- 15 Nisan 2020
- 9.767
- 22.632
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #37.021
Darısı basıma darısi başımaBence ben dünyada 3. olarak iki farklı cinsiyette tek yumurta ikizi doğurdum. Bunun başka açıklaması olamaz çünkü
Arkadaş dişi çıkaran Demir huysuzluğunu yapan Defne
Ben bu kalitesiz-huysuz embriyomla napıcam Allah aşkına
Evet hanımlar farketmeden diş çıkardık arada deredeİştahsızlıkta olmasa anlamıcaktım inşallah tüm dişleri böyle çıkar
Moda insallah ayaklaninca daha cok ihtiyacimiz olmazAman bikac ay daha sabredemediler. Zaten kendimiz bakıcaz az kaldı azcık ayaklansalar
Bahanesi yaşlılık ama aslında dizilerini magazin programlarını kaçırmak istemiyor biliyorumBizimkide kactı kacacak ama bakalım ne zamananneminde ev yakın aslnda ama git gel yapmaz üsenir giderse tam.gider.
Aahhaha bahanesi neymis kv ningerçi düsundümde yardima gelmemesi daha iyi. Annne kız yeri geliyor kavga ediyoruz kv ile hic cekilmez bence
Evleriniz yakınsa akşamları evine dönse hem kendi için hem de sizin için daha iyi olur sanki annen biraz da olsa dinlenir eşin de daha çok dahil olur bebişlerin bakımına ben böyle deneyimledim açıkçası ama inşallah inadından döner annen halimize onlar acımayacak da kim acıyacak yoksaIkizler herkesi sınır, tansiyon hastası yaptı. Benim kayinvalidem devam ediyor bakalım nereye kadar dayanacak. Herkes kapıya bakıyor biran önce bu evden kaçsak diye.
Bizimki de gitmedi işte aksamlar, eşimle iyice papaz oldular. Bir de kandil günü gittiğimizde hiç Aklıma gelmeyen bir sürü şey söyledi. Ben doktora göre yasiyormusum , çocuk öyle buyutulmezmis. Niye mama vermişim, pirinç unu verecekmişim doğduklarından beri. Internetten okuyup oralardakiler ozeniyormusum, çocuklara öyle şeyler yedirmiyicekmisim, normal yemek yiyeceklermis . Bir sürü garip tuhaf şey söyledi. Dün gelir diye düşünmüştüm torunlarını özlemiştir. Aradım bacaklarım ağrıyor çıkamam merdiven dedi. Bu arada kendisi babamdan kalan bi evimiz daha var onu satmadığı için biz asansörsüz ev almak zorunda kaldık. Bütçemize gore. Bu evde olmamızın suçlusu da o. Ne bileyim kendi kendine evde dura dura iyice tuhaflasmis. Siz gelceniz bana diyo bi de. Ben nasıl çıkıyorum su evden iki bebekle bilmiyo sanki. Neyse cook tuhaf şeyler yaşıyorum.
Çok haklısın. Vallahi öyle.
Patates,havuç,brokoli haşlayıp veriyorum.her türlü çorbayı veriyorum.sebze çorbası,tarhana gibi.henüz muhallebi ve yooğurda geçmedik o da bu hafta.Neler pisiriyorsun?
AmiiinnDarısı başınıza olsun inşallah
Evet ya büyüklerle yasamak çok zor , biz de sıkıldık, bunaldık, ama ikizler de zor. Mecburen bir süre böyle yaşanacak, bu bir süreç ve geçip bitecek , aslında bunu atlıyoruz çoğu zaman. Anneler de öyle, belki en fazla 1 yıl. Sonra zaten herkes kendi yoluna, hani bi işin falan olur gelir ya da bırakırsın. Ama sabır lazım o da bitti gitti herkeste demek ki.Benim annem de halen bizde ama bizde de eşim sıkıntılarda hiç kendi alanım yok diye. Annem başka şehirde mecbur geldi mi uzun kalıyor. Bi süre sonra bıkkınlık geliyor, hep aynı şeyler konuşmalar.
