Gebeliğe Hazırlık 2020 Yılında Gebelik Planlayanlar 👶

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayy çok sevindim ya dert oldu resmen. Gözünüz aydın

Genetik uzmanıyla görüştük. Rapor çıkmış, göz muayenesinde tespit edilen aniridi (iris yokluğu) teyit edilmiş oldu ama PAX6 genindeki mutasyon, daha önceden bildirilmiş aniridi vakalarından farklı bir bölgedeymiş. Yine de buna yakın bölgelerde mutasyon görülen aniridi vakaları varmış. Kalp kaslarında hastalığa neden olabilen farklı bir gen mutasyonu daha saptanmış. Bebeğin kardiyoloji muayenesinde ve aile öyküsünde bununla örtüşen bir bulguya rastlanmaması sevindirici. Yine de kasım ayında, daha önceden çağrdıkları şekilde, tekrar kardiyoloji muayenesine gideceğiz, kalpteki ufak açıklık kapanmış mı diye bakarken genel kalp kontrolü de yapılacak. Wilms tümörüyle ilişkilendirilen gen temiz çıkmış. Doktor her üç ayda bir yaptırmamız gereken tüm batın ultrason tetkikine gerek olmadığını söyledi ama Türkiye'de iletişim halinde olduğumuz iki ailenin çocuğunda bu tümör de eşlik ettiği için eşim tedirgin, "Biz yine de takip ettirelim" diyor. Göz tansiyonu riski hala mevcut. O göz doktorunun takibinde olacak. PAX6 mutasyonunda nadiren de olsa santral sinir sistemi bulguları da olabiliyormuş. Şu an için bizde böyle bir durum yok ama olmadığından emin olmak için nörolog da MR sonucunu genetik test sonucu ışığında tekrar değerlendirsin ve motor gelişimi düzenli olarak takip edilsin dedi. El ve ayak parmaklarına kadar kontrol etti kaslarını. Motor gelişimi şu an için gayet iyi dedi. Takibinin yapılması; zamanında oturabilecek mi, yürüyebilecek mi, konuşabilecek mi bunları anlamak için önemliymiş. Analizi netleştirmek ve gerekirse derinleştirmek için bugün bizden de kan alındı. Mutasyon tespit edilen iki genin analizi yapılacak bizde de. 3-4 haftada raporlanırmış. Bu mutasyonların bizde çıkmaması, bebekte rastlantısal olması bekleniyor. Öyle değilse onun analizi derinleştirilecek, bizi de ayrıntılı göz ve kalp muayenesine göndereceklermiş. İleride başka çocuğumuz olursa onda aniridi olup olamayacağının istatistiğini veremiyorlar ama bebonun kendi çocuğunda bunun çıkma ihtimali %50. Bizde mutasyonlar çıkmasın ve bebeğin de ekstra bir durum çıkmasın diye dua etmeye devam

Canım benim inşallah beklediğiniz tüm sonuçları da temiz çıkar. Rabbim ayağına taş değdirmesin miniğin, sağlıklı huzurlu bir hayatı olsun
Kaç aylık şu an

senden anca döner olurda
ben dünürüm kız benm gibisini bulamazsın
Aaaaaaa lafa bak, ne demek senden ancak doner olur. Yazdim bunu.
İyiyiz kuzuuuu, sen nasılsın
Yok yavru hic ev kalmamis, polislerin tayini bizden once aciklaniyor, hepsini tutmuslar 1 tane bulmuştuk ama baska sitede ayni ev satilik olarak gorunuyor

Anam ben gocamsiz yapamamm
O nasil sey yaaa
Sevindirici bir haber kuzu, ama insallah ayni zamanda satmaya da calismaz, sonra da sattim cikin demez, mutlaka bu konuda bir sekilde yasal yoldan anlasin canim nasil olur bilmiyorum tabii
Canim aslinda guzel gelismeler var gibi gorunuyor, ben okuduklarimdan o sekilde anladim ama inşallah dogru anlamisimdir umarım her şey daha da pozitife donecek canim benim, o bebikto musmutlu sapsaglikli büyüyecek sizi ne zmn gondereceklermis?

Çok şükür bizim de içimiz epey rahatladı aslında. Yani insan çocuğunun gözünde iris olmadığını böyle bir rahatlıkla dinler mi? Dinliyormuş. Buna şükür dedik. Bizim kanlar alındı, 3-4 hafta sonra sonuçlanacak. Bizde mutasyon yoksa galiba genetik bölümüyle işimiz bitecek

Tümörle ilgili genin temiz çıkmasına çok sevindim. Allah korktuğunuz yerlerden uzak eylesin minik adam hep sağlıklı bir hayat sürsün inşallah.

Aa iyi seyler soylemisler inşallah her sey boyle iyiye gider neosum❤❤
Ya sacma sapan isler iste, bugun aramis tekrar ayin 15ine kadar satilirsa satilir yoksa ev senin demis diken ustundeyim. Haftaya babamlarla birlikte gidicez bakalim olumsuz olursa gezip kendimiz buluruz napalim

Aa iyi seyler soylemisler inşallah her sey boyle iyiye gider neosum❤❤
Amin amin inşallah. Yani insan çocuğunun gözünde iris olmadığı haberine sevinmez ama öyle şeyler söylemişlerdi ki buna şükreder olduk. Hep iyiye gitsin artık cidden herkesten hep iyi haberler almak istiyorum sadece bebomdan da değil
Ya sacma sapan isler iste, bugun aramis tekrar ayin 15ine kadar satilirsa satilir yoksa ev senin demis diken ustundeyim. Haftaya babamlarla birlikte gidicez bakalim olumsuz olursa gezip kendimiz buluruz napalim
Gerçekten hayırlısı neyse o olsun ya. Hevesle yerleşip sonra sıkıntı çıkacaksa baştan orası olmasın daha içinize sinecek bir yer olsun. Gönlünüze göre, huzurla oturacağınız ev hangisiyse o olur inşallah

Aminnn

Ah cnm benim, haklisin. Sukurler olsun, daha iyi ne olabilir diye hep düşünmek, hep olumlu bakmak gerek psikoloji el verdigince daha iyi olacak emin ol, cok guclusun, farkında bile değilsin
Kuzum, bana guven vermedi bu adam... Sizi cat diye cikarabilir, evi cat diye satabilir. Oyle sacmalik olmaz. Satilikken bos kalmasin diye sizi koyuyor olablr. Baska yerler bakmaya çalışın isterseniz cnm. Benim bir arkadasim var orda, mahalle ve ev ile ilgili bilgi alabilirim aklinda varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…