2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Yaa 7nsallah biran önce düzelir yurutec kullanmam diyordum ama burdaki yazanları görünce kesin alırım demiştim ama bunu görünce artık çok tedirgin oldum tüh yaaa

Yaa 7nsallah biran önce düzelir yurutec kullanmam diyordum ama burdaki yazanları görünce kesin alırım demiştim ama bunu görünce artık çok tedirgin oldum tüh yaaa
Canım doktor öyle dedi ama kaslardaki zayıflığın tek sebebi yürüteç olmayabilir
Ben kalça çıkıklığından çok korktum usg bakıldı ama gözden kaçsa ömür boyu peşlerinden gelecek
Tutunup kalkma sıralamada sorun yok desteksiz 10 saniye kadar ayakta da duruyorlar inşallah yürümelerini etkilemez
Biri de çiş yapmıyor dedim doktora ciddi ciddi 3 gün falan hiç çiş yapmadı
Günde 300 ml kadar su içmesine rağmen yapmadı kesin idrar yolunda tıkanıklık var dedim
Ama kafamda ne senaryolar döndü ürik asit vücuduna yayılacak çocuğum ölecek diye
Doktor da çiş yapmayan çocuktan idrar tahlili istedi ölür müsün öldürür müsün
Hastanede 4 saat bekledik yapmayınca eve geldik yedek poset alıp
Akşama kadar yapmasaydı acile götürüp sonda taktıracaktim yaptı neyse ki

Yok ben hiç düşünmedim yürüteç. Hep yerde benimkiler. Zaten artık popo üstü ilerliyor biri bıraktığım yerde bulamıyorum
Aynen katılıyorum sana. Gün nasıl geciyor anlamıyorum. Bugun temizlik, yemek bebeleri yıkamayla geçti ve şuan bu moddayım
Geçmiş olsun sen de mi yalnıza döndün yoksa?
Nedenmiş peki, sonuç çıktı mı?

Yok kuzum annem yemek ev isi vs onlara bakıyor en bastan beri bebeler hep benle

Hayirli gunler kizlar nasilsiniz buralar fazlaca sakin nerde bu ahaliii
Hayırlı geceler , yarın için de iyi bayramlar .
Ben de bebelerle debelenip duruyorum, bir de 3 haftadir bitmeyen kanamali adetim var, ha bugün biter ha yarın biter derken bitmedi epey de kan geliyor. 3 gündür doğum kontrol hapina başladım belki durur diye. Azalır gibi oldu bi ara şimdi yine aynı geliyor. Araya bayram girince doktora da gidemedim. Ilk ışım bayram sonrası doktora gitmek olacak. Çok korkuyorum kötü bisey çıkarsa diye de.
Canım gün içinde ne kadar biniyorlardı yurutece ? Bizimkiler max 45 dk biniyorlar , sıkılıyorlar hemen artık. Karıştıracak biseyler arıyorlar sürekli. Bulamayınca hemen sıkılıyorlar. Biz de mi bindirmesek acaba, ilk bindiklerin de acayip mutlu oluyorlar bi görseniz.

Anladım canım. İnşallah kötü bir şey çıkmaz tahlilden.. kızlar da tahlil almak gerçekten işkence gibi birşey bende kızımdan tam idrar ve idrar kültürü alacaktım. 4 saat sürdü poliklinikler kapanmıştı. Acilden verdim tahlilleri çıkarken. Allah yardımcımız olsun.

Gercekten hamilelikleri ayrı doğumlar ayrı doğduktan sonrası ayrı bitmiyor valls bitmiyor 3 gün çiş yapamayan çocuktan idrar tahlili hahhah ayrı bir zekiymis ya doktor da şimdi yapıyo mu çişini bari Bi sıkıntı yoktur inşallah ya sipalar Bi buyuselerdi

Bizim doktor kesinlikle yasak demişti yürüteç bende almadım o yüzden kendi kendilerine çabalıyorlar . Sürünerek işlerini hallediyorlar.

Peki çiş yapmama sebebi ne olabilirmiş söyledi mi hiç . İdrar yolu enfeksiyonu filan mı acaba ama öyle bile olsa yapar , yaparken ağlar yandığı için . Tam da bayrama girdi aksi gibi . İnşallah önemsiz bir şeydir .

