2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Dogum zamanlarımız aynı hemen hemen. Ek gıda nasıl gidiyor? İştahları yerınde mı, kaç öğün veriyorsunuz? Benımkıler ek gıda yese bile cok cc mama ıcıyor. Bu aralar cok mama gidiyor sizede mı oyle
Kuzum bana sormamışsın ama, bizim doktorumuz ek gıdayı öğün yerine verebilirsiniz demişti, hani mama yerine. Bizim dr son zamanlar da sadece yatmadan önce mama içer oldular. Gerçi az da olsa emiyorlar biraz tutuyordur belki.
Ben 3 öğün ek gıda veriyorum. Sabah 8 de kahvaltı, 12-13 gibi öğlen elmalı armutlu muhallebi, aksam da mevsim sebzelerinden yemek yapıyorum pirinçli ya da irmikli , yanına yoğurt ya da ayva suyu veriyorum . Ya da tarhana çorbasına tam bugday ekmegi doğuruyorum biraz.o da akşam 16-17 gi i oluyor.

Gecesi gündüzüne karışmış yeri geliyor 3 çocuk üstündeymiş 😪 Ben hiç 3 çocuğu üstüne bıraktığımi hatirlamiyorum oglumun hastahane isleri oldugunda yada ona vakit ayirip disariya cikarmak zorunda kaldigimiz da kizlari birakiyorum ki onu da kendisi der oglanla da ilgilenin disari cikartin diye bu neydi şimdi sabahin 5 in de basladik tartismaya küsüs konusmuyorum . Geldiginden beri oram agridi buram mi şişti şuramda yuvarlaklik bisey var sanki yemek yiyo ardindan tansiyonum cikti ben biraz uzanayim vs vs bitmiyoooo her gune bir agri sızı e ben napayım onu söyle ben robot muyum neyim ben kaynana yok gorumce yok bi annem var dogum ve sonrasi icin bana yardimci olacak oda böyle yapiyor ananem bo yandan bu sene sen cikmasaydin annen bana bakacakti teyzem ordan ablami yormayin ha yükünü hafiflet vs zaten yük yok ortada ki ben yan gelip yatmiyorum ev evimin temizligi duzeni camasir bulasik yemek bebeklerin bakimi ekstra ekstra oglum ve onun sorumluluklari okul odev vs. Ben kaça bölüneyim esim isten gelince zaten aliyor kizlari ilgileniyor bu taviri hak ediyor muyum gerckten? Sorguluyorum kendimi . Bana hastaligi vs. Öne suren annem abimin tahini buraya çıkınca diyor ki oglum 2. Cocuguda yapin burdayken bakayim (yegenim daha 10 aylik) bu ne şimdi bana gelince gunluk hastalik siralayan kadin gitti bir anda bazen avazim ciktigi kadar bagirasim geliyor YETER diye . Hakkini yiyemem yariyardimcim ama halimi görüyor aranizda bilen arkadaslarim var ekstra ozel ilgilenmem gereken ozel gereksinimleri olan bi oglum var 😪 yiprandigimi ve yoruldugumu hissediyorum psikolojik olarak bu bana negatif olarak yansiyor babam da diyor ki annen degilde ben senin annen olsaydim onun yaptigini yapmazdim 😰 tamam dedim kapattim telefonu . Esime yansitmiyorum bu tür olaylari annemlere cephe almasin diye ama tek basima da mucadele etmekten gizlice laf işitip tartismaktan bıktım

