2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Günaydın bal😍 Bizde durumlar kriz dönemi 😂
Yine bir atak yine bir ağlama krizleri, uykusuz geceler 😬
Sizde durumlar nasıl? Hala tek devam mı alışabildin mi kendi sistemine 😂
Dewam kuzum devam 🤣😁 duzeni oturttum rahatim cok şükür bizimkinin biri yurumek istiyor ayakta duruyor 2 adim atip totonun üstüne oturuyor cnm digeride agzi laf dolu emekliyor 😄

merhaba benım gebelik testime bi bakar mısınız adetime üç gün var
542F632A-0E48-4E9D-898B-2CC4C085DB71.png

Müziğimiz dandini dastana genel de . Ama bazen Rukye açıyorum. Uyuduklarında kapatıyorum çok alışmasınlar diye .Öyle bir rutinim yok açıkçası sadece uykuları geldiklerin de anlıyorum yoğurt yedirip yatağa atıyorum o kadar . Kendilerine uyuyorlar bazen ağlıyorlar bazen de hiç ağlamıyorlar . Seninkiler o saat aralığında uyuyorlarsa gerçekten iyimiş 🧿🧿🧿🧿belki de o kadar uyudukları için mi gündüz uyumak istemiyorlar tartışılır 🙄
Ama şöyle benim bebeler 4.5 aylık ve totalde 14-15 saat uyumaları lazım. Yani yine gündüz uykusu 2-3 saate denk geliyor.
Sabahları da uykudan deliriyorlar ama dalamıyorlar belki de aydınlık diye zaten atak dönemindeyiz ebem ağladı.
Ben genelde alt değiştirme tulum giydirme öpme ve yataklarına koyma şeklinde yapıyordm rutini

cok saol cevap ixin 😘 ben ne zaman uyanicaklarini kestiremiyorumki ama mesela dun 9:30 uyandikar bugun 4 de . cok iyi bir duzenleri vardi ama aon 2/3 haftadir tamamen bozuldu maf ettiler beni . bir gun 21:30 uyurlar diger gun 00:30 . yeme icmede hix bir sorun yok cok sukur . uyumalari icin zorlamiyorum cunku zorlayincada gece erken kalkiuorlar . Her durumda gece 3 saatte bir mama veriyorum cunku bermeyince agliyorlar mamaya sorna uyanip geri uyumuyorlar. su an bi duzeni olmadigi icinde bakici alinca dahada karisicak
Seninkilerin gece o kadar mama içmemesi lazım mesela o fizyolojik açlık değil alışkanlık bunu değiştirmek de zor🙈
Sabah en geç 7.30da uyanmalarını sağla uyandır iki saat sonra bayılırlar zaten, böyle böyle düzene oturur hem sana söylediğim sayfalara göz at ne doğru ne yanlış ben de ordan öğrendim.
Bak seninki 9 aylık 3 saatte bi mama veriyorsun gece, benim 4.5 aylık 12 saat uyuyorlar 3 kere mama veriyorum max. Aylara göre açlık süresi var ve 8.aydan sonra gece beslenmesi kesilmesi lazım
Bunlar okuduklarım yoksa profesör değilim bilmişlik taslamayayım anne sensin❤️

Insallah yasini karsilar diyolar hep bakalm hayirlisi sen nasılsın prenses nasil

Yaşını beklemez bizimki gibi deliyse 😂😂 Yamuk prenses dün ilk adımını attı oğlumla birlikte🤦🏼 Demir'den bekliyorduk 1 haftadır ayakta durabiliyor ama adım atamıyordu. Defne 12 adım gidiyor ayakta duramadığı halde 😂 Sabit tutunca durmak istemiyor. Biz Demir'den beklerken Defne bu yarışta bende varım dedi 😂😂 Tabi inatlaşıyorlar tutma diye tutunca ağlıyorlar. Senin anlayacağın günler zırıltıyla geçiyor bu yüzden 🤦🏼

