• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ağustos ayında tüp bebek yaptıracak olanlar

Kızlar bugün opu yapıldı, doktorum iki yumurta için işlem yapacaklarını biri olgun diğeri de yarı olgun dedi. C.tesi 7 ağus. Transferini yapacağını söyledi. Rabbim inşallah devamını getirmeme de yardımcı olur. Bana verdiği ilaçlar Folic asit, Azitro 500mg, Estrofem 2 mg ve iki kutu Prolutex 25mg iğne verdi. Şuan için iyiyim bir ağrım veya kanamam olmadı. Bana verecek tavsiyeleriniz var mı, nelere dikkat edeyim vs?
Transfer yapıldı mı

Dün toplama yapıldı işlem sonrası c.tesi transferi yapıcaz dedi. İki yumurtayla gidiyoruz biri olgun diğeri yarı olgun dedi. Kafam karıştı döllenme 12 saatte olur yazıyor okuduğum her yerde. Umarım dediğin gibidir canım, ben hiç aramıcam bugün ne oldu diye stres yapmak istemiyorum. Yarın sabah gidicem dediği saatte. Hakkımda hayırlısı Allah'tan. Rabbim hepimize bu sevinci yaşatır inşallah canım,🌺🤲
Benimde dün toplama oldu yarın yapılırsa 3. Gün mü oluyor

Kizlar dün yumurta toplama oldu 17 yumurta isleme alınmış bugün aradılar 2 tanesi yarım dollenmis yarın yine haber vereceklermiş bu ne demek acaba 2 den fazla dollenme ihtimali var mi

Doktorum iki yumurta ile yapıyoruz dedi biri olgun diğeri yarı olgun dedi. Açıkçası şuan net birşry bilmiyorum yarın gidince öğreneceğim.
Benim de kalacak mı transfere diye merak ediyorum o yüzden sordum 6 yumurta toplamdı dün 3 tane bütün devam ettiğini söylediler sizin kaç tane toplandı ne zaman kaç tane kaldı ve kaçıncı gün öğrenebilir miyim

Merhaba kızlar..Haziran ayında ilk tüp bebek denememizi yapmıştık.. 29 yaşındayım 2 yıldır evliyim bebeğimiz olmuyor.. 10 yumurtam toplanmıştı 9u olgundu 8 tanesi dollendi.. 8i de beşinci güne kadar gitti ama ilk günden itibaren hücre bölünmeleri gününde gitmiyordu kalitesiz embriyo oluştu.. Hiç böyle bir şeyle karşılaşacağımı beklemiyordum embriyo bile dondururuz diye düşünüyorduk fakat kalitesiz embriyo oluşumu şaşırttı beni..Doktor belki de bu yüzden bebek olmuyor önümüzü görüyoruz artık dedi.. 6. Gün embriyosu 5cc ile transferimi oldum fakat olumsuz sonuçlandı.. Araya bayram girdi Ağustos reglime kadar bekledik bu arada eşim sperra ilacı kullandı ben ise omepaq10 ile biosteron dhea kullanmamı tavsiye etti doktorum.. Bugün regl oldum yarın ikinci gün.. doktordan randevumu aldım bakalım bismillah ikinci tüp bebeğe başlıyoruz .Hepimiz için mutlu haberlerimizi alacağımız bir tedavi olur inşallah... Dua edin banada 🌼

Merhaba kızlar..Haziran ayında ilk tüp bebek denememizi yapmıştık.. 29 yaşındayım 2 yıldır evliyim bebeğimiz olmuyor.. 10 yumurtam toplanmıştı 9u olgundu 8 tanesi dollendi.. 8i de beşinci güne kadar gitti ama ilk günden itibaren hücre bölünmeleri gününde gitmiyordu kalitesiz embriyo oluştu.. Hiç böyle bir şeyle karşılaşacağımı beklemiyordum embriyo bile dondururuz diye düşünüyorduk fakat kalitesiz embriyo oluşumu şaşırttı beni..Doktor belki de bu yüzden bebek olmuyor önümüzü görüyoruz artık dedi.. 6. Gün embriyosu 5cc ile transferimi oldum fakat olumsuz sonuçlandı.. Araya bayram girdi Ağustos reglime kadar bekledik bu arada eşim sperra ilacı kullandı ben ise omepaq10 ile biosteron dhea kullanmamı tavsiye etti doktorum.. Bugün regl oldum yarın ikinci gün.. doktordan randevumu aldım bakalım bismillah ikinci tüp bebeğe başlıyoruz .Hepimiz için mutlu haberlerimizi alacağımız bir tedavi olur inşallah... Dua edin banada 🌼
Hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel ilerler herşey 🤲

Çok geçmiş olsun. Peki sebebi neymiş kalitesiz embriyo oluşumunun? Yumurta kaynaklı mı ya da sperm kaynaklı mı bilebiliyorlar mı?

