2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
İşte siz birden fazla çocuklu anneler bana güç olacaksınız 🥰 yani bi kötü oldum yalan yok Asya pek ufak ona haksızlık gibi geldi meme bırakacak mesela nasıl yapcam bilmiyorum biliyorsunuz korkulu rüyam 🤣 kıskançlık tekrar hamilelik bütün gece bunları düşünüp gram uyumadım
Hayırlısı olsun birlikte güzelce büyürler umarım bize uğur getirir🙏
Meme bırakmaya gerek görmüyorlar artık canım o konuda özgürsün hatta 2.bebekle beraber emziren de çok tandem emzirme deniyor😁 sen güzel beslenirsen sıkıntı hiç olmaz o konuda. Çok da küçük olmayacak Asya. Aralarında 1 yaş olanlar da oluyor yine 2 yaşı geçecek inşallah. 3 yaşta da yarım gün kreşe verirsin bebek 6 aylık olur derken oturmaya başlayınca beraber oyun oynarlar yavaştan. Belki kıskanmayı çok anlamaz hem Asya kuş da. Üzme kendini su akar yolunu bulur bir şekilde hallolur demek annesine sürpriz yapası varmış. Bizler bile şaşırdık ki senin tepkin gayet normal😚
Ay mı yıl mı doğru söyle kendimi ona göre hazırlayım🤣
2.bebek daha da uslu olur belki nasıl büyüdüğünü bilmezsin belli mi olur 😁 hazırlamak yok evrene olumlu mesaj verecez. Emecek, uyuyacak, kaka yapacak uyuyacak akıllı bebek olacak annesini ve ablasını hiiçç yormayacak☺️
Asya nın da hamilelik ilerlemeden wc eğitimini halledersin sonrası çok yorucu olabilir bebek bezlenirken bezlenmek isteyebilir falan. Şimdiden yavaştan başlarsan unutur bez taktığını..
Çatal,kaşık kullanıp kendi yemeye alıştırmaya çalış bir de az yesn ama kendi yesin. Bugün kaşıkla mercimek çorbası içti Göktuğ 2 kaşık denk geldi ağzına ama buna da şükür🤪
Yani özbakımı yapmaya başlarsa sen de rahat edersin en azından

Biz normaldede bahar ve yaz aylarında yayla ve deniz kampı yapıyorduk ama çocuktan sonra bir çekinmedim değil ama kamp alanlarını gordukten sonra cekinmelerim yersizmis okadar çok çocuklu aile varkı ve mercan öle güzel uyum sağladiki bir suru arkadaşı oldu, ben en küçük bizimki olur sanıyordum şuanda 3 tane aydasi var bugece kaldigimiz yerde.
Kamp alanları denize sıfır bütün gün canı çıktığı için hemencik uyuyor o içerde uyurken biz açık havada oturup rahat ediyoruz.:)
Yolda büyüdu bebişim 🥰 park yatağı dışında uyumayan bebişim tekne turunda bile uyudu 😬😬
Valla bir gün gözünüzü karartin yapın çok mutlu ayrilirsiniz hele siz öğretmensiniz insanlar obalarini kurmuşlar 2 ay kalıyorlar şok oldum ☺️
Ya ne güzelmiş valla heves ettim eşime söyledim heee bi o eksikti diyor gezme, tatil düşmanı😒 nasıl çadırı vs kamp alanı mı sağlıyor siz mi götürüyorsunuz? Valla 1 gece de olsa bir denemek lazım. Yeme içme işini nasıl hallediyorsunuz?

Umudum- Umudum- canim valla Allah yardimcin olsun duzelecek insallah dislerden olabilir mi ya :KK43: birde kati olarak kek abur cubur a flan tepkisi nasil ? Merak ettim.
D çubuk kraker yer ama en fazla bir ya da iki tane . Sonrasında çiğneyip atar . Çikolata zaten ağızda eridiği için yiyor . Kek de yer ama bir dilim kek mümkün değil bitiremez . Katı yese işim öyle kolay olacak ki .
Selam kızlar 🙋 Ağustos başında izne çıktım 1 Eylül'de iş basiyim bir aydir evden uzağım evimi çok özledim 🤩 2 haftadır da mercankusla kampli tatil yapıyoruz buralarda daha hızlı büyüdü gibi 😍 Kampli çocuklu tatili düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum 2 gün kamp yapalım deniyelim sonra otele geçelim demiştik ama keyifli gelince yola devam ettik 🥰
Ay ne iyi etmişsiniz . Ben de çok isterim gitmek ama çocukla cesaret edemezdim herhalde. İnstagram da takip ettiğim bir çocuklu aile vardı çocuk resmen kampta büyümüştü . Bir denemek lazım aslında , çocukların bayılacağı kesin . Sena’nın arayıp da bulamayacağı bir ortam .

