2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Hanımlar merhaba ben geçen de yazmistim. Ya benim oğlum 6 ay 10 günlük ve kilosu 6.5 kg. Sıska değil gorunusu normal ama kiloda boyle cikiyor. Bir de 2 ay önce 6 kg idi 2 ayda 500 gr almis. Her gun kaka yapiyor hani oradan doydugunu anliyorum. Simdi pirinç bebe buskivisi gibi seylerle kalori almasini saglayacagim biraz. Saglik ocagi takip edin üzerine düşün ama normal her bebek farklı diyor. Özellikle doktora götürmedim bunun için. Boyu da 66 cm. Zaten benimki 2.400 doğmuştu. Tontiş olmasını da tercih etmiyorum sadece standarttan çok mu uzak merak ettim. Bu kiloda bebegi olan var mi

Hanımlar merhaba ben geçen de yazmistim. Ya benim oğlum 6 ay 10 günlük ve kilosu 6.5 kg. Sıska değil gorunusu normal ama kiloda boyle cikiyor. Bir de 2 ay önce 6 kg idi 2 ayda 500 gr almis. Her gun kaka yapiyor hani oradan doydugunu anliyorum. Simdi pirinç bebe buskivisi gibi seylerle kalori almasini saglayacagim biraz. Saglik ocagi takip edin üzerine düşün ama normal her bebek farklı diyor. Özellikle doktora götürmedim bunun için. Boyu da 66 cm. Zaten benimki 2.400 doğmuştu. Tontiş olmasını da tercih etmiyorum sadece standarttan çok mu uzak merak ettim. Bu kiloda bebegi olan var mi
Düşük kiloda doğmuş zaten canım bana şuanki kilosu normal geldi boyuda iyi ek gıdaya başladın zaten bundan sonra daha güzel kilo alır kız kardeşimin. Bebeği zayıftı ek gıdadan sonra baya kilo almıştı hatta ben bile görünce. Şaşırmıştım 🥰

Ne kadarlık bebeğiniz ne zaman başladınız vermeye.benim bebeğim süt ürünleri yediğim zaman yada kendisine verdiğim zaman yanakları kızarıyor egzama dendi.ne vereceğimi şaşırmış durumdayım.6 aylığız
Yaaa bitince farkettim çok uzun yzmışım😅

Doktorum alerji gelişmesi daha azalıyor diye 5. Ayda tadımlara başlattı. 5. Ayın sonuna doğru tadımlara soğan sarımsağı da ekleyerek yemek usulüne geçtm ben.
Havuç, patates, balkabağı, tatlı patates, avokado, kereviz, brokoli, yoğurt, elma, armut, soğan, sarımsak verdim ilk ay. Yumurta sarısı da vermem lazımdı ama alerjisi var. Başta hep buharda haşladım sebzeleri ve meyveleri. Zaten 1 ayı buldu bu tadımlar.
İlk başladığımda napıcağımı şaşırmıştım. Zaten başta amaç tatlara alışmasıydı da beceremiyorum sanıyor insan.
6. Ay kontrolünde gene yeterli kilo almadığını görünce ek gıdaya bodoslama daldım artık. Kıymayı da hergün vermemi söyledi doktor. Normal yemek yapıyorum ona 2 günlük akşam yediriyorum. Mesela kıymalı soğanlı kereviz yemeği, yada pırasa yemeği, yeşil kabak yemeği, balkabağı çorbası... Öğlende yoğurt içine meyve veya muzlu avokado veriyorum. Kahvaltı vermeye karar verdim dün. Ihlamur demledim, bebek loru ve bebek irmikli muhallebi yaptım.
Eğer yumurta alerjisi olmasa herşey daha kolay olucak benim için.

Ben peynir yoğurt verme taraftarı değilim normalde. İnek sütünün zararlı olduğunu düşünüyorum insan vücuduna. Bana da dokunuyor ama kabızlığına da yoğurt iyi geliyor miniğimin. Peyniri de burda anlatmıştım bebek loru aldım. Süt ürünü gerçekten egzamaya sebep oluyor. Yetişkin insanlarda da aynı durum. Yiyebildiği bi yoğurt bide peynir, yemesede olur. Ana yemekte seni zorlamaz ki bu durum.

