- 21 Ağustos 2016
- 2.952
- 3.788
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #35.721
Benim kiz 35 aylık su an 1bucuk yildir deliksiz uyuyor 20 ayliktan falan beri, ama iş ki19 ay daha gecmeli benim icin ahahah delirmeden gecerse iyiKizlar buyudukce sık uyanmalar azalacak insallah sabredinyine uyananacaklar ama daha az
Belki bu minnoslar daha erken baslar sorunsuz uykuyaBenim kiz 35 aylık su an 1bucuk yildir deliksiz uyuyor 20 ayliktan falan beri, ama iş ki19 ay daha gecmeli benim icin ahahah delirmeden gecerse iyi
Nicee yavrum umut oluyosun bizlereGünaydın güzel anneler. Hepsi geçecek ve biz sadece güzel anıları hatırlayacağız
Bakıcı, anneanne babaanne konusunda sizlere katılıyorum. Ablamlar ilk yeğenim olduğunda demişlerdi ki büyükanne büyükbabalar torun sevmek için vardır bakmak için değil, gerçekten ne kadar da haklılarmış dedim. Evet annem dünyadaki bütün bakıcılardan daha iyi bakar ama Bir süre sonra kendi annen bile batıyor.Bakıcıya ben zaten hiç güvenemiyorum. Eşim bulalım birini diyor ama yani hiç istemiyorum. Bence kreş çok mantıklı. Ben de bakabildiğim yere kadar bakıp sonra kreşe vermek istiyorum.
LaRisaCca kuzum sadece tek tavsiyem kreşi görmeye gittiğinde seni gezdirirken çocukların olduğu yere alıyorlar mı ona dikkat et. Almamaları gerekiyormuş çocukların güvenliği açısından. Bana da bir arkadaşım söylemişti.
Cok cok amin kuzuuumBelki bu minnoslar daha erken baslar sorunsuz uykuya
Ben dışardan ödeyenlerdenim ... henüz bin küsür oldu... eşimin günü doldu onu beklemiştim ...size maşallah valla..
1 aylık muayene de 1 kg almışlardı ikiside gayet iyi demişti doktor böyle devam dediCok ilgincbaska doktora gidin bence. Bebeklerin kilolari nasil peki.
İlla güzel günleri perdeleyecek bisey yaşanır dediğin gibi takma diycem de olmuyo biiyorumİlla öyle çok seviyor benden sakınıyor annem bebekleri. Sevgisinden şüphe etmiyorum. Emeğini de görmezden gelemem. Ama eşimin dediğinden bende öyle bir anlam çıkaramıyorum. Zaten yardıma desteğe ihtiyacımız var bu aşikar yani. Yardımı bırak anneanne sonuçta neden bebekleri ondan sakınıyor olalım. Öyle olsa neden yardımını isteyelim. Bilmiyorum cidden böyle şeylerle uğraşmak istemiyorum. Yeterince zor şeyler yaşadım. Sakince bebeklerimi büyütmek istiyorum o şöyle dedi böyle baktı filan sudan sebeplerle canımı sıkmak istemiyorum ortada bir şey yokken bu şekilde olunca altında başka neden arıyorum ister istemez sonra kendime kızıyorum kendimden şüpheye düşüyor kendi niyetimi sorguluyorum. Neyse aman valla bizim insanımızın hali bu doğumdu ölümdü düğündü illa bir şeyler yaşanacak
Yağmur durmadı bütün gece.. birile damlaları izleyip ağladım, ağlamaya devam ediyorum. Bebeler uyanmadı gözlerim de yüreğim de çok şişmiş. Gözlerimi akıttım balkon köşemdeki kırlentime ama yüreğimi akıtacak yer bulamadım. İçime içime aktı, yine içim doldu, yüreğim şiş kaldı
Oy kuzum ya, gerçekten hepimiz hayatı sorgular olduk. Bizimki de 3 'te uyandı oğlan, anneme görürdüm annem8n de tansiyonu çıkmış 16 ya acile gittiler eşimle. Ne bileyim hayat bebeklerle, çocuklarla bi tuhaf. Geçen eşime diyorum ki çocuklu hayat çok güzel diye neden kandırıyorlar, kimse bu eziyetleri çekmiyor mu, ya da çocuklar büyüdükçe mi güzelleşiyor her sey. Hani hamilelikte çektiğimiz zorlukları düşünmüyoruz ya şimdi, çocuklar büyüyünce de bu uykusuz geceler aklimiza gelmicek mi acaba
