- 8 Ekim 2016
- 843
- 423
- 33
Merhaba ikili test kesinlikle gerekli. Çünkü bazen öyle rahatsızlıklar çıkabiliyor ki bebek daha anne karnındayken tedavi edilebiliyor. İlk çocuğumda yaptırmıştım şimdi de yaptırırım muhakkak. Bence ihmal etmeyinGünaydın kızlar biz bugun 12. Haftaya girdik çok şükürcuma günü kontrole gideceğim 2li test zamanı geldi emin olmamakla beraber yaptırmayı düşünmüyorum. Sizler 2li test yaptırdınız mı yada yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
Kızlar ben mide bulantısından 3 haftada 1.5 kilo vermisim. İlac yazdi doktor ama suan ise yaramiyor gibi
Benimki de ilk gebelikte gobek nerde senin diyodu. Ondada yedigim durmuyordu midemde. Ins bu cabuk gecer. Size de kolayliklar diliyorum ❤Büyük ihtimal bende 1.5 kilo verdim.
İlk hamileliğimde doktordan Chek yemek ye yemek ye diye azar yiyordum
Beni gördüğü an yemek yedin mi diye soruyordu
Gerçekten seninle herşeyimiz aynıben az önce dört şiş ciğer gömdüm bide tuzlu ayran sabah da sadece zeytin ekmek yedimhee ama dün yoğurt dışında hiç bişey yiyemedim canım bi yiyorum bi yiyemiyorum dengem bozuldu iyice meyve yemeye çalışıyorum her akşam birde birkaç tane ceviz mutlaka. bol su.
Benim de havaya kadar kokuyor alla. Neyse ki üç gün tavana bakmaktan başka şey yapamasam da bugünden beri biraz toparladım ara ara geliyor yine hemen Yatağa atıyorum kendimiGerçekten seninle herşeyimiz aynıbende de ilk haftalarda ne güzel hiç bulantı yoktu ama geçen hafta bir başladı çok fenayımmm hava bile kokuyo sanki. Kokular o kadar çok midemi bulandırıyor ki hiçbirşey yiyemiyorum resmen
Bana doktorum inanma öyle şeylere demişti geçen sefer. Nar, maydanoz falan derler. Yok öyle bir şey merak etme demişti. Rahat olsun canım için.Kızlar biraz salata yaptım nar ekşisi döktüm, sonra biraz yedim netten bi bakayım dedim nar düşüğe sebep olur diyor zaten dibine gelmemiştim. Umarım bir şey olmaz
Kesinlkle. Benim ilk gebelimde trizomi 18 di. İkili testte çıktı, tabi aldırmak istemedim ama ne yaşacağımı da bilmiyordum. Belki yanlıştır dedim inanmadım amniyosentez de çıktı ortaya %100 dendi zaten 6.aya gelmiştik kalp çok kötü durumdaydı durmak üzereydi artık gelişimi. Bende gün geçtikçe kötüye gittiğim için acil doğuma karar verdi heyet maalesef .. sonra oğlum sağlıkla doğdu çok şükür .. ben haftalarca keşke down sendromu yada baika yaşayan bir hastalık olsa diye dua etmiştim .. demekki Rabbim öyle uygun görmüştü.. şükürler olsun oğlum çok sağlıklı. Şimdiki bebiş de Allah a emanet .. bazı şeyelri önceden bilmek biraz daha iyi bencede. En azından ileride önlemini almış olur insanlar. Süpriz olanlara daha da zor ..Kesinlikle katılıyorum benim de bebeğin duruşu farklıydı ilk gebeliğimde bir türlü crp yani boyu ölçülememişti ondan ikili test zamanını kaçırmıştık. 3lü test zamanı gelince yine aynı şey olunca doktorum bi perinatoloğa yönlendirdi ve ayrıntılı ultrason ve en sonunda amniyosentez ile triploidi (kromozomal bir bozukluk) olduğu ortaya çıktı yaşama hatta doğma ihtimali olmadığı için de daha fazla bebek büyümeden doğum yaptırarak alındı. Yani evet her türlü sendromda ben de bebeğimi aldırmam ama doğma şansı olmadığı ve her an kalbi duracağı için ve anneye zarar verme ihtimalinden kaynaklı alınması gerekiyordu. İkili test yapılsın istemeseydim bunlardan süphelenmiyordu bile doktorum. Yani kesinlikle bende yapılması taraftarıyım
Canım hangi hastane orası, pislikler yaa nefret ediyorlar resmen mesleklerinden .. neyse ki dr un rahatlatmış.Kanama için doktora gittim arkadaşlar . Devlette doktor düşük riskin var dedi kese etrafında kanama alanları var dedi . Ben de "ögretmenim okula gitmeli miyim 'diye mantıklı bir soru sordum . "Şuan buradasın "diye beni azarladı. 10 dk dir sana laf anlatmaya çalışıyorum diye azarladı . Ben de sizin tavirlariniz yüzünden millet özele gidiyor dedim "git nereye gidiyorsa git" dedi. Sinirden ağladım . Cimere şikayet ettim ben de. Daha sonra kendi doktoruma gittim uzakta olmasına rağmen . Baktı iyice yerlesme kanamasi olduğunu düşünüyorum dedi içimi rahatlattı . Devlettekiler neden böyle anlamıyorum ki
Hadi gözün aydın canımKontrole gittim kızlar. Minnoşum haftasının önüne geçmişçok mutlu oldum. İnşallah hepimizin hamileliği böyle güzel güzel geçsin
Aynı şeyleri yaşamisizKesinlkle. Benim ilk gebelimde trizomi 18 di. İkili testte çıktı, tabi aldırmak istemedim ama ne yaşacağımı da bilmiyordum. Belki yanlıştır dedim inanmadım amniyosentez de çıktı ortaya %100 dendi zaten 6.aya gelmiştik kalp çok kötü durumdaydı durmak üzereydi artık gelişimi. Bende gün geçtikçe kötüye gittiğim için acil doğuma karar verdi heyet maalesef .. sonra oğlum sağlıkla doğdu çok şükür .. ben haftalarca keşke down sendromu yada baika yaşayan bir hastalık olsa diye dua etmiştim .. demekki Rabbim öyle uygun görmüştü.. şükürler olsun oğlum çok sağlıklı. Şimdiki bebiş de Allah a emanet .. bazı şeyelri önceden bilmek biraz daha iyi bencede. En azından ileride önlemini almış olur insanlar. Süpriz olanlara daha da zor ..
Maşallah benimki de 1 gün önde gidiyor çok şükürKontrole gittim kızlar. Minnoşum haftasının önüne geçmişçok mutlu oldum. İnşallah hepimizin hamileliği böyle güzel güzel geçsin
Maşallah canım gözün aydınKontrole gittim kızlar. Minnoşum haftasının önüne geçmişçok mutlu oldum. İnşallah hepimizin hamileliği böyle güzel güzel geçsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?