Ben bu TSH için iki özel hastanede iki ayrı dahiliye doktoruna gittim canım. Biri 5'e kadar ilaclik bir durum yok, dedi ve ilaç vermedi. Benim içime sinmeyince diğer doktora gittim. O da, değeri 2.5'a çekmemiz gerek dedi ve ilaç verdi. Senin değerin çok yüksek değil ama içine sibmediyse farklı bir doktordan da görüş alabilirsin.Arkadaşlar benim tsh değerim 3,19 ama doktor ilaç vermedi. Özellikle sordum, kendisi iyi bir özel hastanede uzman doktor, biz 4’lü rakamlarda olmadıkça ilaç vermiyoruz dedi. Şimdi sizden bunları okuyunca kafam karıştı
Canım bu değerler nedir acaba ilk hamileleğimde bilmiyorum açıkcası henüz bu değerlerime bakılmadı ama kaçıncı haftada bakılıyor acaba dr danışmam mı lazım biraz aydınlatırmısın beniBen bu TSH için iki özel hastanede iki ayrı dahiliye doktoruna gittim canım. Biri 5'e kadar ilaclik bir durum yok, dedi ve ilaç vermedi. Benim içime sinmeyince diğer doktora gittim. O da, değeri 2.5'a çekmemiz gerek dedi ve ilaç verdi. Senin değerin çok yüksek değil ama içine sibmediyse farklı bir doktordan da görüş alabilirsin.
Genel tahliller yapılıyor gebelikte canım. Bazı doktorlar kalp atışı duyduktan sonra istiyor, belki daha sana bakmamış olabilirler. Ama ben sağlık ocağına gebelik kaydını yaptirdigim için oradan hemen her şeye baktirdilar (kan ve idrar) TSH da hamilelikte yukselebilen bir hormon. Kontrol altına alınması gerekiyor ilaç ile.Canım bu değerler nedir acaba ilk hamileleğimde bilmiyorum açıkcası henüz bu değerlerime bakılmadı ama kaçıncı haftada bakılıyor acaba dr danışmam mı lazım biraz aydınlatırmısın beni
yok canım karından baktı ultrason fotosunu koyamıyorum bir türlü ya ... inşallah canım ilk fırsaatta kalp atışını duyarız <3Sen vajinal baktırdın o zaman benimkinde mi bir anormallik var dedim de az kalmış 1 marta kadar annesi dikkat ediyoruz dua ediyoruz ve nasipse göreceğiz bizde
Çok teşekkür ederim canım evet dr dedi şuan sana tahlil yapmayacağız kalp atışından sonra bütün tahlillrr yapılacak dedi onları kasdetti herhalde ben hiç sağlık ocağına gitmedim henüzGenel tahliller yapılıyor gebelikte canım. Bazı doktorlar kalp atışı duyduktan sonra istiyor, belki daha sana bakmamış olabilirler. Ama ben sağlık ocağına gebelik kaydını yaptirdigim için oradan hemen her şeye baktirdilar (kan ve idrar) TSH da hamilelikte yukselebilen bir hormon. Kontrol altına alınması gerekiyor ilaç ile.
İnşallah duyarız canım ya cidden o kadar çok şey düşünüyorum kuruyorum ki eşim diyor bu kaygıları at kendine zarar o bizimle kalacak eminim buna diyor ama hamilelik stresiyle ben yinede düşünmeden edemiyorumyok canım karından baktı ultrason fotosunu koyamıyorum bir türlü ya ... inşallah canım ilk fırsaatta kalp atışını duyarız <3
Normalden cok cok hizli arttı diyemem, ikiz gebelik olabilir diye düşünüldü başta sonra tek bebek görüldü ama ultrason gelişimi anormaldi, 10. Haftada kontrol e gittiğimde hem kalp atışının olmaması hemde anormal gelişimden ötürü direkt kürtaj dendi, patolojik araştırma vs yapıldı, seneyi doldurduktan sonra da hamdolsun sağlıklı bir hamilelik geçirdim.mol gebelik herhangi bir belirti vermismiydi 10. haftaya kadar.sanirim beta hcg hizli artiyormus.benim de 3 kat artiyor.endise etmiyo degilim
tesekkurler canim....benim 3 kat artiyor ayni saatte.ama sitede arastirdim 4 kat artip bile saglikli dogum yapanlari gordum baya rahatlatti.yarin gorucez kesemizi hayirlisiylaNormalden cok cok hizli arttı diyemem, ikiz gebelik olabilir diye düşünüldü başta sonra tek bebek görüldü ama ultrason gelişimi anormaldi, 10. Haftada kontrol e gittiğimde hem kalp atışının olmaması hemde anormal gelişimden ötürü direkt kürtaj dendi, patolojik araştırma vs yapıldı, seneyi doldurduktan sonra da hamdolsun sağlıklı bir hamilelik geçirdim.
