2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Canım şükür yanındaymis bebislerin.Sagsalim kavuştun.Senin kız ve erkek miydi?sağlıkla buyusunler sütun yavaş yavaş gelir.
Depend bende aldım çantama koydum yorumlarında hep tavsiye ediliyo.Agrin için ağrı kesici yapmadılar mı 😔çok geçmiş olsun.
İkisi de kız canım ağrı kesici yaptılar ama ne fayda çok kötü agriyor. Bı de ben gece gittim uykusuz sabaha karşı doğurdum hala uykusuz kafam güzel gibi 😀

Çok geçmiş olsun gözün aydın canım çok şükür bebeklerin iyi sağlıklı demekki yanında umarım sende biran önce kendini toparlarsın ve ağrılarından kurtulursun🙏🤗 ayy çok heyecanlandım bende iki gündür cok agırım aşırı değil ama arada sancım oluyor kasık ve belde geçiyor karnım cok asağı düştü bebeklerin basınıda vajina kemiğimde hissediyorum resmen Rabbim bizlere de hayırlı kolay dogumlar nasip etsin inşaallah🙏 dependden bende koydum cantaya sağol tavsiyen için bizi haberdar etmeye calıs tekrar gecmiş olsun🤗
Canm benim bı tanesi yukarı çıkmıştı zor dogurttular zaten suyun patlamasina o sebep olmuş tüm vücudu ile yukarı çıkınca diğerine baskı uapmis

Kızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötü ☹️ bebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
Gözün aydın canım çok sevindim kuvöze görmeyip hemen yanına gelmelerine ağrıların zamanla diner canım hergün çok daha iyi olacaksınız inşallah

Benim bebisler bırakmıyor memeyi ben zorla bıraktırıyorum. Sütüm çok fazla beş on dk sağmada rahat 50/60 CC çıkıyor fazlasını sağmıyorum ucu çok acıyoruyor makinede . iki saati geçerse emzirme yada sağmam taş gibi oluyorlar mastit olmaya çok meyilli yim oyuzden.benimde bebişlerin biri aşırı çok yiyor doktora götürsemmi bilemedim bunun için sürekli aç 60 CC mama veriyom beni emiyor yarım saat geçmeden bi daha mama veriyorum sanki hiç yememiş gibi aç davranıyo doyana kdrda uyumuyor

Bi doktora sor bence memeyi arıyor olabilir hep güvende olma duygusu ile benimkiler de aç olmasa da meme arıyorlar ama bı iki çektikten sonra uyuyorlar , ben 2 buçuk saatten önce meme dışında 45 CC dışında bir şey vermiyorrum doktor almalarına göre haftada 3,-5 CC arttır dedi

Anladım kuzum valla benimkilere de yetmeyecek sanırım her geçen gün cc artıyor, sen tek öğün meme 45 dk emzirdin mı hıc, ben emziriyorum da çok güçlü çekmedikleri, henüz küçük oldukları ve daha sütün hızlıca akmadigini göz önünde tutup cesaret edemiyor bı de 45 dk aktif ememezler diye düşünüyorum uyuklayp kalmıyorlar mı sizin de
Şu ana kadar sadece kızım 2 kez 45 dk emdi.Ancak sonra uyanmakta zorluk yaşadı baya yoruldu sanırım. Yoksa dediğin gibi 25 dk 20 dk bazen 15 dk çekiyor Erkek bebek emiyor ama eve geçince emmesi için elimden geleni yapıcam

Bi doktora sor bence memeyi arıyor olabilir hep güvende olma duygusu ile benimkiler de aç olmasa da meme arıyorlar ama bı iki çektikten sonra uyuyorlar , ben 2 buçuk saatten önce meme dışında 45 CC dışında bir şey vermiyorrum doktor almalarına göre haftada 3,-5 CC arttır dedi
Emiyolar cnm emzik niyetine mi kullanıyolar acaba diye test ettim ağızlarında süt oluyo yutkunma sesini falan duyuyorum bide emerken ağızlarının kenarı süt oluyo. Geçen kontrolde işte dört günde 150 Gr almışlardı.doktor iyi dedi . Mama verdiğimde yada sağılmış süt verdiğimde 60 cc ile doymuyolar üstünü arıyolar vermezsem uyumuyolar

Seni en doğru şekilde doktor yönlendirir ama karından doğru ölçüm çıkmıyor. Benim 32. Haftamda 28 29 civarında vajinal ölçüm çıkıyordu. Sen kendine dikkat et olmadı bir daha ki kontrolde perinatolog da bakar

En zoru geçti. Gün geçtikçe daha iyi olacak . Sağlıkla buyusunler ikisinin de yanında olması ne iyi 😍 ağrıların için çok geçmiş olsun

İlk günden beri vajinal muayene oldum haftalar ilerledikçe karından ve vajinale döndü ama hiçbir zaman sıkışık olmam istenmedi hatta özellikle mesane boş olsun diyordu doktorum
İnternette doktor videosu da izledim canım karından bakarken sıkışık olmak gerek .tabi ki de en doğru ölçümü vajinal verir

