2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Aynen öyle ya sahura kadar ne kadar su içsem de yediklerime dikkat etsem de yok bitti süt vallahi, tutamıcam artık ben de umarım düzelir sütüm 😞 kayınvalidem sağolsun benim oruç tutup tutmamamın derdine düşmüştü oruç tutunca daha çok süt olurmuş öyle demiş sohbetine gittiği hocaları☺️🤦🏼‍♀️

Ay ne alaka. Ben iyi bir İlahiyat Fakültesinden mezunum. Şu an tutmuyorum Allah oruç tutmama ruhsatını boşuna mı veriyor. Hamileyken de tutamadım kaza çok olmasın diye bi deneyim dedim sütten ziyade halin kalmadı bebeğime. Başka da tutmadım. Büyüsünler sütten kesince tutarız.

• Beğen
Reactions: The
Pes artık ya. Böyle hocalar böyle fikirler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor. Bende çok üzülüyorum ama bebeğim çok kıymetli valla

Aynen öyle bu hükümlerin hepsi insana verilen kıymetten. Allah emziren, hamile, hasta insanlara farz olan bir ibadeti erteleme ruhsatını tamamen insana verdiği değerle bağlantılı. Sadece süt meselesi de değil açıkçası emzirdiğimiz süreç boyunca çocuklara da bütün enerjimizi harcıyoruz. Ben ilahiyatçıyım, tutmuyorum. Çünkü hükmün aslını biliyorum. Biraz öğrenip araştırmak lazım oradan buradan duyulana kulak asmamak lazım.

Ya sütüm az diyorumki mama alıyorum çocuk onu bile. İçmiyor ek gıda yemiyor oruç tutarsam. Yazık değilmi diyorum yok yok tut süt çoğalır diyo 😵‍💫 yengem hamile bak ben hamile halimle tutuyorum diyo dedim o senin sorunun
Ben geçen sene hamileyken kandil günü tutmak istedim. Doktor olmaz dedi genede tutucam dedim. Günüm ilerleyip kandil yaklaştıkça açlığa dayanamaz oldum iyiden tutamadım😔

Senin çevrendekilerin pek aklı selim değil. Bebişine kıyamam ya aç kalmasın😔

Benim. Annemde aynı cümleyi kız kardeşlerim abimin hanımıyla diyip duruyorlardı laf ediyorlardı tutmuyorum diye süt çoğalır falan diyolar en son dün tartıstım size ne dedim
Pes artık ya. Böyle hocalar böyle fikirler yüzünden insanlar dinden uzaklaşıyor. Bende çok üzülüyorum ama bebeğim çok kıymetli valla
Ay ne alaka. Ben iyi bir İlahiyat Fakültesinden mezunum. Şu an tutmuyorum Allah oruç tutmama ruhsatını boşuna mı veriyor. Hamileyken de tutamadım kaza çok olmasın diye bi deneyim dedim sütten ziyade halin kalmadı bebeğime. Başka da tutmadım. Büyüsünler sütten kesince tutarız.
Ah kızlar ahh her gün 15 dakika fetva dinliyorum kayınvalidemden, bağlı olduğu cemaat fazla bunaltıyor sanırım o da bana yükleniyor haliyle, benim kayınvalide de aşırı derecede kıyaslama var artık he diyip geçiyorum yani yoksa takıyorum kafaya daha kötü

Ah kızlar ahh her gün 15 dakika fetva dinliyorum kayınvalidemden, bağlı olduğu cemaat fazla bunaltıyor sanırım o da bana yükleniyor haliyle, benim kayınvalide de aşırı derecede kıyaslama var artık he diyip geçiyorum yani yoksa takıyorum kafaya daha kötü

Ay kimseye laf düşmez. Allah'ın verdiği izne kim ne karışır. Gerçekten sinirleniyorum. Ben ilahiyatçıyım, tarikat sohbetlerini de bilirim Kuran ve sünnet üzereye ilerleyenleri var onlara bakmak lazım. İnsanların bazıları tabiri caizse Allah'ın verdiği hükümlerden daha fazlasını yaparak/yaptırarak bir yerlere geleceklerini zannediyorlar.