İşte siz birden fazla çocuklu anneler bana güç olacaksınız 🥰 yani bi kötü oldum yalan yok Asya pek ufak ona haksızlık gibi geldi meme bırakacak mesela nasıl yapcam bilmiyorum biliyorsunuz korkulu rüyam 🤣 kıskançlık tekrar hamilelik bütün gece bunları düşünüp gram uyumadım
Canimm bence pespese buyuyecekker arkadas olacaklar hic endise etme hemde daha tecrubeli olacagindan daha rahat olacak bence 💕 asya ya bence bir kiz kardes gelecek gibi 😍

N Nehir8077 nice sağlıklı yaşların olsun. Ben de kayınvalidem deyim. O da kafamı şişirdi çocuk büyütmek kolay mı diye diye . Arkasına da şimdi ne var çocuk büyütmeye hazır bez mama demez mi . Dün de konser varmış gidelim dediler . Çocuğu güvenemedim bırakmaya . Senin hesap bırakayım da bir deneyelim nasılmış çocuk büyütmek şimdilerde bir görsün dedim . Sena da iki haftadır doğru düzgün uyku uyumuyor , çok uyanıyor . Uyutup çıktım . Ne var bir sürü çocuk büyüttüm bakarım dedi . Geldik ki Sena ağlıyor bu geri uykuya döndürememiş. epey suçlandı yeni uyandı vs diye diye . Sabah da erken kalkmadım bıraktım kucaklarına . Almış parka çıkarmışlar aç çocuğu , altına bile bakmadan . Parkta herkes avutur çocuğu . Ama anladı şimdilerde de çocuk bakmanın zor olduğunu 🤣 gel yavrum sen yoruldun , gel yavrum sen karnını doyuramadın diye gezdi bugun . Çocuğa bakmaya bize gel dedik , yok baban evi ocağı yakar gelemem dedi 🤣 sen de iyi yapmışsın nasıl içim eridi . Sefan olsun daha fazla yap . Bir de ikili oynuyormuş .

Biz normaldede bahar ve yaz aylarında yayla ve deniz kampı yapıyorduk ama çocuktan sonra bir çekinmedim değil ama kamp alanlarını gordukten sonra cekinmelerim yersizmis okadar çok çocuklu aile varkı ve mercan öle güzel uyum sağladiki bir suru arkadaşı oldu, ben en küçük bizimki olur sanıyordum şuanda 3 tane aydasi var bugece kaldigimiz yerde.
Kamp alanları denize sıfır bütün gün canı çıktığı için hemencik uyuyor o içerde uyurken biz açık havada oturup rahat ediyoruz.:)
Yolda büyüdu bebişim 🥰 park yatağı dışında uyumayan bebişim tekne turunda bile uyudu 😬😬
Valla bir gün gözünüzü karartin yapın çok mutlu ayrilirsiniz hele siz öğretmensiniz insanlar obalarini kurmuşlar 2 ay kalıyorlar şok oldum ☺️
Amann nasıl heyecanlandım tam hayalim denize sıfır bir kamp alanı sabah ilk gördüğün şey uçsuz bucaksız deniz ve hooopp kendini sulara bıraktın mı mis ki ne misss bu yıl ki tatil hakkımız bitti artık seneye inş hem Ayşe de birazcık büyümüş olur
Ya büyüdü dedim abla yaptım kızı resmen 🤣 Evet tek tesellim birbirlerine yakın arkadaş olacaklar ben ablamla böyleyim inşallah hayırlısı ile bir kızım daha olursa onlar da bizim gibi olur. Tabi öncelikle sağlıklı olsun da 🙏
Benimde ilk içimden kız geçti inan Bi de araları yakın olursa birbirlerine arkadaş olurlar kuzenimin 13 arayla 2 kızı var ilk yıllar zordu ama şimdi beraber oynuyorlar hele ki küçüğe hiç bişey öğretmeye gerekkalmıyor ablasından gördüğü için çok çabuk yürüdü konuştu ve yemesi falan maşallah 🧿 🧿