Canlarım ya duygularınız da çok haklısınız . Çok yorucu süreçlerden geçtik en başından beri . Tüp bebek hamilelik doğum vs artık sinirler yıpranıyor anne bile olsak . Hele de ikiz bebeğe sahip olmak başlı başına çok yorucu . Hep kendimizden ödün veriyoruz. Evet büyüdüklerinde bunların hepsi geçecek ama sorumluluğumuz hiç bir zaman bitmeyecek . Aranızda en çok yorulan benim gördüğüm kadarıyla. Sabah 7 den gece 1 e kadar çok yoğun bir tempodayım . Çocuk çok malum . Yardım ediyorlar çoğu zaman ama ben çok titizim onların yaptığı yerin peşinden ben tekrar yapıyorum . Yapmasam o gün kendimi suç işlemiş gibi hissediyorum. Bu da benim için çok yorucu oluyor . Bazen karar veriyorum yok artık yapmayacağım diyorum ama olmuyor .Bu bir hastalık inanın elimde değil . Evet temizliğe gelen var inanın ben de onunla beraber yapmaya çalışıyorum . İşin kötüsü eşimde benim gibi . Bazen eve geldiği zaman döküntü kirlilik görürse yapıyor ama bu sefer de geriliyor hem işte hem evde çalışıyorum diye söylemiyor . Arada giriyoruz birbirimize . O yardımcı alalım diyor ama ben kabul etmiyorum . Şimdi niye diyeceksiniz . Ben evde yabancı biriyle yaşayamam . Özel tüzel hiç bir şey kalmıyor bir noktada . İster istemez her şeyine dahil oluyor . Ben eşimle dövüşecek olsam evde yabancı var niye bilsin diye dövüşenem açıkçası . Ya da özel bir şey konuşmam gerekiyorsa onun duymaması için özel bir gayret sarfedemem.Ha bir de bizim buralarda çok sayılı insanın evde yardımcısı var . Bu tür durumlar göze batıyor . Belki çok saçma gelecek ama öyle . Hele de kaynanamların tarafı . Hep bak işte evinde hizmetçisi var diyecekler . Oğlum karısının elini sıcak sufan soğuk suya sokmuyor aman işte çok şanslı, öyle yaşıyor böyle yaşıyor diye diye beni yerler gözden yemin ederim . 5 senedir halen arabamı kabullenmediler . İnanın henüz tüp bebek olduğunu bile söyleyemedim . Belki bunlar sizler için çok saçma gelebilir ama inanın maşallah dedikleri 3 gün yaşamaz dediğimiz cinstenler. Yapacağın varsa da kendini çekiyorsun . Bilmiyorum bana göre değil diye kabul etmiyorum. Her şeye ben koşturuyorum sırtımın ağrısı doğumdan sonra hiç geçmedi . Vakit bulup hastaneye gidemiyorum Ev büyük her yer temizlik istiyor. Benim oğlanlar çok yemek seçerler . Normal bi kahvaltı yaptıklarını hatırlamam hiç . Mutlaka sıcak bir şey olacak . Hep zor olanı severler . E Buda benim için ekstra bir sıkıntı . ufak oğlum hiperaktif bir çocuk ilaç kullanıyoruz . İlacın etkisi bitikten sonra düz duvara tırmanıyor . Yıkıp döküyor etrafı . Sürekli abilere sataşıyor sonra evde bir cümbüş kopuyor . Yani çok şey var anlatacağım . Şunun için söylüyorum ne kadar çok çocuk o kadar çok sorun . Hepinizin sıkıntısına saygı duyuyorum . Kim ne yaşadığını biliyor ve ona zor geliyor. Emin olun ben çok daha büyük bir stres altında ikiz büyütüyorum. Yapacak bir şey yok doğmuşuz artık aAllah sıkıntılarını acılarını göstermesin. Sağ olsunlar var olsunlar başka bir şey istemezAh bacim ahhh ben de arada o duruma geliyorum, esime diyorum biz kizimda tek bebekle niye zorlanmisiz ki, o zaman da yanimizda kimse yoktu, simdi 3 tane bebek Var evde yine destek olan yok tek basimayim bu sefer cidden pertim cikiyor ve isyanlardayim. Hani oyle yanima bakici tutacak durumda da degilim su an ise başlayınca belki, uyumayi ozledim oturmayi ozledim gezmeyi ozledim
Anladım canım çok teşekkür ederimBiri emiyor canım üzerine bazen hiç mama içmediği de oluyor bazen de verdiğim ölçüyü bitiremiyor diğerine sağdığım sütten de versem mama da versem hem 120ye tamamlıyorum şuan 3 saatte bir içiyor
Bende öyleymişim tüp bebekte ki doktor kan degerlerıme antıkora bakarak demisti. Kovıt ilk çıktığı dönem hastalandım bi ara acaba o mu kovitti diyorum. Bu arada cok cahılmışim çok öksürür agır grip gibi gecti nefesi alamazdım. Doktora gitmedim.Bende şaşırmıştımİnşallahhh oyledir ama benim mudur yardimcim merak edip esiyle antikor testi verdi ve yuksek antikor ciktibilmeden atlatmislar adam sok olmustu
Suya yavaş yavaş alışacaklar bence canim, çünkü bizimkiler ilk gün anlayamadılar bu ne, anne sütü değil, mama değil boş tatsız biseyBizim doktorda 6. Ayda su vermeye gerek yok ama ondan sonra ver dedi. Mama kullandıgımızı biliyor. Karşılasaydı su ihtiyacını derdı heralde. Çünkü başta demişti. Bende senın gibi düşünüyordum ama ya karşılamıyorsa diyorum. Genede alıştırmaya çalışıyorum.