Geçenlerde bir psikoloğun yazısını okumuştum şöyle diyor. Anne babalara göre hem biz hem torunlar onların çocukları o yüzden hepimize aynı muamele yapıyorlar. Aslında biz artık ebeveyniz ve onlarla aynı seviyedeyiz. Tüm sıkıntı bu seviye eşitliğini kabullenmemeleri.
Hiç olmazsa gezer oynarlar, toplarız evdeki zararlı şeyleri, şimdi yata yata sıkılıyorlar, tek başına oyun kuramıyorlar. Hep bize muhtaçlar. Zaten oyun arkadasıyla doğdu bizimkiler, canim sıkıldıii diye ağlamalar biraz daha az olur. Valla bir de almadığımız oyuncak kalmadi gibi bisey oldu , en son hoppala aldik, su dans eden kaktusten aldik. Yeter ki oyalansinlar diye. Zamanla ne bileyim mutfak falan alınır, güzelce odaları düzenlenir. Logolar biseyler, hem emeklese yürüse top atarsin gider alır gelir , yorulur uyur. Ay çok mu iyi düşündüm kızModa insallah ayaklaninca daha cok ihtiyacimiz olmazsanki giderek zorlasiyormus gibi geliyor bana
Evimiz çok yakın, ama artık gelmicem dedi, hiç özlememiş torunlarını, dün aradım merdiven çıkamam dedi. Napayım canin ne zaman istiyorsa o zaman gel dedim.Bahanesi yaşlılık ama aslında dizilerini magazin programlarını kaçırmak istemiyor biliyorumgerçi dediğin gibi sürekli başımda olsa daha sıkıntı ama böyle de niye hep benim annem fedakarlık yapıyor diye düşünüyorum her gün kalkıyor geliyor yollarda kaldı kadın halbuki diğeri dibimde bebeklerle daha çok vakit geçireyim ilgileneyim diye ücretsiz iznimi de aldım ama ara ara pişman olmuyor değilim kendim olmaktan çıktım valla iznim bitse de işe dönsem diye düşünüyorum şimdi
Evleriniz yakınsa akşamları evine dönse hem kendi için hem de sizin için daha iyi olur sanki annen biraz da olsa dinlenir eşin de daha çok dahil olur bebişlerin bakımına ben böyle deneyimledim açıkçası ama inşallah inadından döner annen halimize onlar acımayacak da kim acıyacak yoksa
Cok pozitif düsündun benceEvet ya büyüklerle yasamak çok zor , biz de sıkıldık, bunaldık, ama ikizler de zor. Mecburen bir süre böyle yaşanacak, bu bir süreç ve geçip bitecek , aslında bunu atlıyoruz çoğu zaman. Anneler de öyle, belki en fazla 1 yıl. Sonra zaten herkes kendi yoluna, hani bi işin falan olur gelir ya da bırakırsın. Ama sabır lazım o da bitti gitti herkeste demek ki.
Hiç olmazsa gezer oynarlar, toplarız evdeki zararlı şeyleri, şimdi yata yata sıkılıyorlar, tek başına oyun kuramıyorlar. Hep bize muhtaçlar. Zaten oyun arkadasıyla doğdu bizimkiler, canim sıkıldıii diye ağlamalar biraz daha az olur. Valla bir de almadığımız oyuncak kalmadi gibi bisey oldu , en son hoppala aldik, su dans eden kaktusten aldik. Yeter ki oyalansinlar diye. Zamanla ne bileyim mutfak falan alınır, güzelce odaları düzenlenir. Logolar biseyler, hem emeklese yürüse top atarsin gider alır gelir , yorulur uyur. Ay çok mu iyi düşündüm kız
Evimiz çok yakın, ama artık gelmicem dedi, hiç özlememiş torunlarını, dün aradım merdiven çıkamam dedi. Napayım canin ne zaman istiyorsa o zaman gel dedim.
Acıma diye bisey kalmamış kendi derdine düşmüş annem. Ananem şimdi annemin yaşındayken felç olmuş, ya ben de olursam diye onun paranoyakligina girmiş. Bir de evde yalnız kalınca kurmuş da kurmuş kafasında. Kendi haline bıraktım. Zaten ben de eskisi kadar düşünemiyorum annemi. Ikizler zaten tüm zamanımı ilgimi çalıyor.
