- 27 Kasım 2014
- 3.653
- 3.854
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #38.161
Bir yere kadar güzel ama bazı yerlerde sanki ben bir şey bilmiyorum o biliyor çocuğunu benden daha çok düşünüyormuş gibi oluyor ve yoruyorda.
Bugün yuruteci arkadan iterek yürüdüler baya evdeSen baya az bindirmişsin. Inşallah düzelirler, bence yürüdükçe düzelir.
Cevabınız ve desteğiniz için çok teşekkür ediyorum. Babybjörnde ne zamandır uyutuyorsunuz daha doğrusu 4 aylıkken uyuyabiliyor muydunuz benimkiler 30 dakika ila 40 dakikaya endexliler resmen hemen gözlerini açıyorlar az önce eşim uyuttu birini diğerini ben sallamayı bıraktığım an uyandi uyuyan da onun sesine uyandi gerçekten çok zor olcak belli ama bunu başaracağım. Tek endişem çocuklarımın yipranmasi tek çok zor olacak ama maddi durumum bakıcı için elverişli değil bir an önce uyku eğitimi vermek istiyorum o zamana kadar en az zararla nasıl atlatırım kimbilirSiz annesisiniz her türlü bir çözümünü bulursunuzdaha çok küçükler değişir uykuları ama ben sırayla uyutuyorum aynı anda olmuyor. Gerçi benimkiler büyüdü baya kendilerini oyalayabiliyorlar ama ben genelde birini babaybjörnde diğerini kucakta uyutuyorum. Uykudan önce mutlaka kitap okuyoruz. Hatta resimlerini onlara çeviriyorum babaybjörndeyken ben tertsten okuyorum öyle resimlere baka baka uyuyorlar.
Ya ikizlerin alerjisi cikti o yuzden evdeyim. Mecbur ne olacak nasil olacak bilmiyorumIkizlere bakıcı mi ayarladınız büyüklerden biri ki gelecek?
Benimkilere yürüteç yasak
Kalça kaslarını zayıflatmış yürüteç emeklemeleri bi tuhaf
Yürümeyi de etkiler diye kesinlike koymayın dedi
Hatta kucağı da yasakladı bırakın yerde debelenip ağlasınlar kasları öyle güçlenir dedi
Bilsem başıma bunlar gelecek yuruteci kapıdan içeri sokmazdım
Ya Allah ım o kollar ne öyle merdane kol derler bizdeBak benimki sabah ne yapmış
Geçmiş olsun canım ben de yeni gördüm kızların mesajını okuyunca. O düzelir bence hiç merak ermeIkizlere bakıcı mi ayarladınız büyüklerden biri ki gelecek?
Benimkilere yürüteç yasak
Kalça kaslarını zayıflatmış yürüteç emeklemeleri bi tuhaf
Yürümeyi de etkiler diye kesinlike koymayın dedi
Hatta kucağı da yasakladı bırakın yerde debelenip ağlasınlar kasları öyle güçlenir dedi
Bilsem başıma bunlar gelecek yuruteci kapıdan içeri sokmazdım
Olay budur canım ben böyle uyuttum 1.60 boyum ile ilerleyen aylar da tabi bu mümkün olmadı . Umarım senin boyun uzundurHatta an itibariyle iki bebe ile tek başıma kaldım o msji dün yazmıştım ama ınternet açık olmayınca sabah gelmiş kendi evime geldim çocuklarımı esaretten kurtardım zamnn kendi düzenimi kurma zamani 1 saat daha eşim yanımda olacak sonra ise gidecek ve ben daha önce hiç iki bebele tek kalmamıştım bulunduğumuz şehirde hic bir yakınım tanıdığım yok aksi Bi durum olursa naparim acaba diye düşünmekten kafayı siyircam açıkçası bu grubu az biraz okudum tek bakanların msjlari beni yüreklendirdi umarım başaçikabilirim iki bebeği üst üste koyup sallayan oldu mu aranızda onu çok duydum ama alttakine sıkıntı olur mu sizce
Süt alerjisi mi yoksa geçmiş olsunYa ikizlerin alerjisi cikti o yuzden evdeyim. Mecbur ne olacak nasil olacak bilmiyorum
Nos geçmiş olsun gruptan bildirim gelmemiş kaçırmışım . Kızların kasları genelde hep zayıf benimkinde de böyle kendini bırakma gibi bir huy var kucağa alınca toptan salıyordu kendini. Nörologa götürdüğümde onuda sordum bişeyi yok cinsiyetten kaynaklanıyor ikisini kıyaslama demişti. Yani çok randıman bekleme kızların kaslarından ilerleyen dönemi bekle
Ama çiş konusu garip geldi. Abimin böbrek kanalında taş vardı tamamen tıkalıydı onda bile tuvalete çıkıyor ama ağlayarak çıkıyordu. Yani ne olabilir ki gerçekten hiç çişe çıkmama
