- 3 Ağustos 2020
- 1.065
- 1.627
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #38.341
Canım öncelikle böyle bir şeyi başta bilmek mümkün değil ama diğer hamileliklerimle kıyaslarsam çok çok farklı inanılmaz bir mide bulantısı ve bitkinlik aynı zamanda da ruhsal bir daralma yaşadım . İkiz olduğunu öğrendikten sonra farklılığı anladım . Yani tekil gebelikle çoğul gebelik arasında büyük bir fark var çünkü harmanlar iki kat daha fazla yükseliyorIkiz anneleri, size bir sorum var. Ikiz oldugunu ultrasondan once hisseden oldu mu? yani bi sekilde fazla mide bulantisi veya oyle bir his, veya bi ruya filan gibi
İlk gebeligimi öğrendiğimde tek göründü. Sonra rüyamda ikiz bebek olduğunu gördüm. Tek bildiğim için üstüne durmadım. Ama içimden nedense hep ikizmis gibi geçiyordu. Doktor tek dediğinde istemsiz şaşırmıştımIkiz anneleri, size bir sorum var. Ikiz oldugunu ultrasondan once hisseden oldu mu? yani bi sekilde fazla mide bulantisi veya oyle bir his, veya bi ruya filan gibi
İnşallah canım ya valla belki bayadır azdı ben fark etmedim ve git gide kuruduGeri getirebileler var , olmazsa süt arttırıcı çaylardan dene, bir de aptamilin lactamil diye bi tozu var sütlü çok güzel tadi, geçenlerde ben almıştım. Dene bakalım inşallah geri gelir.
Tomme tippe anticolic müthiş deneyebilirsşnHanımlar merhaba 15 günlük ikizlerim var mama vermem gerekiyor aventin kolik biberonunu aldım fakat bebeklerimin boğazına kaçıyor bana kullandığınız biberon önerebilir misiniz
Sanırım bende lansinoh alıcam siz neden kullanamadınızO kolik biberon çok kötü bizde kullanamadık. Normalini de denedim ama en güzeli lansinoh biberon 9 aydır onu kullanıyoruz .
Lansinoh bnmki de cok memnunumSanırım bende lansinoh alıcam siz neden kullanamadınız
Galaxyeliz61 bacım sana özelden ulaşamıyorum. Geçen temizlikçi mi çağırdım yazmıştın
Gözünü sevem öyle de bana temizlikçi lazım bulamıyorum memleketinde bir tane bile temizlikçi
canım umarım bulursun benim Nimet abla arada sırada gidiyor valla sordum ,daha çok bnm için gelmiş sağolsun... şuan izmitteyim dönünce yine çağıracam mecbur... gidemem merkeze dedi
Al benden de o kadar.Gece oturdum ağladım sinirden.Neymiş anne olduktan sonra çok ters biri olmuşum,bana çok kırılıyormuş,herkese kötü davranıyormuşum,kendimi anneliğe hç hazırlamamışım.hem ağladım hem açtım ağzımı yumdum gözümüBenim anneler günün berbat geçti, sinirimden oturup ağladım ben neyim dedim ya ana miyim, hizmetçi miyim. Hiç dinlenmek yok , uyku yok. Ne bileyim çok yorgunum. Ana olmayı pek sevemedim galiba. Çocuklarımı çok seviyorum o ayrı ama bu yorgunluk çok fena. Daha hediye falan da alan olmadi bana. Öğretmenler günümü bile kutlayan adam analar gününde hiç özenli davranmadı
Ben de hiç bir şeye tahammül edemiyorum , çocuklar tahammül kotamı dolduruyor yeterince . Bir de eş kişisinin peşinden koşacak halim yok hiç. Aşırı yorgunum, gözüm kör oldu , bir de bitmeyen kanama başladı, Allah beterinden korusun ama kendimden başka kimseyi düşünecek halim yok. Kim küserse küssün.Al benden de o kadar.Gece oturdum ağladım sinirden.Neymiş anne olduktan sonra çok ters biri olmuşum,bana çok kırılıyormuş,herkese kötü davranıyormuşum,kendimi anneliğe hç hazırlamamışım.hem ağladım hem açtım ağzımı yumdum gözümü
Çok akıştan dolayı sanırım ağızlarından mamalar akıyordu, çocuklar içemiyordu. Ucunu kavrayamadılar sanki. Doktorumuz lansinoh önermişti , onda hiç sorun yaşamdıkSanırım bende lansinoh alıcam siz neden kullanamadınız
Bende dün konuştum doktorla. Kızamık asısı kalkmış. Kkk asısını öneriyor doktor. Bize 12. Ay ol dedı doktor. Saglık ocagı 9.ay. Evet tercihe kalmış ama ben yaptıracağımDün 9. Ay aşklarını oldu bizimkiler . Kkk aşısıymış . İlk kez bit aşı böyle etkiledi . Bugün sanki grip olmuş gibi burunları filan akıyor . Ne uyku var ne mutlular . Size yan etki yaptı mı ? Bu aşı için sonradan tercihe kalmış tarzı şeyler okudum . Yaptırmasamıydım acaba diye düşündüm . Suriyelilerden dolayı 9. Aya alınmış normalde 1 yaşta yapılıyormuş .
