-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #7.721
Çok şükür bebekler iyiymiş ağrılar da geçer inş sağlıkla büyüsünlerKızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötübebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
Tamam canım teşekkür ederimBen almadım canim.Ama annem kendisi dikti dikdörtgen şeklinde içine sünger geçirdi. Onu kullanmayı düşünüyorum.
Canım şükür yanındaymis bebislerin.Sagsalim kavuştun.Senin kız ve erkek miydi?sağlıkla buyusunler sütun yavaş yavaş gelir.Kızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötübebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
Sanırım 25/30 haftalar arasında ve özellikle erkek bebeklerde daha çok görünüyomuş.Benim de kontrolüm vardı bugün kordon ikisininde boynuna dolanmış .doktor bi sıkıntı yok şuan için dedi ama içime dert oldu . Siz yaşadınız mı kızlar düzeldi mi son ana kadar öyle mi devam etti
İkisi de erkek .doktor da hareketlerine dikkat et dedi .ama sormayı unutmuşum düzelir mi diyeSanırım 25/30 haftalar arasında ve özellikle erkek bebeklerde daha çok görünüyomuş.
Sıkı takip edilmesi gerekiyo sizde hareketlerini takip edin uzun süre hareketsiz kalırlarsa ihmal etme.
Bebeklerin yanında olmasına sevindim canım maşallahKızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötübebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
Hiçbir zaman sıkışık olmam istenmedi aksine idrar boşalttirip ölçüm yaptılar perinatolog dahil.Çok sıkışık olmak gerekiyor o ölçümü yaparken yoksa kısa çıkıyor ultrason da .sıkışık mıydınız baya
Çok şaşırdım şuan alttan mı bakıyorlar siz de .bana normal karından bakıyor ve tutamayacak kadar sıkışıkkenHiçbir zaman sıkışık olmam istenmedi aksine idrar boşalttirip ölçüm yaptılar perinatolog dahil.
25 mm ve altı risk canım.Suan bebeklerin çok ağır değil o sebeple benim dikkatimi çekti boyutu.Benim 32.haftada 30 mm e düştü kısalma başlamış ve artık normal dedi doktorum hem bebeklerin ağırligi hemde nasıl rahim kasılmaları yalancı doğum sancıları tetikliyo bu durumu.Lutfen ayakta çok kalma,genelde uzan dinlen tedbiri bizden takdiri Allah'tan.Anladım. Cumaya kadar beklesem sizce sıkıntı olur mu ? Aslında çok içime sinerek gittim doktora. Güzel de bilgi verdi. İnternetten bakayım dedim uzunluğun kaç olması lazom diye. Öyle farkettim
14/32 hafta bitimine kadar hep vajinal bakıldı ölçümler de hep fark oluyo karından doğru cikmiyo.Çok şaşırdım şuan alttan mı bakıyorlar siz de .bana normal karından bakıyor ve tutamayacak kadar sıkışıkken
Vajinalde sıkışık olmamak lazım zaten ama bilmiyorum hiç daha vajinal bakmadı doktorum ilerleyen haftalar da bakar belki14/32 hafta bitimine kadar hep vajinal bakıldı ölçümler de hep fark oluyo karından doğru cikmiyo.
