2020 ocak anneleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın kızlar biz bugun 12. Haftaya girdik çok şükür 🤗 cuma günü kontrole gideceğim 2li test zamanı geldi emin olmamakla beraber yaptırmayı düşünmüyorum. Sizler 2li test yaptırdınız mı yada yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
Merhaba ikili test kesinlikle gerekli. Çünkü bazen öyle rahatsızlıklar çıkabiliyor ki bebek daha anne karnındayken tedavi edilebiliyor. İlk çocuğumda yaptırmıştım şimdi de yaptırırım muhakkak. Bence ihmal etmeyin

Kızlar biraz salata yaptım nar ekşisi döktüm, sonra biraz yedim netten bi bakayım dedim nar düşüğe sebep olur diyor zaten dibine gelmemiştim. Umarım bir şey olmaz

Kızlar ben mide bulantısından 3 haftada 1.5 kilo vermisim. İlac yazdi doktor ama suan ise yaramiyor gibi

Büyük ihtimal bende 1.5 kilo verdim.
İlk hamileliğimde doktordan Chek yemek ye yemek ye diye azar yiyordum
Beni gördüğü an yemek yedin mi diye soruyordu :D

Ben ilk bebeğimde ikili test yaptırdım ve edward sendromu çıktı yani kromozom hastası . Amniyosentez de yaptirdik kesinleşti . Ama ben aldırmak istemedim doğumda cennete uçtu . İyi ki yaptırdım çünkü doğduğunda bebegimi otopsi ile parcalayacaklardi. Bir iğne acısı bile çekmedi yavrum . Şimdi yine yaptiracagim inşallah bir sıkıntı çıkmaz . Kendimize genetik analiz yaptirdik sıkıntı çıkmadı şükür

Büyük ihtimal bende 1.5 kilo verdim.
İlk hamileliğimde doktordan Chek yemek ye yemek ye diye azar yiyordum
Beni gördüğü an yemek yedin mi diye soruyordu :KK70:
Benimki de ilk gebelikte gobek nerde senin diyodu. Ondada yedigim durmuyordu midemde. Ins bu cabuk gecer. Size de kolayliklar diliyorum ❤

Kesinlikle katılıyorum benim de bebeğin duruşu farklıydı ilk gebeliğimde bir türlü crp yani boyu ölçülememişti ondan ikili test zamanını kaçırmıştık. 3lü test zamanı gelince yine aynı şey olunca doktorum bi perinatoloğa yönlendirdi ve ayrıntılı ultrason ve en sonunda amniyosentez ile triploidi (kromozomal bir bozukluk) olduğu ortaya çıktı yaşama hatta doğma ihtimali olmadığı için de daha fazla bebek büyümeden doğum yaptırarak alındı. Yani evet her türlü sendromda ben de bebeğimi aldırmam ama doğma şansı olmadığı ve her an kalbi duracağı için ve anneye zarar verme ihtimalinden kaynaklı alınması gerekiyordu. İkili test yapılsın istemeseydim bunlardan süphelenmiyordu bile doktorum. Yani kesinlikle bende yapılması taraftarıyım

ben az önce dört şiş ciğer gömdüm bide tuzlu ayran sabah da sadece zeytin ekmek yedim :olamaz: hee ama dün yoğurt dışında hiç bişey yiyemedim canım bi yiyorum bi yiyemiyorum dengem bozuldu iyice :110: meyve yemeye çalışıyorum her akşam birde birkaç tane ceviz mutlaka. bol su.
Gerçekten seninle herşeyimiz aynı😳 bende de ilk haftalarda ne güzel hiç bulantı yoktu ama geçen hafta bir başladı 🤢 çok fenayımmm hava bile kokuyo sanki. Kokular o kadar çok midemi bulandırıyor ki hiçbirşey yiyemiyorum resmen 🤦🏼‍♀️

Gerçekten seninle herşeyimiz aynı😳 bende de ilk haftalarda ne güzel hiç bulantı yoktu ama geçen hafta bir başladı 🤢 çok fenayımmm hava bile kokuyo sanki. Kokular o kadar çok midemi bulandırıyor ki hiçbirşey yiyemiyorum resmen 🤦🏼‍♀️
Benim de havaya kadar kokuyor alla. Neyse ki üç gün tavana bakmaktan başka şey yapamasam da bugünden beri biraz toparladım ara ara geliyor yine hemen Yatağa atıyorum kendimi 😔

Kanama için doktora gittim arkadaşlar . Devlette doktor düşük riskin var dedi kese etrafında kanama alanları var dedi . Ben de "ögretmenim okula gitmeli miyim 'diye mantıklı bir soru sordum . "Şuan buradasın "diye beni azarladı. 10 dk dir sana laf anlatmaya çalışıyorum diye azarladı . Ben de sizin tavirlariniz yüzünden millet özele gidiyor dedim "git nereye gidiyorsa git" dedi. Sinirden ağladım . Cimere şikayet ettim ben de. Daha sonra kendi doktoruma gittim uzakta olmasına rağmen . Baktı iyice yerlesme kanamasi olduğunu düşünüyorum dedi içimi rahatlattı . Devlettekiler neden böyle anlamıyorum ki

Kızlar biraz salata yaptım nar ekşisi döktüm, sonra biraz yedim netten bi bakayım dedim nar düşüğe sebep olur diyor zaten dibine gelmemiştim. Umarım bir şey olmaz
Bana doktorum inanma öyle şeylere demişti geçen sefer. Nar, maydanoz falan derler. Yok öyle bir şey merak etme demişti. Rahat olsun canım için.

