- 19 Ocak 2017
- 6.972
- 20.230
- 37
- Konu Sahibi incikartanesi
- #36.761
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım öncelikle bu benim uyguladigim yöntem
Sana ve bebeklere uymuyorsa kesinlikle sen de uygulamak zorunda değilsin
Ben önce karanlıkta uyumaya alıştırdım bir süre o bile uyku sürelerinde fark yarattı
Hicbir şey yapmıyordum karanlık odada her zaman nasıl uyuttuysam öyle uyuttum bu süreçte
Sonra asıl eğitime geçtim
Onda da uyku rutinlerin oluyor odaya girip perdeleri kapatıyorsun gece lambasını yakıyorsun önce
Benimkiler çok huysuzlandigi için direkt uyku tulumlarını giydirip kardeşe iyi uykular en sevdikleri oyuncağa iyi uykular deyip yatırdım
En son tekrar iyi uykular deyip gece lambasını da kapatıyorsun odadan çıkıyorsun
Mızmızlanırlarsa veya kesik kesik ağlarlarsa bekliyorsun
Ama ilk gerçek ağlamayı duyduğun an telefonun alarmını 10 dakika sonraya kuruyorsun
Bu 10 dakika içinde ağlama kesilirse veya 10 saniye kadar mızmızlanmaya dönerse süreyi sıfırlayıp ağlamaya başladıklarında tekrar alarm kuruyorsun
Ama ağlama kesilmezse 10 dakika boyunca soluksuz agladilarsa odaya girip bi bakıyorsun güvendeler mi diye
O da bir yere sıkışmış mi canı mı acımış kaka kokusu geliyor mu ateş kontrolü falan yapıyorsun
Her şey yolundaysa kucağına almadan dokunup sevip yine birkaç kez iyi uykular deyip geri odadan çıkıyorsun
Bu şekilde uyuyana kadar devam ediyorsun
Uygulamaya gece uykusuyla başlanıyor çünkü süre sınırı yok kendi kendine uyumasını bekleyeceksin
Gece boyu uyanırsa aynı şekilde devam ediyorsun
gunduz uykularında da aynı yöntemi uyguluyorsun ama 1 saatin sonunda uyumamış olurlarsa odaya girip enerjik bi şekilde günaydın deyip perdeyi açıyorsun
Demekki ayrık bacakta genetik o zaman. Bindirmeyim diyorum ama olmuyor durmuyorlarKuzu bugün bizim ebemiz de özellikle erkeği 15 dk'dan uzun tutma dedi testis problemi oluyormuş. Yürütece karşı değil ama
Bacak ayrıklığına gelirsek olsaydı benim bacaklar ayrık olurdu 2. ayda koymuş annem beni yürütece ve neredeyse tüm günü onun üstünde geçirirmişim . Benim pantolonlarımın eskime nedeni bacak aramdır. Yani o kadar kapalı ki sürtünmeden dolayı eskiyor Ben o teoriyi çürütmüş oldum galiba
Kendısı ıkız anası olsa böyle konuşmazVallahi bende çok istedim yürüteç ya da zıp zıp zımbırtısından
Ama fizyoterapist geliyor bize kızın boynu için
kesinlikle karşılar bu aletlere
Bizim için yerde vakit geçirmeleri önemli diyor
Yürüme de bozulluk denge kurmada bozukluk
Üreme organları ile ilgili bir durum
Ayrık bacak ve kalça olayları
Bel ağrısı sırt ağrısı
Sebebpleri bunlarmış
Biz büyüdük yürüteçle diyince de tıpta 10 yılda bir doğrular değişir diyolar
Demekki ayrık bacakta genetik o zaman. Bindirmeyim diyorum ama olmuyor durmuyorlar
Çeşit çeşit oyuncak aldım genede banamısın demiyorlar. İlgilenmiyorlar
Benımde eskir pantolonlarım ama kilodan
O kadar yanı hele nemli havada hiç çekilmez.Vallaha genetik mi bilmiyorum ama yazın beni pişik yaparak perişan ettiği kesin
Bebeler durmuyorlar kızlar hiç kimse kendini eksik hissetmesin bu konuda. Yapabileceğimiz hiç birşey yok. Evimiz 8-10 kişi olmadığı sürece tabi
Genelimizde yalnız zaten. Babalarında ilgileneyim, oyun oynatayım dediği yok El mahkum örümcekle peşimizde gezdiriyoruz
Okul cağında ben de başlarında ağlayacam sabaha kadar uyutmayacam görecek onlarBunu Defne'ye uygulasam sabahı bulur uyuması Öyle bir inaaat öyle bir felaket
O kadar yanı hele nemli havada hiç çekilmez.
