kadın sana bayiliyorummm. yap arada en azından susmayi öğrenir. senin oğlana ben de bayılıyorum valla
Canımsın böyle dusunmen beni cok mutlu etti. Hep beraber askim hep beraber guzel mutlu sağlıklı ömürler geçirelim.
Her ikiside olabilir ama disi anlarsın. Eli agzina cok gider arada ciglik atar. Ne kadar salliyorsun 10 dk dan fazla sallıyor ve buna ragmen uyumuyorsa sallama. Daha cok ağlar biraz rahat davran. Uykusu acilmasin diye yatakta tuttukca, geri teper. Sende ervada stres olur. Sonuc uykusuz geceler. Ataksa mutlu etmeye çalış, dis ise mutfaga getir eline birseyler ver. Ozellikle serin seyler yer. Yada kraker gibi şeyleri kemirmeye çalışır. Cokta sıkıntısı varsa bi carpol verirsin. Koca yetişkin insanlar olarak en ufak sıkıntımızda uyuyamiyoruz. Saga dön sola dön sebebini bildigimiz halde. Erva bilmiyor o yuzden korkuda ekleniyor derdine.Erva ağlayıp duruyor gece gecesallıyorum şu an. Atak mı diş mi bilemiyorum ama sanki 3 aylikmis gibi hissettirdi bana
Ah sekerim sen erken yaşlanacaksın demedi deme. Tabi halâ bir sansin var genç kalmak için. Sen niye herseyi bu kadar takiyorsun. Kendine dert ediyorsun. Evin piste olabilir daginikta olabilir. Bize konuyu anlatirken bile aciklama yapiyorsun. Topladim ama süpürmedim, bulasiklari yerlesrirdim ama ocagi silmedim. Takilma boyle seylere o guzel canini neden üzüyorsun. Kadiniz evdeyiz diye evimiz hep jiletmi olmak zorunda. Bizlerde yasayan varliklariz. Amacimiz evi temiz tutmak, yemek yapmak cocuk bakmak her gelene pir pak görünmek değil. Yapma be askim boyle dertlerin olmasin. Sen nasil rahatsan nasil mutlu isen öyle hareket et. Mutlu çocuklar yetistir gerisi boş. Mesela bak benim etrafimdaki insanlar, yeni tanidigim veya eski. Su kadin boyle temiz soyle hamarat diye hic konusmalar. Yuzume yuzume hayatta senin gibi olmak lazim, biz neleri takarken sen ne kadar rahatsin. Sen bu yüzden yaslanmiyorsun diyor. Goz ucu ile evi suzmek degil direk soyluyorlar yeri geliyor. Ne yapayim bunlar yasanmasin diye kendimimi parcaliyim. Kim icin ne icin tek atislik canimiz var, bunuda anca esim çocuklarım icin hirpalarim. Hem yasamak hem herseyi dört dörtlük yapmaya, zamanımda enerjimde yok. Beni seven benle sohbete gelen bana gelsin, evimi işimi dert eden temiz evlerinde otursun.Hahahahevdeki degisikligi hemen fark etmeleri çok önemli ve hafizayi uyanik tutuyor. Arada degisiklik yapmak şart, sırf çocuklar icin bile olsa tabi sizin değişiklik biraz köklü olacak komple ev degisiyor insAllah musmutlu bir yuvaniz olur
Bugun bir arkadasimla konuştum.o erken evlendi. Kizi biri ortaokulda biri ilkokulda.. hamd olsun rahatladim diyor. Kucukken zor diyor ne bileyim bazisi da büyüdükçe dertleri de büyüyor diyor ama en azından eve bir duzen gelir diye dusunuyorum buyuduklerinde. Mesela cekmeceler daha toplu olur.mesela kasik cekmecesinden mandal cikmazonlar sag olsunlar da bu zorlukları da kahkahalarla animsayacagiz.. gecen gun bir misafir geldi. Ansizin geldu tam cocuklari uyuttum abdest aliyordum. Kapiya nasil vuruyor bam bam elinin iciyle. Noluyor ya deneye kalmadan zile basiyor ust uste. Dedim hayrolsun galiba bisi oldu. Kim o dedim. Benim falanca hemen ac acelem var asure getirdim dedi. Ben de bi saniye dedim. Feracemi falan giyip kapiyi actim. Kadin elime verecek saniyorum kadin daldi iceri mutfaga bi kap ver bosaltayim diyor bir de.bi yandan da bu evler ne boyle bu evler ne dedi