Kesinlikle katılıyorum benim de bebeğin duruşu farklıydı ilk gebeliğimde bir türlü crp yani boyu ölçülememişti ondan ikili test zamanını kaçırmıştık. 3lü test zamanı gelince yine aynı şey olunca doktorum bi perinatoloğa yönlendirdi ve ayrıntılı ultrason ve en sonunda amniyosentez ile triploidi (kromozomal bir bozukluk) olduğu ortaya çıktı yaşama hatta doğma ihtimali olmadığı için de daha fazla bebek büyümeden doğum yaptırarak alındı. Yani evet her türlü sendromda ben de bebeğimi aldırmam ama doğma şansı olmadığı ve her an kalbi duracağı için ve anneye zarar verme ihtimalinden kaynaklı alınması gerekiyordu. İkili test yapılsın istemeseydim bunlardan süphelenmiyordu bile doktorum. Yani kesinlikle bende yapılması taraftarıyım
Kesinlkle. Benim ilk gebelimde trizomi 18 di. İkili testte çıktı, tabi aldırmak istemedim ama ne yaşacağımı da bilmiyordum. Belki yanlıştır dedim inanmadım amniyosentez de çıktı ortaya %100 dendi zaten 6.aya gelmiştik kalp çok kötü durumdaydı durmak üzereydi artık gelişimi. Bende gün geçtikçe kötüye gittiğim için acil doğuma karar verdi heyet maalesef .. sonra oğlum sağlıkla doğdu çok şükür .. ben haftalarca keşke down sendromu yada baika yaşayan bir hastalık olsa diye dua etmiştim .. demekki Rabbim öyle uygun görmüştü.. şükürler olsun oğlum çok sağlıklı. Şimdiki bebiş de Allah a emanet .. bazı şeyelri önceden bilmek biraz daha iyi bencede. En azından ileride önlemini almış olur insanlar. Süpriz olanlara daha da zor ..

Kanama için doktora gittim arkadaşlar . Devlette doktor düşük riskin var dedi kese etrafında kanama alanları var dedi . Ben de "ögretmenim okula gitmeli miyim 'diye mantıklı bir soru sordum . "Şuan buradasın "diye beni azarladı. 10 dk dir sana laf anlatmaya çalışıyorum diye azarladı . Ben de sizin tavirlariniz yüzünden millet özele gidiyor dedim "git nereye gidiyorsa git" dedi. Sinirden ağladım . Cimere şikayet ettim ben de. Daha sonra kendi doktoruma gittim uzakta olmasına rağmen . Baktı iyice yerlesme kanamasi olduğunu düşünüyorum dedi içimi rahatlattı . Devlettekiler neden böyle anlamıyorum ki
Canım hangi hastane orası, pislikler yaa nefret ediyorlar resmen mesleklerinden .. neyse ki dr un rahatlatmış.

Kesinlkle. Benim ilk gebelimde trizomi 18 di. İkili testte çıktı, tabi aldırmak istemedim ama ne yaşacağımı da bilmiyordum. Belki yanlıştır dedim inanmadım amniyosentez de çıktı ortaya %100 dendi zaten 6.aya gelmiştik kalp çok kötü durumdaydı durmak üzereydi artık gelişimi. Bende gün geçtikçe kötüye gittiğim için acil doğuma karar verdi heyet maalesef .. sonra oğlum sağlıkla doğdu çok şükür .. ben haftalarca keşke down sendromu yada baika yaşayan bir hastalık olsa diye dua etmiştim .. demekki Rabbim öyle uygun görmüştü.. şükürler olsun oğlum çok sağlıklı. Şimdiki bebiş de Allah a emanet .. bazı şeyelri önceden bilmek biraz daha iyi bencede. En azından ileride önlemini almış olur insanlar. Süpriz olanlara daha da zor ..
Aynı şeyleri yaşamisiz :( 7 ay oldu unutamıyorum hala yavrumu

Merhaba bende 7. Haftadayım kanamam
kahverengi lekelenme oldu halada silince oluyor dr a gıttım bebdk iyi kalp atışınıda duyduk çok şükür. Cumartesi kendi sr uma gıdıcem kontrole bulantım fazla inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza

Hanımlar folik asit dışında neler kullanıyorsunuz biz fazla balık yiyemiyoruz 3 ayda bir falan anca ben o yüzden en başından beri balık yağı kullanıyorum başka bildiğiniz önerebileceğiniz bir besin takviyesi var mı veya balık yağı ile ilgili Br bilginiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X