2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar 2 yaşı bebeklerinizden öğle uykusunu bırakan var mı? Hiçbir türlü uyutamıyorum. Hep evcilik oyun oynamak istiyor sabahtan akşama kadar. Uyku hayır diye ağlıyor bağırıyor. Uykuus var esniyor bayılacak durumda nerdeyse hala oyun oynuyor. Yatağa koyuyorum hop aşağıda. Kitap okuyoruz yok. Şarkı dinliyoruz yok. Asla evciliğe oyuna doymuyor. En son ağlasada kucağıma alıp biraz yürüyorum bayılıyor hemen. Ama öyle böyle ağlamak değil. Üstelik 7 aylıkta hamileyim. Artık kucakta taşımakta işkenceli bir hal almaya başladı. Öğle Uykusu bırakma yaşı için 3-5 yaş yazıyor nette. Bıraksa daha mı iyi bilmiyorum.

Diğer bir sorumda çocuklarınız kaç kg. Biz 1 senedir 11 kg dayız. Günlük minimum kaka sayımız 2 çoğu zaman 3. Az mı yiyor diye endişe ediyorum bazen ama doyunca da midesi bulanıyor. Hala çizgi filmle yemek yiyoruz. Yavaş yavaş kesicem telefon işini. Çok zor yiyen bir bebekti. Şimfi buna şükür diyorum. Ama içimde hiç rahat değil bir yandan. Meme yok bazen isterse devam sütü veriyorum
Gün içinde bebekleriniz neyi ne kadar yiyor yazarsanız belki referans olur.

Bizde öğle uykusu hâlâ devam ediyor kendi isteğiyle uyuyor genelde haftada bir iki gün uyumuyor o günlerde de zorlamiyorum uyusun diye akşamları erken uyuyor öğlen uyumazsa.Bizim de kilomuz hep 12 hiç değişmiyor aylardır. 3 öğün yemek yiyor bizimle birlikte. Öğlen ve akşam uykusundan önce devam sütü içiyor. Aralarda da meyve, yoğurt tarzı şeyler yediriyorum.

Ben de Ankaradayım, bakıcıdan daha ucuzmuş en azından öff çalışan anne olmak ne kadar zor ya, hiç kıyamıyorum ama bakıcıyla akşama kadar napacak çocuk evde, kıreşte en azından birşeyler öğrenir

İnşallah canım ya, azcık kendini zorlasa olacak gibi, şöyle bıcır bıcır bi konuşsa, biliyorum bu sefer de susmayacak ama olsun cırcır böceğim benim

Canım sağlıcakla kucağına almak nasip olsun, öğle uykusunu bırakacağını sanmam uyku gerilemesindedir, düzelir, benim kızım da 11 kilo ve 1 senedir kilo almadı yani 400-500 gr anca almıştır, yemiyo yemiyo yemiyo bizimki de çizgi film ya da telefondan kendi videolarını izlerken işte yerse yiyor, eskiden ne kızardım tabletle yemek yedirenlere, çocuğu bi rahat bıraksalar acıkınca yer nasıl olsa derdim ama yok açıksa da yemiyo, 3 gün aç kalır kuru ekmek kemirir ama yemez, insan başına gelmeyince anlamiyormus, biz 3 öğün oturtuyoruz masaya, kahvaltı yine nispeten iyi, ama diğer öğünler sadece makarna, mercimek çorbası, köfte, et haşlama, pilav, patates, bakliyat dışında birsey asla yemiyor, bunları da çizgi filmle yiyor yani iştahlı iştahlı değil. Uykulardan önce devam sütü içiyoruz hala ara öğünlerde de meyve ve kuruyemis yiyor onları seviyor bi tek

Canım bizimde öğle uykuları sıkıntılı ,geçenlerde de yazmıstım buraya direniyor valla .haftanın yarısı uyuyosa yrısı uyumuyor erken kalkarsa uyuyor ama daha erken bırakmaması lazm muhtemelen gerileme haftasındayıZ
Kiloya takılma bende benım kızımda aylardır 10.8 gr bi türlü 11 olamadık yani iştahsız da değil ama cok hareketli ondan eritiyorlar sanırım

