2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bu saat oldu yeni uyutabildim bizim kizi. Birileri gelince cok yoruluyorum esimde uyuyup duyuyor hastaymış asi vurulmuş bilmem neymis sinirlerimi bozuyor bazen
Yine ne oldu bu uykulara ya dönemsel demekki baharcım bizimki de gece uykusunu unuttu yine
Ay sanki biz yorulmuyoruz evdeyiz diye ya deli oluyorum keşke bende işte çalışsam da ev işlerini falan birileri yapsa

bu
Bizde de bizim müdür sıkıntılı . Az ders istesem biliyorum dağıtacak yine getirecek beni okula . Zaten diğer arkadaşımın da tayini çıkınca 30 saat ful kaldık .proje okulu olduğu için atamaya da açılmadı. Eşim de ful bu sene . Bu yıl olmadı bakalım bundan sonraki senelerde zorlanmayız inşallah .
Çok doğru şeyler söylüyorsun ama bu az yemek filan değil sanırım yine diş ya da kadın zorluyor . Ağzını hiç açmıyor . Zaten mamayı en fazla iki öğün vermeye çalışıyordum.sabah erken kalkınca bakıcı kahvaltıyı geç verirse diye veriyordum bir de yatarken . Onun dışında vermiyorum mama . Ama cuma dan beri kaşığa hiç ağzını açmıyor . Eline bir şeyler kendi istiyor mama diye veriyorum bir kaç yutuyordu onu da yutmuyor çiğneyip atıyor . Mama ile de kusmaları artıyor ben de öyle düşünüyorum . Az sık vereyim bari diyorum ama kanmıyor mama ile doymuyor sanırım . Mama diye ağlıyor . Dün biraz daha vereyim bari mama dedim kustu işte kadına zorlama diye bir uyarı yapmalıyım . Eğer yarın da yedi derse video isteyeceğim .
İnşallah azalarak biter ama kalıcı şeyler bırakmaz umarım . Ben de bir iki hafta daha denemek istiyorum . Sonrasında olmazsa ayrılacağım .

Kamera düşünüyor musun. Senin evde bakıyor değil mi ?

Ah bebeğim nasılda kusmuş çok üzüldüm ben Sena’ya. Bu kusma işi bitmiş olması gerekiyordu. Benşm ki de çok kustu ama bitti şükür. Öyle hala ver çiğne onla doysun yok ama en azında biliyor. Ne bilim Sena hala neden kusuyor ki. Annen gelemez mi bakmaya. En azından bakıcı alışana kadar dursa falan. Kendimden pay biçiyorum. Annemleyken bile naptı ne etti kaç kere arayıp soruyorum. Yedi diyorsa yemiştir yemedi bugun pek dediyse o öyledir yani sorgulamıyorum. Yani video isterdim heralde bende. Şaşırman çok normal. Merak ederdim nasıl yiyor diye

Bu söylediğin çok rahatlattı . Video istemek kadına kendini kötü hissettirebilir mi bilemedim

Ben de istiyorum gün için de video, gelişimini gündüz neler yaptığını görmek istiyorum, çok da özlüyorum fırsat oldukça iletir misiniz dedim, sık sık foto da video da atıyor .

Kamera düşünüyor musun. Senin evde bakıyor değil mi ?
Benim evde bakıyor .ama benden anahtar istedi ağlarsa en azından aşağıya hava aldırmaya indiririm diye . Ben de ilk defa bıraktım anahtarı. Bugun yine perişan olduk . Ağladı durmadı dedi , almış kendi evine götürmüş çocuğu ile oynasın diye . Bugünlük öyle idare edelim bakalım dedim ne deyim . Okuldan da her seferinde izin alıp çıkamıyorum . Uykusunu yarım saat yapmış . Hiç bir şey yemiyor şimdi. Kadın çorba yedi şunu bunu yedi dedi yine . Gece de 2:30 da kalkıp 4:30 da ancak uyumuştu . Bugünümüz de perişandı yine . Kafayı yiyeceğim . Kadın en azından sabahları benim eve götüreyim uykusunda getiririm diyor . Neden ısrarla kendi evine götürmeye çalışır ki . Evine götürmek için mi durmadı ağladı diyor kadın sizce ? Ben de olmaz dedim hala yok öğlene kadar diyor