12. Ayda olsalar belki daha iyi olurdu . Ama artık oldular yapacak bir şey yok. Hasta olmalarından daha iyidir sonuçta. Gelecek ayda doktorumuzla menenjit için tarih alacağız bizde . Bir çok kişi yaptırmıyor ama tehlikeli bir hastalık dedi doktorumuzda . Perişan oluyor çocuklar ya.Bende dün konuştum doktorla. Kızamık asısı kalkmış. Kkk asısını öneriyor doktor. Bize 12. Ay ol dedı doktor. Saglık ocagı 9.ay. Evet tercihe kalmış ama ben yaptıracağım
Yaptırmışsın artık böylesi daha iyidir belkide. Bende menenjit yaptıracağım. Doktor bana açıkcası ol ya da olma demedı12. Ayda olsalar belki daha iyi olurdu . Ama artık oldular yapacak bir şey yok. Hasta olmalarından daha iyidir sonuçta. Gelecek ayda doktorumuzla menenjit için tarih alacağız bizde . Bir çok kişi yaptırmıyor ama tehlikeli bir hastalık dedi doktorumuzda . Perişan oluyor çocuklar ya.
Kızlar ya sütüm kesildi. Sağdım 10 cc ancak çıktı o hani süt dolması hissi var ya yoktu bu sabah bebekte ağladı baya memede dedim sağayım baktım süt yokSon zamanlarda emmeleri baya azalmıştı onun da etkisi oldu sanırım tekrar gelir mi bu saatten sonra
Bize de sordular aile hekimliğinde aynı asi hem 9. Ayda (tercihe bağlı) hem de 1 yasta yapılıyormuş. Yani size 12. Ayda yeniden asi yapılacak. Ben de iki kere olmasınlar diye yaptırmak istemedim. Çok önemli bir asi .Dün 9. Ay aşklarını oldu bizimkiler . Kkk aşısıymış . İlk kez bit aşı böyle etkiledi . Bugün sanki grip olmuş gibi burunları filan akıyor . Ne uyku var ne mutlular . Size yan etki yaptı mı ? Bu aşı için sonradan tercihe kalmış tarzı şeyler okudum . Yaptırmasamıydım acaba diye düşündüm . Suriyelilerden dolayı 9. Aya alınmış normalde 1 yaşta yapılıyormuş .
Bizimkilerin de uyku saatleri belli ama asla uyumuyorlar, geçende hayvanat bahçesine gittik öğle uykusunu atladılar resmen uyumadılar. Keşke böyle uyuyakalsalar. Yürürlerse belki yorulup bayılırlar ya da emeklerlerse diye umutla bekliyorum.Kızlar uyku eğitimi işini çözdüm.
En basit yöntemle.
Bebelerin uyku saatlerini rutine oturtunca nerde olurlarsa olsunlar uykuları gelince uyuyakalmaya başladılar.