Gecesi gündüzüne karışmış yeri geliyor 3 çocuk üstündeymiş 😪 Ben hiç 3 çocuğu üstüne bıraktığımi hatirlamiyorum oglumun hastahane isleri oldugunda yada ona vakit ayirip disariya cikarmak zorunda kaldigimiz da kizlari birakiyorum ki onu da kendisi der oglanla da ilgilenin disari cikartin diye bu neydi şimdi sabahin 5 in de basladik tartismaya küsüs konusmuyorum . Geldiginden beri oram agridi buram mi şişti şuramda yuvarlaklik bisey var sanki yemek yiyo ardindan tansiyonum cikti ben biraz uzanayim vs vs bitmiyoooo her gune bir agri sızı e ben napayım onu söyle ben robot muyum neyim ben kaynana yok gorumce yok bi annem var dogum ve sonrasi icin bana yardimci olacak oda böyle yapiyor ananem bo yandan bu sene sen cikmasaydin annen bana bakacakti teyzem ordan ablami yormayin ha yükünü hafiflet vs zaten yük yok ortada ki ben yan gelip yatmiyorum ev evimin temizligi duzeni camasir bulasik yemek bebeklerin bakimi ekstra ekstra oglum ve onun sorumluluklari okul odev vs. Ben kaça bölüneyim esim isten gelince zaten aliyor kizlari ilgileniyor bu taviri hak ediyor muyum gerckten? Sorguluyorum kendimi . Bana hastaligi vs. Öne suren annem abimin tahini buraya çıkınca diyor ki oglum 2. Cocuguda yapin burdayken bakayim (yegenim daha 10 aylik) bu ne şimdi bana gelince gunluk hastalik siralayan kadin gitti bir anda bazen avazim ciktigi kadar bagirasim geliyor YETER diye . Hakkini yiyemem yariyardimcim ama halimi görüyor aranizda bilen arkadaslarim var ekstra ozel ilgilenmem gereken ozel gereksinimleri olan bi oglum var 😪 yiprandigimi ve yoruldugumu hissediyorum psikolojik olarak bu bana negatif olarak yansiyor babam da diyor ki annen degilde ben senin annen olsaydim onun yaptigini yapmazdim 😰 tamam dedim kapattim telefonu . Esime yansitmiyorum bu tür olaylari annemlere cephe almasin diye ama tek basima da mucadele etmekten gizlice laf işitip tartismaktan bıktım
Aynısını ben de yaşıyorum, annem küstü gitti, kayinvalidem geliyor artık sadece. Heryerlerinden hasta oldular, nerdeyse ölüm döşeğine düşecekler. Dün hadi barışalım kandil diye gittik, yine bir sürü şey sıraladı .asla anlamıyorlar, bizim ne kadar zorlandigimizi , yoruldugumuzu.

Annesi hala daha yardim eden varsa ayakta alkislicam . Annemi karşıma alıp bir sürü şey sıralayasım var. Kalp kırma diyorum kendime.
Insanın öz annesi yapıyor zaten. Valla bu ikizleri bir inşallah Allahın yardımıyla bÜyutucez . Ama sırtımızda bir sürü bıçak yarasıyla.

Aynen ya hepimiz hem ruh hem besen,sağlığımızı da korumaya çalışıyoruz aynı zamanda, hem kendimizin hem bebelerin 🙂

Aman nerden buluyorlarsa hastalıkları evden çıkmadan bilmem.

Çok doğru dedin kuzum. Romanlar gibi karda yalınayak dolandırmak lazım bunları.

3 ve 4. Dış üstten mi çıkıyor canim, alt dislerden ne kadar sonra cıktı?. Bizim kızın alttan iki dişi cıktı, oğlanda henüz bolca kaşınma var şimdilik.

Biizm de kusma,çok fazla oldu , motillium kullanıyorduk. Kusmayı engelliyor epey. Ama doktorunuza,danışın mutlaka. Arkadaşların da dediği gibi fışkırtarak değilse fazlasını çıkartıyordur.
Evet canim üsttekiler çıktı
Dişsiz olanın damakları beyazlamış yakında çıkar dedi doktor

Aynısını ben de yaşıyorum, annem küstü gitti, kayinvalidem geliyor artık sadece. Heryerlerinden hasta oldular, nerdeyse ölüm döşeğine düşecekler. Dün hadi barışalım kandil diye gittik, yine bir sürü şey sıraladı .asla anlamıyorlar, bizim ne kadar zorlandigimizi , yoruldugumuzu.

Annesi hala daha yardim eden varsa ayakta alkislicam . Annemi karşıma alıp bir sürü şey sıralayasım var. Kalp kırma diyorum kendime.
Insanın öz annesi yapıyor zaten. Valla bu ikizleri bir inşallah Allahın yardımıyla bÜyutucez . Ama sırtımızda bir sürü bıçak yarasıyla.
Kesinlikle bu kacinci ağlayişım saymadim inan zaten yoruluyoruz ekstra psikolojik olarak yormayın bari vallahi dayanamiyorum ben artik sıralıyorum icimde yer kalmadi ata ata dama dedim oglumun bu durumu olmasa yemin ederim hic yardimini istemezdim esimle yapardik hallederdik ama benimde elim kolum bagli kiz kardesim yok abim var oda gorevde kime diyeyim ben komsumami

Kuzum bana sormamışsın ama, bizim doktorumuz ek gıdayı öğün yerine verebilirsiniz demişti, hani mama yerine. Bizim dr son zamanlar da sadece yatmadan önce mama içer oldular. Gerçi az da olsa emiyorlar biraz tutuyordur belki.
Ben 3 öğün ek gıda veriyorum. Sabah 8 de kahvaltı, 12-13 gibi öğlen elmalı armutlu muhallebi, aksam da mevsim sebzelerinden yemek yapıyorum pirinçli ya da irmikli , yanına yoğurt ya da ayva suyu veriyorum . Ya da tarhana çorbasına tam bugday ekmegi doğuruyorum biraz.o da akşam 16-17 gi i oluyor.
Yiyorlar mı bunların hepsını mesela 1 kaseyı 1 i bitiriyor mu? Benımkıler 1 kucuk kasede ıkısı anca yiyor. 10 15 dakıka sonra 120 cc mama yiyorlar.

