2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Canlarım selamlar . Kimler buhar makinesi kullanıyor ? Tavsiye istiyorum sizden . Küçük ve etkili bir şey arıyorum . Hiç kullanmadım şimdiye kadar o yüzden ne nasıldır bilmiyorum . İnternetten baktım ucuz da var pahalıda neye dayanarak alayım bilemedim .Help lütfen 😘
Oglumdan kalma vardi canim bende simdi kızımın birine kullanıyorum 8 yil oldu alali bi sıkıntı olmadi sana fotografini atayim ister misin

Canlarım selamlar . Kimler buhar makinesi kullanıyor ? Tavsiye istiyorum sizden . Küçük ve etkili bir şey arıyorum . Hiç kullanmadım şimdiye kadar o yüzden ne nasıldır bilmiyorum . İnternetten baktım ucuz da var pahalıda neye dayanarak alayım bilemedim .Help lütfen 😘
Deema diye bir marka var bizde. İşe yarıyor mu bilmiyorum 😅 Erzurum’un havası kuru mu? Camı açıp havalandırınca daha hızlı nemleniyor ev. En azından İstanbul’da 😁

Dogum zamanlarımız aynı hemen hemen. Ek gıda nasıl gidiyor? İştahları yerınde mı, kaç öğün veriyorsunuz? Benımkıler ek gıda yese bile cok cc mama ıcıyor. Bu aralar cok mama gidiyor sizede mı oyle
Ne yerlerse ve ne kadar yerlerse yesinler o mamayı illa ki istiyorlar benimkilerde 15 dk sonra filan . Ek gıda fena değil kızlardan biri yiyor ama diğeri iki üç alıp bırakıyor . Şu an kahvaltı ve ikindin yemek ya da çorba yiyorlar . Bazen 6 civarı meyve veriyorum ama her gün değil . Genel olarak 5ten sonra ek gıdayı kesip mama ile devam ediyorum . Çünkü sonrası hazımsızlık yapıyor sanırım gece rahatsız uyuyorlar . Doktorumuzda en hareketli zamanlarda yedir ki gaz vs olmasın dedi . Mama cc bizde ayımıza göre düşük gece 120 cc içiyorlar ama gündüz 90 cc yemek sonrası 60 cc . Tabi 2-3 saate mutlaka mama içiyorlar . Gece 12 gibi yiyorlar ardından 4 civarı yani 2 kez mama içiyorlar .

Sabah kalktim evde yapacagim isleri yaptim cocuklarin kahvaltisini hazirladim ilaclarini verdim emzirdim birinu uyuttum digerini uyutuyorum simdi 🙏 yapabilirim bende kendime guveniyorum yeter artik artik kendim ustesinden gelebilirim💓
Sal gitsinnn boşverr kız dünyaya bir daha gelmeyeceğiz neyi yaşarsan o yanına kar kalıyor

Biz hep kullanıyoruz geceleri . Weewell marka siyah bir makine biraz büyük ama küçük değil .

Ne yerlerse ve ne kadar yerlerse yesinler o mamayı illa ki istiyorlar benimkilerde 15 dk sonra filan . Ek gıda fena değil kızlardan biri yiyor ama diğeri iki üç alıp bırakıyor . Şu an kahvaltı ve ikindin yemek ya da çorba yiyorlar . Bazen 6 civarı meyve veriyorum ama her gün değil . Genel olarak 5ten sonra ek gıdayı kesip mama ile devam ediyorum . Çünkü sonrası hazımsızlık yapıyor sanırım gece rahatsız uyuyorlar . Doktorumuzda en hareketli zamanlarda yedir ki gaz vs olmasın dedi . Mama cc bizde ayımıza göre düşük gece 120 cc içiyorlar ama gündüz 90 cc yemek sonrası 60 cc . Tabi 2-3 saate mutlaka mama içiyorlar . Gece 12 gibi yiyorlar ardından 4 civarı yani 2 kez mama içiyorlar .
Benım yaşadıklarımı yazmışsın
Senle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Takıp ediyorum senı 😁 demekki normal. Doktor mama ardından ek gıda dedı. Daha tadımlıklara devam doyum olmaz dedı. Benımkıler cok ac olduklarında ek gıda yemıyor mama istiyor. Denedim ama almadılar. Bide kahvaltıda karıştırılmış seyleri yemezler. Tek yediklerı yumusak peynirler.