Anneme de dedim ben artık o eski kızın değilim, çok değiştim, ikizler beni değiştirdi. Önceliklerim çok değişti.
Genelde anneanneler yapıyor o fedakarligi canımBahanesi yaşlılık ama aslında dizilerini magazin programlarını kaçırmak istemiyor biliyorumgerçi dediğin gibi sürekli başımda olsa daha sıkıntı ama böyle de niye hep benim annem fedakarlık yapıyor diye düşünüyorum her gün kalkıyor geliyor yollarda kaldı kadın halbuki diğeri dibimde bebeklerle daha çok vakit geçireyim ilgileneyim diye ücretsiz iznimi de aldım ama ara ara pişman olmuyor değilim kendim olmaktan çıktım valla iznim bitse de işe dönsem diye düşünüyorum şimdi
Evleriniz yakınsa akşamları evine dönse hem kendi için hem de sizin için daha iyi olur sanki annen biraz da olsa dinlenir eşin de daha çok dahil olur bebişlerin bakımına ben böyle deneyimledim açıkçası ama inşallah inadından döner annen halimize onlar acımayacak da kim acıyacak yoksa
Hayırlınolsun kuzum, inci gibi dişleri olsun
Darısı basıma darısi başıma
Ben de bazen annemi gönderip tek başıma bakmak istiyorum, sonra bir krizleri geliyor vazgeçiyorum. Ama güzel günler yakın bence de oyun oynamayı öğrensinler beraber o zaman çok güzel olacak. Be kadar ikizi olan tanıdığım varsa aynısını dedi. Hele pandemide iyi ki ikizler diyenini gördümEvet ya büyüklerle yasamak çok zor , biz de sıkıldık, bunaldık, ama ikizler de zor. Mecburen bir süre böyle yaşanacak, bu bir süreç ve geçip bitecek , aslında bunu atlıyoruz çoğu zaman. Anneler de öyle, belki en fazla 1 yıl. Sonra zaten herkes kendi yoluna, hani bi işin falan olur gelir ya da bırakırsın. Ama sabır lazım o da bitti gitti herkeste demek ki.
Hiç olmazsa gezer oynarlar, toplarız evdeki zararlı şeyleri, şimdi yata yata sıkılıyorlar, tek başına oyun kuramıyorlar. Hep bize muhtaçlar. Zaten oyun arkadasıyla doğdu bizimkiler, canim sıkıldıii diye ağlamalar biraz daha az olur. Valla bir de almadığımız oyuncak kalmadi gibi bisey oldu , en son hoppala aldik, su dans eden kaktusten aldik. Yeter ki oyalansinlar diye. Zamanla ne bileyim mutfak falan alınır, güzelce odaları düzenlenir. Logolar biseyler, hem emeklese yürüse top atarsin gider alır gelir , yorulur uyur. Ay çok mu iyi düşündüm kız
Evimiz çok yakın, ama artık gelmicem dedi, hiç özlememiş torunlarını, dün aradım merdiven çıkamam dedi. Napayım canin ne zaman istiyorsa o zaman gel dedim.
Acıma diye bisey kalmamış kendi derdine düşmüş annem. Ananem şimdi annemin yaşındayken felç olmuş, ya ben de olursam diye onun paranoyakligina girmiş. Bir de evde yalnız kalınca kurmuş da kurmuş kafasında. Kendi haline bıraktım. Zaten ben de eskisi kadar düşünemiyorum annemi. Ikizler zaten tüm zamanımı ilgimi çalıyor.
Anneme de dedim ben artık o eski kızın değilim, çok değiştim, ikizler beni değiştirdi. Önceliklerim çok değişti.
Yok kuzum, sadece 1ininkiler çıktı ama diğeri de aşırı kaşıntılarda. Benimkiler de çift yumurta ikizi ya her şeyleri farklı. Hatta bu diş çıkaran hep geriden gelen küçük doğan oğlumdu şimdi kiloda da dişte de öne geçtiSağol Nicecım sizden sonra takip ediyoruz herhaldeSenin ikisininde çıktı mı? Aynı cinsiyette farkediyorum mu diş?