Anladım Cnm teşekkür y , Valla doktor 2 buçuk 3 saatte bir dediEvet öyle yapıyorum
Ben ilk doğdukları andan itibaren biberon emzik kullanıyorum hiç meme reddi falanda olmadı sağdıgım sütüde biberonla veriyorum bi ilk verileceği zaman kaşık kullandım sonra hep biberon sütüm gelincede bi göğsümü emzirirken diğer göğsümü sağdım sağdımı biberonla verdim. Uyandırmak zor oluyo hareket yaptırıyorum biraz mıncıklıyorum hafif gözünü açınca ne vereceksem ağzına sürüyorum sonra uyuklasada içiyo yada emiyo kullandığım biberonda bime gelmişti yarın bidaha geliyo hatta ikili onu kullanıyorum bide üç saat çok geç şekeri düştügü içinde almak istemiyo olabilirler. Ben birbuçuk iki saat arayla besliyorum.doktor 30 CC demişti şimdi 60 Cc mama veriyorum. Emzirdiğimdede 45 dk sürüyo. Sütümü sağıp vericeksemde 60 cc veriyorum
Ben ilk doğdukları andan itibaren biberon emzik kullanıyorum hiç meme reddi falanda olmadı sağdıgım sütüde biberonla veriyorum bi ilk verileceği zaman kaşık kullandım sonra hep biberon sütüm gelincede bi göğsümü emzirirken diğer göğsümü sağdım sağdımı biberonla verdim. Uyandırmak zor oluyo hareket yaptırıyorum biraz mıncıklıyorum hafif gözünü açınca ne vereceksem ağzına sürüyorum sonra uyuklasada içiyo yada emiyo kullandığım biberonda bime gelmişti yarın bidaha geliyo hatta ikili onu kullanıyorum bide üç saat çok geç şekeri düştügü içinde almak istemiyo olabilirler. Ben birbuçuk iki saat arayla besliyorum.doktor 30 CC demişti şimdi 60 Cc mama veriyorum. Emzirdiğimdede 45 dk sürüyo. Sütümü sağıp vericeksemde 60 cc veriyorum
Yok kuzum henüz dolu dolu değil. Ben de pompa Mamajoo elektrikli çift ama ben şimdilik tek kullanıyorum. Yarım saat kadar sıktığımda 40 cc anca topluyor iki gögüsten. Ama gün geçtikçe artıyor gibi. 3.5 lt su humana stil çay Arif oğlu çay ve komposto içiyorum. Ama asıl olan su bence. İkisine yetmiyor ben kıza çalışıyorum bir an önce toparlanıp evimize gitmek için. Tek öğün süt olacaksa 45 dk imiş hemşireler söyledi.
Çok sıkışık değildim. Böyle olduğunu da bilmiyodum esasen. İkisindende baktı zaten. Karından baktığına yorum yaptı ama vajinal baktığına yorum yapmadıÇok sıkışık olmak gerekiyor o ölçümü yaparken yoksa kısa çıkıyor ultrason da .sıkışık mıydınız baya
Anladım. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Daha dikkat edicem kendime. Bi tanesinin hareketlerini kasıklarıma yakın bi yerde hissediyorum. Sanırım biri aşağı onunla alakası var mıdır bilmiyorum. haftaya da sonuç alamazsam başka doktora gidicem. Doğuda bi ilçedeyiz. He dediğimizde doktora gidemiyoruz malesef. İnşallah aksilik olmadan bu süreci atlatırım25 mm ve altı risk canım.Suan bebeklerin çok ağır değil o sebeple benim dikkatimi çekti boyutu.Benim 32.haftada 30 mm e düştü kısalma başlamış ve artık normal dedi doktorum hem bebeklerin ağırligi hemde nasıl rahim kasılmaları yalancı doğum sancıları tetikliyo bu durumu.Lutfen ayakta çok kalma,genelde uzan dinlen tedbiri bizden takdiri Allah'tan.
Allah yardımcın olsun senin haftalarında aynı durumdaydık bizlerde.21.hafta itibariyle işe ara verdim izin rapor vs idare ettim.İkiz gebelik her zaman riskli çok fazla titizlik istiyo.Çok sıkışık değildim. Böyle olduğunu da bilmiyodum esasen.