Bizim ev de asiri sicak oluyor.bende cok sicak di mi dedim. Ayy valla cok yoruldum biraz da ondan dedi.ama bi yandan acaba daginik mi demeye calisiyor dedim.ve aciklama yaptim.. Ben de cocuklari uyutunca toparliyorum henuz bi is yapamadim dedim. Bi de aciklama yaptigim icin kendime oyle kızgınım ki..kafasi bi o yana bi bu yana dönüyor.. dip bucak bakiniyor bi acaip Kii mutfagi toparlamistim ama ocagi ve hatta tezgahi silememistim. Makinaya zor koydum kokmasin diye erva bu ara cok huysuz. Ama ocak da tezgah da oyle batık degildi yani. Ee evi de toparlamistim ama supurge açmamıştım ve bazi oyuncaklar yerdeydi.katlanacak camasirlarim vardi. Gerci onlari gormedi.Yani isler duruyordu. Kadin da kv min eltisi cok sinirlendim..gecelerce uykum kacti. Ben cocuklarla sabahtan genelde egleniyorum. Oyun oynuyorum. Cunku sabah erva cok huysuz oluyor. Oglen uykusundan sonra nispeten daha sakin. Ama bunu millete anlatamazsin. Onlar anneligi el bezine sıkıştırmışlar cunku.. annelik butun gunu temizlik yaparak gecirmek zannediyorlar.. ama oyle degil. Cocuklarima vakit ayiriyorum. Zamanlarindan kismiyorum. Ama islerimi de oyle boyle yapiyorum. Cok sinirliyim hala bu konuda. Kimse kimsenjn evine habersiz dalabilir mi? Bunu yapmak icin belli bir samimiyet gerekir. Kaldi ki cocuklar uyuyor dememe ragmen ses yapti uyandirdi kizi ay ne biliyim.. kafam davul.. insanlar mi anlayissiz ben mi kafasiz beceriksiz bilemiyorum
Öyle uzun vadeli alışkanlıklar bi anda değişmiyor kicanim hicccc dert etme o zaman. yakındır zamanı. ama tavsiye olarak oyun odaklı cesaretlendir onu. misal koltuk kenarında sıralama yaparken heyecanlı bir şekilde yakalamaca oyna hareketleri düşünmeden yapsın otomatiklessin. ya da destek alıyorsa basket felan atarak desteksiz durmasını otomatiklestir. zıplama yaptır yatak üstünde felan. yürüme arkadaşı da edinebilirsin. ama yakindir dert etme kendine. insallah saglikla yurusun de sende arkasindan kostur az bizim gibiaklina takilan olursa sorabilirsin. alanım sayılır. fizyoterapist gözüyle yardımcı olurum ✌
çoğu bitti gerisi teferruat. ne nerde daha tam bilinmiyor tabi ama zaten bu 3. gecem olacak evde. ama sanki hala eski evime geçecekmişim hissiyatı gitmedi bi türlü. halbuki ev de tamam oldu yani kafamda ama alışkanlık işte. zamana birakacaz
Yüzümde tebessümle okudum başta yazdıklarını heleJadesi eveeet o ilk an yok canim olmaz olamaz dedin mi. hani ilki tedaviyle olunca yok artık diyo ya insan. sonra emin olunca napacam ben şimdi. daha büyüğü küçük. hakkına mi girecem. üstesinden gelebilecekmiyim. ya kariyerim. nasıl nasıl diye diye yaşanacak sürece hoşgeldin. öncelikle bence tecrübe çok farkediliyor çünkü seni ne bekliyor biliyorsun. evet zor ama sürpriz değil ve minik halini doya doya yaşıyorsun. annenin sakinliği inan bebeğe geçiyor. sonra.asyanin onu sevisini gördükçe ohh diyorsun. bazen aynı anda ağlamalar uyumamalar yemek yememeler de olacak ama geçiyor geçecek diyorsun ya da az kaçayım fikri kafanda dolaşıyor hep olsun mutlu olsunlar diye kapanış işin özü evet büyütmek sancılı bir süreç ama sonrası dingin pırıl pırıl bir deniz olacak bence. yalnız olmadığını bilmek ne büyük bir lüks. asya da yaş itibariyle biraz kıskançlık olabilir ama kreş cağı da yaklaşacak oylelikle atlatılır. hiç dert etme. ilk hamileliğinde içinde kalan birşeyler varsa köprüden önce son çıkış tadını çıkar. ve sakin 2022 mayısa gideyim deme
Kuzum bence erva 2 yaş sendromuna erken girdi gibiErva ağlayıp duruyor gece gecesallıyorum şu an. Atak mı diş mi bilemiyorum ama sanki 3 aylikmis gibi hissettirdi bana
Oy maşallah baharım uyanmayan sabaha kadar uyuyan bebeklerineCanımsın böyle dusunmen beni cok mutlu etti. Hep beraber askim hep beraber guzel mutlu sağlıklı ömürler geçirelim.