Fotoğraf atmaya çalıştım ama olmadi kuzum bi bakayım tarifi yazayım burdan .Balkabagını havucla dene canım bide havucun tatlı olsun yalnız. Ikısını haşla kapatmaya yakın zeytinyağı ekle.
Brokoli corbasını nasıl yapacaksın
Senin işin hepimizden zordur eminim. Allah hepimize kolaylık versin. Çoğu zaman bunalımda olsak da , napalim bi şekilde büyüyecekler. Insalla sağlık sihhatle büyürler de .Canlarım ya duygularınız da çok haklısınız . Çok yorucu süreçlerden geçtik en başından beri . Tüp bebek hamilelik doğum vs artık sinirler yıpranıyor anne bile olsak . Hele de ikiz bebeğe sahip olmak başlı başına çok yorucu . Hep kendimizden ödün veriyoruz. Evet büyüdüklerinde bunların hepsi geçecek ama sorumluluğumuz hiç bir zaman bitmeyecek . Aranızda en çok yorulan benim gördüğüm kadarıyla. Sabah 7 den gece 1 e kadar çok yoğun bir tempodayım . Çocuk çok malum . Yardım ediyorlar çoğu zaman ama ben çok titizim onların yaptığı yerin peşinden ben tekrar yapıyorum . Yapmasam o gün kendimi suç işlemiş gibi hissediyorum. Bu da benim için çok yorucu oluyor . Bazen karar veriyorum yok artık yapmayacağım diyorum ama olmuyor .Bu bir hastalık inanın elimde değil . Evet temizliğe gelen var inanın ben de onunla beraber yapmaya çalışıyorum . İşin kötüsü eşimde benim gibi . Bazen eve geldiği zaman döküntü kirlilik görürse yapıyor ama bu sefer de geriliyor hem işte hem evde çalışıyorum diye söylemiyor . Arada giriyoruz birbirimize . O yardımcı alalım diyor ama ben kabul etmiyorum . Şimdi niye diyeceksiniz . Ben evde yabancı biriyle yaşayamam . Özel tüzel hiç bir şey kalmıyor bir noktada . İster istemez her şeyine dahil oluyor . Ben eşimle dövüşecek olsam evde yabancı var niye bilsin diye dövüşenem açıkçası . Ya da özel bir şey konuşmam gerekiyorsa onun duymaması için özel bir gayret sarfedemem.Ha bir de bizim buralarda çok sayılı insanın evde yardımcısı var . Bu tür durumlar göze batıyor . Belki çok saçma gelecek ama öyle . Hele de kaynanamların tarafı . Hep bak işte evinde hizmetçisi var diyecekler . Oğlum karısının elini sıcak sufan soğuk suya sokmuyor aman işte çok şanslı, öyle yaşıyor böyle yaşıyor diye diye beni yerler gözden yemin ederim . 5 senedir halen arabamı kabullenmediler . İnanın henüz tüp bebek olduğunu bile söyleyemedim . Belki bunlar sizler için çok saçma gelebilir ama inanın maşallah dedikleri 3 gün yaşamaz dediğimiz cinstenler. Yapacağın varsa da kendini çekiyorsun . Bilmiyorum bana göre değil diye kabul etmiyorum. Her şeye ben koşturuyorum sırtımın ağrısı doğumdan sonra hiç geçmedi . Vakit bulup hastaneye gidemiyorum Ev büyük her yer temizlik istiyor. Benim oğlanlar çok yemek seçerler . Normal bi kahvaltı yaptıklarını hatırlamam hiç . Mutlaka sıcak bir şey olacak . Hep zor olanı severler . E Buda benim için ekstra bir sıkıntı . ufak oğlum hiperaktif bir çocuk ilaç kullanıyoruz . İlacın etkisi bitikten sonra düz duvara tırmanıyor . Yıkıp döküyor etrafı . Sürekli abilere sataşıyor sonra evde bir cümbüş kopuyor . Yani çok şey var anlatacağım . Şunun için söylüyorum ne kadar çok çocuk o kadar çok sorun . Hepinizin sıkıntısına saygı duyuyorum . Kim ne yaşadığını biliyor ve ona zor geliyor. Emin olun ben çok daha büyük bir stres altında ikiz büyütüyorum. Yapacak bir şey yok doğmuşuz artık aAllah sıkıntılarını acılarını göstermesin. Sağ olsunlar var olsunlar başka bir şey istemez
