Canım eskiden öğretmendim şimdi düz memurum fark etmiyor benim söylediğim 657 tabi tüm memurlar için geçerli öğretmene veya memura özel bir hüküm yok. Ben bir daha anlatmaya çalışayım ama kanun maddesini açıp okursan daha açıklayıcı olur senin için
çünkü ben de öğretmenlik yaparken bu konulardan uzak olduğum için eksik biliyordum şimdi direkt bu işi yaptığım için işin mantığını çözdüm
Şimdi normal süreç için çoğul gebeliklerde 30. Haftaya kadar çalışıp çalışabilir raporu alıp doğum öncesi 7 haftalık izni doğum sonrası 10 haftaya ekleyebilirsin ama kovit süresince tüm dünyanın yeni karşılaştığı bir durum olduğu için uygulama birliği yok maalesef doğum öncesi izni aktaran kurum var aktarmayan kurum var o yüzden diyorum çalışabilir raporu alınca doğum öncesi izni aktarıyor çalışamaz olunca aktarmıyor . Benim çalıştığım ilçede 100 den fazla okul var ve bu okulların öğretmenlerinin işlemleri hep gördüğüm dosyalar ( ben maliye birimindeyim) mesela A okulu diyor ki ben kabul ediyorum benim öğretmenim doğum sonrası 17 hafta ( çoğul gebelik için örnek veriyorum) kullanabilir B okulu diyor ki benim öğretmenim sadece doğum sonrası 10 hafta kullanabilir ( çünkü doğum öncesi aktif çalışmıyor diyor) işte işin karmaşası ikisine de bir şey diyemiyorsun çünkü elinde bir kanun dayanağı yok dediğim gibi sadece yönetmenlik var o da kurum takdirine bırakıyor böylece uygulama birliği bozuluyor ve bence adaletsizlik oluyor. Uzun uzun açıklıyorum ki bir gün bile izin hakkınız varsa kullanın kimse mağdur olmasın. Ama dediğim gibi kanun maddesini okursan belki kafanda daha iyi oturur