2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Bize de sordular aile hekimliğinde aynı asi hem 9. Ayda (tercihe bağlı) hem de 1 yasta yapılıyormuş. Yani size 12. Ayda yeniden asi yapılacak. Ben de iki kere olmasınlar diye yaptırmak istemedim. Çok önemli bir asi .

Bizimkilerin de uyku saatleri belli ama asla uyumuyorlar, geçende hayvanat bahçesine gittik öğle uykusunu atladılar resmen uyumadılar. Keşke böyle uyuyakalsalar. Yürürlerse belki yorulup bayılırlar ya da emeklerlerse diye umutla bekliyorum.
Hiç sormadılar bize yaptırdık artık bizde .

Teyzeler bizimde ilk dişlerimiz sonunda geldi 😁 azıcık çıkmış daha, kızlardan biri normal ama diğeri aşırı mız mız . Tetragil önerdi doktor onu aldım bakalım şimdi inşallah işe yarar.

Hayırlı olsuuun 😍 İnci gibi dizilsin inşallah kolaylıkla 🤲
Tetagilide kullanma bence hiç gerek yok bişey kullanmaya. Yaz geldi zaten buzluğa atılan kaşıyıcılar, taze soğan, sarımsak saplarıyla hallet işini.
Bir kaç gün mızmızlanıyorlar onu napsan yap yapacaklar zaten.

Merhaba kızlar,
Benim ikizlerimle ilgili bir sorum olucak. İkizlerimden biri ishal oldu doktora götürdüm ateşi yok normal sık sık emzirin dedi. Dediğini yaptım geçti. Şimdi öbür bebeğim ishal oldu. Onu da götürdüm yine aynı muhabbet. Ama korkuyorum, ikizlerim 3 aylık olmak üzere. Bu konudaki deneyimlerinizi benimle paylaşabilir misiniz? Başına gelenler nasıl bir yol izledi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim❤️

Evet işte o düşen parçacıkları tutuyor o önlük 😂 ve yoğurt yerken akanları temizlemek çok kolay oluyor 😅ben hergün icat edene dua ediyorum o silikon önlüğü 😂

Ya bak ek gıda herkeste başka işte. Bizde de yoğurt no 1 gıda. Kabızlığa, uykusuzluğa, açlığa iyi gelir enerji verir 😅
Aynen oyle yetisikinlerdeki gibi bebekler de farkli tepki veriyor besinlere gozlemle anliyor insan 😂
Masalım ben hala gaz damlası veriyorum o laktoz parçalıyıcılarla işimiz bitti ama metsil kurtarıcı aklında olsun devletin yazdığı ilk başta işe yaramazsa da sonradan yarıyormuş 😂😂
Muz, mercimek, yoğurt bunların gazlarını, karın ağrılarını kurtarıyor 👍 Ben gece yatmadan 5 damla veriyorum uykuları rahat oluyor aklında olsun 🙈
Kiz metsili bana mi anlatiyosun 13 aya kadar verdim kizima son 2 aydir rahat sadece gazdan yana 😂
Ayy yazarım valla olur gaz mevzusunu hic dusunmemistim metsil kullanıyorum bıraksam mı derken devam edeyim o zaman ya bide 1 hafta boyunca yedir dedi hiç 3 gün falan demedi bize anlamadın gitti bende ınternette 6 ay ve üzeri görünce almam farz gibi düşündüm bardağı 😀
Metsili de gozlemle gaz durumlari yoksa vermene gerek yok da zaten kolik durumuna metsil falan hikaye benim kizima 13 ay verdim metsil de bana misin demedi yavrum ileri derece kolikti.
Yok yok yaslarini gecmeden biberon disinda pek ise yaramaz suluk falan 😂 evet yogurt alerjen degil 3 gun kuralina gerek yok ama gaz durumuna bakarsin

Merhaba kızlar,
Benim ikizlerimle ilgili bir sorum olucak. İkizlerimden biri ishal oldu doktora götürdüm ateşi yok normal sık sık emzirin dedi. Dediğini yaptım geçti. Şimdi öbür bebeğim ishal oldu. Onu da götürdüm yine aynı muhabbet. Ama korkuyorum, ikizlerim 3 aylık olmak üzere. Bu konudaki deneyimlerinizi benimle paylaşabilir misiniz? Başına gelenler nasıl bir yol izledi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim❤️

Emziriyorsunuz siz yediklerini dikkat edin ishal yapıcı şeyler yememeye çalışın.
Ben mama verdiğim için ekseriyetle kabızlıkla uğraştım hiç ishal olmadılar 🤷‍♀️🤭

