2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Amin. Rabb im hepimizin yavrularını korusun.

İnşallah zamanın da hayırlısıyla sağlıkli bir şekilde kucağına alırsın. Ama artık riskli dönemi atlatmışsın. Biraz hastanede kalırlarsa da kucağına alırsın Allah in izniyle. 🥰
Ayy insallah 😍😍 cok sukur buyuyorlar inanirmisin uc haftadir yatiyorum sirf bir dort hafta daha dayansam sorun olmayacak nasip iste ♥️
Elo 31 haftalık dogum yapmıştı canım
Kuvoz olayı da tamamen nasip aynı donem transfer olduğumuz bir arkadaş tekli gebelikte 41 haftalık doğum yaptı bebeğini kuvöze aldılar
Benimkiler 34 haftalık doğdu biri girmedi diğeri 7.gün taburcu oldu
Ah iste nasip
Igneleri var en azindan cigerleri icin
Kuzum aslinda kuvozdende korkmuyorum bu surecte ama Allah korusun 32den once dogmak zorunda kalirlarsa bir saatlik baska hastaneye gitmek gerekecek onlari orda birakmak icim icimi yiyor 🥲
O yuzden sikabildigim kadar sikmak istiyorum disimi birde bu ara surekli toplaniyorlar karnimda
Kasilma diye aklim cikiyor

Nice kaşık değilde çatala ilgileri var benimkilerin önce onun üstüne git istersen 👍 Bazen elimden çatalı kapıp kendileri ağızlarına sokuyorlar. Bazende diğer eliyle çatalın ucundan yürütüyorlar 🤦🏼
Kuzu çataldan yiyorlar da kendileri tutup saplama olayı çatal için 60lı haftalarda kaşıkla besleme becerisi 40lı haftalarda başlıyor.

Ay bizim gecirdigimiz en zor hastalıklar arasına girer. Yaklaşık 1 ay önce geçirdik. İlk önce kızım iki gün ateşlendi. İki gün ne gündüz ne gece uykusu. Döküntüleri başlamamısti. Sonra doktora götürdüm. Goturdugum gün oğlum ateşlendi. Doktor boğaz enfeksiyonu falan dedi. Döküntüleri sonradan başladı. Baya zor bir hastalık. Allah yardımcın olsun. Sanırım bende geçirdim bende de döküntüler oldu. Hoş ben sivrisinek falan soktu sandım ama çocuklarınkiyle aynıydı. Birde ikiz olunca tam biri iyileşti derken diğerine bulaşıyor. Nöbet bitmiyor. Sabaha kadar agladiklarini biliyorum. Ne zaman dolven veya calpol versem ( ateşi yokken ağrısı varsa geçsin diye ) o zaman uyudular. Normalde kolay kolay ilaç kullanmam. Ama mecbur kalmıştım.
Bütün salgınlar dan nasibimizi alıyoruz biz. 🙄 İnşallah kardeşine bulaşmaz. 🤲

Evet illaki o dönem zor geçti. Baya bekledik. Kızım 38 gün oğlum 32 gün kaldı. Son hafta da emme refleksinin gelişmesini bekledik. Ben ilk girdiklerinde çok uzulmemistim. Kendimi hazırlamıştim. Ama tabi ki girip dokunmamak ve hastanede kalma süresi uzadıkça insan çok kötü oluyor. Sonrası nasıl geçti bilmiyorum. 14 ay oldu. Bazen çok hızlı geçmiş gibi bazen çok yavaş geçiyor gibi 🙂

Aha biri dediydim Elo senmişsin bugün cidden beynim ambale 😩 Olayları hatırlayıp kişileri unutmak nasıl bir unutkanlık seviyesi olabilir ki 😬

Kuzu çataldan yiyorlar da kendileri tutup saplama olayı çatal için 60lı haftalarda kaşıkla besleme becerisi 40lı haftalarda başlıyor.

