- 15 Nisan 2020
- 9.767
- 22.632
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #38.401
Bende cok dökmesinler diye fazla doldurmuyordum bakalim deneyeyim bendeİbişlere bak senValla ben ilk günden beri sadece bunlarla verdim. Direk su ağızlarına değince içmeye başladılar. Mümkün olduğunca çok doldurmak lazım ki içsinler azaldıkça kafayı dikip içmeyi beceremiyorlar.
Uyku konusunda eğer atak döneminde değilse şöyle bi yol izle, sabah geç kalkıyorlarsa 15 dk daha erken uyandır her gün. Uyku saatleri var aylara göre ona bakıp bir çizelge oluştur ben herşeyi not ediyorum şu saatte yedi şu saatte uyuyacak vs. Melodi uyku, tavşanuykusu ve tunalıhayat bu sayfalarıntakipliyorum instada baya yardımcı oldu bana.iyi geceler kizlar . 2/3 ayda bir yaziyorum ancak burayamalum 10 aylik ikizler be 6 aylik hamilelik . yine fikir istemeye geldim . benim kizlar 2 haftadir duzenleri iyicemen bozuldu aksam 9 sabah 6 yapan bebeler 2 haftada hic bi duzen kalmadi siz naotiniz bu konuda birde bakici tutmaya karar verdim bana su son 3 ayimda yardim edip bebelere baksin diye cunku tek bakiyom. Bakici olunca evde nasil oluyor (sacma sorular) berabermi yiyip iciyonuz aksam yemegi kahvalti cocuklar aglayinca biz mi diyoruz bakiciya gidip kucaklarmisin yuruturmus. mamasini verirmisin yemek saati bas basa bakiciyla yemek mi yicem ben . kendi basima cok rahatimda etrafimda surekli biri olunxa tedirgin oluyorum nasil olucak bu bakici ile beraber yasamak
Geçmiş olsun kuzum Rabbim şifa versin valla öyle ya dayanamıyorlar Allah bebelerimize sakinlik bize sağlık güç versinHer türlü yorgunuz zaten, doğduklarından beri 1 gun yok ki dinlenmiş olayım
Annemle barıştık ama eskisi gibi değiliz malesef. Dizinden tedavi oluyor o da. Doktor merdiven çıkmak yasak demiş. Bizim ev de 4. Kat merdivenli . O gelemiyor , benim bir sürü derdim var ben gidemiyorum. Böyle günler geçip gidiyor. Allah razı olsun kayinvalidem geliyor hergun çok şükür. Bakalım o nereye kadar dayanabilecek.
Kolay gelsin vallaiyi geceler kizlar . 2/3 ayda bir yaziyorum ancak burayamalum 10 aylik ikizler be 6 aylik hamilelik . yine fikir istemeye geldim . benim kizlar 2 haftadir duzenleri iyicemen bozuldu aksam 9 sabah 6 yapan bebeler 2 haftada hic bi duzen kalmadi siz naotiniz bu konuda birde bakici tutmaya karar verdim bana su son 3 ayimda yardim edip bebelere baksin diye cunku tek bakiyom. Bakici olunca evde nasil oluyor (sacma sorular) berabermi yiyip iciyonuz aksam yemegi kahvalti cocuklar aglayinca biz mi diyoruz bakiciya gidip kucaklarmisin yuruturmus. mamasini verirmisin yemek saati bas basa bakiciyla yemek mi yicem ben . kendi basima cok rahatimda etrafimda surekli biri olunxa tedirgin oluyorum nasil olucak bu bakici ile beraber yasamak
Selam canım ben de kendi rutinimden bahçedeyim belki bi faydam olur uyku konusunda . Öncelikle benimkiler gece gündüz hep yataklarında yatıyorlar . Odaları karanlık ve de bir müzik olmalı kesinlikle .Sabahları erken kalktıkları söylenemez 9 10 gibi kalkıyorlar . Öğlen 1 de uyuyup 3 te kalkıyorlar . Akşam 6 gibi uykuları geliyor tekrar 7 buçukta kalkmasalar kendim uyandırıyorum . Gece de 11 30 da son uyku . Sadece su içmek için uyanıyorlar hasta olmasalar tabi . Sana tavsiyem camları perdeyle kapat karanlık olsun hatta siyah bir güneşlik kullanabilirsin . Yani gece rutinlerini gündüzde uygula ama uyku tulumu giydirmene gerek yık bence . Gece ne yapıyorsan aynısını yap bakalım inş uyurlar . Ha bir de ben her uyumadan önce yoğurt yediriyorum muhakkak özellikle gündüz uykularından önce . You tube da uyku rukyeleri var onları da aç iyi geliyor bizimkilere belki seninkiler de iyi gelir . Ama alıştıklarında da iyiki de yaptım diyorsun çok rahatlık@Nosking beybi ocağına düştüm yardımmmm.