Aynen oyle yetisikinlerdeki gibi bebekler de farkli tepki veriyor besinlere gozlemle anliyor insan 😂

Kiz metsili bana mi anlatiyosun 13 aya kadar verdim kizima son 2 aydir rahat sadece gazdan yana 😂

Metsili de gozlemle gaz durumlari yoksa vermene gerek yok da zaten kolik durumuna metsil falan hikaye benim kizima 13 ay verdim metsil de bana misin demedi yavrum ileri derece kolikti.
Yok yok yaslarini gecmeden biberon disinda pek ise yaramaz suluk falan 😂 evet yogurt alerjen degil 3 gun kuralina gerek yok ama gaz durumuna bakarsin

He metsil ilk başlarda işe yaramadı diye kenara atmıştık çoğumuzda ondan diyim dedim 😂😂
Ama Relaktaz çok işime yaratmıştı mama zamanı 🤭 Şimdi mama vız geliyor bebelere
Yoğurt alerjen bu arada 🤦🏼 Süt alerjisi olma potansiyeli olanlarda doktor 6.ay bitiminde yoğurt başlıyor. En azından Defnoşa öyle yaptırmıştı doktoru 😂

Emziriyorsunuz siz yediklerini dikkat edin ishal yapıcı şeyler yememeye çalışın.
Ben mama verdiğim için ekseriyetle kabızlıkla uğraştım hiç ishal olmadılar 🤷‍♀️🤭
Evet emziriyorum ama günde iki kere de mama veriyorum ikisine süt yetiştiremediğim için. İnanın kabız olsalar sevinicem sanki. Susuz kalacaklar diye aklım çıkıyor, doktor da bir şey demeyince🥺

Evet emziriyorum ama günde iki kere de mama veriyorum ikisine süt yetiştiremediğim için. İnanın kabız olsalar sevinicem sanki. Susuz kalacaklar diye aklım çıkıyor, doktor da bir şey demeyince🥺

5 Kiloyu geçtilerse su verebilirsin aslında. Ben 3.ayda başlamıştım su vermeye emzirmeyip sadece mama verdiğim için. Mamadan sonra 1 çay kaşığı içiriyordum o zaman

Emekleyınce yorulan sen oluyorsun pesınden koşturcam diye. Benımde emeklemeyen hala oğlum. Bakalım beklıyorum ama tık yok. Kız nerdeyse yürüyecek ama aynı saatte uyurlar
Her türlü yorgunuz zaten, doğduklarından beri 1 gun yok ki dinlenmiş olayım 🙈
Rabbim şifa versin .Kuzum ya annen ile aran nasıl oldu ?
Annemle barıştık ama eskisi gibi değiliz malesef. Dizinden tedavi oluyor o da. Doktor merdiven çıkmak yasak demiş. Bizim ev de 4. Kat merdivenli . O gelemiyor , benim bir sürü derdim var ben gidemiyorum. Böyle günler geçip gidiyor. Allah razı olsun kayinvalidem geliyor hergun çok şükür. Bakalım o nereye kadar dayanabilecek.

He metsil ilk başlarda işe yaramadı diye kenara atmıştık çoğumuzda ondan diyim dedim 😂😂
Ama Relaktaz çok işime yaratmıştı mama zamanı 🤭 Şimdi mama vız geliyor bebelere
Yoğurt alerjen bu arada 🤦🏼 Süt alerjisi olma potansiyeli olanlarda doktor 6.ay bitiminde yoğurt başlıyor. En azından Defnoşa öyle yaptırmıştı doktoru 😂
Cok sukur 2 aydir atlattik kuzum darisi Defne kusuma 🤗
Yogurdun kendisi degil alerjen olan yine süt aslinda süt proteini alerjisi yine yogurtta gorulen 😕

Bende aldım bunlardan ama içemiyor benimkiler renkli renkli olunca oyuncak sanıp dis kaşımaya çalıaıyorlar. Sen nasil alistirdin kuzum
İbişlere bak sen😁 Valla ben ilk günden beri sadece bunlarla verdim. Direk su ağızlarına değince içmeye başladılar. Mümkün olduğunca çok doldurmak lazım ki içsinler azaldıkça kafayı dikip içmeyi beceremiyorlar.