Emiyolar cnm emzik niyetine mi kullanıyolar acaba diye test ettim ağızlarında süt oluyo yutkunma sesini falan duyuyorum bide emerken ağızlarının kenarı süt oluyo. Geçen kontrolde işte dört günde 150 Gr almışlardı.doktor iyi dedi . Mama verdiğimde yada sağılmış süt verdiğimde 60 cc ile doymuyolar üstünü arıyolar vermezsem uyumuyolar

Anladım Cnm da işte bunu Sor istersen erkek bebeklerin kızlara göre farklıdır aldıkları besin miktarı, normal de olabilir acikmalari seninkiler Hayri sayılır bı doğum kilosuyla doğdu maşallah

Kızlar selam. Bugün kontrolüm vardı. Hastaneye geldik çıkamadık. Yatış yaptı doktor. Nst de biraz sancım çıktı. Hafif baskıların var dedi. Alttan baktı rahim agzi baya kısalmış 17 18 mm. Açılmam 1.5 cm olmuş. Riske atmak istemedi doktor. Bir iki gün gozlemleyelim. ilerlemezse biraz daha beklerim değilse alırım dedi. Kuvoze felan haber verdi nolur nolmaz diye. Amacimiz zaten 35 36 haftaydi buna da şükür yine iyi geldin ikizlere göre haftan iyi endişe etme dedi. Az önce ciğer geliştirici yaptılar yine. Bakalım nasip artık bekleyip göreceğiz. Bebisler de birisi 2200 diğeri 1920 Gr olmuş. Gayet güzel.kilo.almislar. Aslında kilo alımları çok iyi. Kan.akimlari suları iyi ama malesef kafalarının aşağıda olması özellikle birinin direk rahim ağzında olması sebep olmuş açılmaya.

İnşallah teyzesi bizde sizin gibi Kucağımızda eve dönsek sagsalim.buarada senin yavruların kaç kg doğmuştu?nasıl gidiyo annelik 🥰
İnsallah doneceksiniz canim dualarim hepinizle 🙏
Kiz 2200 oglan 2500 dogdular teyzesi minikler daha 😘
Yani teoride okuyorum kuzum iyice ama pratikte inşallah yapabilirim 😀karıştırma olayı yine de oluyor mu ya yandık 😂
Olmaz mi hangisi mama icti hangisinin alti degisti cetele tutacagim yoksa olmuyor 😂
İyi akşamlar. Şuan tam 20+5 ikiz gebeliğim var. Dünkü muayenemde servikal uzunluk 28 29 mm dedi. Tecrübeli annelerden ricam. Sizce kısa mı ? Biraz internetten bakayım dedim. İçim şişti..
Haftana gore kisa biraz ama canim uzama ihtimali de var progestan fitil mutlka vermistir onun cok faydasi oluyor.
Arkadaşlar merhaba tekrardan , bugün muayeneye gittiğimde ilk defa nst ye baglandim sancilarimin 90 'a hatta 100'e kadar çıktığını gördüm bebeğimin kilosu şu an haftasına göre çok düşük 😭2485 kg dedi doktorumuz erken doğum riskimiz varmış ne yemeliyim ne icmeliyim bebgim sağlıkla olması gereken kiloya nasıl getirebilirim 37.haftaya bugün girdik
Haftaya gore kucuk ama normalde dusunursek kucuk bi kilo degil canim kuvozsuz atlatirsiniz Allahin izniyle insallaj
Ben aldım kuzum 2 tane daha doğrusu erkek kardeşim almış hediye 🤗 Çok kullanışlı oldu gündüzleri oturma odasına koyuyoruz orada uyuyorlar
Oyy minikler buyudu demi 😍
Kızlar söylemiştim verilen doğum 37+0 daydi ancak dün gece 2 buçukta bı baktım suyum boşaldı hemen hastaneye gittik ve nts falan derken sancı falsn çıkmadı. Ama doktorum sabah 7 de sezeryana aldı. 35+2 de geldi meleklerim biri 2070 biri 2600 olarak dünyaya geldiler. Acayip derecede ağrım var anlatamam size çok kötü ☹️ bebeklerim kuvoze girmediler yanimdalarrr çok şükür. İkisi de minyatür gibi minicik :))) emzirmeye çalışıyorum sütüm az az geliyor. İki gece burdauiz. Çok kanamam var depend kilotlar çok işime yaradı hemen edinin kendinize birer tane
Agrilarin 4 5 gune hafifleyecek 10 gune epeyce toparlanacaksin insallah canim.
Oh cok sukur kuvoze girmesin hic bir minnos 😍😘
Kızlar selam. Bugün kontrolüm vardı. Hastaneye geldik çıkamadık. Yatış yaptı doktor. Nst de biraz sancım çıktı. Hafif baskıların var dedi. Alttan baktı rahim agzi baya kısalmış 17 18 mm. Açılmam 1.5 cm olmuş. Riske atmak istemedi doktor. Bir iki gün gozlemleyelim. ilerlemezse biraz daha beklerim değilse alırım dedi. Kuvoze felan haber verdi nolur nolmaz diye. Amacimiz zaten 35 36 haftaydi buna da şükür yine iyi geldin ikizlere göre haftan iyi endişe etme dedi. Az önce ciğer geliştirici yaptılar yine. Bakalım nasip artık bekleyip göreceğiz. Bebisler de birisi 2200 diğeri 1920 Gr olmuş. Gayet güzel.kilo.almislar. Aslında kilo alımları çok iyi. Kan.akimlari suları iyi ama malesef kafalarının aşağıda olması özellikle birinin direk rahim ağzında olması sebep olmuş açılmaya.
Kilolari iyi ciger gelistirici tamam Allahin izniyle korkma kuzu birak dogsun kavussunlar sana 🤗