Konumuz uyku;
Öncelikle benim bebeler gündüz uykularını ana kucaklarında gece de 11-12 gibi beşiklerinde yapıyorlardı. Beşikte desteksiz uyuyorlar ama gündüz ana kucağında sallanıyorlardı.
Bu böyle olmaz diyip eğitim vereyim dedim bugün 3.gün ebem mikildi.
Akşamları artık 7de uyuyorlar11.30-4.30 da iki kez kalkıyorlar 7.00-7.30 gibi de güne başlıyoruz.
Buraya kadar herşey süper, bunran sonrasında çocuklar uyumuyor aslaaaa. Ana kucağında uyumak istiyorlar, tabi koyup sallama şeklinde bi saat uyuyorlar sonra ağlama kriziyle uyanıyorlar. Toplasan gündüz uykusu 3 saati bulmuyor. Delirmem geldi.
Soru 1; gündğz uykusundaki rutinle akşamınki aynı mı olmalı günde 4 kez tulum mu giydiricem bu düdüklere?
2. Kararma perde ve uyku arkdaşı gerekli mi?
3. Gündüz uykusu hakkında kısa bilgi
Canım muhtemelen bir diş dönemindesiniz .Arada ben de yaşıyorum bakıyorum olacak değil geve yatmadan önce bir ağrı kesici veriyorum . Anlıyorum bi huzursuzlukları var iyi de geliyor . Bakıcı konusuna gelince madem 7 yıldır tanıdığın birisi yemek te yiyebilirsiniz beraber . En başta yapılmadı gerekenleri konuşmalısın . Zaten durumun ortada kucağına alamazsın çok fazla koşturamazsın peşlerinde çoğunlukla onun yapması gereken durumlar bunlar . Altlarını alıp üstlerini değişebilirsin oyun oynayabilirsiniyi geceler kizlar . 2/3 ayda bir yaziyorum ancak burayamalum 10 aylik ikizler be 6 aylik hamilelik . yine fikir istemeye geldim . benim kizlar 2 haftadir duzenleri iyicemen bozuldu aksam 9 sabah 6 yapan bebeler 2 haftada hic bi duzen kalmadi siz naotiniz bu konuda birde bakici tutmaya karar verdim bana su son 3 ayimda yardim edip bebelere baksin diye cunku tek bakiyom. Bakici olunca evde nasil oluyor (sacma sorular) berabermi yiyip iciyonuz aksam yemegi kahvalti cocuklar aglayinca biz mi diyoruz bakiciya gidip kucaklarmisin yuruturmus. mamasini verirmisin yemek saati bas basa bakiciyla yemek mi yicem ben . kendi basima cok rahatimda etrafimda surekli biri olunxa tedirgin oluyorum nasil olucak bu bakici ile beraber yasamak
Kız kaç gündür akşam 7 sabah 7 yatıyorlar müthiş bişey kendime vakit buluyorum maşallah diyeyim deSelam canım ben de kendi rutinimden bahçedeyim belki bi faydam olur uyku konusunda . Öncelikle benimkiler gece gündüz hep yataklarında yatıyorlar . Odaları karanlık ve de bir müzik olmalı kesinlikle .Sabahları erken kalktıkları söylenemez 9 10 gibi kalkıyorlar . Öğlen 1 de uyuyup 3 te kalkıyorlar . Akşam 6 gibi uykuları geliyor tekrar 7 buçukta kalkmasalar kendim uyandırıyorum . Gece de 11 30 da son uyku . Sadece su içmek için uyanıyorlar hasta olmasalar tabi . Sana tavsiyem camları perdeyle kapat karanlık olsun hatta siyah bir güneşlik kullanabilirsin . Yani gece rutinlerini gündüzde uygula ama uyku tulumu giydirmene gerek yık bence . Gece ne yapıyorsan aynısını yap bakalım inş uyurlar . Ha bir de ben her uyumadan önce yoğurt yediriyorum muhakkak özellikle gündüz uykularından önce . You tube da uyku rukyeleri var onları da aç iyi geliyor bizimkilere belki seninkiler de iyi gelir . Ama alıştıklarında da iyiki de yaptım diyorsun çok rahatlık
Müziğimiz dandini dastana genel de . Ama bazen Rukye açıyorum. Uyuduklarında kapatıyorum çok alışmasınlar diye .Öyle bir rutinim yok açıkçası sadece uykuları geldiklerin de anlıyorum yoğurt yedirip yatağa atıyorum o kadar . Kendilerine uyuyorlar bazen ağlıyorlar bazen de hiç ağlamıyorlar . Seninkiler o saat aralığında uyuyorlarsa gerçekten iyimişKız kaç gündür akşam 7 sabah 7 yatıyorlar müthiş bişey kendime vakit buluyorum maşallah diyeyim de
Müzik hangisi? Aspiratör sesi ninni falan dinletiyorum da alışırlar diye korkuyorum.Müzik hep açık mı kalıyor kağatıypr musun nasıl oluyor.