Kizlar doktorumuz yoğurt vermeye basla dedi yavaştan geçelim ek gıdaya dedi ek gıda için alışveriş yapmam lazım siz neler aldınız kesinlikle al dedikleriniz var mı bide kullandığınız memnun kaldığınız alıştırma bardağı suluk tavsiye eder misiniz rica etsem
Ben oioi tabaklarını , aventin silikon kaşığını almıştım Kİ iyi ki dediklerimden o kaşık, ellerine de veriyorum yumuşacık olduğu için hiç acıtmıyor ağızlarını. Tabaklar mama sandalyesine vakumlu olduğu için atamıyorlar , ben blw ve eski usül karışık gittiğim için tabaklara hep koydum şu an köfte tavuk, parça sebze , omlet, pankek tarzı şeyleri kendileri alıp yiyorlar . Ben hiç karışmıyorum . Önlük olarak ben silikonda aldım ama en güzeli kollu olandı hep kollu kullanıyorum kolları hiç kirlenmiyor . Hem de sıvı geçirmediği için üstleri ıslanmıyor. Tabi kendin yedireceksen blw yapmayacaksan silikonda iş görür . Bunun dışında ben ilk ürünleri hep weefood, og natural, soul kitchen ve makarnam lütfenden aldım . Yemeklerine hep og naturalin bebek salçasını kullandım onu kesinlikle tavsiye ederim . Bardak olarak oioi silikon bardak kullanıyorum .

Hayırlı olsuuun 😍 İnci gibi dizilsin inşallah kolaylıkla 🤲
Tetagilide kullanma bence hiç gerek yok bişey kullanmaya. Yaz geldi zaten buzluğa atılan kaşıyıcılar, taze soğan, sarımsak saplarıyla hallet işini.
Bir kaç gün mızmızlanıyorlar onu napsan yap yapacaklar zaten.
O kaşıyıcılardan var ama oyuncak niyetine kullanıyor bizimkiler . Asla diş kaşıyıcıya param vermemek lazımmış, her marka aldım neredeyse acaba bunu severler mi diye onlar benim aldıklarım dışında her şeyi kaşıyıcı yaptılar 😁

İshaller mi çok mu yapıyorlar acaba sadece , bizimkilerde hep cıvık yapardı . Bize doktorumuz mama da aldıkları için su verdirmişti .

Ben oioi tabaklarını , aventin silikon kaşığını almıştım Kİ iyi ki dediklerimden o kaşık, ellerine de veriyorum yumuşacık olduğu için hiç acıtmıyor ağızlarını. Tabaklar mama sandalyesine vakumlu olduğu için atamıyorlar , ben blw ve eski usül karışık gittiğim için tabaklara hep koydum şu an köfte tavuk, parça sebze , omlet, pankek tarzı şeyleri kendileri alıp yiyorlar . Ben hiç karışmıyorum . Önlük olarak ben silikonda aldım ama en güzeli kollu olandı hep kollu kullanıyorum kolları hiç kirlenmiyor . Hem de sıvı geçirmediği için üstleri ıslanmıyor. Tabi kendin yedireceksen blw yapmayacaksan silikonda iş görür . Bunun dışında ben ilk ürünleri hep weefood, og natural, soul kitchen ve makarnam lütfenden aldım . Yemeklerine hep og naturalin bebek salçasını kullandım onu kesinlikle tavsiye ederim . Bardak olarak oioi silikon bardak kullanıyorum .
Gerçekten teşekkür ederim bi yandan bebeklerle uğraşırken bi yandan da arastiramiyorum detaylı yazdığın için özellikle teşekkür ederim hemen hepsini not alıyorum valla 😇

Merhaba kızlar,
Salgin var benim ikizler de atesli ishal oldu duzeldiler 2 haftada cok sukur

Nosking Nosking beybi ocağına düştüm yardımmmm.
Konumuz uyku;
Öncelikle benim bebeler gündüz uykularını ana kucaklarında gece de 11-12 gibi beşiklerinde yapıyorlardı. Beşikte desteksiz uyuyorlar ama gündüz ana kucağında sallanıyorlardı.
Bu böyle olmaz diyip eğitim vereyim dedim bugün 3.gün ebem mikildi.
Akşamları artık 7de uyuyorlar 🧿 11.30-4.30 da iki kez kalkıyorlar 7.00-7.30 gibi de güne başlıyoruz.
Buraya kadar herşey süper, bunran sonrasında çocuklar uyumuyor aslaaaa. Ana kucağında uyumak istiyorlar, tabi koyup sallama şeklinde bi saat uyuyorlar sonra ağlama kriziyle uyanıyorlar. Toplasan gündüz uykusu 3 saati bulmuyor. Delirmem geldi.
Soru 1; gündğz uykusundaki rutinle akşamınki aynı mı olmalı günde 4 kez tulum mu giydiricem bu düdüklere?
2. Kararma perde ve uyku arkdaşı gerekli mi?
3. Gündüz uykusu hakkında kısa bilgi

X