Sana tavsiyem bizim gibi napıcağını bilmeyen anneler için bu çocuk aç kitabı olur. Pdf halini bulmuştum ama elimde olması daha iyi oldu. Başta bu ne ya basit basit yazmışlar diyosun ama insana fikir veriyor iyiki almışım😂

Sarımsak aoğan kaçıncı aydan itibaren vermeye başladınız

Son düzenleme:
Benim bebeğime tes yapılfı deri testinde inek sütü şüpeli çıktı.kan verdik temiz çıktı.bebeğimin ağız kenarlarında egzama var.yoğurt verfiğim gün slevlenfi kızardı.kendim 2 hafta diyet yaptım süt ürünü bisküvi dahi yemedim.bebeğimin yüzü parladı.geçti.fiyeyi bozdum bozduğum gün tekrar yoğurt verdim sofrada sabah kalktığında tekrar başlamıştı kızarıklığı.şuan yine kötü oldu yüzü..anneler kendi deneye deneye buluyor .doktora anlatıyoum yoğurtu getir burda deneyelim diyor.iki kez denedim ikisindede tesadüf olamaz.ve kendim diyet yaptım ışıl ışıl olmuştu bebrğimin yüzü.sanırım hassasiyeti var süt ürünlerine. umarım geçicidir.yoğurdu çok severek yemişti.çok üzülüyorum.bu arada hem emziriyorum hem mama veriyorum.mamanın içindede inek süt proteini var.kafamı karıştıran kısmı bu.diyet yaptığımda mamayı içiyordu .mama etkilemedi.s
Süt alerjisi 2 yaşa kadar devam ediyor en fazla. Hassasiyet devam eder ama böyle sıkıntı yaşamazsın korkma. Zorlanmazsın ek gıdada, sadece sen kendi diyetinde zorlanıcaksın😔
Evet ilk defa yuzunun bir şeye ekşitmedim genelde igreti duyuyor gibi yapiyordu. yavaş yavas içine farklı şeyler katacağım. Çilek biskuvi karisimi yaptim geçen yedi
Çilek 1 yaşından önce önerilmiyor. Annem geçen hafta 1 tane çilek yedi alerji gelişti. Boğazı dahil heryeri şişti kızardı. Nefes zor alıyordu hastaneye zor gitti. Normalde alerjisi gelan da yok.
Son iki ayda 600+600 alması bekleniyor normalde 😔 kaka doyduğuna işaret değil, çişli bez sayısı öneli. Boy kilo için persentil tabloya bakıyor doktorlar da.

Kilo tablosu linki

Boy tablosu linki

Seni üzmek istemem ama bu tablolara göre alt sınırlarda bebişin boyu ve kilosu. Tabi her bebek farklıdır kesinlikle ama son iki ayda aldığı kilo çok az, bence bundan geride kaldı bebişin. Ek gıdaya biraz yüklensen iyi olur sanki

Persentil dahilinde mi değil mi doktor ne derse ona göre hareket edin.
Bisküvi yerine çorbasına kaliteli bir ekmek doğrayın bence gerçekten. irmik yedirin ama bisküvinin katkı maddelerine sırf kilo alsın diye maruz bırakmayın. Karbonhidrat tabii ki yiyecek ancak sağlıklı karbonhidratlar yemeli bebeklerimiz.
Tadımlara sonra günlük protein, kalsiyum, karbonhidrat alımı benim için önemli oldu. Özellikle her gün yumurta sarısı/kemik suyu öğününe eklemeyi ihmal etmeyin.

Süt alerjisi 2 yaşa kadar devam ediyor en fazla. Hassasiyet devam eder ama böyle sıkıntı yaşamazsın korkma. Zorlanmazsın ek gıdada, sadece sen kendi diyetinde zorlanıcaksın😔

Çilek 1 yaşından önce önerilmiyor. Annem geçen hafta 1 tane çilek yedi alerji gelişti. Boğazı dahil heryeri şişti kızardı. Nefes zor alıyordu hastaneye zor gitti. Normalde alerjisi gelan da yok.

Son iki ayda 600+600 alması bekleniyor normalde 😔 kaka doyduğuna işaret değil, çişli bez sayısı öneli. Boy kilo için persentil tabloya bakıyor doktorlar da.

Kilo tablosu linki

Boy tablosu linki

Seni üzmek istemem ama bu tablolara göre alt sınırlarda bebişin boyu ve kilosu. Tabi her bebek farklıdır kesinlikle ama son iki ayda aldığı kilo çok az, bence bundan geride kaldı bebişin. Ek gıdaya biraz yüklensen iyi olur sanki
Bu persentil tablosunu nasıl anlıyoruz bana biraz karmaşık geliyor da

Kızlar gece 2 de benim bebeğim o kadar kötü şiddetli çığlık attıki cok korktum eşim ben az daha bayılacaktık neden böyle oldu Sizdede oldumu hala etkisindeyim normal bir çığlık değildi
benim kizimda geceleri ciglikla uyaniyor ozellikle sabaha karsi cok daha fazla yapiyor
Aynen öyle ya sahura kadar ne kadar su içsem de yediklerime dikkat etsem de yok bitti süt vallahi, tutamıcam artık ben de umarım düzelir sütüm 😞 kayınvalidem sağolsun benim oruç tutup tutmamamın derdine düşmüştü oruç tutunca daha çok süt olurmuş öyle demiş sohbetine gittiği hocaları☺️🤦🏼‍♀️
Ya cok kiziyorum insani dinden sogutmak icin elinden geleni yapiyorlar. Herkesin akli kendine yeter neden kendi cennetleri garantiymis gibi baskasina karisirlar anlamiyorum.
Yok kız dillendirmiyorum
Benim kizimda yapiyor ama bizde yuksek ses olayi yok.

