2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Arada çok fark yok, birkaç gün küçük çıkması normal. Neden küçük dedi acaba? Kalp atışlarını duydunuz mu?
Valla hiç bilmiyorum kese olması gerekenden küçük dedi kalp atışını da sadece üç tık dinletti kalp atışını duymak rahatlattı ama kesenin küçük olma durumu acayip tedirgin etti beni hiç duydunuz mu böyle bir durum

Canını sıkma canım Allah’ın izniyle bir şey olmaz Burda kızlara anlattım doktorlar en kötü senaryoyu söylüyorlar
şekli bozuk kese, düşük yapıyorsun, boş gebelik diye kürtaja alınmak istenen gebeliğim oldu şimdi kızım 3 yaşına giriyor kızım zamanında çok üzüldüm bu sözlere ama iyi ki doktoru dinlememişim diyorum ya kürtaja girseydim

Anladım canım bende pıhtılaşma çıkmadı genetik test. o yuzden verilen iğneyi ilacı kullanmakta tereddütte kaldım başka bi doktora daha gitmeyi düşünüyorum..
Canım ben tüp bebekle gebe oldum hiç kan pıhtılaşma sorunum olmamasına rağmen kan sulandırıcı kullandırıyor hatta kesem haftasına göre küçük diye dozunu arttırdılar kan sulandırıcının sana hiçbir zararı olmaz faydası olur dedi doktor endişelenme dedi bana sen de korkma Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı olmaz inşallah sağlıkla kucağına alırsın

Ah okurken kalbim acıdı Allah korumuş çok şükür sağlıkla doğmuş Allah bağışlasın inşallah Doğru inşallah bi sıkıntı olmaz benim tüp bebekle oldu ilk defa gebelik yaşıyorum çok endişeliyim o yüzden

Sakin ol kuzum korkma dua et hep onu esirgeyecek olan Allah inşallah size bağışlar

Canım betan çok güzel artmış maşallah ben buralarda çok okudum altıncı hafta bitmek üzereyken yada yedinci haftasında kesesini sorunsuz bir şekilde gören korkma inşallah 10 gün içinde görürsün Allah’ın izniyle

Sakin ol kuzum korkma dua et hep onu esirgeyecek olan Allah inşallah size bağışlar
İnşallah Allah razı olsun sizden inşallah nasip olur sağlıkla gelir zaten kafama takıyorum sonra diyorum ki bu kadar strese girmenin ne anlamı var neticede keseye sen beşer halinle nasıl müdahale edebilirsin her şeyin en güzeli Allah bilir diyorum inşallah hepimiz için hayırlı sağlıklı sonuçlarla gelir bebekler

Şimdi internetten baktım sonucuma Cuma günü verdiğim kan sonucu 1200 salı verdiğim 357 idi. İyi gidiyor heralde .kese 2000 sonrasımı gözükür acaba
Bence değeriniz çok güzel artmış. Benim kese 4000 lerde göründü. Yarın görünür diye düşünüyorum ben. Ne zaman gideceksiniz?

Benim bilgim yok ama iyi dileklerimi iletmeye geldim. Hafta henüz o kadar küçük ki yorum yapması doktorlar için bile zor. Doktorlar bile bu kadar erken haftalarda bir şeylerin sebebini tam açıklayamıyorlar. Sen içini ferah tutmaya çalış. Bebeğinin sağlıklı olması için dua et. Değilse yapacak bir şey yok. Bu hepimiz için geçerli. En güvendiğimiz alanlardan biri bilim ama onlar bile açıklama yapamıyor. Gözümüzle bile göremiyoruz, ancak cihazlarla. En sağlıklı giden gebelik için bile bu kesin sağlıklı dünyaya gelir denmiyor. Anneler, doktorlar, babalar var güçleriyle bebeğin sağlıkla dünyaya gelmesi için uğraşıyorlar. O yüzden de aklı başında doktor bu kadar erken yorum yapmıyor, çünkü bebek sağlıklı olduktan sonra ne olursa olsun sağlıkla büyüyüp dünyaya gelebilecek imkanlarını yaratabiliyor. Elimizden gelen en iyi şey inanmak ve güzel dualar etmek. Sen elinden geleni yap, inşallah her şey yolunda gidiyordur. Naçizane böyle düşünüyorum.
Canım, benim de durumum benzer. Kanama alanı olduğu için kese az büyümüştü. Sanırım senin haftandayken 10 mmden bile azdı. Doktorum bebek sağlıklıysa korkacak bir şey yok ama eğer bir sıkıntısı varsa ne senin ne benim elimden bir şey gelir dedi.
Ben de geriliyorum bazen, endişeleniyorum. Ama yukarıda da yazdım. Henüz dua etmekten ve sağlıklı bir bebek dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Biraz daha büyümelerini beklemek ve durumu gözlemlemek zorundayız. İnşallah bir sonraki kontrolünde çok güzel haberler alırsın ve için rahatlar.

