2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Merhaba anneler Ben de 10 ay deneme sonunda olmayıca klomen tedavisine başladık, bugün kontrolde doktor 3,4 adet yumurta geliştiğini çoğul gebelik riski olacağını ve korunmam gerektiğini önerdi. Ama ben hep ikiz istediğim için korunmayı düşünmüyorum burada klomenle ikiz gebelik yaşayan var mı?

Sen bilirsin canım korunup korunmama konusunda. 4 yumurtanın hepsi döllenip dördüz hatta biri bölünüp beşiz bile olabilir böyle bir ihtimalin de varlığını bil.
Klomenle ikiz gebe birine denk gelmiştim ama bu topikte miydi başka yerde miydi hatırlamıyorum valla

Ayyy olmaz heralde okadar 1 yıl olacak nerdeyse tık yok bu ayı pas geçmek istemiyorum Rabbim hayırlısını versin

Ayyy olmaz heralde okadar 1 yıl olacak nerdeyse tık yok bu ayı pas geçmek istemiyorum Rabbim hayırlısını versin
Hiç belli olmaz valla
Benim aşılamamda 3 yumurta oluşmuştu doktor hesapladı hepsi döllenir biri bölünse dördüz diye. Insan korkuyor kesin dördüz olacak diye. O ay benim 3 yumurtadan hiçbiri döllenmemisti mesela gebelik olusmadi. Tüp bebek tedavisinde de bir embriyom bölündü ikiz oldu nasip kısmet işte.
Ihtimal var yani beşiz olma ihtimali çok düşük ama sıfır degil

O belli olmaz siz doktorunuzla beraber hareket etmelisiniz. Nosking dediği gibi 4'üz 5'iz olursa sonlandırmak zorunda kalırlar. Bir çok komplikasyon oluşabilir. Kendinizin karar verebileceğiniz birşey değil bu. Lütfen doktorunuza sormadan böyle birşeye kalkışmayın.

Ayy ne güzel, tabi bir tane olsun sağlıklı olsun ama tek seferde iki bebe fikri fena gelmiyor. Artık 5 tane olursa trt ye başvururum beni de belgesel yaparlar

Aslında klomenle yumurta geliştiren herkeste 4,5 yumurta oluyormuş araştırmalarıma göre. Bugün haftasonu acile gidip kontrol ettirdim o bana öyle söyledi kesinlikle yapma demedi ama böyle bir risk var dedi. kendi doktoruma yarın gideceğim bakalım o ne diyecek

Klomen diyince tüyüm tersine dönüyor ben polikistik overım Klomen genelde 2-3 yumurta oluşturup kiste döndürdü. Ve ne zaman Klomen tedavisi olsam kistten ölecek gibi ağrılarım olur hastaneye zor yetişirdim. Yani her bünyeye göre bir ilaç olmuyor doktor kontrolü çok çok çok önemli.

Ayy ne güzel, tabi bir tane olsun sağlıklı olsun ama tek seferde iki bebe fikri fena gelmiyor. Artık 5 tane olursa trt ye başvururum beni de belgesel yaparlar
Bebişim inan bana da ikiz hamilelikten önce her sey çok tatlı geliyordu ayy ikiz ne güzel yaaa modundaydim ama muayenede doktor ikiz deyince kabus başlıyor
Erken doğum yapar miyim, biri diğerinin gelişimini engeller mi, kuvoze girerler mi, solunum sıkıntıları olur mu? Hadi sağ salim doğurduk bu defa ikisine birden yetebilecek miyim, ikisi aynı anda acikir ağlarsa ne yaparım, öyle mi böyle mi derken iyice stres oldum yani şaka bi yana burda gülüyoruz ama ödüm kopuyor 30 haftadan önce doğum yapıcam diye valla.
Rabbim gonlundekini versin inşallah. Her zorluğun bi kolaylığı da var tabi ama demek istediğim işin içine düşünce hiç aklına gelmeyen şeyleri düşünmeye başlıyorsun.

Aynen öyleymiş inşallah öyle bir şey başıma gelmez. Bugünkü doktor kist vs demedi bakalım yarın doktorum çatlama iğnesi verecek mi yoksa pas geç mi diyecek ama bu ay her zaman olandan daha fazla kasık ağrım var yumurtlama döneminde, inşallah olumsuz bir şey yoktur, zaten klomenle de olmazsa rahim filmi dedi ondan çok korkuyorum inşallah olur da gerek kalmaz

Yaa tabi haklısın uzaktan bakınca tatlı geliyor yaşayan bilir elbette ben bir tane sağlıklısına razıyım, rabbim verecek olursa her şekil olur ilaç falan bahane hepimizin hakkında hayırlısı olsun, 14 gün var reglime şimdi zaman geçmek bilmez

Rahim filminde korkulacak bişey yok. Kendini kasmadığın sürece hiç ağrı duymazsın. İnşallah gerek kalmaz ama çektirmedende boşuna kürek çekmek oluyor bizim durumumuz da. Allah yardımcın olsun. İnşallah uğraşmadan sanada nasip olsun gönlündeki

Ne bileyim öyle şeyler okudum ki ayılıp bayılanlar mı dersin gözüm korktu anestezi ile de korkunç geliyor her şekilde kötü ama olmazsa yapılacak mecbur

Ne bileyim öyle şeyler okudum ki ayılıp bayılanlar mı dersin gözüm korktu anestezi ile de korkunç geliyor her şekilde kötü ama olmazsa yapılacak mecbur

Herkesin canı tatlı mı anlamıyorum ki. Ben doktora espri yapıyordum çekilirken. Çekiyorum hazırmısın diye sorduğunda Gülümseyim mi diye. Yani ben rahat olunca çabukta bitti. Sorunsuzca geçti doktor memnun ben memnun.

Ay şuan çok mutlu ettin beni, canı çok tatlı birisi değilim ama millet öyle anlatınca insan korkuyor, şuan rahatladım birazcık ama yine de inşallah gerek kalmaz ehe

Aynen öyle canım çok haklısın. Nasipte ne varsa o oluyor gerçekten kısmetinde beşiz varsa doğal da olur. Ben de taktım beşize
Rahim filminden de korkma öyle aman aman bor sey değil

Merhabaa. klomenle ikiz gebeyim şuan. Çatlatma iğnesi olmadım. Her gün doktor kontrolüne de gidemedim. Doktor da gel dememişti zaten. İlacı verip gönderdi. Yumurtlama takibi yapmıştım. İki gün yumurtlamayı ve çatlama gününü değerlendirdim. 13-14 gün sonra pozitifi gördüm. bat tan 3 gün önce yaptığım test negatifti bu arada. Hatta demekki bu ay da olmadı diyip salmıştım. Adet günü bi bakayım yine dedim. Öyle gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…