Selam kızlar Nasılsınız bebeler ne alemde Canımıza okuyorlar değilmi, ben artık biraz yoruldum. Şu uykuya kendi desteksiz yatma olayını çözmem gerek hala emiyor bu hafta kararlıyım bıraktıracağım.Ekim'de kreşe vereceğim bezide bırakmayı yavaş yavaş öğreteceğim. Daha tam konuşamıyor dil tam dönmüyor ben anlıyorum ama, cin gibi maşallah bir bir laf veriyor kayınbabam mübarek. Zeka hızlı ilerliyor ancak ya bana çok bağlı yapışık ikiziz.Ben eğitimlere gideceğim iş için 5 gün (dönem dönem1er hafta) ablam ve annem bakacak dururmu çıldırırmı düşünmekten delireceğim , bu uyku olayını halledersem gerisi kolay geliyor kuzenleriyle takılınca beni unutuyor. Çok yoruldum artık yorgunum büyüsün bir an önce diye hafta saymaya başladım. Kilo 13 kg hep aynıyız yesede aynı yemesede. Atlatırız bu günleride neler atlattık biz heyt diyorum da en zor dönem bu 2 yaştaki süreç ve öğrenecekleriymiş. Uyku eğitimi için varsa tavsiye biz talibim sıfır kendi uyuyacak (müzik, uyku arkadaşı var). Sevgiler

Tatlım bizde çok nadir oluyor ben sıcaklara bağladım ancak uyku gerilemesi oluyor bu dönem. Ben aile yanına geldim tüm düzen bozuldu. Gündüz uyku heyecandan meraktan bıraktı ama artık yoruluyor akşam üstü 4 5 gibi uyuyor,gece de bu sebeple geç uyuyor. Ben biraz saldım ekime kadar yeniden toparlarız diye umut ediyorum. İnatlaşıyorlar, heyecanlılar biraz o yüzden inatlaşma geri düzelir mutlaka

Merhaba eski ama yazmak istedim bendede ayni skintilar var yesil sari morluklar sonra koyulasip geciyor bazen cogaliyor. Neden olabilir doktora gittiniz mi ne olur aciklarmisini
Canım eritrosit değerlerim düşük çıktı. Beyaz kanda artış vardı oda akut bi hastalığım var sürekli tekrarlayan ondan oluyormuş. Ama takipteyiz 3-6 ayda bir gidip kan veriyorum. Eğer fazla bir artış olursa kemik iliğine bakılacak. Benim kan değerlerimde oksijen oranım az çünkü oksijen taşıyan yuvarlar olması gerekenden küçükmüş. Bu nedenle pıhtılaşmam geç oluyor normal insanlara göre kanımın pıhtılaşması 3 kat geç oluyor. Kanım fazla cıvık olduğundan ve doğumdan sonra kılcal damarlar küçüldüğünden bi kaç yerde kılcal damarlarda sızıntı oluşmuş ve bunlar morarma olarak belirdi. Bi kaç ilaç ve vitamin kullandım ve bol su ile şimdi morarmalar geçti gibi bişey. Ara ara oluyor ama önceden ki gibi sık değil. Değerlerimde bi artış olmadığı için şimdilik bir sorun yok.
Benim oğlumda hadi uyuyacağız dediğimde ağlıyor uyku yok diyor kaçıyor. Ama ağlaya ağlaya yatağına çıkıp yatıyor ve uyuyor. Uyutmasam aramaz aslında ama benim vazgeçmeyeceğimi anladığı için istemesede yatıyor sonra uyuya kalıyor. Bizimde kilosu Bayadır aynı. Benim oğlum kahvaltıyı çok iyi yemiyor malesef omlet,peynir,kuruyemiş,zeytin,fıstık ezmesi,salatalık,ceviz,bal,kaymak bunları tabağına koyuyorum ama canı ne isterse onu yiyor genelde çoğunu bırakıyor. Öğlen çorba yiyor onu iyi yiyor 1.5 ya da 2 kase içer. Akşam da pek yemez bi kaç kaşık pilav, bir iki tane köfte biraz yoğurt sonrasında gece uyurken devam sütü içiyor büyük ihtimal akşam öğününde yememesi devam sütüne bağlı çünkü onu aşırı istiyor yani hazırlarken bile elimi ayağıma dolandırıyor sabırsızlanıyor. Devam sütünü 2,5 yaşına kadar devam edeceğim doktorumuzun önerisi ile. Kestiğimizde akşam iyi yiyeceğini umuyorum.

