2020 ocak anneleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
medpamid verdi çok mecbur kalınca bi tane alıyorum ama o da çok bi işe yaramıyor sanki çok şükür bugün biraz daha iyiyim işe gelebildim en azından ayy benimki gibi olmaz inşallah ben böyle bişey görmedim :110::110:
Ben oğlumda çok kötü geçirmiştim hep kusardım, dramine verirdi o iyi gelirdi. Ama o zaman hep bırakırdım kendimi aç kaldıkça bulanırdı. Bu defa oğluma bakmaktan bulanmaya vakit yok galiba aklıma gelmiyo yani 🙈 bir de sık sık yiyorum idare ediyorum şimdilik ama 8.haftadan sonra artar bulantılar kesin

Günaydın kızlar biz bugun 12. Haftaya girdik çok şükür 🤗 cuma günü kontrole gideceğim 2li test zamanı geldi emin olmamakla beraber yaptırmayı düşünmüyorum. Sizler 2li test yaptırdınız mı yada yaptırmayı düşünüyor musunuz ?

Valla doktorum neyi yapalım derse direkt tamam diyorum.
İlk çocuğumda da 2li tarama, şeker yükleme testi vs hepsini yaptırmıştım, bunda da yapalım derse tamam derim.

Ben 2 hafta sonra aldim randevu niye yaptirmak isteniyorsunuz ki
Biraz araştırdım aslında güvenirlik payı çok yüksek değilmiş o testlerin ve çevremde bir çok insana down sendromlu teşhisi konuldu şükür bebekleri sağlıklı oldu ama hamilelikleri hep üzüntülü geçti. O yüzden çok da gerekli bulmuyorum canım

Çok şükür canım. Sağlıkla ilerlesin inşallah 🌸 sanırım down sendromlu olsa da aldırmayacağın için yaptırmak istemiyorsun değil mi? Ama benim bildiğim bu testler sadece down sendromuna bakmıyor, çeşitli genetik hastalıkları ortaya çıkarıyor. KK'de okumuştum bir keresinde bir arkadaşımızın bebeğinin sağlıksız olduğu ve gelişmeyeceği bu testlerle ortaya çıkmış. Ona göre annenin sağlığına zarar gelmeyecek şekilde ilerlenmiş. Allah korusun hepimizi, hiçbirimizde böyle şeyler çıkmasın inşallah 🙏
Evet kuzum hem öyle bir sebepten dolayı hem de güvenirlik payı çok yüksek olmadığı için. Bir de Allah korusun bir problem olsa bile müdahale etmiyorlarmış. O zaman testin bir anlamı olmuyor. Detaylı usg yapıldığında burdaki şeylerin çoğu zaten orda da belli oluyormuş. İyi bir yerde onu yaptırırım inşallah. Rabbim evlatlarımıza sağlık versin inşallah kimse böyle sıkıntılar yaşamaz 🌺

Valla doktorum neyi yapalım derse direkt tamam diyorum.
İlk çocuğumda da 2li tarama, şeker yükleme testi vs hepsini yaptırmıştım, bunda da yapalım derse tamam derim.
Doktorlar tercihi bize bırakıyor genelde içiniz rahat etsin istiyorsanız yaptırın 🙂

Biraz araştırdım aslında güvenirlik payı çok yüksek değilmiş o testlerin ve çevremde bir çok insana down sendromlu teşhisi konuldu şükür bebekleri sağlıklı oldu ama hamilelikleri hep üzüntülü geçti. O yüzden çok da gerekli bulmuyorum canım
Dogru rabbim ne veirrse basim ustune ama yaptrcamm toxsoplazma testi yapilcak ikisini bir yaptrcm mecbur rabbim kotu seyler cikartmasn insallah

Günaydın kızlar biz bugun 12. Haftaya girdik çok şükür 🤗 cuma günü kontrole gideceğim 2li test zamanı geldi emin olmamakla beraber yaptırmayı düşünmüyorum. Sizler 2li test yaptırdınız mı yada yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
Bende doktor ne gerekli gorurse ona tamam diyorum ikili.icin cagirdi yaptiracagim bizim doktor keyfimize birakmiyor bu tur testleri 3 lu yaptirmadi ama ikili ve seker yuklemesini kizimda da yapilmasi gerek die israrla onerdi guvendigim.icinde kabul etmistim

Kızlar ya bir günde neler yediğinizi paylaşsanız ya merak ediyorum ben az mı yiyorum diye. Yemek isimlerini illa ayrıntılı yazmanıza gerek yok zeytinyağlı yemek, etli yemek, meyve yazsanız da olur.