Saol canım sizede geçmiş olsun . Evde makinalar suan hava veriyorum bu gece daha da tıkanırsalar götürürüm tekrar . Inşallah evde atlatiriz
Geçmiş olsun canım doktor beni uyarmıştı çok fena bronşit salgını var dikkat et diye oğlanlardan biri tek tük öksürüyor ama bazen yapardı inşallah hastalıktan değildir diyorum bende

Benimkilerde şu birkaç güne kadar hiç kusmadılar ama özellikle iki gündür her mama yedikten istisnasız kusuyorlar sürekli olduğu için endişelendim. Normalde bizim doktorumuzda 3,5 kilo olana kadar kullanalım demişti ama bulmakta sıkıntı çekiyoruz hiçbiryerde yok prematil mama bulduğumuzu aldık artık bulamayınca doktor 1 numaray geçebilirsiniz demişti. Bu arada birisi 3 diğerin 3,3 kilo oldular. Keşke bende yavaş yavaş kademeli olarak geçseydim hiç öyle düşünemedim birden geçince ağır geldi belkide. Bakalım birkaç gün daha devam ederse doktor ile görüşüp mamayı değiştireceğim umarım çözüm olur. Birde kustukları için aç kalıp kilo kaybı olacak diye korkuyorum. Teşekkür ederim bu arada cevap için 🙏🏻🙏🏻
Canım evolvia nında prematüre maması var bir dene istersen denemediysen

Canım bu sene göndermesen seneye gönderecektin yine gelecekti hastalık . Çocuk okula başladığı an getiriyor . Bu dönemin çocukları bağışıklıkları çok güçlü çocuklar olamadılar pandemiden dolayı da. O yüzden kendine yüklenme .

Bu pandemi hayatımızi mahvetti .
Tek tesellim önümüz yaz olması belki hvalar ısınınca hastalıklarda azalır bir umut iste

Geçmiş olsun canım doktor beni uyarmıştı çok fena bronşit salgını var dikkat et diye oğlanlardan biri tek tük öksürüyor ama bazen yapardı inşallah hastalıktan değildir diyorum bende

Inşallah değildir. Dikkat et kuzum bir yakaladımı bırakmıyor peşini bu seneki hastalıklar . Bronsitten çok korkuyordum ben zaten oglumdan biliyorum zor oluyor

Kızlar selam ben geçen hafta annemdeydim giremedim bakıcısız çocuklar hep bendeydi Mersin’de.
Şimdi döndüm iş başı yaptım
Oğlumun diş sancıları ve kusmaları devam ediyor beşinci ay kontrolüne pazartesi gelebileceğiz
Rota 3. Dozu da Pazartesi olacaklar
Kızım aşırı bağırıyor aşırı huysuz ve tatlı bir kız çılgınlar gibi bağırıyor
Ek gıdaya başladım yavaş yavaş
Havuç kabak patates yoğurt verdim
Bugün bebek tarhanası yapacaklar ben işteyim
Onun dışında idare ediyorum sizleri özledim
Uyku rutini (alt açma ninni uyku tulumu giydirme vs ile ) bazı günler kızım özellikle zor dalsa da 20.00yi geçmiyorlar uyuyolar
Gece uyandılar mı da uyaran vermiyor uyumalarını bekliyorum ağlayan olursa salona geçiyoruz tekrar uyumasını bekliyorum fena gitmiyor sistem