Allahtan biri bugun tam emeklemeye başladı da rahatlayacağim diye umuyorum. Koyarım yere gezer.
Allah var eşim cok yardımcı oldu ve oluyordaa. Yoksa halım perişandı. Ben. Bide örğmcegi 1 tane aldım az az dönüşümlü koyuyorum. Bez falan değiştirirken yemek yerken ağlarken iyi oluyor.
Okul cağında ben de başlarında ağlayacam sabaha kadar uyutmayacam görecek onlar
Ben temizlik yaptırmayı düşünüyorum yatak dolap çekmeli cam silmeliBen gece uyumayıp sabah uyudukları tatil günlerini iple çekiyorum. Okul zamanları yine sana eziyet olur yapma onu Tatil günlerinde eve geleni geçeni çağırıp parti vericem
Ben temizlik yaptırmayı düşünüyorum yatak dolap çekmeli cam silmeli
Şurası olmamış tekrar sil diyeceksin düşünseneAllahım hemen o zamanlara ışınlanmalıyız Biri silerken diğeri süpürür bende kahve içerim
Şurası olmamış tekrar sil diyeceksin düşünsene
Yaptığın banaysa ögrendigin kendine diyeceksin
Anneeeeaaaa şortum nerdeeeaaaa diye seslenecekler nereye koyduysan ordadır diyeceksin
Niye anne olduk
Aynen durmuyor bu bebeler ne zaman kendileri oyun oynayacaklar acaba ya bekliyorum.Vallaha genetik mi bilmiyorum ama yazın beni pişik yaparak perişan ettiği kesin
Bebeler durmuyorlar kızlar hiç kimse kendini eksik hissetmesin bu konuda. Yapabileceğimiz hiç birşey yok. Evimiz 8-10 kişi olmadığı sürece tabi
Genelimizde yalnız zaten. Babalarında ilgileneyim, oyun oynatayım dediği yok El mahkum örümcekle peşimizde gezdiriyoruz
Aynen durmuyor bu bebeler ne zaman kendileri oyun oynayacaklar acaba ya bekliyorum.
Bu arada bizde ek gidaya gectik. Iki bebegim cok farklar biri patatesi sevmedi havucu sevdi digeri tam tersi. He bugun ikside tatmak istemedi tükurduler nolcak bilemiyorum. Yarin patatesle havucu karistirip ikisininde gönlunu yapayim diyorum
Aaa pirasa mi yiyorlar hadi bakalim umudumu kaybetmeyeyim o zaman.İlk günler yapıyorlar sevmediler diye düşünme
Benimkiler şuan pırasa yiyorlar havuçlu pirinçli bayıla bayıla
Benim o oyun oynamalarında umudum yok senin yine bekleyecek bir zamanın var. Bebelerim birbirlerinden hala nefret ediyorlar
Aaa pirasa mi yiyorlar hadi bakalim umudumu kaybetmeyeyim o zaman.
Ya severler kuzum hemen karamsar olmayalim. Benim oglanda kiza pek bir yanasıyor ama kızim pas vermiyor insallah iyi oyun arkadası olurlar
Benımkı 6.5 aylıkken başladı aslında ama geri geri gidiyordu. Bi türlü öne gidemiyordu. Ama çok çabalıyordu öne gitmek için. Sonunda başardı.çok şükür darısı sana 1 ay sonra senınkıde başlar Yavastan Yavastan.Emekleyen kurtardı kendini hadi gözün aydın. Benimkiler emekleme dönemine girse indiririm bende örümcekten ama daha çok var malesef
bak sen şunlara ya. Acaba cinsiyetleri farkli diye mi anlasamıyorlar ayni olsaydi daha mi iyi olurdu bakalim gorcez bizimkileride.Ha bugün ha yarın derken yürüteçleri karşı karşıya bir getiriyorlar İki keçi köprüde karşılaşmış misali Zaten yanına yatırdığımda anında birbirlerine giriveriyorlar. Biri birinin yakasına yapışıyor diğeri saç çekiyor derken ortalık kıyamet Başka kimseleri olmayacak el mahkum oynarlar mı diyorum ama yinede umudum yok
Aman popolara dikkat şu süreçte özellikle. Malesef mantar oldu benim kızda Bu zamana kadar pişik bile olmuyordu ilk zamandaki ıslak mendil alerjisi gibi oldu Şimdiden pamuk-suya dönüşe başla en azından popolar yeni yiyeceklere alışana kadar