E bu muhtesem bisey
Nosking detayli anlatim istoyorummmm
Canım öncelikle bu benim uyguladigim yöntem
Sana ve bebeklere uymuyorsa kesinlikle sen de uygulamak zorunda değilsin
Ben önce karanlıkta uyumaya alıştırdım bir süre o bile uyku sürelerinde fark yarattı
Hicbir şey yapmıyordum karanlık odada her zaman nasıl uyuttuysam öyle uyuttum bu süreçte
Sonra asıl eğitime geçtim
Onda da uyku rutinlerin oluyor odaya girip perdeleri kapatıyorsun gece lambasını yakıyorsun önce
Benimkiler çok huysuzlandigi için direkt uyku tulumlarını giydirip kardeşe iyi uykular en sevdikleri oyuncağa iyi uykular deyip yatırdım
En son tekrar iyi uykular deyip gece lambasını da kapatıyorsun odadan çıkıyorsun
Mızmızlanırlarsa veya kesik kesik ağlarlarsa bekliyorsun
Ama ilk gerçek ağlamayı duyduğun an telefonun alarmını 10 dakika sonraya kuruyorsun
Bu 10 dakika içinde ağlama kesilirse veya 10 saniye kadar mızmızlanmaya dönerse süreyi sıfırlayıp ağlamaya başladıklarında tekrar alarm kuruyorsun
Ama ağlama kesilmezse 10 dakika boyunca soluksuz agladilarsa odaya girip bi bakıyorsun güvendeler mi diye
O da bir yere sıkışmış mi canı mı acımış kaka kokusu geliyor mu ateş kontrolü falan yapıyorsun
Her şey yolundaysa kucağına almadan dokunup sevip yine birkaç kez iyi uykular deyip geri odadan çıkıyorsun
Bu şekilde uyuyana kadar devam ediyorsun
Uygulamaya gece uykusuyla başlanıyor çünkü süre sınırı yok kendi kendine uyumasını bekleyeceksin
Gece boyu uyanırsa aynı şekilde devam ediyorsun
gunduz uykularında da aynı yöntemi uyguluyorsun ama 1 saatin sonunda uyumamış olurlarsa odaya girip enerjik bi şekilde günaydın deyip perdeyi açıyorsun