• Beğen
Ay kimseye laf düşmez. Allah'ın verdiği izne kim ne karışır. Gerçekten sinirleniyorum. Ben ilahiyatçıyım, tarikat sohbetlerini de bilirim Kuran ve sünnet üzereye ilerleyenleri var onlara bakmak lazım. İnsanların bazıları tabiri caizse Allah'ın verdiği hükümlerden daha fazlasını yaparak/yaptırarak bir yerlere geleceklerini zannediyorlar.
Kesinlikle öyle her şeyin fazlası zarar diye boşuna dememişler, o kadar çok yoruluyor ki artık ibadet yaparken tansiyonu fırlıyor o denli söyliyim sen düşün artık gerisini Zeyno🤷🏼‍♀️

Kesinlikle öyle her şeyin fazlası zarar diye boşuna dememişler, o kadar çok yoruluyor ki artık ibadet yaparken tansiyonu fırlıyor o denli söyliyim sen düşün artık gerisini Zeyno🤷🏼‍♀️

Allah'ın verdiği aklı Allah'ın hükümlerini anlamaya harcarlar umarım. İbadet insanların ruhuna işleyecek atıyorum geline baskı yapmayacak, dedikodu yapmayacak vs... Zira tarşkatlerin amaçları da nefsi terbiye etmektir. Kişilerin ahlaki zaafiyetlerini terbiye etmesi için gösterilen bir yoldur. Ama anlayana...
Neyse :) Anladık birbirimizi bence 😊

• Beğen
Allah'ın verdiği aklı Allah'ın hükümlerini anlamaya harcarlar umarım. İbadet insanların ruhuna işleyecek atıyorum geline baskı yapmayacak, dedikodu yapmayacak vs... Zira tarşkatlerin amaçları da nefsi terbiye etmektir. Kişilerin ahlaki zaafiyetlerini terbiye etmesi için gösterilen bir yoldur. Ama anlayana...
Neyse :) Anladık birbirimizi bence 😊
Hem de nasıl, çok iyi anlıyorum seni. Tam olarak düşündüklerim

Cuma günü götürcem bakalım bi baktırim dün oğlum onun yanında bağırdı cok korkmuştu sanırsam ondan dolayı oldu rüyasına girdi

Büyüğün yanında sen dillendirme de yine. Sonuç itibariyle o yada başka bir şey bilemiyoruz 🤷🏻‍♀️

akçalar markasından bebek loru almıştım enfes tadı var. Kilosu 120 lira biraz pahalı ama uzun süre gider bebek yiyeceği için. Biraz peynir verdim kahvaltıda.

İlkdefa ıhlamur kaynatıp verdim. Evde yaptığımız elma pekmezinden azıcık koydun yoksa su bile içmiyor. Çok sevdi tadını haliyle😊

Yumurta veremiyorum alerjisi yüzüne. Onun yerine bebek irmiğinden muhallebi yapıp içine armut koydum. Bildiğin kahvaltı yaptı😊

Yakında zeytin de eklerim ben bu kahvaltıya.
Ne kadarlık bebeğiniz ne zaman başladınız vermeye.benim bebeğim süt ürünleri yediğim zaman yada kendisine verdiğim zaman yanakları kızarıyor egzama dendi.ne vereceğimi şaşırmış durumdayım.6 aylığız

Doktor büyük hareketlerle çiğneyin, özendirici şekilde yemek yiyin ki o da iştahla istedin diye yazmıştı notlarına. Şapırdatatak felan yiyorum. Geçen biraz abartmışım istedi istedi en son başladı ağlamaya vermiyorsun bana diye😂😂

Bnde kendi yesin çok istiyordum ama 8. Aydan önce yapma dedi doktor. Eşim duydu ya bunu, imkansız oldu erken denemem😂😂