Bencede canım. Seninle aramızda 1 gün var. Oğlun var mı? Benım oğlan ayaklarını falan basmıyor gibi tam. Nesnelere de uzanmıyor cok nadır uzanır. Senın kıde mı öyleSuya yavaş yavaş alışacaklar bence canim, çünkü bizimkiler ilk gün anlayamadılar bu ne, anne sütü değil, mama değil boş tatsız biseyyeni yeni yaşımlar devam ettikçe az az içmeye başladılar.
Brokoli corbasını neyle yapsam bilemedim. Kremalı biliyorum saglık sızFotoğraf atmaya çalıştım ama olmadi kuzum bi bakayım tarifi yazayım burdan .
Senin işin hepimizden zordur eminim. Allah hepimize kolaylık versin. Çoğu zaman bunalımda olsak da , napalim bi şekilde büyüyecekler. Insalla sağlık sihhatle büyürler de .
Ah Larişim benimde ruh halim senin gibi ..dayanmak çok zor oluyor bazen ..şükür edip devam etmeye çalışıyorum ama bebişler de hasta olunca daha zor ..Yüreğine ferahlık diliyorum tez zamanda canımYağmur durmadı bütün gece.. birile damlaları izleyip ağladım, ağlamaya devam ediyorum. Bebeler uyanmadı gözlerim de yüreğim de çok şişmiş. Gözlerimi akıttım balkon köşemdeki kırlentime ama yüreğimi akıtacak yer bulamadım. İçime içime aktı, yine içim doldu, yüreğim şiş kaldı
Not aldım canım hemen cok teşekkür ederim. Bende yapayım. Allah nazardan saklasın evlatlarını.M Mevsimyaz06 canin ekledim fotoğrafı. Bir de az önce su muhallebiyi yaptım elmalı. Çok sevdiler . Sanırım güzel doyurdu uyudular hemen kuzularmaşallah diyim de .
Bir kız bir oğlan benim de. Oglum bayadir basıyor ayaklarının üzerine, nesnelere uzanmaya 3 haftadır falan başladı, oyun halısında uzanıyor epey çekip asılıyor falan. Kızım bunu daha önce yapiyordu.Bencede canım. Seninle aramızda 1 gün var. Oğlun var mı? Benım oğlan ayaklarını falan basmıyor gibi tam. Nesnelere de uzanmıyor cok nadır uzanır. Senın kıde mı öyle
Kızla kıyaslayınca baya geride kafama takıldıda
Haklısın okul hep var ..Bakıcı idare etmek çok yıpratıyor insanı binde bir ihtimal memnun olan var .. anne kayınvalide de sürekli olmuyor ..neyse ki gece mesain yok canım gündüzleri iyi bir kreşle götürebilirsinEvime yakın yani tabi araba mesafesinde yakın. Wc eğitimini bekleyebilecek durumum yok canım 8 şubatta iş başı yapmam gerekiyor bu görüştüğüm yere daha önce 2 arkadaş verdi çocuklarını bebekken onlar memnun kaldı, cesaretim o yüzden benim debir de bakıcı ne zaman beni terkedecek evladım başkasına nasıl alışacak evi yabancıya nasıl emanet edeceğim bu muammalar ortadan kalkacak. Okul hep var , ancak ben istersem göndermem . köyden akrabası gelecek bakıcı yok , çocuğu hastalanacak bakıcı yok...