İdrar testi isteyen doktoru tebrik ediyorum gerçekten çocuk doktoru olduğunu kanıtlamış. Bu ara çocuk doktorlarına aşırı ayarım zaten üstüne gelişine zıbam olduBaşka branşlarla gelsinler bana mümkünse
O merdane kol beni kıtlıyor her gün oklava kolla bir olupYa Allah ım o kollar ne öyle merdane kol derler bizdekıtla (ısır ) kız onun kollarını
Ayy kuzucuklara helee yok canım benim boyum 1.55 daha fena malesef şuan resmen üstümden tir geçmiş gibi 7 saat yolculuktan sonra evde ki o maraton şimdi uyudular şükür uyutmayi beceremedim gündüz neysek eşim 5 te geldi hemen çok fena oldum ya onlar ağladı ben ağladım ama alışcam buna da elbetteOlay budur canım ben böyle uyuttum 1.60 boyum ile ilerleyen aylar da tabi bu mümkün olmadı . Umarım senin boyun uzundur
Bir süre daha çocuk doktorlarıyla takilcaz mecbur
Bilmiyorum enfeksiyondan şüphelendi ama ben enfeksiyon olduğunu düşünmüyorum
Ya vücuttan suyu ter ve salyayla daha çok atıyor
Ya canı çiş yapmak istemiyor
Selam canım nerelerdesin defne nasıl bir sıkıntı olmadı yine inş
Arkadaşlar hepinize merhaba bende 120 günlük ikiz kız annesiyim artık tek bakmaya basliycam aranızda bildigim kadarıyla tek ikizlerine bakanlar var sanırım bana ne tavsiye edersiniz. Yada ben size soyleyim 3 saate bir mama yiyorlar 100 cc civarinda 1 saat 15 dakika ile 1 buçuk saat uyanık kalma sürecimiz var ama o kalan sürede bebeklerim hiç bir şekilde uyumuyor ama yarından itibaren de tekim özellikle uyutma konusunda bana yardımcı olur musunuz aklım fikrim durdu biri kucağımda biri ayağımda denedim ayagimdaki her seferinde kucagimdakine tekme atarak uyandırdı babybjornle yada pusetle denedim ama bana mısın demedi acaba ben mi beceremiyorum ki şimdiden hepiniz sağolun. Bakımlarını a dan z ye ben yapıyorum ama uyutma konusunda tıkanıp kaldım.
Hatta an itibariyle iki bebe ile tek başıma kaldım o msji dün yazmıştım ama ınternet açık olmayınca sabah gelmiş kendi evime geldim çocuklarımı esaretten kurtardım zamnn kendi düzenimi kurma zamani 1 saat daha eşim yanımda olacak sonra ise gidecek ve ben daha önce hiç iki bebele tek kalmamıştım bulunduğumuz şehirde hic bir yakınım tanıdığım yok aksi Bi durum olursa naparim acaba diye düşünmekten kafayı siyircam açıkçası bu grubu az biraz okudum tek bakanların msjlari beni yüreklendirdi umarım başaçikabilirim iki bebeği üst üste koyup sallayan oldu mu aranızda onu çok duydum ama alttakine sıkıntı olur mu sizce
Bu ben yaaBiraz dişini sıkacağın dönemdesin şuan sen. Yeme aralıkları açılana kadar en azından. Şu ara yarım saat uyku dönemindesin ne yaparsan yap daha fazla uyumazlar.Ek gıda dönemine takabul ediyor uyku dönemini oturtman. Ben senin zamanlarında birini ayağımda birini kucağımda uyuturdum. Resimdeki gibi Ama bunu sadece akşam uykularında yapardım . Sabah uykuları az olduğu için onlardan başladım bensiz uyumaya alıştırmaya. Destekleri emzik ve örtüydü tabi birde beyaz gürültü.
Sonra akşam uykularını beşikte hafif sallamaya çevirdim. Şuan emziklerini taktınmı kendileri uyuyorlar dönemindeyim. Yani zamanla olacak şeyler hepsi. Allah hepimiz gibi sanada kolaylık versin inşallah.
Dipnot : Yalnız baksamda iki bebeyi uyuturken kadınlar kulübünde takılamayacak değilim
Biraz dişini sıkacağın dönemdesin şuan sen. Yeme aralıkları açılana kadar en azından. Şu ara yarım saat uyku dönemindesin ne yaparsan yap daha fazla uyumazlar.Ek gıda dönemine takabul ediyor uyku dönemini oturtman. Ben senin zamanlarında birini ayağımda birini kucağımda uyuturdum. Resimdeki gibi Ama bunu sadece akşam uykularında yapardım . Sabah uykuları az olduğu için onlardan başladım bensiz uyumaya alıştırmaya. Destekleri emzik ve örtüydü tabi birde beyaz gürültü.