Kızlar benimde 11 olgun 9 döllenme olmuş. İyi gidiyor dedi doktorum ama acaba kaç tanesi ilerler bilmiyorum. Yarın tekrar görüşcez. Döllenme olması demek sanırım hepsi gelişecek demek değil 🤷😑

Merhaba kızlar ben de bu ay dondurulmuş embriyo ile 3.tup bebek denememi yapacağım.Biz de sorun eşimden kaynaklı sperm azlığı ve kalitesizliğinden bakalım ins bu defa Rabbim bizi sevindirir isteyen herkesi de.Bu aslında 3.olacak tecrübeliyim fakat yine de herşeyi araştırıyorum ne yiyeyim ne içeyim diye.Aslinda nasip olunca hiç birsey engel olmuyor da.Transfer hakkında bilgi almak isterseniz bildiğim kadarıyla sorularınızı cevaplarim 🥰
Benim eşimde de aynı sıkıntı var. Ama bizim doktor o kadar rahat ki, birşey yapmayacak mıyız diye sorunca, sperm sayısı zaten sonradan artabilen birşey değil, biz zaten milyonlarcasının içinden en kalitelilerini seçiyoruz sorun olmaz diyerek çok rahat konuşuyor. Bu da beni endişelendiriyor açıkcası. Madem herkeste en iyileri seçiliyor, o zaman neden insanlar ilk denemede çocuk sahibi olamıyor değil mi

Çok geçmiş olsun. Peki sebebi neymiş kalitesiz embriyo oluşumunun? Yumurta kaynaklı mı ya da sperm kaynaklı mı bilebiliyorlar mı?
Teşekkür ederim sağolun doktor net bir açıklama yapamadı açıklaması da yokmuş zaten değişik bir durum yaş desen değil rezerv desen amh 2.50 çıkmıştı.. tüp bebek için verdiğimiz Sperm sayısı normalden biraz daha az geldi ileri hareket ile beraber.. ama o da çok sorun olmazmış 9 yumurtanın 8 i dollenmis sperm kaynaklı sorun yok döllenme olmazdı dedi doktor daha çok yumurta kalitesi ile alakalı bu dedi biraz üzüldüm ama elden ne gelir embriyologda embriyolari gozlemlerken birazı yumurtadan birazı sperm kaynaklı oluyor dedi ikinci deneme de aynısı başımıza gelir mi dedim garanti veremem dedi doktor takviye ilaç kullandık bakalım merakla bekliyorum bazen dönemsel olabiliyormuş kalitesiz embriyo

Kızlar benimde 11 olgun 9 döllenme olmuş. İyi gidiyor dedi doktorum ama acaba kaç tanesi ilerler bilmiyorum. Yarın tekrar görüşcez. Döllenme olması demek sanırım hepsi gelişecek demek değil 🤷😑
İyi gidiyor dedi ise guzel bir haber benim döllenme haberini verdikten sonraki her gün aramalarında embriyolar düşük ve orta kalite ilerliyor demişti hiç iyi kalitede embriyo olusmamisti inşallah sizin iyi gidiyor dedilerse iyidir çok şükür inşallah hayirla sonuçlanır

İyi gidiyor dedi ise guzel bir haber benim döllenme haberini verdikten sonraki her gün aramalarında embriyolar düşük ve orta kalite ilerliyor demişti hiç iyi kalitede embriyo olusmamisti inşallah sizin iyi gidiyor dedilerse iyidir çok şükür inşallah hayirla sonuçlanır
İnşallah iyi olur hayırlısıyla. Sizinde umarım güzel sonuçlanır 🤲

Teşekkür ederim sağolun doktor net bir açıklama yapamadı açıklaması da yokmuş zaten değişik bir durum yaş desen değil rezerv desen amh 2.50 çıkmıştı.. tüp bebek için verdiğimiz Sperm sayısı normalden biraz daha az geldi ileri hareket ile beraber.. ama o da çok sorun olmazmış 9 yumurtanın 8 i dollenmis sperm kaynaklı sorun yok döllenme olmazdı dedi doktor daha çok yumurta kalitesi ile alakalı bu dedi biraz üzüldüm ama elden ne gelir embriyologda embriyolari gozlemlerken birazı yumurtadan birazı sperm kaynaklı oluyor dedi ikinci deneme de aynısı başımıza gelir mi dedim garanti veremem dedi doktor takviye ilaç kullandık bakalım merakla bekliyorum bazen dönemsel olabiliyormuş kalitesiz embriyo
Embriyo kalitesini önceden tayin etmek için kullnılan bazı genetik testler (pgt) var ngs yöntemi gibi, belki biliyorsunuzdur. Embriyolarda bu testleri yaptırıp ondan sonra transfer olmanın daha garanti olduğunu söylüyorlar sonradan kayıp yaşamamak adına. Fiyatları hakkında net bir bilgim yok ama ilk denemem olmasına rağmen yaptırmayı düşünüyorum, riski ne kadar azaltabilirsek o kadar iyi hem maddi hem manevi açıdan

Back