Kızlar bu arada az önce bir bez stoğu yaptım hazır buradayken 😁 getir diye bir uygulama var ya orda indirimler oluyor . Üstelik 15-20 dk da eve getirdiler hemen. İndirimleri kullanınca baya iyi fiyata denk geldi bez. Telefon ve hesap değiştirerek iki kez alışveriş yaptım . Bez adedi 79 kr a geldi. Daha bez almadan WC yi öğrensek bari .

Şu mesajı şuraya önce benim atacağımı asla tahmin etmezdim ama hazır mısınız kızlar HAMİLEYİM 🤯🤯
O kadar karışık duygularım varki yardım edin bana ne yapacağım ben madden ve mannen asla hazır değilim 😔 bi yanım seviniyor diğer yanım tedirgin tam yeni kendime geldim dedim bir şeyler yapıyorum ufak ufak dedim olana bak..
Bende akıl kalmadı kendi başıma 1 çocukla yetemiyırum hiçbir şeye 2 ye nasıl yeterim bilmiyorum şaşkınım
Asya tedavi ile oldu biliyorsunuz bunu Rabbim gönderdi bize bereketiyle hayrıyla gelsin
Henüz kan testi vermedim haftasonu diye ama bu test yüzde 98 doğru sonuç verir yazıyordu üstünde salı kısmetse gideceğim kan vermeye
Yaaa tebrik ediyorum😀 benim ki de iki sene sonra oldu. Bende korunmuyorum iki aydır bakalım ne zaman nasip olursa olur diyoruz. Zamanı buymuş demek ki senin ikincisinin hayırlısı olsun. 🤲🏼

Memeyi her türlü bırakacaklar bu kadar emdiler yeter 😀 bayağı azaldı şahsen benşm sütüm dönem dönem artıp azalıyor. Azaldığı dönemler çok diyorum bıraksak mı işteyken Zor oluyor. Artık evde de sürekli meme meme diyip dolanıyoruz. Zorlanmazsın umarım bırakırken. Takip ettiğim bi kadın var. Hamileyken de emzirmek de hiç bir sıkıntı olmadığının üzerinde çok duruyor. Bilemiyorum tabi hangisi doğru

Duruma en yakın olan sensin tecrübelerinden faydalanırım artık🥰 teşekkür ederim baharcım
Ilk zaman zorluk oldu ama sende olmayacak. Benimkiler arasi 17 ay. Asya kuzum da biraz büyümüş olacak. Ben iyiki diyorum, arkadas oldular birbirine. Canlari sıkılmıyor hadi komsuya, yada cocuklu biyere diye ağlamıyorlar. Ikisi bir büyüyecek, asya ya haksizlik degil büyük bir ödül. Umut dudusuz hic bir yere gitmez, dudusuz tek başına birsey yemez. Baglandilar bir birlerine.
Emin ol hersey dahada guzel olacak.

Şu mesajı şuraya önce benim atacağımı asla tahmin etmezdim ama hazır mısınız kızlar HAMİLEYİM 🤯🤯
O kadar karışık duygularım varki yardım edin bana ne yapacağım ben madden ve mannen asla hazır değilim 😔 bi yanım seviniyor diğer yanım tedirgin tam yeni kendime geldim dedim bir şeyler yapıyorum ufak ufak dedim olana bak..
Bende akıl kalmadı kendi başıma 1 çocukla yetemiyırum hiçbir şeye 2 ye nasıl yeterim bilmiyorum şaşkınım
Asya tedavi ile oldu biliyorsunuz bunu Rabbim gönderdi bize bereketiyle hayrıyla gelsin
Henüz kan testi vermedim haftasonu diye ama bu test yüzde 98 doğru sonuç verir yazıyordu üstünde salı kısmetse gideceğim kan vermeye
Aaayy tebrik ederim Jadecim😍😍😍 mesajı gördüm sonra şaka yapıyordur bu kız heralde Devamına bakayım dedim ama gerçekmiş😂 2 yaş olacak aralarında bence güzelce büyütürsün hiç dert etme Asya çok güzel bir abla olacaktır🙏🏼 ben de kız olacak diye hissettim şuan.