Sen sapla ver 🤭 Saplayamazlar zaten ama tutma becerisi ağıza götürme koordinasyonu filan gelişir 😂 Bi işe yarar nihayetinde 🙈 Daha çok ilgililer çünkü çatala 🤭 Kaşığı kesin alaşağı ediyorlar zira 😬

Kaşıkla beslenme becerisinden kasıt halı, üst baş, karşıdakinin yüzü ve mama sandalyesine yakın her şeyin beslenmesi mi oluyor acaba🤔
Tabi ki de ya ne olacaktı 😅 ya ben buna taktım baya ama hiç bir çabaya girişemedim. Benim ilk yeğenim 7 aylık kreşe başlamıştı. Bi sürü şeyi çokzel öğretmişler şümdi dönüp dönüp bakıyorum. Bi makarna yiyişi var kaşıkla(13 aylıkken), ondan istiyorum 😅😅

Tabi ki de ya ne olacaktı 😅 ya ben buna taktım baya ama hiç bir çabaya girişemedim. Benim ilk yeğenim 7 aylık kreşe başlamıştı. Bi sürü şeyi çokzel öğretmişler şümdi dönüp dönüp bakıyorum. Bi makarna yiyişi var kaşıkla(13 aylıkken), ondan istiyorum 😅😅

He benim yeğende 7 yaşında annanesinin elinden bir güzel yiyordu dolu dolu. Şimdi 1.90 Boy 110 kilo 😂😂 Bende ondan istiyorum 🤭

Bence bu 👍 İmkansıza yakın çünkü ağız hariç heryerde oluyor kaşığın içindeki 😬
Kıyafet değiştirmekten çamaşır yıkamaktan ve çıkmayan lekelerden bıktım🥴
Önlük de tutmuyor benimkiler uzerlerinde
Bi de yağlı ellerini saçlarına yüzlerine boca etmeleri var valla ömür törpüsü
Anne miyiz çamaşırcı mıyız belli değil 🥴

Bakıcı aramayı bırakıp kreş arama perileri geldi sen şimdi bunu deyince🤣

Kıyafet değiştirmekten çamaşır yıkamaktan ve çıkmayan lekelerden bıktım🥴
Önlük de tutmuyor benimkiler uzerlerinde
Bi de yağlı ellerini saçlarına yüzlerine boca etmeleri var valla ömür törpüsü
Anne miyiz çamaşırcı mıyız belli değil 🥴

O zaman sana işte geldim burdayım diyorum ve sodyum perkarbonat öneriyorum 😂
(Sodyum Perkarbonat, su ortamına sağladığı Aktif Oksijen ve Soda sayesinde; güçlü seviyede ağartma, sterilizasyon, su yumuşatma, temizleme ve koku giderme özelliklerine sahiptir. Bunun yanı sıra kokusuz olması, insan sağlığına ve çevreye zararlı herhangi bir kimyasal içermemesi nedeni ile çevre dostu bir kimyasaldır diyorlar. )

Beyazları bembeyaz yapıp renklilerin capcanlı renklerini ortaya çıkarabilen aciiip bişey, hiç leke komayan özelliğide bonus artı bonus 😂 Doğal olması zaten başında gelen madde 😂 Bence kosla oksiekşında bu ama parfümlüsü 😬 Bu ham hali 🤭
Geçen burda dağa taşa yazmak istiyorum diyen birinin önerisiyle internetten söyledim bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim 🙈 Benden iyi reklamcı,pazarlamacı olurmuş 😂

Canim ya senin isin de zor. Ben de hamileylen surekli kizimla ilgileniyordum dinlenmeye firsat olmuyodu. Nasil yorgunsundur..
Açıkçası yemek ,uyku ve alt değiştirme benden en pratik olduğumdan ama oyun gezme vs ilgi ... Eşim ,kv, görümce yarın annem babam ve kardeşim geliyor eylüle kadar kalacaklar... destek oluyorlar..arada akşamları çıktım arkadaşlarımla buluşup çay kahve alışveriş ... birde köydeyim serin serin oturuyoruz.. asıl bundan sonrası için hazırlıklı olmam gerekiyor sanki..

X