Haftana gore kisa biraz ama canim uzama ihtimali de var progestan fitil mutlka vermistir onun cok faydasi oluyor.
Troit ilacı ve vitaminler hariç hiç bişey kullanmıyorum. Şuana kadar hiç kananam falan olmadı. O yüzden hiç gerek görülmedi sanırım. Belki haftya tekrar gittiğimde vericek. Tam bilgim yok. Mm sini sorucam. Yine kısa ise ve doktor herhangi bişey demezse başka doktora gidicem.

Haddim olmayarak yenidoğum yapmış annelere bişeyler söylemek istiyorum. Yenidoğan yoğun bakım hemşireliği yaptım 3 sene. Emzirme üzerine de eğitim aldım. O yüzden bi kaç bişey söylemek istiyorum. Eğer anne sütü ile emzirmek istiyosun her zaman ilk önce göğsünüzü verin. Baktınız doymadı öyle mam verin. Eğer mamayı fazla verirseniz sütünüz azalabilir. Ve sütünüz fazla ise 2 saat beklemyin. Her acıktıklarında göğsünüzü verin. Mamayı fazla verdiğinizde bebek acıkmaz hemen. Baktınız bebek gerçekten doymuş göğsünüzde hala çok süt var sağıp süt saklama poşeti ile dondurucuya atabilirsiniz. 3 ay saklanabiliyolar. Ama sürekli sağıp bebeğe verirseniz bi süre sonrada sütünüz azalır. Bebekle ten tene temas olmaz ise bebek emmeye çalışmazsa beyin süt üretimini yavaş yavaş duruduruyor çünkü. İkizlerde anne sütü tek başına yeterli olmuyor genelde. Ama demek istediğim mamayı biraz daha az verip bol bol emzirerek sütünüzü arttırabilirsiniz. Tabi yine her anne kendi çocuğunu daha iyi bilir. Bide sık sık emzirmezseniz ve sütü boşaltmazsanız mastit olur. Allah korusun

Beslenme alt açma vs için ben ajanda tutuyorum günkü karışıyor, hatta ben annesi olarak ilk etaplarda belirgin ayırt ediyordum ama şimdi çok aynılar bebekleri de karıştırmaya başladım 🤦 tek yumurta ya benimkiler birebir aynı zamanla fark bulunur da şimdi çok benzerler kurdele falan takıcam birine

Canım bebislerimiz hemen hemen aynı kg olarak seninde mi iki kızın olacaktı? benimde biri baş biri makat geliş doktorum artık bakmiyo benim rahim uzunluguna.Dogum yakın önlem alındı diye sadece bebeklere odaklilar.Dun perinatolog ikiz kız bebekler için 35.hafta ve 2 kg çok iyi bı durum dedi biraz rahatlattı beni de.Haberdar et bizleri sırayla sagsalim kavuşmak nasip etsin rabbim hepimize.🤲🏻

Beslenme alt açma vs için ben ajanda tutuyorum günkü karışıyor, hatta ben annesi olarak ilk etaplarda belirgin ayırt ediyordum ama şimdi çok aynılar bebekleri de karıştırmaya başladım 🤦 tek yumurta ya benimkiler birebir aynı zamanla fark bulunur da şimdi çok benzerler kurdele falan takıcam birine
Seninkiler benzerdir canım normal ☺️benim kızlar resimlerde benzemiyo biri babasına biri bana benziyo gibi.

Ben inanıyorum sen 36 yı göreceksin canım 3 cm açılma ile 1 ay duran varmış senin 1 cm Di baya durdu şuan 1 buçuk bence daha duraxaklar Allahın izniyle

Troit ilacı ve vitaminler hariç hiç bişey kullanmıyorum. Şuana kadar hiç kananam falan olmadı. O yüzden hiç gerek görülmedi sanırım. Belki haftya tekrar gittiğimde vericek. Tam bilgim yok. Mm sini sorucam. Yine kısa ise ve doktor herhangi bişey demezse başka doktora gidicem.
İmkanın varsa Facebook ta ray grubu var o kadar çok hikayeler varki bu rahim uzunlugu ile ilgili sıkıntı çekenler tecrübeler vs.Moralini bozmayacaksa oradaki kişilerin kullandığı iğne ilaçlar ve rahim durumlarını bı oku istersen

X