-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #35.741
sen ne durumdasın kuzu?Haklısın okul hep var ..Bakıcı idare etmek çok yıpratıyor insanı binde bir ihtimal memnun olan var .. anne kayınvalide de sürekli olmuyor ..neyse ki gece mesain yok canım gündüzleri iyi bir kreşle götürebilirsin
Aynen ben de hem okul hem iş.. 7000 iş gününe dh olan son grup.. gerisi 9000. Ama sigortalılık yılından dolayı 9 yıl sonra 4000 iş gününden emekli olup yaşı bekleyebilirim ya da gün doldurup yaşı bekleyebilirim. Yaş dediğim de 5818 yaşımdan itibaren çalıştım olsun o kadarDışardan ödeyince 7.000 gün sayısı isteyecek oda çok uzun geliyor bazen. Bakalım ne olacak Ama emeklilik olsun hepimizin ya ev hanımı bile olsak hakkımız
Benım 36+5 kız her konuda iyi MaşaAllah. Oğlanın dönmesinde falan sıkıntı yok. Benım oglanda dönünce asırı mutsuzdu ağlardı düzeldi bu durum. Sadece basmasında ve uzanmasında sıkıntı var. Bacaklar hamur gibi hala. Galıba Bende böylr giderse yürütec alacagım. Hem de birazcık oyalansınlar Bende nefes alayım. Yarasın bebişlerine ek gıda. İştahlılar o zaman seninkilerBir kız bir oğlan benim de. Oglum bayadir basıyor ayaklarının üzerine, nesnelere uzanmaya 3 haftadır falan başladı, oyun halısında uzanıyor epey çekip asılıyor falan. Kızım bunu daha önce yapiyordu.
Oğlum tam tur donuyor 2 hafta oldu o da, yüz üstü, sonra tekrar sırt üstü ama ağlaya ağlaya, çok mutsuz oluyor döndum diye. Kızım sadece yan donuyor. Doktor kızın algıları daha iyi, oğlanın da hareketleri iyi dedi.
Bir de 35+6 doğdu benimkiler. Belki senin daha önce doğmuşlardır. Bir de her çocuk farklı oluyor. Ne kadar yerde zaman geçirirlerse daha aktif oluyorlar. Ben dönme alıştırması falan yapıyordum her gün, oğlan döndü , kiz poPişini kaldıramıyor daha. Yürüteç aldik onun da uzun basmada faydası oldu. Kızım uzun duramıyordu ayaklarını üzerinde, ek gıda ve yürütecten sonra baya ileri gitti maşallah. Ek gıda yaradı bizimkilere.
masallah kizina benim oglan 3 bucuk yasinda ama deliksiz uyku hala nadir :) hele hamileligimde gunduz az ilgilenebildigim icin gece 2-3 kere yanina cagirarak çıkarıyor acısınıBenim kiz 35 aylık su an 1bucuk yildir deliksiz uyuyor 20 ayliktan falan beri, ama iş ki19 ay daha gecmeli benim icin ahahah delirmeden gecerse iyi
Dogru diyorsun kuzum Allah sabir versin sana da ben 3 cocukla telef oldum ve istekleri de yok yani kizim sadece anne süt ver diyor anne çikolata istiyorum diyor senin oglanlar buyuk olunca istekleri de ona gore sekilleniyor iste, ve bence erkek coxuk daha zor bakma acisindan. Senin yazininokuyunca dedim kizim sen bi sus, allah bebelere sqglik sihhat versin ama cocuk bwkmqk zor cidden ya.Canlarım ya duygularınız da çok haklısınız . Çok yorucu süreçlerden geçtik en başından beri . Tüp bebek hamilelik doğum vs artık sinirler yıpranıyor anne bile olsak . Hele de ikiz bebeğe sahip olmak başlı başına çok yorucu . Hep kendimizden ödün veriyoruz. Evet büyüdüklerinde bunların hepsi geçecek ama sorumluluğumuz hiç bir zaman bitmeyecek . Aranızda en çok yorulan benim gördüğüm kadarıyla. Sabah 7 den gece 1 e kadar çok yoğun bir tempodayım . Çocuk çok malum . Yardım ediyorlar çoğu zaman ama ben çok titizim onların yaptığı yerin peşinden ben tekrar yapıyorum . Yapmasam o gün kendimi suç işlemiş gibi hissediyorum. Bu da benim için çok yorucu oluyor . Bazen karar veriyorum yok artık yapmayacağım diyorum ama olmuyor .Bu bir hastalık inanın elimde değil . Evet temizliğe gelen var inanın ben de onunla beraber yapmaya çalışıyorum . İşin kötüsü eşimde benim gibi . Bazen eve geldiği zaman döküntü kirlilik görürse yapıyor ama bu sefer de geriliyor hem işte hem evde çalışıyorum diye söylemiyor . Arada giriyoruz birbirimize . O yardımcı alalım diyor ama ben kabul etmiyorum . Şimdi niye diyeceksiniz . Ben evde yabancı biriyle yaşayamam . Özel tüzel hiç bir şey kalmıyor bir noktada . İster istemez her şeyine dahil oluyor . Ben eşimle dövüşecek olsam evde yabancı var niye bilsin diye dövüşenem açıkçası . Ya da özel bir şey konuşmam gerekiyorsa onun duymaması için özel bir gayret sarfedemem.Ha bir de bizim buralarda çok sayılı insanın evde yardımcısı var . Bu tür durumlar göze batıyor . Belki çok saçma gelecek ama öyle . Hele de kaynanamların tarafı . Hep bak işte evinde hizmetçisi var diyecekler . Oğlum karısının elini sıcak sufan soğuk suya sokmuyor aman işte çok şanslı, öyle yaşıyor böyle yaşıyor diye diye beni yerler gözden yemin ederim . 5 senedir halen arabamı kabullenmediler . İnanın henüz tüp bebek olduğunu bile söyleyemedim . Belki bunlar sizler için çok saçma gelebilir ama inanın maşallah dedikleri 3 gün yaşamaz dediğimiz cinstenler. Yapacağın varsa da kendini çekiyorsun . Bilmiyorum bana göre değil diye kabul etmiyorum. Her şeye ben koşturuyorum sırtımın ağrısı doğumdan sonra hiç geçmedi . Vakit bulup hastaneye gidemiyorum Ev büyük her yer temizlik istiyor. Benim oğlanlar çok yemek seçerler . Normal bi kahvaltı yaptıklarını hatırlamam hiç . Mutlaka sıcak bir şey olacak . Hep zor olanı severler . E Buda benim için ekstra bir sıkıntı . ufak oğlum hiperaktif bir çocuk ilaç kullanıyoruz . İlacın etkisi bitikten sonra düz duvara tırmanıyor . Yıkıp döküyor etrafı . Sürekli abilere sataşıyor sonra evde bir cümbüş kopuyor . Yani çok şey var anlatacağım . Şunun için söylüyorum ne kadar çok çocuk o kadar çok sorun . Hepinizin sıkıntısına saygı duyuyorum . Kim ne yaşadığını biliyor ve ona zor geliyor. Emin olun ben çok daha büyük bir stres altında ikiz büyütüyorum. Yapacak bir şey yok doğmuşuz artık aAllah sıkıntılarını acılarını göstermesin. Sağ olsunlar var olsunlar başka bir şey istemez
Hala mama iciyor mu? Ben ne zaman memeyi kestim, kizim o zaman deliksiz uyumaya basladi uyanmadi hic. Ben de bu aralar kizimla cok ilgilenemiyorum ona bagirip kizmaya basladim sinirlenince gerilincemasallah kizina benim oglan 3 bucuk yasinda ama deliksiz uyku hala nadir :) hele hamileligimde gunduz az ilgilenebildigim icin gece 2-3 kere yanina cagirarak çıkarıyor acısını
Peki sen altını falan değiştirirken seni bacaklarıyla itiyor mu ? Doktorumuz iki defadır bunu soruyor gittiğimizde, sanırım bu bir kriter belli bir ayda.Benım 36+5 kız her konuda iyi MaşaAllah. Oğlanın dönmesinde falan sıkıntı yok. Benım oglanda dönünce asırı mutsuzdu ağlardı düzeldi bu durum. Sadece basmasında ve uzanmasında sıkıntı var. Bacaklar hamur gibi hala. Galıba Bende böylr giderse yürütec alacagım. Hem de birazcık oyalansınlar Bende nefes alayım. Yarasın bebişlerine ek gıda. İştahlılar o zaman seninkiler
Benımkıler 1 2 kaşık yese yemedı sayıyorum istiyorum ki baya yesinler. Su mama sandalyesine geceydim bi kucakta yedirmekte zor.