Nos geçmiş olsun gruptan bildirim gelmemiş kaçırmışım . Kızların kasları genelde hep zayıf benimkinde de böyle kendini bırakma gibi bir huy var kucağa alınca toptan salıyordu kendini. Nörologa götürdüğümde onuda sordum bişeyi yok cinsiyetten kaynaklanıyor ikisini kıyaslama demişti. Yani çok randıman bekleme kızların kaslarından ilerleyen dönemi bekle
Ama çiş konusu garip geldi. Abimin böbrek kanalında taş vardı tamamen tıkalıydı onda bile tuvalete çıkıyor ama ağlayarak çıkıyordu. Yani ne olabilir ki gerçekten hiç çişe çıkmama
İdrar testi isteyen doktoru tebrik ediyorum gerçekten çocuk doktoru olduğunu kanıtlamış. Bu ara çocuk doktorlarına aşırı ayarım zaten üstüne gelişine zıbam oldu Başka branşlarla gelsinler bana mümkünse

Arkadaşlar hepinize merhaba bende 120 günlük ikiz kız annesiyim artık tek bakmaya basliycam aranızda bildigim kadarıyla tek ikizlerine bakanlar var sanırım bana ne tavsiye edersiniz. Yada ben size soyleyim 3 saate bir mama yiyorlar 100 cc civarinda 1 saat 15 dakika ile 1 buçuk saat uyanık kalma sürecimiz var ama o kalan sürede bebeklerim hiç bir şekilde uyumuyor ama yarından itibaren de tekim özellikle uyutma konusunda bana yardımcı olur musunuz aklım fikrim durdu biri kucağımda biri ayağımda denedim ayagimdaki her seferinde kucagimdakine tekme atarak uyandırdı babybjornle yada pusetle denedim ama bana mısın demedi acaba ben mi beceremiyorum ki şimdiden hepiniz sağolun. Bakımlarını a dan z ye ben yapıyorum ama uyutma konusunda tıkanıp kaldım.

Hep söylerim uyutma meselesi ikiz bakımındaki tek sorun
Şimdiden rutin oluşturmaya başlayın uyku vakitlerini bilsinler
Onun dışında yapılacak pek bir şey yok bebekleriniz küçük
4.ay sonrası uyku eğitimi düşünüyorsanız vakit kaybetmeden araştırıp uygun bir danışmanla anlaşın derim
Bunun dışında her şeyi tecrübe ederek öğreniyorsunuz her bebeğin mizaci farklı neticede
Bizim burada vereceğimiz tavsiyeler kendi bebeklerimiz üzerinde tecrübe ettiklerimiz olacaktır

Sonuç e nabıza düşmemiz daha bekliyoruz
Enfeksiyon olduğunu sanmıyorum ama
Offf yandık yani emeklerseler simdi engel olabiliyorum ellerini attıkları seylere
Emekleme yine engelliyor tutunup kalkma olayı daha fena
Eminim yürüme daha da fenadır
Ben o kadar bilr koymadım modacım 10 15 dakika maksimum
Dediğin gibi cabuk sıkılıyorlardı yurutece tutunup kalkmayı daha çok sevdiler

Bir süre daha çocuk doktorlarıyla takilcaz mecbur
Bilmiyorum enfeksiyondan şüphelendi ama ben enfeksiyon olduğunu düşünmüyorum
Ya vücuttan suyu ter ve salyayla daha çok atıyor
Ya canı çiş yapmak istemiyor

Enfeksiyondan şüphelendi kilo alımı da çok çok az olduğu için
Neredeyse hiç almamış yani iştahı da iyi aslida yemeyen bi çocuk değil bilemedim

Hatta an itibariyle iki bebe ile tek başıma kaldım o msji dün yazmıştım ama ınternet açık olmayınca sabah gelmiş kendi evime geldim çocuklarımı esaretten kurtardım zamnn kendi düzenimi kurma zamani 1 saat daha eşim yanımda olacak sonra ise gidecek ve ben daha önce hiç iki bebele tek kalmamıştım bulunduğumuz şehirde hic bir yakınım tanıdığım yok aksi Bi durum olursa naparim acaba diye düşünmekten kafayı siyircam açıkçası bu grubu az biraz okudum tek bakanların msjlari beni yüreklendirdi umarım başaçikabilirim iki bebeği üst üste koyup sallayan oldu mu aranızda onu çok duydum ama alttakine sıkıntı olur mu sizce

Siz annesisiniz her türlü bir çözümünü bulursunuz daha çok küçükler değişir uykuları ama ben sırayla uyutuyorum aynı anda olmuyor. Gerçi benimkiler büyüdü baya kendilerini oyalayabiliyorlar ama ben genelde birini babaybjörnde diğerini kucakta uyutuyorum. Uykudan önce mutlaka kitap okuyoruz. Hatta resimlerini onlara çeviriyorum babaybjörndeyken ben tertsten okuyorum öyle resimlere baka baka uyuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…