Bu persentil tablosunu nasıl anlıyoruz bana biraz karmaşık geliyor da
Boyuna bakalım mesela.
Şuanda bebişlerimiz yaklaşık olarak 6 aylık. Alt tarafta 6. Ayı işaret alarak yukarı doğru bebeğin kaç cm ise onu bul. Sağ tarafta yüzdeler yazıyor boy tablosunda. Doktorlar yaklaşık ortalamada olmasını istiyor. Yani %50 lik kısıma yakın. Kız bebekler için bakşa tablo var bu erkek bebeklere göre.

Serragğlğn bebeği 66 cm. Boy tablosuna göre 6. Ayda 66 cm %25 persentilde oluyor. Buda istenenden aşağıda, alt sınırda.

Kilo tablosuna bakınca da;
6. Ayda 6.5 kilo %10 ile %3 ün arasında oluyor. Bu hızla kilo alırsa sonraki ay tablonun tamamen altında kalıcak demektir bebiş.

Boyuna bakalım mesela.
Şuanda bebişlerimiz yaklaşık olarak 6 aylık. Alt tarafta 6. Ayı işaret alarak yukarı doğru bebeğin kaç cm ise onu bul. Sağ tarafta yüzdeler yazıyor boy tablosunda. Doktorlar yaklaşık ortalamada olmasını istiyor. Yani %50 lik kısıma yakın. Kız bebekler için bakşa tablo var bu erkek bebeklere göre.

Serragğlğn bebeği 66 cm. Boy tablosuna göre 6. Ayda 66 cm %25 persentilde oluyor. Buda istenenden aşağıda, alt sınırda.

6. Ayda 6.5 kilo %10 ile %3 ün arasında oluyor. Bu hızla kilo alırsa sonraki ay tablonun tamamen altında kalıcak demektir bebiş.
Aklıma geldide sen hangi probiyotik damla kullanıyordun canım bugün alcamda Zeyno bitane söyledi seninkinide merak ettim

Aklıma geldide sen hangi probiyotik damla kullanıyordun canım bugün alcamda Zeyno bitane söyledi seninkinide merak ettim
Doktor bana verdi ama düzenli kullanmadım. İşe yarayıp yaramadığını net söyleyemem😔 adı forbiome

Boyuna bakalım mesela.

Ya ne kadar iyi oldu anlattığın 😊

Kızlar 6 ay aşısını geç yaptırsak sorun olur mu acaba pazartesi için gün verdiler şehir dışındayız 1 hafta geç olacaz aşıyı diğerlerini hep dedikleri tarihte oldu.

Kilo tablosu linki

Boy tablosu linki

Seni üzmek istemem ama bu tablolara göre alt sınırlarda bebişin boyu ve kilosu. Tabi her bebek farklıdır kesinlikle ama son iki ayda aldığı kilo çok az, bence bundan geride kaldı bebişin. Ek gıdaya biraz yüklensen iyi olur

Kilo tablosu linki

Boy tablosu linki

Aslinda benim gozume kucuk gelmiyordu. Ama persentile baktim bi de kilo dedim noluyor. Bezi hep çişli oluyor bazen hatta cok dolduruyor. Günde 6-7 kez drgistiriyoruz. Cok da saymadim ama 3-4 saatte bir degisiyor. Bi taraftan hani annem bizim ailenin cocuklari boyle diyor. Yüzden yanaklı tombis gibi duruyor ama vucut daha zayıf. Iste biraz taktım ben de. Simdi biraz kilo yapan vr yiyebilecegi seylere odaklanacagim. Bi de benimki mamayla besleniyor sadece son 2 aydır. Bilmiyorum niye boyle oldu. Az ve sık besliyorduk biz. Cunku bir seferde biberonu bitirmiyor acaba ondan mi. Ya da grce uykusu bazen uzun surduginde sabaha kadar icmedigi zamanlar oluyor. Ya da 1 kere iciyor yalnizca

Bugün kontrole gittik, bebem 3 haftada sadece 150 gram almış😔 Doktor 15 günlüğüne mamaya başlattı, sonrasında tekrar tartılıp ek gıdamız planlanacakmış bakalım. Boyu 9 aylık kilosu 5 aylık bebek ölçülerindeymiş, tam bir sırık olacak sanırım benimki😅

Bugün kontrole gittik, bebem 3 haftada sadece 150 gram almış😔 Doktor 15 günlüğüne mamaya başlattı, sonrasında tekrar tartılıp ek gıdamız planlanacakmış bakalım. Boyu 9 aylık kilosu 5 aylık bebek ölçülerindeymiş, tam bir sırık olacak sanırım benimki😅
Kac kilo boyu kac?

Bu arada kızlar bebeklerinizn boyu kilosu kac artık az alıyolar hepimizinki merak ettim çevre nasıl diye ??

X