Biri bana guven versin tek 3 cocukla mucadele edebilecegim hissini o gücü bulabilecegimi cok ihtiyacim var 😢
Ben 3 cocukla beceremedim inşallah sen becerirsin, bi de benim. Ikizler daha kucuk, kizim da 3 yasinda, ilgi bekledi goremeyince agresif bisey oldu ikizler viyak viyak benim psikolojim fena bozuldu bir haftadir memlekete geldim de kendime geldim, amacim seni korkutmak degil ama ben beceremedim😭

Benım yaşadıklarımı yazmışsın
Senle hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Takıp ediyorum senı 😁 demekki normal. Doktor mama ardından ek gıda dedı. Daha tadımlıklara devam doyum olmaz dedı. Benımkıler cok ac olduklarında ek gıda yemıyor mama istiyor. Denedim ama almadılar. Bide kahvaltıda karıştırılmış seyleri yemezler. Tek yediklerı yumusak peynirler.
Banada doktor aç olduklarında yedir dedi mesela . Sabah kalktıklarında en aç zamanları oluyor o zaman hemen kahvaltı deniyoruz yedikleri kadar genel olarak bende ayrı ayrı veriyorum sona doğru daralıp karıştırıyorum 😂 benimkilerde açken daha iyi yiyorlar ek gıdayı . Her şeyi yiyorlar ama az yiyorlar . Bir tel tarhana çorbasını içmediler 😂

Gecesi gündüzüne karışmış yeri geliyor 3 çocuk üstündeymiş 😪 Ben hiç 3 çocuğu üstüne bıraktığımi hatirlamiyorum oglumun hastahane isleri oldugunda yada ona vakit ayirip disariya cikarmak zorunda kaldigimiz da kizlari birakiyorum ki onu da kendisi der oglanla da ilgilenin disari cikartin diye bu neydi şimdi sabahin 5 in de basladik tartismaya küsüs konusmuyorum . Geldiginden beri oram agridi buram mi şişti şuramda yuvarlaklik bisey var sanki yemek yiyo ardindan tansiyonum cikti ben biraz uzanayim vs vs bitmiyoooo her gune bir agri sızı e ben napayım onu söyle ben robot muyum neyim ben kaynana yok gorumce yok bi annem var dogum ve sonrasi icin bana yardimci olacak oda böyle yapiyor ananem bo yandan bu sene sen cikmasaydin annen bana bakacakti teyzem ordan ablami yormayin ha yükünü hafiflet vs zaten yük yok ortada ki ben yan gelip yatmiyorum ev evimin temizligi duzeni camasir bulasik yemek bebeklerin bakimi ekstra ekstra oglum ve onun sorumluluklari okul odev vs. Ben kaça bölüneyim esim isten gelince zaten aliyor kizlari ilgileniyor bu taviri hak ediyor muyum gerckten? Sorguluyorum kendimi . Bana hastaligi vs. Öne suren annem abimin tahini buraya çıkınca diyor ki oglum 2. Cocuguda yapin burdayken bakayim (yegenim daha 10 aylik) bu ne şimdi bana gelince gunluk hastalik siralayan kadin gitti bir anda bazen avazim ciktigi kadar bagirasim geliyor YETER diye . Hakkini yiyemem yariyardimcim ama halimi görüyor aranizda bilen arkadaslarim var ekstra ozel ilgilenmem gereken ozel gereksinimleri olan bi oglum var 😪 yiprandigimi ve yoruldugumu hissediyorum psikolojik olarak bu bana negatif olarak yansiyor babam da diyor ki annen degilde ben senin annen olsaydim onun yaptigini yapmazdim 😰 tamam dedim kapattim telefonu . Esime yansitmiyorum bu tür olaylari annemlere cephe almasin diye ama tek basima da mucadele etmekten gizlice laf işitip tartismaktan bıktım