Aynen ben de hem okul hem iş.. 7000 iş gününe dh olan son grup.. gerisi 9000. Ama sigortalılık yılından dolayı 9 yıl sonra 4000 iş gününden emekli olup yaşı bekleyebilirim ya da gün doldurup yaşı bekleyebilirim. Yaş dediğim de 58yaşar mıyım belli değil
Oğlan ittirmiyor bacaklar hep havada bez değiştirirken. Senın o bahsettıgın mama oturagına sen gecen yazınca baktım. Şimdilik 1 tane alacagım. Çünkü kızım asırı hareketli durmuyor. Sürünerek gezmeye basladı.Peki sen altını falan değiştirirken seni bacaklarıyla itiyor mu ? Doktorumuz iki defadır bunu soruyor gittiğimizde, sanırım bu bir kriter belli bir ayda.
Kuzum su banyo mama oturagi çok güzel bisey. Biz iki tane aldik, masanın üzerine sabitleniyor çok rahat, sağa soya yamulmuyor çocuklar. Civil de indirime girmişti geçen gün bi bak istersen. Sonra banyo yaparken de kullanmayı düşünüyorum.
yok gece mamasini 8 aylikken birakti ama mutlaka beni görmek sarılmak istiyor. yanina yatarak uyutuyorum. gece kalkinca neden gittin diye soruyor ona onu sevdiğimi ama kendi yatağımda uyumak istedigimi anlatıyorum yatagimi da sev diyor :)Hala mama iciyor mu? Ben ne zaman memeyi kestim, kizim o zaman deliksiz uyumaya basladi uyanmadi hic. Ben de bu aralar kizimla cok ilgilenemiyorum ona bagirip kizmaya basladim sinirlenince gerilincekurban olurum ona ya sıkılıyor
Onda çok güzel oturuyorlar, 1 tane alıp denersin bakalım indirmdeyken kaçırma 120 liraya düşmüştü, biz 150 ye almıştık. Doktoruna oğlun için bir sor bakalım, belki ek vitamin falan başlayabilirsiniz. Hani doktor da anlar bi sorun var mı .Oğlan ittirmiyor bacaklar hep havada bez değiştirirken. Senın o bahsettıgın mama oturagına sen gecen yazınca baktım. Şimdilik 1 tane alacagım. Çünkü kızım asırı hareketli durmuyor. Sürünerek gezmeye basladı.
Valla Allahtan çalışmışız yoksa şimdiki koşullara göre yüreğim dayanmazdı o zamanlar küçükmüş üm tahammül etmişim bazı durumlaraAynı zamanlarda sigortamız başlamış benim koşullarda tam olarak buO yaşa kadar çalıştığımı düşünemiyorum bile hadi yaşı çalışmadan bekleyelim tamamda Ya çalışmak zorunda olsak 58 yaş
Sadece zaman gerekiyor sanırım genede bi sorarım doktora. Ürün hoşuma gitti. Alacagım. Çok sagolOnda çok güzel oturuyorlar, 1 tane alıp denersin bakalım indirmdeyken kaçırma 120 liraya düşmüştü, biz 150 ye almıştık. Doktoruna oğlun için bir sor bakalım, belki ek vitamin falan başlayabilirsiniz. Hani doktor da anlar bi sorun var mı .
Maşallah minik prensese. Her çocuk farklı işte, az çok aynı özellikleri değişik zamanlarda gösteriyorlar.
Hayırlısı neyse o olsun hakkında. İnşaAllah beklentınden daha iyi çıkarKızlar 17:30 dan itibaren kreş randevum var 2 tane bana şans dileyin
Guzel haberlerle gel kuzumKızlar 17:30 dan itibaren kreş randevum var 2 tane bana şans dileyin
Kuzum Rabbim ferahlık versin kolaylık versin inşallah. Yüreğinden öperimYağmur durmadı bütün gece.. birile damlaları izleyip ağladım, ağlamaya devam ediyorum. Bebeler uyanmadı gözlerim de yüreğim de çok şişmiş. Gözlerimi akıttım balkon köşemdeki kırlentime ama yüreğimi akıtacak yer bulamadım. İçime içime aktı, yine içim doldu, yüreğim şiş kaldı
Kuzum kaçırmışım iş başı mı yapacaksın ? Ne kreşi ? Umarım dilediğin gibi olurKızlar 17:30 dan itibaren kreş randevum var 2 tane bana şans dileyin
Çalışmak zorunda olan biri olarakAynı zamanlarda sigortamız başlamış benim koşullarda tam olarak buO yaşa kadar çalıştığımı düşünemiyorum bile hadi yaşı çalışmadan bekleyelim tamamda Ya çalışmak zorunda olsak 58 yaş