Canım çoçuğunu getirmediğinden yada evinin işinden bence evine gitmek istiyordur söyle ara ara çoçuğunda gelsin oyansın de zaten aynı site anladığım kadarıyla bence de açık açık isteyebilirsin video da çok iştahsız bir şey yemiyor lütfen yiyince video at mutlu olurum aklım kalmaz de ona göre mama veririm de ayrıca tecrübe gerçekte. Etkiliyor ben yedirip yaptıramazkeb annem yedirip yaptırabiliyordu belki gereçten de yiyor hatta çok duyuyordum annelerden bir yete gidince bu çoçuk yiyor diye ama kemara işini kabul etse çok güzel olurdu rahat ederdi için

umudum, Allah yardımcımız olsun, cok zor su bakıcı işi. bizimki de 3. günde ben kpss çalışacağım diye caydi, şimdi birini bulana kadar idare ediyor, kimi arasam evde bakarım diyor.

hele dün konuştuğum beni sinir etti, 3. sınıfta çocuğu varmış da çocuğumu sefil edemem diyor. benimki çocuk değil yavru orangutan zaten. sabahın 7.30unda evden çıkacak. hayir istemiyorsan tercih etmiyorum de bırak. cocugum var ne demek. çok gıcık oldum çok. hala birini bulamadik yani. midem bulanıyor düşündükçe. Allahim hayırlı birilerini nasip etsin hepimize.

Kamera kabul etmez . Video yarın isteyeceğim . Ama bir daha ağlıyor durmuyor derse değiştirmek zorunda kalacağım kadını . Oyalayamıyor demek ki çocuğumu . Biz birebir ilgileniyor üz . İki oyuna dalsa aramaz Sena bizi . Eve geldiğimde evde doğru düzgün ortada ne oyuncak oluyor ne kitap . Çocuğundan için zaten kızını da getir benim evimden gitsin okula dedim . Arada uğruyor . Ama çocuğu erken kalkmadığı için gelmiyor çoğunlukla . Sonrasında da kalkıp okula gidiyordur .

Psikolojim bozuldu resmen Allah yardımcımız olsun . Bizimki de kızını uyandırmıyor işte sen getir bana diyor . Sena nın da uykuları bozuldu hep . Bugun de yarım saat uyumuş sadece . İstiyorlar ki hem para kazanalım hem evimizde işimizi de yapalım . Para kazanmak öyle kolay , çocuk yetiştirmek de öyle kolaydı sanki .

Ya umudum evine evinin işi görülsün diye gitmek istiyor olabilir. O zaman da senayi ihmal eder.kabul etme istersen.. izin olayini da sen bilirsin. Ama maddi olarak cok zorlanmazsaniz sen bakabilirsin bir sene daha senakuşa.. hakkinizda hayirli olan olsun❤
Olsun onlar bizim en güzel hediyemiz oldu şu zamanda.. ❤ yoksa napardik.. Ali belki cok bunalirdi ama kardesle oyalandi o yasaklarda. Senin oglus mu artık kizce mi gelsin bakalim.. seyreyle cümbüşü

Çok haklısın yani ne desem boş. Ben işe almila 4 aylıkken dönmem gerekiyordu bende devlet kadromdan istifa ettim sonra da tayin işi derken kaldı ha şimdi baya toparladılar kendilerini çok şükür için rahat etse çalışırsın ama maddiyat bazı şeylerin önğne geçiyor o zaman bana herkes salak gözüyle bakıyoru İnan umrumda olmadı demem o ki ikiniz de de derin yaralar bırakma en ufak bir oluru varsa zorlama

Güvensizlik ne zor bişey. Ne yapmalı bilmem ki. Sena yavrum alışır inşallah. Şimdi herkes evinde istiyor. Kendi evinde neden bu kadar ısrarcı olurlar ki acaba.