Biri bana guven versin tek 3 cocukla mucadele edebilecegim hissini o gücü bulabilecegimi cok ihtiyacim var 😢
Son zamanlarda yaşadıkların seni biraz yormuş sanırım . Psikolojik olarak kendini iyi hissetmiyorsun .Tabi ki işimiz kolay değil biz ikiz anneleri olarak . Hele de evde başka çocuk varsa tam bir çıkmaz . E senin de oğlun özel bir çocuk olduğu için artı bir yorgunluğun oluyor . Aile problemileri de bir yandan sonuç bu maalesef. Ama insan her haline şükretmeli. İnsanların hayatlarında çok kötü şeyler oluyor . Ne dertler var bizler belki bilmiyoruz ama gerçekten kimileri çok büyük problemlerle savaşıyor . Öylesi var ki derdine derman bulamıyor ,öyle hastalıklar var ki ilacı tedavisi yok çaresizce ölümü bekleyenler var , evladı gözünün önünde eriyor ve hiç bir şey gelmiyor elinden ve daha çok örnek verebileceğim hayatlar var . Şimdi biraz bunları düşün . Ne kadar şanslıyız değil mi böylelerinin yanında . Hani derler ya derdini dinledim derdimden utandım . Ne kadar güzel bir sözdür . Şimdi bazı şeyleri çokta gözümüzde büyütmemek gerekiyor . Ne yapalım canım bırak biraz da işimiz gücümüz kalsın , biraz da pis olalım dağınık olalım ne olacak yani dünyanın sonumu . Evet ben de düzen hastası birisiydim ama kızlardan sonra aştım bunu . Her yer birbirine giriyor yerini geliyor . Yetişemiyorum ne yapayım Ölelim mi . Geçecek bu günler de . Boşver ya Allah başka dertler vermesin çok şükür yaradana hamdü senalar olsun . İyi olacak geçecek bu günler . Eziyet etme kendine bence . Bizim şikayet ettiğimiz şeylerin birilerinin hayali …….Unutma sakın 😘😘

Canlarım selamlar . Kimler buhar makinesi kullanıyor ? Tavsiye istiyorum sizden . Küçük ve etkili bir şey arıyorum . Hiç kullanmadım şimdiye kadar o yüzden ne nasıldır bilmiyorum . İnternetten baktım ucuz da var pahalıda neye dayanarak alayım bilemedim .Help lütfen 😘
Canım nebulizator var bende ama sen oda için arıyorsun galiba... hoş makineyi aldıktan sonrada hiç kullanmadk çok şükür...

Ağlamalarını tolere edebilirsen bakarsın tabi niye bakamayasın seninkiler aşırı küçük de değil 7.5 ay oldu endişe etme bakarsın kuzum...
Sabah kalktim evde yapacagim isleri yaptim cocuklarin kahvaltisini hazirladim ilaclarini verdim emzirdim birinu uyuttum digerini uyutuyorum simdi 🙏 yapabilirim bende kendime guveniyorum yeter artik artik kendim ustesinden gelebilirim💓

Son zamanlarda yaşadıkların seni biraz yormuş sanırım . Psikolojik olarak kendini iyi hissetmiyorsun .Tabi ki işimiz kolay değil biz ikiz anneleri olarak . Hele de evde başka çocuk varsa tam bir çıkmaz . E senin de oğlun özel bir çocuk olduğu için artı bir yorgunluğun oluyor . Aile problemileri de bir yandan sonuç bu maalesef. Ama insan her haline şükretmeli. İnsanların hayatlarında çok kötü şeyler oluyor . Ne dertler var bizler belki bilmiyoruz ama gerçekten kimileri çok büyük problemlerle savaşıyor . Öylesi var ki derdine derman bulamıyor ,öyle hastalıklar var ki ilacı tedavisi yok çaresizce ölümü bekleyenler var , evladı gözünün önünde eriyor ve hiç bir şey gelmiyor elinden ve daha çok örnek verebileceğim hayatlar var . Şimdi biraz bunları düşün . Ne kadar şanslıyız değil mi böylelerinin yanında . Hani derler ya derdini dinledim derdimden utandım . Ne kadar güzel bir sözdür . Şimdi bazı şeyleri çokta gözümüzde büyütmemek gerekiyor . Ne yapalım canım bırak biraz da işimiz gücümüz kalsın , biraz da pis olalım dağınık olalım ne olacak yani dünyanın sonumu . Evet ben de düzen hastası birisiydim ama kızlardan sonra aştım bunu . Her yer birbirine giriyor yerini geliyor . Yetişemiyorum ne yapayım Ölelim mi . Geçecek bu günler de . Boşver ya Allah başka dertler vermesin çok şükür yaradana hamdü senalar olsun . İyi olacak geçecek bu günler . Eziyet etme kendine bence . Bizim şikayet ettiğimiz şeylerin birilerinin hayali …….Unutma sakın 😘😘
Yaa canimsin ne guzel anlatmissin okurken kafamdaki yorgunluk agirlik gidiverdi sanki bazen boyle konusmalara ihtiyaci oluyor insanin allah raxi olsun destegin icin 🙏

X