2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Ya illaki olur da ne bileyim ne zaman kendime azıcıkta olsa vakit ayırabileceğim mesela
3 yasinda falan rahat edersij baya, ben kizimdan yana rahatim, tek sorun biraz kiskaniyor cok ilgi beklemeye basladi, onla yalnizken cok rahatim ama kendi kendine oyun kuruyor sarkilar soyluyor

Çok geçmiş olsun ciddi bir şey değildir inşallah ne dedi doktor

Evet emmek için uyanıyorlar ama emerken uykuya devam etmiyorlar gecenin bir diliminde mutlaka. Dün oğlum gece 5 te kalktı uyumadı bi daha. Hâlâ daha evde sarhoş gibiyiz . En korktuğum şey gece gözü açık bebek görmek oldu artık. Aklım çıkıyor uyanacaklar diye. Ama ne kadar korksam da yine uyanıyorlar. Gündüz de en fazla 3-4 saat uyuyorlar. O da her zaman değil. Valla iyice şaşırdım artık ne yapacagimi. Bir de oğlan o kadar bagirarak uyanıyor ki , değil kardeşi alt kattakiler bile uyanıyordur. Beşikte kendini ite ite beşiğin ucuna kafasına dayıyor, resmen iki büklüm uyuyor . Bi bakıyorum enine dönmüş, bi bakıyorum yüzüstü yatmış. Dönmeye başladığından her saçma sapan uyuyor. Kirk kere dOna done uyuyor.

Çok geçmiş olsun ciddi bir şey değildir inşallah ne dedi doktor

Herşey temiz görünüyor kan değerleri, kalp, eeg'de hiç bir şey çıkmadı. Tekrarlarsa gece eegsi ve Emar dedi sadece nörolog ama tekrar etmedi. Defne yine bizi dumur etmeye devam ediyor.
Kardiyolog nörolojide de problem çıkmazsa mideden gelen akciğere sıçramış anlık soluksuz kalmış olabilir dedi. Bende mideden değilde dişi yeni çıkmaya başlamıştı ağzındaki farklılık nedeniyle tükmüğünü kontrol edemediğinden oldu diyorum. Resmen bize akıl oyunu oynattı kız geçtiğimiz hafta Tabi birazda doktor doktor efor sarfettirdi Sonrada diyorsunuz bu kızla ne alıp veremediğin var Onun benle var dediğimde inanacaktınız bana

Moda seninkiler hala nasıl gece beslenmesi için kalkıyorlar. 2 aydır benimkiler geceyi kestiler ki 2 kere kalkıyorlardı. Tabi yine her zamanki gibi kendi kararları oldu. O beslenme saatlerinde hala biraz mıkkırdanıyorlar. İlk başlarda yediriyordum o mızıklanmalarında mama, o zaman gündüz yemeleri azalıyordu. En sonunda anlaştık gece vermedim sabah yemeleri düzeldi. Çok mızıklanırlarsa su içirip emzik takıp devam ettiriyorum.

Ama şu dediklerini birebir yaşıyorum ikisinde de özellikle beşiğin ucuna kafa dayama Sanki hiç yer yokmuşçasına

Nos peki yüzüstü mü yatırıyorsun uyku eğitimini öyle verdiyolar genelde
Hayır canım yüz üstü hiç yatırmadım
Danışman hatta kesinlikle yüz üstü yatırmayın diyor güvenli değilmiş
Bir sürü sebep de saymıştı ama unuttum korkudan hep sırt üstü yatırdım
Ama kendileri donebilmeye başladıktan sonra nasıl uyuduklarinin bir önemi yokmuş
Amerikan pediatri akademisi hatta hem yüz usu hem sırt üstü dönebilmekte başladıktan sonra karışmayın diyor
Moda senin bebeler 9 aylık olacak neredeyse gece beslenmesi herhangi bir sağlık sorunu yoksa 8.aydan sonra kestiriyorlar
Gündüz yemeleri gereken miktarı yemiyorlarmis gece beslenince
Ve ben de başlarda aç bırakıyorum diye vicdan yapmıştım ama gerçekten çoğu zaman açlıktan değil alışkanlıktan oluyor
Gündüz de 3 4 saat çok uzun bi süre toplamda en fazla 2,5 saat uyumaları lazım
Gündüz fazla uyurlarsa hem gece sık uyanırlar hem sabah çok erken uyanırlar