Bu kadar huzursuz olurken yer mi gerçekten. Benim ki yemiyor şahsen

Dağınık ev yaşanmışlık demek. Öyle tabi güzel yakalamışsın. Oyun dönemleri tam.

Canım hemen aklına kötü şeyler getirme sen nasılsa tüm gün ve tüm hafta çalışmıyorsundur bir süre sen evdeyken de gelsin sena alışsın iyice. Biz 3 hafta öyle yapmıştık. Bi de biraz daha büyük sena senin gidip geldiğini anlıyor bu zamana kadar hiç ayrı kalmamışsınız çok normal. Ben çok küçükken bırakmama rağmen. 9,5 aylık bırakmıştım. 14 aylıkken bir ayrılık kaygısı başladı çoğu sabah ağlayarak kalıyordu arkamdan daha yeni yeni sabahları ağlamamaya başladı. Ayrıca onunla yiyip seninle yememesi uykusunun bozulmasın falan çok normal. Şöyle söyliyim ben yaklaşık 5-6 aydır hafta sonları tek uyku uyutuyorum bazen 1 bazen 1,5 saat uyuyor. Bazen de yarım saat. Bakıcısıyla 2 uyku toplamda 3 saat uyuyor. Yani istese uyuyor ama bizimle vakit geçirmek için uyumak istemiyor. Sen çok kaygı endişe yapma o senden hisseder. Senden güven alması lazım. Bakıcıdan emin olsan bu belirtileri hiç takma diyeceğim ama biraz sorup soruşturamıyor musun? Ya da bir ders erken gel kapıdan dinle ya da erken git kapıda bekle falan. Bizim kamera var ama önü kapalı ben sadece ses duyuyorum. Kadın çok seviyor çok düzgün davranıyor ona rağmen bu senin yaşadıklarının hepsini ben de yaşıyorum. Hemen bakıcıyla ilgili kötü şeyler getirme aklına.

Bu çocuklar kreşe gittiklerinde de bunlar olacak. Sanki orda canını alıyorlarmış gibi arkamızdan ağlayacaklar gitmek istemeyecekler. Bunların hepsini çok yakınımda arkadaşlarım yaşadığı için biliyorum. Bu orda onlara kötü davrandıklarını göstermez. Çocuklar düzeni çok sever en ufak bir değişiklikte bile kaygı seviyeleri çok artıyor. Senin o güveni ona hissettirmen lazım. Konuş anlat çok iyi anlıyorlar. Ben işe gideceğim sen de nasıl sesleniyorsanız o ablayla teyzeyle kalacaksın de ben akşam veya sen uyuyup uyanınca geleceğim de. Yani neyse doğrusu onu söyle. Sana şöyle söyliyim ilk günden beri kadın ipeğe annem diye sesleniyordu ama ben bu kim diye soruyorum anne demiyordu. Çocuk anlıyor bir karışıklık olduğunu sonra ayşeanne gitti ayşeanne geldi vs dedim durdum. Hemen benimsedi aççanne gitti aççanne geldi diyor şimdi. Resmen anlamlandıramıyormuş annem demesini çocukta ışık yandı biz bunu söyleyince. Bu arada bakıcıyla 3 hafta baktık ama babanne ve anneannesine ansızın bırakmak zorunda kaldık onlarla alıştırma yapamadık ama çocuk adapte oldu hemen. Sena da alışacaktır.

Yemek konusu da benzer bazen benle yediğini onla yemiyor bazen onla yediğini benle yemiyor ama genel olarak benimle daha kötü daha huysuz. Bize naz yapabiliyorlar. Onların sanki dediklerini yapmak zorunsa hissediyorlar. Biraz otorite gibi geliyor sanırım. Çekiniyorlar. İpek öyle en azından. Tüm sınırları bende denemek istiyor. Sen beceremediğin için değil o yemese de sen ona bişey demeyeceğin için koşulsuz sevdiğini bildiği için sana öyle yapıyor.