Bende doktor ne gerekli gorurse ona tamam diyorum ikili.icin cagirdi yaptiracagim bizim doktor keyfimize birakmiyor bu tur testleri 3 lu yaptirmadi ama ikili ve seker yuklemesini kizimda da yapilmasi gerek die israrla onerdi guvendigim.icinde kabul etmistim
Benim doktorum tercih hakkı sunmuyor yapılacak diyor gerekli gördüklerine, alanında çok iyi olduğu için güveniyorum dediklerine.
Doktordan doktora değişiyor demek ki. Emin olmadığım için doktora fikrimi söylemedim henüz cuma günü gel 2li test için dedi. Bir gideyim duruma göre bakacağım artık

Kızlar ya bir günde neler yediğinizi paylaşsanız ya merak ediyorum ben az mı yiyorum diye. Yemek isimlerini illa ayrıntılı yazmanıza gerek yok zeytinyağlı yemek, etli yemek, meyve yazsanız da olur.
Ben sabah 9 10 arası kahvaltı yapıyorum. Sabah ki mide durumuma göre yumurta yemeye çalışıyorum. 1 gibi meyve ve kuruyemiş yiyorum 2 gibi yemek yiyorum bu bazen yulaf yogurt oluyor bazen salata türü bazen sebze yemeği. 4 gibi biraz kuruyemiş atıştırıyorum yada meyve. Bazen cok acıkıyorum eşim geç gelicekse 6 gibi çorba içiyorum 8 gibi de akşam yemeği. Yemekte çorba ve et yemeği yada çorba yada sebze yemeği olarak tercih ediyorum. Akşamları da bazen bir bardak acık çay bazen de sadece ılık su ile kuru meyve ceviz badem tüketiyorum.
Genel olarak böyle ama 1 haftadır yediklerimi çıkardığım için çubuk kraker, erik, yeşil elma ve kaşar ekmekle besleniyorum 😂 bunlar midemi bastırıyor bazende akşamları yemek yiyemiyorum meyve ile geçiştiriyorum.

ben az önce dört şiş ciğer gömdüm bide tuzlu ayran sabah da sadece zeytin ekmek yedim :olamaz: hee ama dün yoğurt dışında hiç bişey yiyemedim canım bi yiyorum bi yiyemiyorum dengem bozuldu iyice :110: meyve yemeye çalışıyorum her akşam birde birkaç tane ceviz mutlaka. bol su.

Ben sabah kahvlati yapiyorum peynir zeytin falan yumurta cok yiyemiyorum ohleden sonralari meyve yada hafif birseyler atistiriyorum aksamda genelde et falan tuketmeye calisiyorum midem bulaniyor ama.birsey farkettim yemedigim zaman belli.bir saat gelince inanilmaz midem kaziniyor resmen

ben az önce dört şiş ciğer gömdüm bide tuzlu ayran sabah da sadece zeytin ekmek yedim :olamaz: hee ama dün yoğurt dışında hiç bişey yiyemedim canım bi yiyorum bi yiyemiyorum dengem bozuldu iyice :110: meyve yemeye çalışıyorum her akşam birde birkaç tane ceviz mutlaka. bol su.

Canım seni korkutmuş gibi olmayayım ama ciğer sanki hamilelikte çok tüketilmemesi gerekiyor, öyle hatırladım.

Canım seni korkutmuş gibi olmayayım ama ciğer sanki hamilelikte çok tüketilmemesi gerekiyor, öyle hatırladım.
kuzum araştırdım tavuk ciğer önermiyorlar kuzu ciğeri de her gün yemedikçe sorun olmuyormuş hatta ayda bir öneriyorlar ben de kırk yılda bi yedim zaten inşallah bi şey olmaz :KK200:

Kızlar kuşburnu çayı içen var mı ? Ders çalışıyorum uykum gelmesin diye bişeyler içmek istiyorum ama malum alternatif cok yok bitki çayı vs içmiyoruz demirim çok düşük olduğu için çay kahve de yasak dedi doktorum. Kuşburnu çayı içsem bir zararı olur mu acaba 🤔

Kızlar ben mide bulantısından 3 haftada 1.5 kilo vermisim. İlac yazdi doktor ama suan ise yaramiyor gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X