Senin annede mi patladı 🤦🏼 Yarabbim noldu bu annelere cidden ikiz bebek sahibi olana kadar göbeğimiz çatladı bilmiyor gibi davranıyorlar ki senin durumun artı artı özel.
Boşverin diyorum hep size. Kendiniz bakın kafanız daha rahat olur en azından.
Sende biraz ev işlerini boşlarsan hepsine yetersin merak etme. Ev işinede yardımcı tut, çok rahat hissetmiyorsan. Gün aşırı gelse hiç sıkıntı yaşamazsın. Normalde haftada 1 gelse bile yeter ama senin düzen hastalığına o iş yaş 🤭
Senin tüm enerjini bebelere vermen lazım. Şu ev işlerini bıraksan zaten yeterde artarsın. Kimseye ihtiyacın yok inan 👍

Senin annede mi patladı 🤦🏼 Yarabbim noldu bu annelere cidden ikiz bebek sahibi olana kadar göbeğimiz çatladı bilmiyor gibi davranıyorlar ki senin durumun artı artı özel.
Boşverin diyorum hep size. Kendiniz bakın kafanız daha rahat olur en azından.
Sende biraz ev işlerini boşlarsan hepsine yetersin merak etme. Ev işinede yardımcı tut, çok rahat hissetmiyorsan. Gün aşırı gelse hiç sıkıntı yaşamazsın. Normalde haftada 1 gelse bile yeter ama senin düzen hastalığına o iş yaş 🤭
Senin tüm enerjini bebelere vermen lazım. Şu ev işlerini bıraksan zaten yeterde artarsın. Kimseye ihtiyacın yok inan 👍
Biraktim artik miii duzenle topla trmizle 1 saate yine ayni oluyor saldim artik hic birsey psikolijimden ve cocuklarimin kiymetli vakitlerinden calmam icin onemli degil benimki de patladı valla ne çileler cektigimi kendisi biliyor tup bebek surecimde birebir şahit ama neden boyle yapiyorlar anlamiyorum rabbim esime bana guc kuvvet versin insallah 1 yasina ne kaldi surda 2.yasinida atlattik mi tamamdir allahin izniyle ozledim seninle konusmayida sen nasilsin minik kuzularim nasil bas edebiliyor musun tek basina gunun nasil geciyor bana bir gununu ozetle mii

Yiyorlar mı bunların hepsını mesela 1 kaseyı 1 i bitiriyor mu? Benımkıler 1 kucuk kasede ıkısı anca yiyor. 10 15 dakıka sonra 120 cc mama yiyorlar.
Canım sabah 1 yemek kaşığı yulafi biraz suyla pisiriyorum, bu arada yulafi robotta çektim. Sonra içine haslanmis 1 yumurta sarısı mutlaka hergun, bazen muz , bazen lor peyniri, bazen labne koyuyorum. Üzerine de 1 çay kaşığı pekmez gezdiriyorum böyle yiyorlar . Yeni yeni patates te katmaya başladım. BAzen bebek pankeki yapıyorum yoğurt, yumurta sarısı, tam buğday unuyla. En çok bunu seviyorlar.

Her öğlen 1 tatlı kaşığı irmik ya da pirinç unuyla muhallebi yapıyorum, yarim elma , yarim armut rendeliyorum . Çok seviyorlar bunu da. Arada kaşık maması ekliyorum hero baby tahilli meyveli mamasını almıştım 1 tatl ikasigi ekliyorum epey tok tutuyor.