Sonra akşam uykularını beşikte hafif sallamaya çevirdim. Şuan emziklerini taktınmı kendileri uyuyorlar dönemindeyim. Yani zamanla olacak şeyler hepsi. Allah hepimiz gibi sanada kolaylık versin inşallah.
Dipnot : Yalnız baksamda iki bebeyi uyuturken kadınlar kulübünde takılamayacak değilim
Ya cevabınız için teşekkür ederim ne zaman başladınız peki yavaş yavaş desteksiz uyutmaya gerçekten öyle ne yaparsam yapayım yarım saati geçmiyor sonra ağlamalar başlıyor uykusunu alamadıkları için daha çok artıyor bence ama olsun kimse senin çocukların çok ağlıyor diyemiyor ya yeter banaBiraz dişini sıkacağın dönemdesin şuan sen. Yeme aralıkları açılana kadar en azından. Şu ara yarım saat uyku dönemindesin ne yaparsan yap daha fazla uyumazlar.Ek gıda dönemine takabul ediyor uyku dönemini oturtman. Ben senin zamanlarında birini ayağımda birini kucağımda uyuturdum. Resimdeki gibi Ama bunu sadece akşam uykularında yapardım . Sabah uykuları az olduğu için onlardan başladım bensiz uyumaya alıştırmaya. Destekleri emzik ve örtüydü tabi birde beyaz gürültü.
Bu ben yaakk da takılmak için vakit bulabildiğimiz tek zaman
o zamanların kıymetini bilememisiz
Ya cevabınız için teşekkür ederim ne zaman başladınız peki yavaş yavaş desteksiz uyutmaya gerçekten öyle ne yaparsam yapayım yarım saati geçmiyor sonra ağlamalar başlıyor uykusunu alamadıkları için daha çok artıyor bence ama olsun kimse senin çocukların çok ağlıyor diyemiyor ya yeter bana
Bu arada maşallah kuzulara ve sana tabi ki kadınlar kulübü olmadan olur mu malesef ben çok geç bu grubu buldum anca üye olabildim ya emzik için taktığın şey neee benimkiler de emzik tutmuyolar bi birine Bi diğerine uzanmaktan kollarım koptu gerçekten
Ya ikizlerin alerjisi cikti o yuzden evdeyim. Mecbur ne olacak nasil olacak bilmiyorum
O kadar güzel moral veriyorsunuz ki bu grup olmasaydı ağızlarının kokularını cekecektim az önce birini ayağıma diğerini yanıma aldım biri pis pisle diğeri ayağımda uyuyo sjmdi annemlerde olsaydım ya kapı çalardı ya üst komşu gelirdi gerçekten ben yapı gereği çok pimpirikliyim yani hiç rahat bir insan değilim ama ağlamadan büyüyen bebek yok hele ki ikiz hiç yok ortadan 2 ye bölünmeyeceğime göree buna da alışacağim artık ben desteksiz uyutma konusunda çok çok geç kalmışım gerçekten ama herseyin bir dönüşü vardır inşallah uyku eğitimine kadar yol katedebilirim hem diyolarki kendi kendine uyursa uzun uyur doğruysa tabiBen 40'tan sonra gündüz desteksiz uyutmaya mecbur kaldım. Çünkü eşimde o dönem sürekli çalışıyordu. Aileler uzakta ne bir komşu ne bir arkadaşım var yaşadığım yerde. Tam kimsesiz kalmıştım bebelerle birlikte. Ağlasalarda belli bir dönem sonra hem duymamaya alışıyorsun hem biraz daha rahatlaşıyorsun hemde onlarda artık Ağlasalarda bişey olmadığını, elde edemediklerini farkedip sakinliyorlar.
Ben hep diyorum burda ne kadar sakin olursan bebeler o kadar uslu oluyorlar. Öncelikle kaygılarından kurtulman lazım. O kaygıları hissediyorlar ve ona göre davranıyorlar.
Bu arada oda burda bulunan mucit annelerin eseriVe malesef o dönemin zorunluluğu maske ipi Şu yumuşak kalın kenarlı olanlarından Tabi 8.aya kadar kullandırttılar sıpalar tutamadıkları için ama çok şükür artık kendileri bulup ağızlarına takıyorlar gece uykularında olsalarda
Zorlandığında kafana bişey takıldığında sormaktan çekinme elimizden geldiği kadar destek oluruz sanadaGazan mübarek olsun Sende herkesin ikizle nasıl tek başına başediyorsun ben tekiyle zor uğraşıyorum dediği zaman gururlandığın günlere gelesin tez vakitte inşallah