Karartmalı perde sipariş ettim o aklımda
Bi de uykuları gelince rutin yapıyor musun yoksa hop yatağa mı ?
en iyi bildiğimi soyleyeyim karartma perdesi gerekli :)@Nosking beybi ocağına düştüm yardımmmm.
Konumuz uyku;
Öncelikle benim bebeler gündüz uykularını ana kucaklarında gece de 11-12 gibi beşiklerinde yapıyorlardı. Beşikte desteksiz uyuyorlar ama gündüz ana kucağında sallanıyorlardı.
Bu böyle olmaz diyip eğitim vereyim dedim bugün 3.gün ebem mikildi.
Akşamları artık 7de uyuyorlar11.30-4.30 da iki kez kalkıyorlar 7.00-7.30 gibi de güne başlıyoruz.
Buraya kadar herşey süper, bunran sonrasında çocuklar uyumuyor aslaaaa. Ana kucağında uyumak istiyorlar, tabi koyup sallama şeklinde bi saat uyuyorlar sonra ağlama kriziyle uyanıyorlar. Toplasan gündüz uykusu 3 saati bulmuyor. Delirmem geldi.
Soru 1; gündğz uykusundaki rutinle akşamınki aynı mı olmalı günde 4 kez tulum mu giydiricem bu düdüklere?
2. Kararma perde ve uyku arkdaşı gerekli mi?
3. Gündüz uykusu hakkında kısa bilgi
cok saol cevap ixinUyku konusunda eğer atak döneminde değilse şöyle bi yol izle, sabah geç kalkıyorlarsa 15 dk daha erken uyandır her gün. Uyku saatleri var aylara göre ona bakıp bir çizelge oluştur ben herşeyi not ediyorum şu saatte yedi şu saatte uyuyacak vs. Melodi uyku, tavşanuykusu ve tunalıhayat bu sayfalarıntakipliyorum instada baya yardımcı oldu bana.
Bunu az çok düzenledikten sonra bakıcı geldiğinde de haftalık menü hazırla bu konuda da doktoranneninblogu var öne çıkanlarda ay ay haftalık örnek menü yazmış kopyalarsın ordan bakıp. Bakıcıya çizelgeyi ver, uyutmak için ne yapıyorsun nasıl yemek hazırlıyorsun nasıl yediriyorsun nasıl oyun oynuyorsun iki üç gün göstee sonra ona göre yapsın.
Yemek konusu da eğer çocuklar uyanıksa önce sen sonra o yer uyuyorlarsa beraber yersin teklif edersin duruma göre. Bakıcım yok ama fikrim var
Ya iki bakici buldum biri tanidigin tanidigi 25 yasinda ogrenci digeri 45 yasinda bir apla ama tanimiyorum 5 cocuk buyutmua . bende 30 . daha genc olunca sanki daha cok yonetebilirim . daha yasli olunca sanki birsey isteyemem bende bilmiyorum ilk defa boyle biseyler karailasicamKolay gelsin vallabizim bakıcımız var bizden evden biri gibi oldu . Kahvaltıyı birlikte yapıyoruz kızlarda bizimle yapıyor . Ben hiç bir müdahalede bulunmuyorum o gidip alıyor zaten . Altlarının kirlendiğini fark ederse o değiştiriyor ben fark edersem ben değiştiriyorum . Genel olarak o birini ben birini uyutuyorum . Evimizi topluyor akşama yemeğimizi yapıyor bazen birlikte yapıyoruz . Yabancı biri gibi değil hiç ama benim eskiden beri evime yardıma gelirdi 7 senedir birlikteydik ondanda olabilir . Kızları çok seviyor kızlarda ona bayılıyor . Bazen 2-3 saat bırakıp işlerimi halletmeye bile gidiyorum .
