2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Sofradayken verdiği tepkilere şaşıracaksın 😍zamanı gelsin de her şeyi yer inşallah 🥰 sandalye alınca sofrada sedece parmağınla falan yoğurt verirsen alıştıma olur onun içinde 🤗
Ya canım senin bebekte kabız oluyormu benimki ek gıdaya başladığından beri sert sert yapıyo. Dişten cok o onu rahatsız ediyor

Sofrada vermedim canım, daha tam geçmedim açıkçası yani sandalye alınca geçmeyi düşünüyorum tam 6 ayı da doldursun istiyorum. Ama dediğini deneyeceğim teşekkür ederim 🌻

Haklısın Zeynocum bakalım nasıl olacak 💝

Akşam kıymalı menemen yaptım kendimize.
Bizim küçük hanıma da tuzsuz ayırdım, parmaklarımla yedirdim :KK70:zamanla oluyor sonu aydınlık maya hiç dert etme 😊

• Muhteşem
Reactions: The
Ya canım senin bebekte kabız oluyormu benimki ek gıdaya başladığından beri sert sert yapıyo. Dişten cok o onu rahatsız ediyor

Prebiyotik kullanabilirsin. Lactocol kullanıyorum ben. Ek gıda döneminde önemli dedi aile hekimimiz.

Selam kızlar nasılsınızz🥰
Uzun zamandr ugrayamadmm
İş ev cocuklar ramazan derken🙈 gunler sukur ki hızlı akmaya basladı:)
Ek gıdalar konusulmaya baslamıs ne guzell🥰
Bnde corba ıcsın istiyrm ama baharatsz bulamadım var mı tavsıye edebılecegınız bır urun arkadaslarımmm

Uzun zamandr ugrayamadmm
Bnde corba ıcsın istiyrm ama baharatsz bulamadım var mı tavsıye edebılecegınız bır urun arkadaslarımmm
Aleyküm. Selam canm özledik seni :) Ben patates kabak havuç pirinç. Birazda et suyu katıp. Çorba yapıyorum güzel oluyor Oda

Uzun zamandr ugrayamadmm

Her ailenin kendi damak tadı farklıdır ona göre güncelleyebilirsin 😊
İstediğin bir unu sade yağ yada zeytinyağı ile kavurup içine haşlanmış sebze, su ile güzel bir çorba olabilir.
Tarhana yapıyorum onu çok seviyor kızım. Onu babannesi yaptığı için bilmiyorum içeriğini :KK70:
Yoğurt çorbası yapabilirsin.
Ben kuzu kemiği kaynattım. Kemik suyu da ekliyorum çorbalarına.

Eklentiler

• images (8).jpeg
    images (8).jpeg
    18,2 KB · Görüntüleme: 24
Merhaba denediginiz bebe bisküvi tarifi var mi. Ben evde yaptım pek bir tatsız tuzsuz oldu.hazir almak istemiyorum ama bebe bisküvi bazen kurtarıcı oluyor . Siz ne yapıyorsunuz

Netten baktım 145 yazıyordu eczanede 200 vardır kesin faydasını görüyormusun peki Zeyno

Ay o kadar pahalı değildir bence. Bi sor da. Biz yılbaşından önce almıştık eczacımız zam gelmeden ihtiyaç olur diye burun damlası, gaz damlası, prebiyotik, reflü mama şart olan şeyleri alın demişti öyle olunca tek tek fiyatını bilmiyormuş eşim de.

Kendi adıma görüyorum faydasını ama her bebeğin yapısı farklı ne desem net iyi gelir diyemem. Bazen vermeyi unutuyorum, suyu az içtiyse muz da yediyse o gün yapamıyor ve zorlanıyor. Prebiyotik verince düzene giriyor.

Merhaba denediginiz bebe bisküvi tarifi var mi. Ben evde yaptım pek bir tatsız tuzsuz oldu.hazir almak istemiyorum ama bebe bisküvi bazen kurtarıcı oluyor . Siz ne yapıyorsunuz

Bisküvi yapmadım ama kek yaptım. Papatya çayı yada ılık suyla ıslatınca pratik oluyor. Hurma ezmesi kullandım tatlandırıcı olarak. Elma konsantresi kullanabilirsiniz şeker yerine.
Sizin tarifini nasıldı?