Akşamları sebze yemeği, ıspanak, pırasa, kereviz vb. Ne varsa havuçlu patatesli pirinçli ya da irmikli yemeğini yapıyorum, kemik suyu ya da kuzu kıyması ekliyorum biraz. Bunu da seviyorlar çok şükür. Yanina yoğurt, ya da ayva suyu. Geçende kayısı islattim sıcak suyla onun suyunu verdim ,. Kızım sevmedi yalnız.
Genelde öğünlerim böyle şimdilik. Ha bir de haftada 2 kez falan tarhana yapıyorum. Bugün kıymalı yaptım mesela, içine ekmek ufaladım biraz.
Sabah kalktim evde yapacagim isleri yaptim cocuklarin kahvaltisini hazirladim ilaclarini verdim emzirdim birinu uyuttum digerini uyutuyorum simdi 🙏 yapabilirim bende kendime guveniyorum yeter artik artik kendim ustesinden gelebilirim💓
Büyüyorlar kuzum artık, emeklemeye başlasalar sanki daha işimiz kolaylaşacak gibi geliyor bana. Yürüseler zaten kolaylıcaz da. Ben de yalnızlığı seviyorum. Ama ikizlerinsani çok zorluyor. Az kaldı kuzum az daha sabır. Üstlerimiz kolaylayip daha eğlenceli olacak Allahın izniyle. Allah kolaylığını verecek elbette.

Biraktim artik miii duzenle topla trmizle 1 saate yine ayni oluyor saldim artik hic birsey psikolijimden ve cocuklarimin kiymetli vakitlerinden calmam icin onemli degil benimki de patladı valla ne çileler cektigimi kendisi biliyor tup bebek surecimde birebir şahit ama neden boyle yapiyorlar anlamiyorum rabbim esime bana guc kuvvet versin insallah 1 yasina ne kaldi surda 2.yasinida atlattik mi tamamdir allahin izniyle ozledim seninle konusmayida sen nasilsin minik kuzularim nasil bas edebiliyor musun tek basina gunun nasil geciyor bana bir gununu ozetle mii

Vallaha senin annen yapmaz diyordum ama oda yaptı. Demek ki hiç biri kaldıramıyor ikiz bebeleri 🤦🏼 Birde sizi düşünseler ya 🤷‍♀️
Gerçi bunu diyorum ama en küçüğü 14 yaşında olan diğer ikisi 20-21 yaşında olan yeğenlerim aç(!) kalmasın diye annemde bende pek durmuyor 2 kez geldi biri doğumda biri sünnette 1 ay kaldı kalmadı gidicem aç kalırlar diye tüğdü 🤣 Benimkiler 6 aylık onların aç kalması umurunda değil pek galiba 🤔 Neyse ben yaparım nasılsa diye düşünüyordur zaar 😬
Tüm günüm bebeler uyandı mama yedi kahvaltı yaptı yattı kalktı mama yedi sebze hazırladım yedi yemedi yattı kalktı mama yedi gece uykusuna yattı diye geçiyor. 🙊 Herkesle aynı yani 😂😂

Bence ben dünyada 3. olarak iki farklı cinsiyette tek yumurta ikizi doğurdum. Bunun başka açıklaması olamaz çünkü 🤷‍♀️
Arkadaş dişi çıkaran Demir huysuzluğunu yapan Defne 🤦🏼
Ben bu kalitesiz-huysuz embriyomla napıcam Allah aşkına 😩
Evet hanımlar farketmeden diş çıkardık arada derede 🤣 İştahsızlıkta olmasa anlamıcaktım inşallah tüm dişleri böyle çıkar 🙈

Bence ben dünyada 3. olarak iki farklı cinsiyette tek yumurta ikizi doğurdum. Bunun başka açıklaması olamaz çünkü 🤷‍♀️
Arkadaş dişi çıkaran Demir huysuzluğunu yapan Defne 🤦🏼
Ben bu kalitesiz-huysuz embriyomla napıcam Allah aşkına 😩
Evet hanımlar farketmeden diş çıkardık arada derede 🤣 İştahsızlıkta olmasa anlamıcaktım inşallah tüm dişleri böyle çıkar 🙈
İnci gibi dizilsin insallah 😍

X