Dun aksamda bıraktım ama busefer almadım cocukları. Zaten 9da yatiyorlar sabah 7 ye kadarda kalkmıyorlar. Kendiside alin demedi yoksa bizde kalmak zorunda kalacaktı. Hic bakmadi desem yeridir. Oraya gittik yatirdim sabahta gittim aldim. Sesten isiktan hic birseyden rahatsiz olmazlar, hic kalkmamislar. Sabahta gittim aldim kahvaltilarini verdim. Baharım askim istedigin zaman boyle bırak, ben burdalarmi yoklarmi hic bisi anlamadim dedi. Gecen kendisi stres yapti oradan oraya sürükledi cocuklari. Bosuna sıktı kendini. Civanim la arelin arasi nasil. Senin nasil durumlar buyudukce bakimlari kolaylastimi. Sanki seneye dahada rahat olacak gibiyiz.
Memeyi kesmeden once saat basi kalkardi, kestikten sonrada 4 gece dogru duzgun uyumadi. Kalktıkça su verdim. Allaha sukur simdi suyada kalkmiyor. Yatmadan once yemeğini yiyor suyunu iciyor. Gecelerimiz duzene girdi. Cok yorulurlarsa 8 bile yatiyorlar. Meme benim kizima hic iyi gelmiyormus bunu anladım. Dozunda kullanmayi bilmedi hepten kaybettiOy maşallah baharım uyanmayan sabaha kadar uyuyan bebeklerineRabbim esirgesin bizim hala bazı geceler emmeli geçiyor dün çok uyandı mesela bazen 1 kere uyanıyor memeyi kesince oda olmaz inşallah
canim hicccc dert etme o zaman. yakındır zamanı. ama tavsiye olarak oyun odaklı cesaretlendir onu. misal koltuk kenarında sıralama yaparken heyecanlı bir şekilde yakalamaca oyna hareketleri düşünmeden yapsın otomatiklessin. ya da destek alıyorsa basket felan atarak desteksiz durmasını otomatiklestir. zıplama yaptır yatak üstünde felan. yürüme arkadaşı da edinebilirsin. ama yakindir dert etme kendine. insallah saglikla yurusun de sende arkasindan kostur az bizim gibiaklina takilan olursa sorabilirsin. alanım sayılır. fizyoterapist gözüyle yardımcı olurum ✌
çoğu bitti gerisi teferruat. ne nerde daha tam bilinmiyor tabi ama zaten bu 3. gecem olacak evde. ama sanki hala eski evime geçecekmişim hissiyatı gitmedi bi türlü. halbuki ev de tamam oldu yani kafamda ama alışkanlık işte. zamana birakacaz
Neeeeee ayy dünürcaaaünnhKızlar kanda da çıktıbana bir minik daha geliyor inşallah sağlıkla gelsin
Sağol canim benim sen nerelerdesin
Kız niye şomsurdun haydoya kayınço geliyor.Neeeeee ayy dünürcaaaünnhayy elim şomşurdu yazamadım şomşurdu ne demek bilmiyorum şoktan kelime uydurdum çok sevindim kızzzz sağlıkla gelsin miniğimizzz AA ay şu işe bak aaaa ooo yaaa çok güzelll ne zamandır girmiyorum ilk senin mesajı gördüm
Memleketteyim canım Haydo ve çakiyle gezip tozuyoruzSağol canim benim sen nerelerdesin
Bizde de öyle dişler bir bitse bebeler rahatlayacak elbet gelinciğimi öperimCanim hosgeldin ve gecmis olsun ve hayirli olsun ❤ hayırlı olsun is saatlerini ayarlamaniz ne müthiş olmuşinsAllah guzel bir düzen oturtursunuz valla erva müthiş hareketli ama bu ara hasta dünden beri atesimiz 38.5 seyrediyor calpol veriyorum.disi patladı yarina düşmezse doktora goturecegim.. bizim kiz her dis cikarisinda hep 38.5 oluyor ya
Dünürüm çocuklu evin kapısını askeriye gibi olmasını bekleyenlere bir kapatacaksın bir de önemsemediğini hissettireceksin eşinle yavrularınla mutlusun dış güçler seni çok yıpratıyorHahahahevdeki degisikligi hemen fark etmeleri çok önemli ve hafizayi uyanik tutuyor. Arada degisiklik yapmak şart, sırf çocuklar icin bile olsa tabi sizin değişiklik biraz köklü olacak komple ev degisiyor insAllah musmutlu bir yuvaniz olur