Anladım Matmazelcigim tamam o zaman alışır diyorsanız sevindim. Daha tam geçmedim zaten henüz şöyle bir nabız yoklayayim demiştim de böyle tepkiler verince korktum 😂
Doktor büyük hareketlerle çiğneyin, özendirici şekilde yemek yiyin ki o da iştahla istedin diye yazmıştı notlarına. Şapırdatatak felan yiyorum. Geçen biraz abartmışım istedi istedi en son başladı ağlamaya vermiyorsun bana diye😂😂
Benimde önceliğim kayı gıdallara alışmas birde kendi yemesi
Bnde kendi yesin çok istiyordum ama 8. Aydan önce yapma dedi doktor. Eşim duydu ya bunu, imkansız oldu erken denemem😂😂
Uzun zamandr ugrayamadmm
Kendin yapıcaksın en iyisi.
Balkabağı havuç patates soğan sarımsak karıştırıp çorba yaptım. Kendimize krema ekledim biz bile bayıldık tadına😊
Yaptığım yemeği 3 porsiyon yapıyorum. 2 gün peşpeşe yediriyorum diğerini buzlupa acil durum için atıyorum. Bugün mesela çok rahatsızlandım hataneye gitmem gerekti. Anneme verdim buzluktan ısıtıp yedirmiş yemeği. Aklım geride kalmıyor böylece.

Bugün yaptırabildim. 6,5 aylıkken oldu :) iki tane bacaktan bir tane de ağzında damla şeklinde idi.
Aşıdan 1 saat sonra inanılmaz bir huzursuzluk, ağlama başladı. Ateşi de çıkınca bir kez calpol verdim. Hala halsiz dönerken yorulup yere yattı hep yada mızmızladı. Şimdi yatıyor bakalım gece nasıl geçecek. Tekrar ateşi çıkmaz inşallah
Bizde de huzursuzluk oldu.
Kızlar ben de bebeğime ara ara bir şeyler vermeye başladım. Yoğurdu çok seviyor onda sıkıntı yok ama yoğurt dışında hiçbir şeyi tam yiyemiyor 😂 tadını sevmiyor değil ama, pütürlü gibi geldiği anda çok garip tepkiler veriyor. Düşünün mesela iyice ezdigim muza bile. Napmaliyim ki acaba ya? Zorla ağzına verince yiyor ama o ağzından atmaya çalışması falan filan beni çok rahatsız ediyor, veresim gelmiyor 😂 yemeklere karşı inanılmaz istekli, sofrada bize yemek bile yedirmiyor , ağlıyor ben de yiyeceğim diye ama işte.. bu bir süreç mi yoksa sizce hazır mı değil acaba ek gıdaya?
Bende yiyeceğim diye değil karistirmak istiyorum ağlamasi buyuk ihtimalle 😄
Bugün formül mama muz pirinç unu karışık muhallebi yaptım. Başla bir. Bebek olsa hepsini yer benimki. Yemedi inatci keçi🥶. Normal günlerde ikitane bebek bisküvisini sıcak suyla ıslatıp içine yumurta sarısı tuzsuz peynir katıyorum. Yarın cevizde katıp yedircem
Arkadaşim kusura bakma ama kendi yiyemeyecegimiz seyleri bebege vermesek mi 😅

Bisküvi yapmadım ama kek yaptım. Papatya çayı yada ılık suyla ıslatınca pratik oluyor. Hurma ezmesi kullandım tatlandırıcı olarak. Elma konsantresi kullanabilirsiniz şeker yerine.
Sizin tarifini nasıldı?
Kizimda sut alerjisi olma ihtimali olduğu için yumurtasız tereyagsiz bir tarif kullandım oda tadı olmadı.hurma ezmesi kendiniz mi yapiyorsunuz.sizin kekin tarifini alabilirmiyim.

X