Merhaba kızlar bu donemde dis cikiyormu. Oğlum 4 gündür geceleri uyumuyor bu gece hic uyumadi saat 6.30 olmuş hala ayakta aralikli uyuyor ama çığlıkla uyanıyor diş etleri şişmiş sadece onlari görebildim ağzını açmıyor. Ayrıca ağzı kokmaya başladı. Internette 24-30 ay arasi 2. Sut azi dişler çıkar diyor

Uyumuyoooooo kızlar tam bir haftadır öğlen uyumuyor. Sabah 9da kalkıyor akşam 8.30 gibi uyuyor. Sabah 9da kalktığı için mi uyumuyor acaba? Sizinkiler kaçta yatıyor kaçta kalkıyor

Uyumuyoooooo kızlar tam bir haftadır öğlen uyumuyor. Sabah 9da kalkıyor akşam 8.30 gibi uyuyor. Sabah 9da kalktığı için mi uyumuyor acaba? Sizinkiler kaçta yatıyor kaçta kalkıyor
Benimki de öyle üstelik bütün gün nerelere gidiyoruz hareket full. Akşam 8 gibi uyuyup sonra saçma bi saatte uyanıp gece de uyumuyor

Ya Allah bismillah diyip bugün meme ayırma işine kalkıştım inşallah kolaylıkla çözeriz. Artık memelerim bana kalsın zaten ahı gitti vahı kaldı gariplerimin eski şaşalı günlerinden eser kalmadı

keşke benim kız da öğlen uyumasa da akşam 8.30 da uyusa... sabah 8-9 gibi kalkıyor öğlen 1 saay uyuyor gece 12 den önce yatmıyor. uyku sevmiyor. oturup bi akşam çay kahve tv keyfim olmuyor. bu açıdan bakıp rahatlayın

Biz 2 aydır memeyi bıraktık. 2 aydır uyumuyor. Aksam 9 da uyuyor sabah isterse 7 de ya da 6 da kalksın uyumuyor. Nette atak haftası 1 hafta sürer diyor. Ama bizimki atak haftasını da aşfı başka boyuta ulaştı. Ben bir ara zorladım ağlayarak uyutuyordum baktım olmuyor bıraktım. 12-13-14 saat durabiliyor uykusuzluğa dayanabiliyor. Oyun oynamak varken ne yemek yemek istiyor ne uyku. Aklı fikri oyunda. Düzelir mi sanmıyorum muhtemelen öğle uykusunu bıraktı

Kızlar nasılsınız, n’aptınız o işleri (genel)
Biz hala emzik, meme allah ne verdiyse devam, bez için de hazır değiliz bir kere denedik olmadi. Kendi canı istediginde söylüyor, tuvalete yapıcam diyor ama genel olarak beze yapıyor. Telefondan bir şeyler açarak yemek yedirebiliyorum, konuşması iyi, uykusu da iyi, bizde durum böyle kardeş istiyor şimdi keşke kardeşim olsa deyip duruyor, oynamak istiyormuş onunla, çok yalniz buyuyor malesef, bizde de cesaret yok ne yaparız bilmiyorum, burada 2.leri yapanlardan tecrubelerini istiyorum

Çocuk istiyor diye bu maceraya sil baştan başlamayın yarın istemezse iade imkanı yok parklara bahçelere oyun gruplarına hatta kreşe gidip içi dışı çocuk olabilir
Maddi olarak zorlamayacaksa yapın ama, minik halleri zor olsa da eşsiz güzeller.
Ben de aynı bez meme devam bırakmak üzereyken hasta olduk her şey başa döndü.

Maddiyat olsa bile biz hazır değiliz zaten çocuk olayina suan tam rahata ermek uzereyken ama bebek hallerini de özlemiyorum değil geçmiş olsun ya hastalıklar bizi 3. aydan beri rahat birakmadi simdi o sarımsak bal limon kürünü veriyorum haftada bir kez. Faydası oldu bence daha hafif atlatiyor ya da mesela hastalik kolay kolay bulasmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…