- 8 Kasım 2019
- 1.577
- 1.737
Ayy nolacak böyleValla benimki dogdugundan beri krizde
Beni bazen öyle bir ısırıyor ki acıdan sesim bike çıkmıyoBizimki de istedği olana kdr ortalığı kaldırıyor çok inat..
Ablasının saçını çekiyo.. oyuncakları atıyo kızarsa.. Bazen ısırıyo bile..
Beni bazen öyle bir ısırıyor ki acıdan sesim bike çıkmıyo
Ben de bunu sormaya girmiştim. Bebeği 2 yaş sendromu belirtisi gösteren var mı diye. Emin de olamıyorum. Yerlere falan atmıyor kendini çünkü ya da etrafı tekmelemiyor. Öyle belirtiler okumuştum ondan diyorum.Kızlarr merhabaa maşallah tekrar hamilelik döneminde olanlar Allah saglıcakla kucagınıza aldırsınBebısı erken 2 yas krızlerıne gıren var mı kafayı yıycem sinirinden inadından
Evet benzer seyler yasıyoruz aglama krızı ınadı tuttu mu kolay kolay sakınlesmıyo ve aglarken ayaklarıyla yerlerı tekmeleyerek ağlıyorr ah annelikk ne zormus sımdıdenBen de bunu sormaya girmiştim. Bebeği 2 yaş sendromu belirtisi gösteren var mı diye. Emin de olamıyorum. Yerlere falan atmıyor kendini çünkü ya da etrafı tekmelemiyor. Öyle belirtiler okumuştum ondan diyorum.
Ama çok inatlaşmaya başladı. Bile bile gözümün içine baka yapma dediğimi yapmaya başladı. Yap dersem yapmıyor yapma dersem yapıyorBazı yaptığı iyi şeyler vardı mesela:) Bezini çöpe atmak gibi. Şimdi atmıyor ben atayımmış. Oyuncaklarıyla daha düzgün oynardı. Bu ara savuruyor sağa sola bazen.
Tuttuyor ağlıyor. Öyle bi sıkı yapışıyor ki istediğine bazen. İlk zamanlar ben de onunla beraber çok sinirli oldum. Sonra toparladım o da biraz toparladı sanki.
Bi de eve biri gelince yapılmayacak şeyleri daha çok yapmaya başladı mızmızlanıp duruyor. Onların yanında daha bi söz dinlememezlik yapıyor. Bayılacam
Slm canım basit cümleler kuruyor bazen ama çok sık değil genelde soru cevap olarak diyalog oluyor şu sıra ablasına ismi ile hitap ediyor hayır diyip yüzüne bakınca abaaa diye bağırıyorTemmuz anneleri bebekleriniz cümle kurmaya başladı mı? Başladıysa ne zaman başladı nasıl başladı?:))
Biz de baya kelime var ama daha cümle yok
Basit masit valla o da olur:)) Beklemedeyim.Slm canım basit cümleler kuruyor bazen ama çok sık değil genelde soru cevap olarak diyalog oluyor şu sıra ablasına ismi ile hitap ediyor hayır diyip yüzüne bakınca abaaa diye bağırıyorkonuşmaya baya hevesli ama anca bence
Olur olur cnm zmnla Rabb'im izin verirse ne cümleler kurarlarBasit masit valla o da olur:)) Beklemedeyim.