Kendiniz adına da endişe etmeyin ikiz olabilme ihtimali de olabilir, saat farki vs de etkileyebilir, doktorunuz ultrason a göre yönlendirme yapacaktır, sakin evham edip boşuna üzmeyin kendinizi aksine bu günler tekrarı olmayan günler tadını çıkarın:)
ben de bugün gidiyorum inşallah duyulur 6+3Kizlar kalp atisini duydunuzmu? Ne zaman duydunuz bende Allahin izniyle. Pazar gunu gidicem birbirimize dua edelim İnşAllah sağ salim kucagimiza alırız
InsAllah canin hayirli haberlerle gel ben 7+1de gitmis olcagimben de bugün gidiyorum inşallah duyulur 6+3
ben de randevuyu aldıktan sonra keşke 7. haftaya alsaydım dedim sonra baktığımda da randevu kalmamıştı hayırlısı artık inşallahInsAllah canin hayirli haberlerle gel ben 7+1de gitmis olcagim
Umudunu kaybetme 6.haftada duyanlar var cunku dua et :)ben de randevuyu aldıktan sonra keşke 7. haftaya alsaydım dedim sonra baktığımda da randevu kalmamıştı hayırlısı artık inşallah
inşallah canım sağolasınUmudunu kaybetme 6.haftada duyanlar var cunku dua et :)
Hayırlı olsun bebeğiniz inşallah sağlıkla ilerler ben de dış gebelik yaşıyor olabilirmisim su an ya da kimyasal dış gebelik süreciniz nasildi yardıma çok ihtiyacım var sizi rahatsız etmeyecekse nasıl oldu nasıl sonlandı bahsedebilir misiniz lütfen ben çok korkuyorum dagördüm keseyi kızlar bende dün yazamadım biraz ağlamalı geçti , daha önce dış gebelik geçirince hoca keseyi gördüm dedi ben ağlamaya başladım :)) şuan olması gerektiği gibi dedi 1 marta randevu verdi kalp atışı için kese var ama bebek için henüz çok erken dedi boş gebelik diye bir riskde var bunu bilin çok duyurmayın ,umarım olmaz ama söylemem gerekiyor dedi. 1 martta bebeği görmek ve kalp atışı duymak için dua ediyorum simdi de...inşallah herkesin sağlıkla ilerler süreci
Beta sonucumu bekliyorum ona göre vurdurucam. Siz hangi haftada kullanmıştınız?Ben vurdurdum önlem amaçlı hafta da bir kez vuruldum.toplamda üç tane.Dr a güvenin
Evet öyle yapıyorlarmış sanırım. Amin canım inşallahOnceki gebeliklerimde kalp atışını duyduktan sonra başlamıştı doktor bende, belki sende de ondan başlamamış olabilirler, sağlıkla kavuştursun inşaAllah balım,
Bende göğüs hassasiyeti azaldı ama uykusuzluk ve bulantı çok fazla. Uyuyorum geceleri ama çok bölünüyor uykum ve hiç dinlenemiyorum.benim haftam senden küçük canim ama bende uyku sorunu yasiyorum.bulantim hic yok sadece goguslerim agriyor ovulasyondan beri okadar.birde uykusuzluk cekiyorum gunduz uyuyamiyorum.geceleri birden uyuyorum sabah olmustur gibi geliyor bi bakiorum saat 3...en fazla 2 saat uyumusum.sonrasida cok bolük bölük uykular.
Aynen öyle saçma sapan şeyler, alakasız şeyler görüyorum o da huzursuz ediyor.Ben canım öyle garip rüyalar görüyorum ki sanırsın film ya
Ben ayva, beyaz leblebi, kraker ve çiğ badem tüketiyorum. Hepsinden azar azar yiyorum. Biraz hafifletiyor ama hâlâ normal yaşama adapte olmakta zorluk çekiyorum.Ben de ayni haldeyimGunlerdir ne yedigimi ne ictigimi bilmiyorum. Dogru duzgun yemek yiyemiyorum, uyku uyuyamiyorum, ama gun icinde hep uykuluyum, halsizim. Biraz ayakta dolassam mide bulantisi daha da bastiriyor, uzanmak zorunda kaliyorum. Kendi doktorum dayanmaya calis gececek, ilac kullanma dedi. Baska bir sey icin, baska bir doktora gorunmem gerekti, ona soyleyince ilac verdi ama benim doktorum kullanma dedi. O yuzden kullanmiyorum. Bugunler gecsin diye dua ediyorum. Arada “benim neden midem bulanmiyor?” diye uzulenleri okudugumda gulumsuyorum :) Cok sanslisiniz bence :)
Burada bazi yiyecek onerilerini de okudum, henuz onlarin da tam faydasini goremedim. Belki biraz cig badem iyi gelmis olabilir.
Uyku formülünü bize de ver lütfeeenBende aksine ölü gibi uyuyorum ve şöyle bir şey alarmı dahi duymuyorum işe geç kalıyorumki uykum çok hafiftir sersem gibiyim ya bende uykumu açmanın derdindeyim
3-4-5.haftalardaBeta sonucumu bekliyorum ona göre vurdurucam. Siz hangi haftada kullanmıştınız?
Bebeğim sanırım bunun formülüUyku formülünü bize de ver lütfeeen