Kızlar bir kaç hafta ara ile tsh değerlerim şu şekilde çıktı,

3.1 - 2.7 - 3.2

Ilaç gerekiyor sanırım, değeri böyle olan var mı? Dahiliye yolları göründü gibi..
Benim de gebelikten önce 2.5’di TSH tüp bebekle olduğu için bi dünya ilaç kullandım yükselmiş 3.60 olmuş ilaç başlattılar gebelikte 2.50’nin altında olmasını isteriz dedi doktor sende git hemen dahiliyeye TSH önemli bebek için

İnşallah canım benim Allah senden razı olsun karnındaki bebeği sağsalim kucağına al inşallah sana da dua edeceğim inşallah sağlıkla kavuşuruz bu sıkıntıları unuturuz hep birlikte

İnşallah canım benim Allah senden razı olsun karnındaki bebeği sağsalim kucağına al inşallah sana da dua edeceğim inşallah sağlıkla kavuşuruz bu sıkıntıları unuturuz hep birlikte
Duan çok içten geldi. Çok teşekkürler. Amin. İnşallah grubumuzda bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımızı ve nasıl stresli zamanlardan geçtiğimizi ama hepsinin geride kaldığını hep beraber konuşmak nasip olur.
İnşallah bir sonraki konuşmamızda ikimizin de kesesi olması gerektiği gibi, bebeklerimiz de sağlıkla büyüyor olur

Amin amin inşallah canım Allah Şafi ismiyle her birimize şifa versin inşallah bebişlerin sağlıklı doğum haberlerini alırız birbirimizden

Merhaba! Umarım hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Benim son adet 12 Ocak
Regl 11 gün gecikince test yaptım ve çift çizgi gördüm . Yarın test yaptırıcam. Belki aranıza katılırım ben de.

Benimkinde de bir gün farkediyordu ama daha çok minik oldukları için ölçümler cok net olmayabilir bence bir iki günlük farklarin önemli olduğunu sanmıyorum hemde döllenme günü de herkesin aynı olmayabilir sekli düzgün ve yerleşim yeri iyiyse gerisini dert etmeyin simdilik

Kızlar bir kaç hafta ara ile tsh değerlerim şu şekilde çıktı,

3.1 - 2.7 - 3.2

Ilaç gerekiyor sanırım, değeri böyle olan var mı? Dahiliye yolları göründü gibi..
Merhaba benim 10 yıldır tsh değerim yüksek çıkıyor 25 mg ile başladım. 150 ile devam ediyordum. Tüp bebek tedavisine başladığımda 150 mg ilaçla 1 di değerim. Tedavim olumlu sonuçlandı fakat tsh değerim 15 e fırladı. Acilen endokrinolojiye yönlendirdi çünkü bebekte zeka geriliği oluyormuş. 2 hafta 200 mg kullandım düzene girdi. İhmal etmeden endokrinolojiye git dahiliyeden daha detaylı bakar. Değerlerin çok yüksek değil ama gebelikte takipte olmakta fayda var. Zeka geriliği ve düşük yapma riski oluyormuş endokrin doktorumun dediği.

saol canim paylasimin icin.6+0 da benim 14mm cikti benimde bisey gorunmedi oyuzden merak ettim
merhaba bugun benim de 6+0 da 14.4 mm cıktı kese.. ve doktor 4+5 görünüyor dedi size de böyle bir şey dediler mii? yani keseye göre daha küçük haftalık dedi mi doktorunuz

merhaba bugun benim de 6+0 da 14.4 mm cıktı kese.. ve doktor 4+5 görünüyor dedi size de böyle bir şey dediler mii? yani keseye göre daha küçük haftalık dedi mi doktorunuz
Geç döllenme olmuş olabilir mi doktorunuz yorum yaptı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…