Tam 200. gününde bir anda diş gördüm Rego sende bekle az kaldıGece bir anda çığlık kıyamet ağladığı günün ertesi gelecek Kızda yok daha onu bekleme Yine yavaş kalıyor kızlar
Yok kuzum, sadece 1ininkiler çıktı ama diğeri de aşırı kaşıntılarda. Benimkiler de çift yumurta ikizi ya her şeyleri farklı. Hatta bu diş çıkaran hep geriden gelen küçük doğan oğlumdu şimdi kiloda da dişte de öne geçti
Evet evet bizim de 3 aydır kaşıntı yapıyordu. Dişte farklı ama diğer gelişimsel şeyleri nerdeyse aynı. Max 2-3 gün fark ediyor.Kaşıma bizde 3.aydan beri varHa geldi ha gelecek 6,5 aylık oldular anca
Sonradan gelen hep sormadan yer kaparEskiler küçük çabuk büyür derdi ondanmış demek
Tek çiftten çok aynı cinsiyet diye sordum. Yoksa tek yumurtada bile farklı galiba zamanları
Evet evet bizim de 3 aydır kaşıntı yapıyordu. Dişte farklı ama diğer gelişimsel şeyleri nerdeyse aynı. Max 2-3 gün fark ediyor.
Benim anam iyi çıktı valla kurban olduğum :)Hergun dünün aynısı gibi, alt al, kaka yapmış olsunlar, banyo yaptır salya sil, salla,salla salla. Aglamalaei susturmaya çalış. Vitaminlerini ver. VAkit bulursan bolca sev
Ikiz ananeleri resmen fos cıktı. Annesi hala yanında olan var mı ? Topluca,o kadına çiçek yollayalım uzaktan elini öpelim bari.
Not alıyorum hemen 200. GünuSağol Nicecım sizden sonra takip ediyoruz herhaldeSenin ikisininde çıktı mı? Aynı cinsiyette farkediyorum mu diş?
Tam 200. gününde bir anda diş gördüm Rego sende bekle az kaldıGece bir anda çığlık kıyamet ağladığı günün ertesi gelecek Kızda yok daha onu bekleme Yine yavaş kalıyor kızlar
Not alıyorum hemen 200. Günu. Yok yok kızdan beklemiyorum ki benim ki minnos daha
Benim anam iyi çıktı valla kurban olduğum :)
Deme öyle deme deme , herşey güzel olacak de kuzumCok pozitif düsündun benceyegenlerimden biliyorum pek düsündügün gibi olmuyor o döneminde eksra zorluklari var ki yine bizim ×2 olacak off ki off
Ay ınsallah inşallah. güzel günler göreceğiz güneşli günler. Allah 'ın izniyle cikcaz bu karmaşadan sıkıntıdan. Aman sağlıklı sıhhatli olsunlar inşallah.Ben de bazen annemi gönderip tek başıma bakmak istiyorum, sonra bir krizleri geliyor vazgeçiyorum. Ama güzel günler yakın bence de oyun oynamayı öğrensinler beraber o zaman çok güzel olacak. Be kadar ikizi olan tanıdığım varsa aynısını dedi. Hele pandemide iyi ki ikizler diyenini gördüm
Soru:hoppala ne aldınız? Bi de kaktüs ilgilerini çekti mi ben de alsam mı diye düşünüyorum
Yok kuzum, sadece 1ininkiler çıktı ama diğeri de aşırı kaşıntılarda. Benimkiler de çift yumurta ikizi ya her şeyleri farklı. Hatta bu diş çıkaran hep geriden gelen küçük doğan oğlumdu şimdi kiloda da dişte de öne geçti
Bizimkiler de öyle, ama ikisinin de kendince önde olduğu seyler var , kızım tam oturuyor artık oğlum yamuluyor. Ama oglum donuyor , hem de birkaç kez tam tur, kızım sadece yan donuyor , kızım iki dişi de cıktı , oğlanda daha tik yok. Ama aşırı salya ve kaşınma var, her an bekliyoruz .İşte bizim sıkıntımız hep farklı ilerliyor. Kızlar hep sonraOğlan döndü kız nerdeyse 2 ay sonra döndü Sonra kendi kendine kurmaya başlıyorsun acaba bir sorunu mu var diye 2-3 gün gelişim farklılığına çok ihtiyacım vaaaar