Öncelikle annene geçmiş olsun Allah şifa versin pura 🤲
40'ından beri tek bakan bir olarak ve arada bir kez sünnet için annem geldiği için diyebilirim ki tek bakmak avantaj her zaman. Annem geldiğinde tüm saatleri şaşıyordu ve çocuklar huzursuz oldu 🤷‍♀️ Normal giden gece uykuları bile bozulmuştu.
Ha normalde dönem dönem yine yapıyorlar mızmızlık, huysuzluk, uyku ve yeme bozuklukları ama inan başkasıyla olduğu kadar yormuyor seni.
İnşallah sende düzenini kurar toparlarsın hayatını 👍
Özellikle kaynana işin içine girince sinirini bozuyor gerçekten.
Ben telefonla görüşmüyorum bile çünkü biliyorum bişeyler soracak, söyleyecek sinirim bozulacak. Karışılmasından pek hazetmiyorum bebeklerime bakarken. 9 aydır onlara sorarak bişey yapmadım şimdiden sonra hiç yapamam.
Geçen zaten eşime sabah kahvaltıda ne yiyorlar, oyuncak oynuyorlar mı diye soruyor. Delircektim 😬 Eşime dedim ne yedirdigim konusunda kimseye bişey söyleme. Ben yediriyorum alerji yapmıyor, alıştırdım bünyelerine gider başkasına söyler Mi bunu yediriyor sizde yedirin diye bişey olur al başına belayı dedim🤦🏼 Söylemedim zaten cicibebe yediriyor dedim diyor. Şimdi de orda burda bişey yedirmiyor diyecek diye çıldırıcam 😬 Senin anlayacağın başka kişi dertten başka bişey değil 🤦🏼 Yine söylüyorum az insan çok huzur 😍
Ya tek bişey istedim annemden de tek bişey.AYAKTA SALLAMA! ama yok kızı ayakta sallamaya alıştırdı.geçen gün dışarıda yırttı kendini ayakta sallanmak istediği için bi türlü uyuyamadı.Diyorum anne ben uğraşıcam sonra sen de çok agresifsin diyor.Valla istemiyorum artık gerçekten deliricem yorulucaksam da yorulucam napim artık.

Bende ilk 3 ay annem yardim etti yurt disindaydim annemde kaldim mecburen . geldim buraya 1 ay kaynanam bizde kaldi . sornaki 8 aydir tek bakiyorum esimle beraber ve inanki tek bakmak daha iyi . Tamam zorlanirsin belki ama kendi dizenin olur karisan edenin olmaz . uyutucam diyonce daha erken yada daha gec diyenin olmayacak 🤣 Ben hamil oldugum icin son zamanlarim mecbur bakici tutucam ama hamile olmasam kesin tek bakarim . Bebeklerin kac ay bilmiyorum ama benim en buyuk iyiki dedigim sey herzaman ayni saatte yatip uyandirmam oldu ve beslenmeleri onun disinda uyku duzeni gel git yoruyo
8 aylık canım bebekler.yani yapma dediğim herşeyi yapmalarından yoruldum artık.bedenen yorulucam ama yapıcak bişey yok artık kimseyi kırmak ta istemiyorum.

Ya tek bişey istedim annemden de tek bişey.AYAKTA SALLAMA! ama yok kızı ayakta sallamaya alıştırdı.geçen gün dışarıda yırttı kendini ayakta sallanmak istediği için bi türlü uyuyamadı.Diyorum anne ben uğraşıcam sonra sen de çok agresifsin diyor.Valla istemiyorum artık gerçekten deliricem yorulucaksam da yorulucam napim artık.

Oda bişey mi ilk günlerde bebeleri kucaklarından indirmedikleri için sürekli söylemekten lohusa halimle ben yorulmuşum. Ayakta sallamada var tabi bonus. Ya tamam seveceksiniz uyutmak için sallayacaksınız sonra herkes evine çekilecek ben tek kalıcam hangisini nasıl sallayayım hangisini nasıl kucakta gezdireyim. Cidden cinnetlikler 😬

Seninkilerin gece o kadar mama içmemesi lazım mesela o fizyolojik açlık değil alışkanlık bunu değiştirmek de zor🙈
Sabah en geç 7.30da uyanmalarını sağla uyandır iki saat sonra bayılırlar zaten, böyle böyle düzene oturur hem sana söylediğim sayfalara göz at ne doğru ne yanlış ben de ordan öğrendim.
Bak seninki 9 aylık 3 saatte bi mama veriyorsun gece, benim 4.5 aylık 12 saat uyuyorlar 3 kere mama veriyorum max. Aylara göre açlık süresi var ve 8.aydan sonra gece beslenmesi kesilmesi lazım
kesinlikle haklisin ama simdi yorgun dustugum icin butun gun gece uyanmadan mama veriyomki birbirlerini uyandirmasin uyusunlar 🥺 aliskanlik oldugunu farkindayim ama cok zor geliyor bunu degistirmek . once denedim gece cok agladilar . bilemedim ne yapim. gece mamalarini kesseler ben rahat rahat uyurum bari .

ben zaten 2/3 kadar uyuyamadigim icinde onlari uyandirmakta zorlanirimki 😩😩😩😩

X