Ağlama kendini yıpratma lütfen güçlü olman lazım. Eğer çalışmamayı düşünürsen o ayrı bir konu ama şu durumdayken yaşadıklarınız normal. Sena zaten yeme konusunda zor bir çocuktu. O konu dışında değerlendirsen daha doğru olur sanki.

Umudum- evine götürmesini istemiyorsan o konuda net olmalısın. Direkt hayır de düzeni bozulmasın de evde oyuncakları var de. Kesinlikle evde iş yapmak istiyordur. Bizde de oldu bir kaç kez izin günlerimde gelmesini istedim ki onun izin günü değildi hafta içi ben kendim başka işler için izin almıştım bize bırakın falan dedi. Yok dedim. Babası hastayken evdeyken ben bize alıp gideyim babasını görür ister falan dedi yok dedim o odadan çıkacağında siz odaya kapanırsınız dedim vs. O konu kapandı artık hiç teklif etmiyor. Onlar da kendi düzenlerinde rahat etmek istiyorlar tabi. Kendimden örnekler veriyorum ama kendimi anlatıp duruyormuş gibi oldum. Ben hepsini benzerlerini yaşadığım için anlatıyorum. İçin rahat etsin diye ama tabi bakıcıya güvenmek en birinci şart. O yoksa zaten diğer şeylerin bir önemi yok maalesef..

Bu mesajlara da ancak cevap verebiliyorum. Aynen çok doğru bir noktaya değindin. Hafta sonları dediğin gibi yapma etmeyle geçiyor çocuklukla kendimizi dışarı atıyoruz evde sürekli bir çaba hali var çünkü. Onunla ilişkim zedelensin istemiyorum annem sabredemiyor demesin istiyorum. Çünkü en çok bize naz yapıyorlar gerçekten de sabrımızı deniyorlar sakin kalmak doğru mesaj vermek çok önemli. Tabi ki çalışmayı bundan kaçmak olarak görmüyorum o ayrı ama böyle de bir yanı var doğru diyorsun. Hafta sonu evde çamaşır yemek babasıyla atışmaca derken hafta içi akşamları kesinlikle daha verimli vakit geçiriyorum daha güzel oyunlar oynuyoruz.
İnşallah canım sen de çalışmaya alışkın olanlardansın zorlandın epey sürpriz yumurta civan seni biraz eve bağladı ama çok şükür senin de destekçilerin vardı.
Bunu da alıntılamışım şimdi ancak yazabiliyorum. Ağlaması çok üzücü canım. Bir şekilde oyalayamıyor oynatamıyor o zaman dediğin gibi. Çünkü çocuk bu ilk anda ağlar ama sonra dalar yani. İnşallah alışma sürecidir zamanla düzelir.

Aynen 7 de gelecektim de pandemiden dolayı 18:15-20 gibi geliyorum. Dediğin gibi ben de önce bahçede oynuyoruz sonra yemek herşeyi bırakıyorum mutfakta hop odaya geçip oyun oynuyorum. İpek uyuyunca yapıyorum bulaşıkları falan bazen babası yapıyor. Ancak 10-11 gibi oturuyorum biraz sonra yatıyorum işte. Hatta bu ara gündüz uykuları çok gelmeye başladı galiba tek uykuya da düşemiyor dayanamıyor erken kalktığı için. Dün 11 e doğru uyudu. Sonra duş aldım ortalığı topladım 1 bölüm dizi izledim derken saat 1 de yatmışım. Artık yaşamak için uykudan zaman çalıyorum. Gece de 2 kez uyandı sabah da 6.30 da kalktık. Ben de tükenmenin sınırındayım çok depresif hissediyorum bu ara kendimi. Eşime çatıyorum çok fazla. Bakalım sonum hayrola…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…