Bugun bir arkadasimla konuştum.o erken evlendi. Kizi biri ortaokulda biri ilkokulda.. hamd olsun rahatladim diyor. Kucukken zor diyor ne bileyim bazisi da büyüdükçe dertleri de büyüyor diyor ama en azından eve bir duzen gelir diye dusunuyorum buyuduklerinde. Mesela cekmeceler daha toplu olur.mesela kasik cekmecesinden mandal cikmazonlar sag olsunlar da bu zorlukları da kahkahalarla animsayacagiz.. gecen gun bir misafir geldi. Ansizin geldu tam cocuklari uyuttum abdest aliyordum. Kapiya nasil vuruyor bam bam elinin iciyle. Noluyor ya deneye kalmadan zile basiyor ust uste. Dedim hayrolsun galiba bisi oldu. Kim o dedim. Benim falanca hemen ac acelem var asure getirdim dedi. Ben de bi saniye dedim. Feracemi falan giyip kapiyi actim. Kadin elime verecek saniyorum kadin daldi iceri mutfaga bi kap ver bosaltayim diyor bir de.bi yandan da bu evler ne boyle bu evler ne dedi
Bizim ev de asiri sicak oluyor.bende cok sicak di mi dedim. Ayy valla cok yoruldum biraz da ondan dedi.ama bi yandan acaba daginik mi demeye calisiyor dedim.ve aciklama yaptim.. Ben de cocuklari uyutunca toparliyorum henuz bi is yapamadim dedim. Bi de aciklama yaptigim icin kendime oyle kızgınım ki..kafasi bi o yana bi bu yana dönüyor.. dip bucak bakiniyor bi acaip Kii mutfagi toparlamistim ama ocagi ve hatta tezgahi silememistim. Makinaya zor koydum kokmasin diye erva bu ara cok huysuz. Ama ocak da tezgah da oyle batık degildi yani. Ee evi de toparlamistim ama supurge açmamıştım ve bazi oyuncaklar yerdeydi.katlanacak camasirlarim vardi. Gerci onlari gormedi.Yani isler duruyordu. Kadin da kv min eltisi cok sinirlendim..gecelerce uykum kacti. Ben cocuklarla sabahtan genelde egleniyorum. Oyun oynuyorum. Cunku sabah erva cok huysuz oluyor. Oglen uykusundan sonra nispeten daha sakin. Ama bunu millete anlatamazsin. Onlar anneligi el bezine sıkıştırmışlar cunku.. annelik butun gunu temizlik yaparak gecirmek zannediyorlar.. ama oyle degil. Cocuklarima vakit ayiriyorum. Zamanlarindan kismiyorum. Ama islerimi de oyle boyle yapiyorum. Cok sinirliyim hala bu konuda. Kimse kimsenjn evine habersiz dalabilir mi? Bunu yapmak icin belli bir samimiyet gerekir. Kaldi ki cocuklar uyuyor dememe ragmen ses yapti uyandirdi kizi ay ne biliyim.. kafam davul.. insanlar mi anlayissiz ben mi kafasiz beceriksiz bilemiyorum
Bence de erkek sağlıkla gelsin inşallahYaaa nerdesin şekerparem bak neler olduzorlanmam mı kız ben Asya da bile bi dönem yedim kafayı ama tecrübeler işe yarasın yeni bebiş uslu ve uyuyan yiyen bir bebek olsun diye hep baraber dua edeceğiz bak voltran oluşturmamız lazım
Sağlıklı olsun ben de erkek hissediyorum eşim kız hissediyorbakalım ne çıkacak
canim arel yemek dışında üzmüyor bakım olarak ama kardeşiyle çok iyi anlaşıyorlar da diyemem. civansa tam bir deli ve meme delisi. kaçıyorum resmen. ama çok agresif. ikna etmek dikkatini dağıtmak mümkün değil. dişler tamamlanmak üzere bi bitse diye bekliyorum. yeni evde onada oda yaptık oturma odası iptal daha doğrusu balkon cam balkonlu orayı kullanıyoruz. şimdi ağlarsa hep ben gitmiyorum eşim gidiyor ya su verir uyur ya da sallar. memeden ümidi keserse uyur belki. arel için okul bakıyoruz yarım gün gönderecem kısmetse. o zaman civanla küçük bir savaş bekliyor bizi uyku eğitimiCanımsın böyle dusunmen beni cok mutlu etti. Hep beraber askim hep beraber guzel mutlu sağlıklı ömürler geçirelim.