2,5 saat gündüz tek seferde uyumaya başladılar Uyandırmak zorunda kalıyorum ama içim içimi yiyor bırak alsınlar uykularını diye Gerçekten 2 uyku toplamda 2,5 saat mi en fazla olması lazımmış

Kuzum benimkiler masallah diyeyim gündüz güzel yiyorlar. Hatta geçen komşumuz geldi sen ne kadar çok veriyorsun bunlara, benim torun bu kadar yeMiyor dedi. Hem benimkilerin hiç saati olmadi gece uyanmasinda hep başka saatlerde uyandılar.
Seninkiler ne güzel düzene girmiş gece. ben napsam acaba,suyu neyle veriyorsun gece? Gündüz b3nim oğlum içiyor sadece su. O da epey az miktarda. Küçük alistirma bardagiyla içiyor sadece. Kızım hep geri püskürtüyor suyu.
Aynen canim ya bayramda 9 aylik olacaklar hala geceleri uyanıp duruyorlar. Bir de gündüz özellikle oğlum uykusu gelince durmuyor hiç, o kadar çok ağlıyor ki , aksam uykusunu zor bekliyor mesela 15.30 da falan uyansa 7 ye yaklaştıkça saat izdirap oluyor bize resmen. Anca dışarda geziyorsa duruyor biraz. O da bugünlerde eskisehir serinledi yine, rüzgarlı hava, hergun çıkarmaya çalışıyorum bugün çıkaramadık.
Ne varsa benim oğlanda var galiba. Doğduğu günden beri aynı huysuz prens.
Gece beslenmesini kesmeye çalışayım ben de bakalım ne olacak. Bugün ikinci kalkışı oldu az önce, emerken uyudu. Ilk uyandığında uyumadı ama bi süre.
Sana uyuma saatlerini de yazayım bak, sabah 9 -11 arası uyuyorlar. Kızım 11 e kadar uyuyor genelde ama oğlan bazen 10 bazen 10.30 kalkıyor. Sonra öğlen 12 de yemek yiyip 1 --2arasi yatıyorlar. Oğlum en fazla 15.30 a kadar uyuyor. O da nadiren. Genelde 3 te kalkıyor. Kızım gündüzleri daha uzun uyuduğu halde gece az kalkıyor.
Ama oğlum hiç öyle değil.

2,5 saat gündüz tek seferde uyumaya başladılar Uyandırmak zorunda kalıyorum ama içim içimi yiyor bırak alsınlar uykularını diye Gerçekten 2 uyku toplamda 2,5 saat mi en fazla olması lazımmış
Evet canım bu aylarda iki uyku süresi toplam 2,5 saat olmalıymış
3 saate musade ettiğim zaman gece çok uğraşıyorum
Öğlen uydusundan sonra genel bi huysuzluk benimkilerde de oluyor
Kadınla konuşmuştum alışana kadar 18.30 gibi yatırabilirsin demişti
Uyku saatleri güzel ama süreleri 9 aylık bi bebek için gerçekten fazla

Ek gıda olarak düşünme ek gıdayı her halükarda yiyorlar kaşık onlara alışılmışın dışında eğlenceli geldiği için. Benimkilerde o dönemlerde bizim yediğimiz kaselerle ekmek doğranmış çorba ver yiyorlardı. Benim bahsettiğim anne sütü/formül mama. Kestiler mi onu kesiyorlar ve asıl problem o çünkü hala ana besin maddeleri onlar olmak zorunda. 1 ölçek mama kalsa 3 kase ek gıdaya bedel oluyor sanki
Gece biberonla veriyorum suyu o yüzden mama sanıp devam ediyorlar uykuya.
Tabi gaz, diş gibi nedenler yüzünden uyanmadılarsa.
Dün kızın günüydü mesela 1-3 nöbeti tutturdu. O zamanlar yapacak hiç bişey olmuyor mecbur bekle başında halinde oluyorsun
Bu arada basit çözüm vereyim 9 olan uyuma saatini bir saat ileri at 10 olsun. İkinci uykularınıda 2,5-3 'e almış oluyorsun otomatikman. O ara tabi biraz sana eziyet edecekler ama diğer zamandan kazanmış olursun

Eskiden (Bir kaç ay önceye eski demekte garip ama) yarım saat yarım saat uyudukları zaman sabah az uyuyorlar diye yakınıyorduk. Şimdi çok uyuyorlar uyandıralım gece uyusunlar hesabı yapıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…