2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar nasılsınız, n’aptınız o işleri (genel)
İyiyiz ama hala konuşmuyor: )
Meme yok, mama yok, emzik yok.
Yiyor ama illa kitapla arabayla bişeyle oyalanarak yiyor. Yemek ile ekran asla aynı anda olmuyor ama onun dışında gayet çizgi filmsever bir insan oldu.
Alerji testi yaptırdık, incir ve kediye alerjisi çıktı. Doğduğundan beri kediyle..

Çok hareketli, çok komik, çok sosyal, çok tatlı bir çocuk oldu da bir de konuşsa..

Maddiyat olsa bile biz hazır değiliz zaten çocuk olayina suan tam rahata ermek uzereyken ama bebek hallerini de özlemiyorum değil 🫠 geçmiş olsun ya hastalıklar bizi 3. aydan beri rahat birakmadi simdi o sarımsak bal limon kürünü veriyorum haftada bir kez. Faydası oldu bence daha hafif atlatiyor ya da mesela hastalik kolay kolay bulasmiyor.
Ben de deneyeyim :)
İyiyiz ama hala konuşmuyor: )
Meme yok, mama yok, emzik yok.
Yiyor ama illa kitapla arabayla bişeyle oyalanarak yiyor. Yemek ile ekran asla aynı anda olmuyor ama onun dışında gayet çizgi filmsever bir insan oldu.
Alerji testi yaptırdık, incir ve kediye alerjisi çıktı. Doğduğundan beri kediyle..

Çok hareketli, çok komik, çok sosyal, çok tatlı bir çocuk oldu da bir de konuşsa..
:) çok güzeller çok… masumlar, keşif halindeler, gülüşleri her şeyleri eşsiz.
Buradaki bebekleri bir araya getirip oynarlarken annelerle kahve içmeyi çok isterdim.
3 yaşa kadar normal, konuşacaktır zamanla

İçimi dökmeye geldim. Cocugundan keyif almak ne kadar kiymetli. Bizimki hala her gece 4-5 kere kalkiyor. Öglen uykusunu zaten birakmak üzere. Uyanik oldugu her an yaramazlık pesinde. Yurt disinda doktora yapmaya calisiyoruz zaman kisitlamamiz var. Krese verdik bir ay ağladı. Hergun erken almak zorunda kaldik. Alin iki ay sonra tekrar baslasin bide oyle deneyelim dediler. Caresiziz.

Ankara da kreşe verenler var mı acaba bebişleri? Emzirmeyi sonlandırdık. Mamayı da sonlandırdım. Ama bez bırakma konusu hala sıkıntılı. Ankara’da kreşe verenler yazabilir mi ? İlk alışma süreci nasıl oldu ve fiyat aralıkları nasıl ❤️

İçimi dökmeye geldim. Cocugundan keyif almak ne kadar kiymetli. Bizimki hala her gece 4-5 kere kalkiyor. Öglen uykusunu zaten birakmak üzere. Uyanik oldugu her an yaramazlık pesinde. Yurt disinda doktora yapmaya calisiyoruz zaman kisitlamamiz var. Krese verdik bir ay ağladı. Hergun erken almak zorunda kaldik. Alin iki ay sonra tekrar baslasin bide oyle deneyelim dediler. Caresiziz.
Malesef benim oğlumda aynı. Gece 5-6 kez kalkıyor. Geçen gün saydım 3 saat içerisinde 5 kez kalktı😒 yeni doğan bebek gibi . Doğdu doğalı kesintisiz uykusu 2 saati asla geçmedi. Doktora mı götürsem bilemedim.

Ankara da kreşe verenler var mı acaba bebişleri? Emzirmeyi sonlandırdık. Mamayı da sonlandırdım. Ama bez bırakma konusu hala sıkıntılı. Ankara’da kreşe verenler yazabilir mi ? İlk alışma süreci nasıl oldu ve fiyat aralıkları nasıl ❤️
Ben Ümitköy'de bir kreşe verdim. Temmuz ayı itibariyle gidiyor. 8500TL aylık 10bin de kırtasiye ücreti vardı. Alışma süreci oryantasyon gibi birlikteydik 2 hafta. Yavaşa yavaş birliktelik süremiz kısaldı ve tamamen kaldı. Benim oğluş her sabah yine ağlıyor ama yalandan ağlama. 2 dk sonra gülüp oynuyor fotoğraflarda görüyorum.

Eryamanda bir kresle görüştüm ben yarım gün 8500tl ama 3 yaşında alıyorlarmış, 2.5 yaşını geçsin alabiliriz sıkıntı olmaz dedi, burayı istedim evimin yani o yüzden başka da araştırmadım canım.