Dun aksamda bıraktım ama busefer almadım cocukları. Zaten 9da yatiyorlar sabah 7 ye kadarda kalkmıyorlar. Kendiside alin demedi yoksa bizde kalmak zorunda kalacaktı. Hic bakmadi desem yeridir. Oraya gittik yatirdim sabahta gittim aldim. Sesten isiktan hic birseyden rahatsiz olmazlar, hic kalkmamislar. Sabahta gittim aldim kahvaltilarini verdim. Baharım askim istedigin zaman boyle bırak, ben burdalarmi yoklarmi hic bisi anlamadim dedi. Gecen kendisi stres yapti oradan oraya sürükledi cocuklari. Bosuna sıktı kendini. Civanim la arelin arasi nasil. Senin nasil durumlar buyudukce bakimlari kolaylastimi. Sanki seneye dahada rahat olacak gibiyiz.
kedileri daha alamadık ama arel çok garipsiyor. oturma odasını ona oda yaptık biraz uzak düştü bize saniriimm anne egenin oda benim diyor hatta ilk gece bizim yatakta uyumak istedi. ay o kadar poncikki hiç civanla alakası yok. çok tatlı çok.civan haşin erkekÖyle uzun vadeli alışkanlıklar bi anda değişmiyor kidaha bebekler kediler de alışma evresine girecek ama alışır herkes 1 aya huzurunuz bol olsun
kuzum aynısını yaşadım çünküYüzümde tebessümle okudum başta yazdıklarını heleadetim gecikti ama çok emin bi şekilde test yaptım ilki tedaviyle oldu olmamıştır dedim ama görünce şok oldum olmam mı
Yalan yok 2 gün baya kendime gelemedim kabullenemedim Asya çok küçük onu büyütmedim haksızlık olur mu diye düşündüm düşünmem mi buraya bile yazdım bu duygumu
Ama kabullenme aşaması gelip şok kısmı geçince dedim Yeşim birini tecrübesiz büyüttün bunda da süreci biliyorsun az çok 2 3 sene sonra birlikte oynayacaklarevet kariyer olayına çok ofaklanmıştım ama Allah başka kapı açar elbet napalım bende öğretmen olmayıveririm sanki hemen atanacaktım da
Çok teşekkür ederim eline sağlık
bakicidan video iste. ayakta durmaya çalışırken omuzlarından bastır aşağı doğru dizlerini kilitlemeyi öğrensin ve saga sola öne arkaya küçük küçük iter gibi yap düşer gibi olup kendini düzeltsin. denge calistir diyorum kısaca. kendine güveni geldikçe süreç hızlanır.✌Çok sağol çok teşekkürler, bu önerileri de dikkate alacağım, Fizyoterapist gözüyle değerlendirme olunca ayrıca sevindim.
Aslında benzer şeyleri yaptırmaya çalışıyorum ama çalışmaya başlayınca birlikte geçirdiğimiz zaman çok azaldı, bakıcımızın ise bizim kadar önemseyerek yaptırdığını düşünmüyorum malesef. İnşallah yakındır dediğin gibi, 7-24 peşinde koşmaya razıyım yeter ki bir sorun olmasın : ((((((