Anladım. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Daha dikkat edicem kendime. Bi tanesinin hareketlerini kasıklarıma yakın bi yerde hissediyorum. Sanırım biri aşağı onunla alakası var mıdır bilmiyorum. haftaya da sonuç alamazsam başka doktora gidicem. Doğuda bi ilçedeyiz. He dediğimizde doktora gidemiyoruz malesef. İnşallah aksilik olmadan bu süreci atlatırım
Zaten ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Genel anlamda evdede öyle bi iş yapmıyorum. Ama dün doktora giderken yol uzundu. Yürüdük birazda. Etkileri var mıdır bilmiyorum. Şu ana kadar çok şükür hiç bi aksilik olmamıştı. Bundan sonrası Allah u alem. Dediğiniz gibi çok daha dikkatli olmam lazım. Elimden geleni yapıcaam. Allah imtihan etmesin. Allah razı olsun sizden deAllah yardımcın olsun senin haftalarında aynı durumdaydık bizlerde.21.hafta itibariyle işe ara verdim izin rapor vs idare ettim.İkiz gebelik her zaman riskli çok fazla titizlik istiyo.
Amin...Zaten ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Genel anlamda evdede öyle bi iş yapmıyorum. Ama dün doktora giderken yol uzundu. Yürüdük birazda. Etkileri var mıdır bilmiyorum. Şu ana kadar çok şükür hiç bi aksilik olmamıştı. Bundan sonrası Allah u alem. Dediğiniz gibi çok daha dikkatli olmam lazım. Elimden geleni yapıcaam. Allah imtihan etmesin. Allah razı olsun sizden de
Seni en doğru şekilde doktor yönlendirir ama karından doğru ölçüm çıkmıyor. Benim 32. Haftamda 28 29 civarında vajinal ölçüm çıkıyordu. Sen kendine dikkat et olmadı bir daha ki kontrolde perinatolog da bakarDoktorum bana iyi dedi. Daha sonra vajinal de bakıcam dedi baktı. Ama bilgi vermedi. Bir hafta sonra yine çağırdı. Demekki bundan ötürü çağırdı. Ben internetten bakınca olayın ciddiyetini farkettim. Bende sanıyorum ki ilk 10 gün ücretsiz ya bi daha bakayım dedi.
En zoru geçti. Gün geçtikçe daha iyi olacak . Sağlıkla buyusunler ikisinin de yanında olması ne iyiKızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötübebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
İlk günden beri vajinal muayene oldum haftalar ilerledikçe karından ve vajinale döndü ama hiçbir zaman sıkışık olmam istenmedi hatta özellikle mesane boş olsun diyordu doktorumÇok şaşırdım şuan alttan mı bakıyorlar siz de .bana normal karından bakıyor ve tutamayacak kadar sıkışıkken
Çok geçmiş olsun gözün aydın canım çok şükür bebeklerin iyi sağlıklı demekki yanında umarım sende biran önce kendini toparlarsın ve ağrılarından kurtulursunKızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötübebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
Benim bebisler bırakmıyor memeyi ben zorla bıraktırıyorum. Sütüm çok fazla beş on dk sağmada rahat 50/60 CC çıkıyor fazlasını sağmıyorum ucu çok acıyoruyor makinede . iki saati geçerse emzirme yada sağmam taş gibi oluyorlar mastit olmaya çok meyilli yim oyuzden.benimde bebişlerin biri aşırı çok yiyor doktora götürsemmi bilemedim bunun için sürekli aç 60 CC mama veriyom beni emiyor yarım saat geçmeden bi daha mama veriyorum sanki hiç yememiş gibi aç davranıyo doyana kdrda uyumuyorAnladım Cnm teşekkür y , Valla doktor 2 buçuk 3 saatte bir dedi
CC buu
Anladım Cnm teşekkür ederim valla doktor 3 saate Bir dedi CC yi alma durumuna göre 3,/5 ben arttiricam, bende sagdigimi mamayı bıberon ile veriyorum ama öğün olarak emzirme yapmadım 45 dk falan en fazla 15 dk emme reflexleri gelişsin diye emziriyorum süt de çoğalsın diye
Senin sütün nasıl çoğaldı mı iki göğüsten ne kadar süre sağınca kaç CC geliyor