Yok canim ya isaret parmağıyla istediği her seyi yaptırıyor, kelimeler seklinde konuşuyor, olmuyor, mama, anne baba gibi, ama yürümeyide bir ay önce çözdü bizimki ya inadindan yapmiyor yada geriden geliyorTemmuz anneleri bebekleriniz cümle kurmaya başladı mı? Başladıysa ne zaman başladı nasıl başladı?:))
Biz de baya kelime var ama daha cümle yok
İnat bizde de feci var canım ooo kök söktürüyor bugün oda kapılarını açma güncellemesi de geldi mükemmeliz yani bez değiştirme ve kıyafet değiştirme olayı acayip sıkıntı tepiniyor kaçıyor emme konusunda bizde ayni gece-gündüz uykuya dalana kadar emiyor ama sık uyanmıyor şükür bayadir sabaha doğru genelde istiyorYok canim ya isaret parmağıyla istediği her seyi yaptırıyor, kelimeler seklinde konuşuyor, olmuyor, mama, anne baba gibi, ama yürümeyide bir ay önce çözdü bizimki ya inadindan yapmiyor yada geriden geliyorcok inat ya 2 yas sendromumudur nedir pestilim cıktı, her şeye karşı gelirmi ya.. Birde hala emiyor biraktiramadim ve emerekde uyuyor haliyle gecede her saat uyaniyor emmek istiyor
Merhabalar mesajınız üzerinden 3 yıl geçmiş ama ben de şuan aynı durumdayım iki sezeryan arası yakın olacak doğumda neler yaşadınız acaba zor oldu mu tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Bu arada inşallah sağlıkla büyütmüşsünüzdürHoş.bulduk. amin inşallah hep birlikte. Sat 28 ekim. 3.Sezeryan olacak. 2 ve 3. nün arası çok yakın oldu inşallah bi sıkıntı olmaz. Ikiz gibi büyütürüz artık:) yakin araliklarla sezeryan olanlar varsa konusmak isterim.
Merhabalar. Iki sezaryen arasi 15 ay idi. Zor gecmedi aslında daha bilincli daha farkinda oluyor insan. Oncesini sonrasini biliyor ama illa ki yorucu geçiyor. Yardimci olacak biri şart malesef. Esiniz dışında yani. Simdi küçük 19 aylik büyük 35 oldu sayılır. Cok güzel oynuyorlar. Hemcins olunca cok guzel oldu. Sizin kac aylik şuan?Merhabalar mesajınız üzerinden 3 yıl geçmiş ama ben de şuan aynı durumdayım iki sezeryan arası yakın olacak doğumda neler yaşadınız acaba zor oldu mu tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Bu arada inşallah sağlıkla büyütmüşsünüzdür
Bizimki de aynı inatlaşmak istemiyorum ama olmayacak şeyleri istiyor kapının kilidine anahtar takmak mesela takamayınca sinirleniyor ağlıyor büyüdükçe zorlaşmaya başladı herşeyYok canim ya isaret parmağıyla istediği her seyi yaptırıyor, kelimeler seklinde konuşuyor, olmuyor, mama, anne baba gibi, ama yürümeyide bir ay önce çözdü bizimki ya inadindan yapmiyor yada geriden geliyorcok inat ya 2 yas sendromumudur nedir pestilim cıktı, her şeye karşı gelirmi ya.. Birde hala emiyor biraktiramadim ve emerekde uyuyor haliyle gecede her saat uyaniyor emmek istiyor
Benim iki sezeryan arası 18 ay olacak nasipse. Şuan kızım 16 aylık oğlumda 7 aylık daha doğum yapmadım. Ben biraz ameliyat işini düşünüyorum nedense dikiş ağrıları arası yakın olduğundan herkes çok korkutuyor yoksa doğumdan sonrası tabiki yardımsız geçiremem bir süre.Merhabalar. Iki sezaryen arasi 15 ay idi. Zor gecmedi aslında daha bilincli daha farkinda oluyor insan. Oncesini sonrasini biliyor ama illa ki yorucu geçiyor. Yardimci olacak biri şart malesef. Esiniz dışında yani. Simdi küçük 19 aylik büyük 35 oldu sayılır. Cok güzel oynuyorlar. Hemcins olunca cok guzel oldu. Sizin kac aylik şuan?
Üzülmeyin, yoluna giriyor. 2 dogum arasi 11 ay olan arkadasim da sorun yasamadi ben de yasamadim. Son sezaryeni tip fakultesinde hocaya ozel yaptirdim. Boyle bir ihtimali düşünebilirsiniz. Dikişler onemli malum. Belki son dogum olursa o açıdan garantiye almakta fayda var.Benim iki sezeryan arası 18 ay olacak nasipse. Şuan kızım 16 aylık oğlumda 7 aylık daha doğum yapmadım. Ben biraz ameliyat işini düşünüyorum nedense dikiş ağrıları arası yakın olduğundan herkes çok korkutuyor yoksa doğumdan sonrası tabiki yardımsız geçiremem bir süre.