Ay bizde mama emzik devam bıraktırmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum, bağımlılık derecesinde bizimkinde, bez de devam ama arada tuvalete çiş yaptırıyorum, kakasını söylüyor tuvalete götürüyorum oturuyor oturuyor yapmıyor, bezini taktığım anda pırt tabiki 😃 2.5 yaşı bekliyorum bakalım, daha fazla üzerine düşeceğim. Ben 2 yaşı sevdim ya bizde öyle sendrom falan yok baya arkadaş olduk sanki, konuşmaya başlayınca bi rahat ettim çünkü biseye tutturuyordu ne olduğunu bir türlü anlamıyordum, 2.5-3 yaş zor diyorlar kalkanları kusandim bekliyorum 🥰

Biz hala emzik, meme allah ne verdiyse devam, bez için de hazır değiliz bir kere denedik olmadi. Kendi canı istediginde söylüyor, tuvalete yapıcam diyor ama genel olarak beze yapıyor. Telefondan bir şeyler açarak yemek yedirebiliyorum, konuşması iyi, uykusu da iyi, bizde durum böyle 😁 kardeş istiyor şimdi keşke kardeşim olsa deyip duruyor, oynamak istiyormuş onunla, çok yalniz buyuyor malesef, bizde de cesaret yok ne yaparız bilmiyorum, burada 2.leri yapanlardan tecrubelerini istiyorum🫣
Oynayacak diye kardeş düşünüyorsan düşünme 😃 oynamıyorlar😵‍💫 küçük 14 aylık olacak belki biraz daha büyüyünce oynarlar bilmiyorum ama büyük kızım babasından kardeş istemiş babası da annene söyle yapsın demiş, elimden tuttu gel kardeş almaya gidelim dedi, kardeşin var ya dedim o değil başka kardeş alalım dedi 😃 yani sen istemesine bakma olunca da beğenmiyor.

Oynayacak diye kardeş düşünüyorsan düşünme 😃 oynamıyorlar😵‍💫 küçük 14 aylık olacak belki biraz daha büyüyünce oynarlar bilmiyorum ama büyük kızım babasından kardeş istemiş babası da annene söyle yapsın demiş, elimden tuttu gel kardeş almaya gidelim dedi, kardeşin var ya dedim o değil başka kardeş alalım dedi 😃 yani sen istemesine bakma olunca da beğenmiyor.
Dün 7 aylık bir bebekle bir araya getirdim de fragmanı izledim zaten, bebekle oynayacak diye kolundan mı cekmedi, emeklesin diye poposundan mi ittirmedi 😄 En guzeli olacaksa aralarinda 4 yas olsun da ben 35 olucam ne kadar tahammülüm olur bilmiyorum. Sagol tecrube icin iyi cesaret etmissiniz 🤭

Meme bırakınca yeme içme düzene girdi uyku ve bezde sıra. Emziği yaşına gitmeden kendisi bırakmıştı.
Sabah erken kalkıp gün içinde dışarda aktivite yapınca uykusu düzene giriyor ama kendi mememin ağrısından ona fırsat bulamadım.
Ben yavaş yavaş bırakmaya çalıştım olmadı birden kestim. Sadece bir gün çok aşırı zor geçti. Sonra bir hafta ben zorlandım mastit ağrı vs.
Yıllar sonra hiç uyanmadan gece uykusu uyudum bu benim için imkansızdı 😆

Kizlar bizde 20aylikken meme, 24.ayda da emzik bitti. Sanirim bu hafta da ogle uykulari bitmis oldu, son gunlerde uyumuyor ve duzenimizi kurduk boyle de. Gece uykulari meme biraktigimizdan beri kesintisiz cok sukur. Konusmasi da cok iyi, baya sohbet ediyoruz artik anne kız😍
Bez birakma konusuna bir turlu odaklanamiyorum, kendimi hazir hissetmiyorum hala🥲

Ben 15 kasımda doğurdum ikinci oğlan geldi eve 🥲❤️ikinci sezaryen çok zorladı ameliyat sonrası verilen ağrı kesicilere allerji geliştirdi vücudum (ilkinde olmamıştı) ve ağrı kesici olmadan çok zordu hala toparlayamadım.. bir de meme ucu yaralarım var ki evlere şenlik ❤️çok şükür sağlık bizimle 🙏🏻🤗kızlar benim büyük oğlum baya konuşuyor konuştuklarımı da anlıyor gayet ama bez değiştirmek üstünü giydirmek uykuya ikna etmek çok zor ne yapmalıyım bilmiyorum var mı aranızda bunu yaşayan neler yapıyorsunuz bazen ağlıyorum uyku tulumu giydirmek için ikna etmem 45 dk sürüyor bir tavsiyesi olan var mı

