyorsun olmadı Aptamil dene, tadı daha güzelmiş.

Gece beslenmesi az bu ay için. Bence alarm kurup kalkıp besle. Ben halaaa geceleri 2 saatte bir kalkıp emziriyorum. Pertim çıktı yorgunluktan ama canı sağolsun kesinlikle genetik önemli ama kilosu aşağıda kalmış bebeğin.
Benim bebeğin de 6. Ay ölçümünde boyu 72 kilosu 7.800 çıktı. Kilosu bi tık az seninkinin ama doktoruna şaşırdım. Ek gıda zamanı gelmiş bebeğe mama başlamak da garip bence. Yerinde olsam ek gıdaya yüklenirdim mama vermek yerine.
Giydirdiğin kıyafetler aşırı bol oluyor dimii
Ne giydirsem boyuna uygun aşırı bol oluyor

Sma aldım içmedi aptamil aldım onuda içmiyor canım ya vanilya şurubu koydum gene içmedi biberondan nefret ediyor kaşıkla denim. Dedim yok hiç bir şekil kabul etmiyor

Merhaba canim bebegin kac aylık ve kilosu boyu kac

Boy 69 bizimki kilo 8.5 iki aydır kilo almıyor malesef benimki
66
Bi de dedim mi bilmiyorum benimki 2.400 doğdu. Baştan beri geride zaten. Ilk aylar çok hızli toparladı. 40 günde 1.800 gr almisti mesela

Canım senin gene iyi benimki 6 ay 10 gunluk 6.5 kg boy 66 cm. Bana normal geliyordu ki ben iri yapılı biriyim. Zayıf gelmiyor yani gozume. Ama zayıfmış

Bizim daha 5. ay ölçümü bu canım, benim bebem Kasım’a sarkmıştı malum 6. ayda sizin gibi oluruz kesin. Ben de ek gıdaya başlatır diye düşündüm ama tam 6 ay dolmadan başlatma taraftarı değil, o yüzden arada mama takviyesi alalım dedi. Yine önce emzireceğim sonra mamayı vereceğim, o şekilde vermemi söyledi. Bugün bir denedim, emzirdikten sonra çok çok hevesli olmasa da 70 cc içti, yetmiyor gerçekten demek ki

Kıyafetler de aynen öyle 6-9 aylıklar boy olarak tam oluyor ama bol
Merhaba canim bebegin kac aylık ve kilosu boyu kac
8 Kasım doğumlu canım 5,5 aylık olacağız. 70 cm, 7150 gram.

Canım senin gene iyi benimki 6 ay 10 gunluk 6.5 kg boy 66 cm. Bana normal geliyordu ki ben iri yapılı biriyim. Zayıf gelmiyor yani gozume. Ama zayıfmış
Ya benimki de 4,5 kilo doğdu hala cepten yiyor, seninki gibi doğsa herhalde 5 kiloda kalırdık canım Her çocuğun yapısı farklı ya sağlıklı olsunlar da. Ben de çocukken hep çok zayıf ince uzundum, iğrenç iğrenç balık yağları veriyorlardı bir işe yaramıyordu. Oğlan da bana çekti herhalde.

Evet çok değişken bir durum. Ölçü şuymuş sanırım; 5-6 ay civarında doğum kilosunu ikiye katlamış olması gerekiyormuş. Yani bu şekilde dusunmek lazim. Bir de doktorların istediği ölçüler bana hep tombul olmalarini istiyorlarmis gibi geliyor. Annem de bebek istediğinde ver istemiyorsa zorla içirme boşu boşuna şişman etme diyor. Aklım bulandı.

Kız senlnki oğlanmı ben kız sanıyordum

Anlayamıyorum şu kilo olaylarını benim bebeğim çıplak ölçtü bu sefer doktorum ve 6950 gram çıktı doktor kilo hakkında hiç olumsuz bişey demedi zayıf hiç demedi gayet yolunda her şey dedi ve 3450 gr doğmuştu
Ek gıda konusunda da bana söylediği de
Ben dedim ki doktor hanım oğlum çok iştahlı bazen çok fazla yemek istiyor mesela 6 7 yemek kaşığı falan dedim ne kadar vermeliyim istediği kadar veriyim mi yoksa bi miktar var mı dedim. Bana söylediği günde yalnızca 1 öğün vermemi ve çorba kasesinin 3 te 1 ini geçmemesi gerektiğini, çünkü daha fazla yedirir ve daha fazla öğün verirsen bebek tokluk hisseder süt üretimi azalabilir 7 8 ay civar yavaş yavaş öğün sayısını arttıracağız şuan yalnızca alışma aşaması dedi. Ama anlamadığım herkes tüm bebişlere zayıf demiş

Bu 4. Ayda meme reddi yaşıyor neredeyse herkes. 5. Ayda 300 gr almıştı oğlum. Ek gıda başladım 6. Ayda 450gr aldı. Doktor sıkıntı değil persentil tabloda tam ortada kilosu dedi. Ama bikaç doktoru da takip ediyorum. Eğer bebeğin kilo alımı azsa, mama yerine erken ek gıdaya başlatmaya daha sıcaklar.
Ben sabah kahvaltıda ufak tefek bişiler veriyorum iki gündür. Öğlende meyve yoğurt akşamda kıymalı yemek. Biraz kilo aldı sanki değişti vücudu hissediyorum. Gündüzleri emse bile ek gıdayı yiyor. Demekki sütüm iyiden yetmiyor artık. Valla yerinde olsam ek gıdaya başlardım kesinlikle.
Çocuk dktorum tv kanallarına felan çıkan bi kadın. Ne sorsam öyle rahat cevap veriyor ki. Bişi olmazz rahat oll. Sürekli söylediği sözler. Ben kasmıyorum sayesinde.
Yeni araştırmalar tadımlara erken başlamanın daha doğru olduğu yönünde dedi. Benim canıma minnet hemen başladım ben

Şişman olmak değil de ortalamaya gelse iyi olur bence kilosu. O tabloları incele, doktorlarda o tablolara göre yorum yapıyor bebişlere.

İçimi rahatlatan yorum teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…