Yok ben tanimiyorum bakiciyi iki kisi var biri internetten ilana aradi beni digeri bir tanidigin ogrenci arkadasi . Bende iyle dusunuyorum rahat rahat nasil hareket edicem evde diye evler zaten minnacik yasadigim yerde kacicak yerimde yok . cocuklarin bi duzeni bozulmasaydi hersey daha kolay olurdu simdi uyuma saatleri hergun degsiiyoCanım muhtemelen bir diş dönemindesiniz .Arada ben de yaşıyorum bakıyorum olacak değil geve yatmadan önce bir ağrı kesici veriyorum . Anlıyorum bi huzursuzlukları var iyi de geliyor . Bakıcı konusuna gelince madem 7 yıldır tanıdığın birisi yemek te yiyebilirsiniz beraber . En başta yapılmadı gerekenleri konuşmalısın . Zaten durumun ortada kucağına alamazsın çok fazla koşturamazsın peşlerinde çoğunlukla onun yapması gereken durumlar bunlar . Altlarını alıp üstlerini değişebilirsin oyun oynayabilirsinAynı evin için de bir yabancı ile yaşamak gerçekten çok rahatsız edici bir durum ama zamanla alışırsın . Ben de başlarda çok zorlandım eşim alalım dedi ama ben sırf bu konu yüzünden kabul etmedim . Sonuç ta yabancı birisi rahat edemem diye düşünüyorum Kız adama bağırıp çağıracak olsam bağırmam evde yabancı var diye e bağırmasam da akşama kadar içime içime konuşur kanser olurum ben Tabi sana şart hamilelik ve iki bebek . Ha bir de ev işlerini yapmayacaksa kesinlikle çocukların her şeyi ile ilgilenmesi lazım diye düşünüyorum. Ev işleri ve yemekte ona ait olursa yapabileceğin yerde yardım edebilirsin benim naçizane fikrim bu
Ben oğluma uyguluyorum.Elinde iyice ısıtıp yumuşatıyorsun ondan sonra atıyorsun.Kızlar iyi geceler aranızda gliserin kansuğu bebeğine kullanmış olan varmı ?
Yapısı çok sert ve kocaman geldi bana uygulamayı deneyim dedim ama aşırı büyük siz nasıl uyguladınız acaba?
Bende ilk 3 ay annem yardim etti yurt disindaydim annemde kaldim mecburen . geldim buraya 1 ay kaynanam bizde kaldi . sornaki 8 aydir tek bakiyorum esimle beraber ve inanki tek bakmak daha iyi . Tamam zorlanirsin belki ama kendi dizenin olur karisan edenin olmaz . uyutucam diyonce daha erken yada daha gec diyenin olmayacakKızlar ben de giremiyorum buralara bir süredir.Hepiniz iyisinizdir umarım.Bayramdan önce işten ayrıldım.Çocuklara da tek başıma bakıcam bundan sonra.Annem gözünden ameliyat olucak malum kayınvalidemle de çocuk bakma konusunda anlaşamıyoruz.uzun zmandır da kendi düzenimi kurmak istiyordum zaten.Bir süredir haftanın bir kaç günü tek başıma bakarak denemeye başladım şükür bir sıkıntı da olmadı.Bundan sonraki süreç nasıl olacak bakalım.Hastanede bir çiftle denk geldik erkek ikizleri vardı 1 yaşında 40ı çıktığından beri tek bakıyormuş.O da braz konuşmalarıyla motive etti.Bir yerden başlayacaktım illa ki.
Kızlar iyi geceler aranızda gliserin kansuğu bebeğine kullanmış olan varmı ?
Yapısı çok sert ve kocaman geldi bana uygulamayı deneyim dedim ama aşırı büyük siz nasıl uyguladınız acaba?
Kızlar ben de giremiyorum buralara bir süredir.Hepiniz iyisinizdir umarım.Bayramdan önce işten ayrıldım.Çocuklara da tek başıma bakıcam bundan sonra.Annem gözünden ameliyat olucak malum kayınvalidemle de çocuk bakma konusunda anlaşamıyoruz.uzun zmandır da kendi düzenimi kurmak istiyordum zaten.Bir süredir haftanın bir kaç günü tek başıma bakarak denemeye başladım şükür bir sıkıntı da olmadı.Bundan sonraki süreç nasıl olacak bakalım.Hastanede bir çiftle denk geldik erkek ikizleri vardı 1 yaşında 40ı çıktığından beri tek bakıyormuş.O da braz konuşmalarıyla motive etti.Bir yerden başlayacaktım illa ki.