Ben 15 kasımda doğurdum ikinci oğlan geldi eve 🥲❤️ikinci sezaryen çok zorladı ameliyat sonrası verilen ağrı kesicilere allerji geliştirdi vücudum (ilkinde olmamıştı) ve ağrı kesici olmadan çok zordu hala toparlayamadım.. bir de meme ucu yaralarım var ki evlere şenlik ❤️çok şükür sağlık bizimle 🙏🏻🤗kızlar benim büyük oğlum baya konuşuyor konuştuklarımı da anlıyor gayet ama bez değiştirmek üstünü giydirmek uykuya ikna etmek çok zor ne yapmalıyım bilmiyorum var mı aranızda bunu yaşayan neler yapıyorsunuz bazen ağlıyorum uyku tulumu giydirmek için ikna etmem 45 dk sürüyor bir tavsiyesi olan var mı
Hayırlı ömürlü olsun 😍 minik halleri ne güzeldir şimdi pamuk pamuk 💙
Benim oğlum da çok güzel bıcır bıcır konuşuyor sohbet ediyoruz. İtiraz yaşı gereği çok normal, kardeş geldiği için biraz daha ilgi ihtiyacı hissedebilir. Bebekle ilgilenirken onu da dahil edebilirsiniz. Giyinmesi gerektiğinde seçenek sunmak işi biraz kolaylaştırıyor örneğin: mavi tulumu mu giymek istersin yeşil tulumu mu? Ya da tulumunu odanda mı giymek istersin salonda mı giymek istersin gibi.
Ayrıca çoook geçmiş olsun.

Kizlar bizde 20aylikken meme, 24.ayda da emzik bitti. Sanirim bu hafta da ogle uykulari bitmis oldu, son gunlerde uyumuyor ve duzenimizi kurduk boyle de. Gece uykulari meme biraktigimizdan beri kesintisiz cok sukur. Konusmasi da cok iyi, baya sohbet ediyoruz artik anne kız😍
Bez birakma konusuna bir turlu odaklanamiyorum, kendimi hazir hissetmiyorum hala🥲
2 yaşta öğle uykuları çok garip hale geliyor gerçekten. Bitmesi için erken belki düzene girer.

Ayyy, tebrik ederim: ) ve kolaylıklar dilerim sana ve tüm iki bebelilere: )

2 yaşta öğle uykuları çok garip hale geliyor gerçekten. Bitmesi için erken belki düzene girer.
Bizim öğle uykusu bitti emzik bıraktığından beri. 24 aylıktan beri uyumuyor, uykusu var ama direniyor. Bazen kendi kendine sızıyor akşama doğru. Yarım saat uyusa diyelim 4te uyudu 4.30 gibi uyandı, aman diyeyim gece 12ye kadar full enerji. Nerden geliyo bu enerciii🤣

Bizim öğle uykusu bitti emzik bıraktığından beri. 24 aylıktan beri uyumuyor, uykusu var ama direniyor. Bazen kendi kendine sızıyor akşama doğru. Yarım saat uyusa diyelim 4te uyudu 4.30 gibi uyandı, aman diyeyim gece 12ye kadar full enerji. Nerden geliyo bu enerciii🤣
Herkesin bebesi 9 da uyuyor diye kendimden utanıyordum tek değilmiş mutlu oldum 😄
Sabah geç kalkınca akşam geç yatıyor gece de 1-2 buluyor. Sabah 7 de uyansa öğlen 1 de uyuyor akşam 10 da yatabiliyor aslında. Gece geç uyuduğu için sabah ben dokunmuyorum. kafamı dinlemek işime geliyor da olabilir çok zorluyor gün içinde 😔

Beni bu 2 yaş kaprisleri mahvetti. Her sabah bez bağlatmama,üst değiştirmeme,çorap giymeme.Sürekli işe geç kalacağım korkusundan sıkıldım.Kreşe de hala sabahları ağlayarak giriyor. Her yolu denedim.Seçenek sunmayı oyunlaştırarak giydirmeyi ve hatta sevdiği şeylerle kandırmayı bile.Bu sabah tam yarım saat geciktim işe.Sırf bağladığım bezi yeniden açtı diye.O ağladı ben ağladım.Çocuk gibi geçtim karşısına ağladım. Makyajım aktı diye bir de ona ağladım. Deliler evi gibi 😄Bezi bırakmak için işaret olsa diyeceğim ki bezi bırakacak.Sadece üstünü değiştirmek istemediği için bezi de istemiyor. Uysal,sevecen çocuk gitti yerine sürekli kapris yapan,sürekli itiraz eden bir şey geldi. Biliyorum doğal süreci bu ama gerçekten sabrımı zorluyor. Kreş konusunda da girdiği an susuyor biliyorum girene kadar ağlaması da sıktı artık. Kreş de ben de her yolu denedik. Videolarda fotoğraflarda çok mutlu. 1 yıl süren çocuklar varmış. Bizimki sanırım 4 yıl daha ağlar bu gidişle.

X