Kendin yapıcaksın en iyisi.
Balkabağı havuç patates soğan sarımsak karıştırıp çorba yaptım. Kendimize krema ekledim biz bile bayıldık tadına😊
Yaptığım yemeği 3 porsiyon yapıyorum. 2 gün peşpeşe yediriyorum diğerini buzlupa acil durum için atıyorum. Bugün mesela çok rahatsızlandım hataneye gitmem gerekti. Anneme verdim buzluktan ısıtıp yedirmiş yemeği. Aklım geride kalmıyor böylece.
Sarımsak aoğan kaçıncı aydan itibaren vermeye başladınız

Bu ara iki çocuklu arkadaşlarım var. Büyüklerin yaptıklarını dillendirdikçe çocuklar daha da pekiştirip yapıyor o davranışları o yüzden söyledim. Hiç kolay değil ya 2.çocuk😊
Valla iki çocuk zor ama benim büyük olan cok duygusal hassas Allah var kötü huyu yok yavrumun. Her dediğimi yapıyor yanlışı doğruyu. Biliyor 🥲 yazdıkça duygulandım gidimde öpim

Valla iki çocuk zor ama benim büyük olan cok duygusal hassas Allah var kötü huyu yok yavrumun. Her dediğimi yapıyor yanlışı doğruyu. Biliyor 🥲 yazdıkça duygulandım gidimde öpim

Ay maşallah ya rabbim ikisini de birbirine bağlı kılsın 😊

Ben araştırdım biraz. Mukuslu kaka ın süt ürünleriyle orantılı oldugunu görünce Dr uma anlattım o da evet dedi onayladı ama gidip kan verdirip alerji testi yapabilirsin emin olmak için dedi ama ben gitmedim cocuk küçücük istemedim acıkcası kan vermesini. Çok ciddi degildi cok şükür. Sadece ben sütlü yiyince zorlanıyodu ve yeşil mukuslu kaka yapıyodu kan falan yoktu cok şükür. Süt ürünü yemeyince geçiyordu. Senin geçmiypsa6demek sütle alakası yok. Cok emzirme de yeşil yapıyo ön sütü cok içerse ya da. Atak dönemi hep etmiyorlar ya o zamanlar genelde yeşil oluyo. Veya sen üşütürsen de yeşil oluyo
Benim bebeğime tes yapılfı deri testinde inek sütü şüpeli çıktı.kan verdik temiz çıktı.bebeğimin ağız kenarlarında egzama var.yoğurt verfiğim gün slevlenfi kızardı.kendim 2 hafta diyet yaptım süt ürünü bisküvi dahi yemedim.bebeğimin yüzü parladı.geçti.fiyeyi bozdum bozduğum gün tekrar yoğurt verdim sofrada sabah kalktığında tekrar başlamıştı kızarıklığı.şuan yine kötü oldu yüzü..anneler kendi deneye deneye buluyor .doktora anlatıyoum yoğurtu getir burda deneyelim diyor.iki kez denedim ikisindede tesadüf olamaz.ve kendim diyet yaptım ışıl ışıl olmuştu bebrğimin yüzü.sanırım hassasiyeti var süt ürünlerine. umarım geçicidir.yoğurdu çok severek yemişti.çok üzülüyorum.bu arada hem emziriyorum hem mama veriyorum.mamanın içindede inek süt proteini var.kafamı karıştıran kısmı bu.diyet yaptığımda mamayı içiyordu .mama etkilemedi.

Merhaba kızlar bebeğim 2 haftadır uykuya direniyor.5 buçuk aylığız.bi gece uykusunda 2 kere ağlıyarak uyandı o günden beri uykuya direniyor.kendini sıkıyor.uykuya geçmemek için.internetten biraz baktım ilgi eksikliği.gördüğü bi kabus yada ayrılık kaygısından yaparmış bebekler.varmı böyle bi durum yaşayan

X