Ben de özel hastanede iyi bir doktora yaptırıyorum zaten teşekkür ederim inşallah gerçekten iyi sağlıklı bir doğum yaparım ben de siz de sağlıkla büyütün çocuklarınızıÜzülmeyin, yoluna giriyor. 2 dogum arasi 11 ay olan arkadasim da sorun yasamadi ben de yasamadim. Son sezaryeni tip fakultesinde hocaya ozel yaptirdim. Boyle bir ihtimali düşünebilirsiniz. Dikişler onemli malum. Belki son dogum olursa o açıdan garantiye almakta fayda var.
Geçmiş olsun merhaba burası yeri mi bilmiyorum size danışmak istedim. . Sadece otururken ya da ayaktayken bacaklarımda soluk beyaz lekeler beliriyor. Ayaktayken bacağım biraz kızarıyor ve sanki bazı yerlere kan gitmiyor gibi beyaz solgun lekeler ortaya çıkıyor düğme bozuk para büyüklüğünde. Uzanıp yatınca hemen kendiliğinden geçiyor kaşıntı kabarıklık yok. Damar tıkanıklığı belirtilerinden biri mi bu durum ? Nedir bu cildiyeye mi gitmem lazım kalp damar doktoruna mı ?arkadaşlar bazılarının kafası çok karışmış şu pıhtılaşmayla ilgili.. bir de okuduğum kadarıyla yanlış bilgiler de var. ben size bildiğim kadarıyla açıklıyım çünkü olayın baya içindeyim.
birkaç sene önce ablamın bacağına pıhtı atmasıyla (derin ven trombozu) öğrendik ailemizde bir genetik bozukluk olduğunu. Ablam ilk evlendiği zamanlar doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştı ki bu ilaç pıhtılaşma sorunu olanların ASLA kullanmaması gereken bir ilaç. Şanslıydık ki ablamın bacağına atmıştı çünkü beyine, kalbe veya ciğerlere attığında sonuç.. sonra yaklaşık 1 sene boyunca tedawi gördü ve pıhtı çook yavaş bir şekilde eritme yoluyla dağıtıldı. o zamanlar gittiği doktorlar kız kardeşin var mı diye sormuş varsa mutlaka bu genetik testi yaptırsın çnk %50 ihtimalle onda da olabilr demiş. ben daha evlenmeden yaptırmıştım ve ewet bende de çıktı. FAKTÖR-5 LEİDEN GEN MUTASYON-HETEROZİGOT :yani ya anneden ya da babadan gelen bir gen mutasyonu. heterozigot olduğum için ya annemden ya da babamdan geçmek zorunda. eğer homozigot olsaydım her ikisinde de olmalıydı bu rahatsızlık.
Bir diğer yanlış anlaşılma da şu; bu rahatsızlık illa hayatınızın bir döneminde karşınıza çıkmak zorunda deil. yani siz 10 tane sağılıklı gebelik geçirebilirsiniz bu hastalığınız olsa da. sadece risk altındasınız. ama 1 tane bile sağlıklı gebelik geçiremeyedebilirsiniz.
şöle bir şey oldu mesela ilk gebeliğimde dr demişti ki ablanın başına gelen bu kötü olay senin bebeğinin hayatını kurtarmış olabilir.
ve normalde bu testler 3 ve üzeri bebek kayıplarında istenıyormuş öyle demişti dr.
Sen kaçıncıya hamilesin.bende yeni hamile kaldım süprz bi şeklde 2 kızım varBizimki de aynı inatlaşmak istemiyorum ama olmayacak şeyleri istiyor kapının kilidine anahtar takmak mesela takamayınca sinirleniyor ağlıyor büyüdükçe zorlaşmaya başladı herşey
Ben ikinciye hamileyim büyükle küçük arasında 20-21 ay olacak benim de süprizdi çok zor geçiyor hamilelik sezaryen olduğu için ilki özellikle son haftalarda çok zorlandım gelecek hafta doğacak inşaallahSen kaçıncıya hamilesin.bende yeni hamile kaldım süprz bi şeklde 2 kızım var