Ya ne güzelmiş valla heves ettim eşime söyledim heee bi o eksikti diyor gezme, tatil düşmanı😒 nasıl çadırı vs kamp alanı mı sağlıyor siz mi götürüyorsunuz? Valla 1 gece de olsa bir denemek lazım. Yeme içme işini nasıl hallediyorsunuz?
Biz ekipmanimiz var ama birçok kamp yerinde kurulu çadır içinde yaylı yatağı önünde masası sandalyesi oluyor. Kamp yerine göre kimisinde Ocak oluyor kimisinde olmuyor bizim küçük tüp yanımızda kahvaltiyi orda yapıyoruz akşam genelde mangal yapıyoruz.kamp alanlarının hazır mangal yerleri oluyor.
Pandemi ile birlikte artık herkes kampci olmuş 🤣her yaş grubundan her çeşit aileden kisiler vardı benim anne babamla Karadeniz turu yapmıştık 3 yıl önce biz çadırda onlarda bungolow tarzı yerde kalcaklardi bir gece çadırda kaldılar tüm tatili Kampli geçirdik dönünce ilk işleri kendilerine çadır almak oldu onlarda buyil halamlari çadırlı yaz tatiline götürdüler 🤣
Kamp alanı çok rahatlikmis biz eskiden kafamız nereye eserse kurardik çadırı 🤣 ama kamp alanı her türlu imkanı sağlıyor ve bizim gibi insanlar olduğu için iletişimde çok güzel kuruluyor ama en güzeli de cocuklara oluyor mercan çok özgürdü arkadaşları oldu iletişimi artti ekrana maruz kalmadan toprakda hunharca oynadilar❣️🥰

D çubuk kraker yer ama en fazla bir ya da iki tane . Sonrasında çiğneyip atar . Çikolata zaten ağızda eridiği için yiyor . Kek de yer ama bir dilim kek mümkün değil bitiremez . Katı yese işim öyle kolay olacak ki .

Ay ne iyi etmişsiniz . Ben de çok isterim gitmek ama çocukla cesaret edemezdim herhalde. İnstagram da takip ettiğim bir çocuklu aile vardı çocuk resmen kampta büyümüştü . Bir denemek lazım aslında , çocukların bayılacağı kesin . Sena’nın arayıp da bulamayacağı bir ortam .
Yola çıkmadan benimde endişelerim vardı pandemi etkisiyle çocuğu alıp doğru düzgün birine gitmeden mercani geçtim ben konfor alanından hiç çıkmadım ama çok güzel uyum sağladı ❣️ dün biriyle aynısı konuştuk çocuklar çok uyumlu uyumsuzluk ve engeller bizim beynimizde biz yaramaz edemez diyoruz ama onlar yapıyorlar 🤣 artık benim kız düşünce aglamiyor kendi kalkıyor birde dizlerini ve ellerini sirkeleyip yola devam ediyor 🤣

Meme bırakmaya gerek görmüyorlar artık canım o konuda özgürsün hatta 2.bebekle beraber emziren de çok tandem emzirme deniyor😁 sen güzel beslenirsen sıkıntı hiç olmaz o konuda. Çok da küçük olmayacak Asya. Aralarında 1 yaş olanlar da oluyor yine 2 yaşı geçecek inşallah. 3 yaşta da yarım gün kreşe verirsin bebek 6 aylık olur derken oturmaya başlayınca beraber oyun oynarlar yavaştan. Belki kıskanmayı çok anlamaz hem Asya kuş da. Üzme kendini su akar yolunu bulur bir şekilde hallolur demek annesine sürpriz yapası varmış. Bizler bile şaşırdık ki senin tepkin gayet normal😚
2.bebek daha da uslu olur belki nasıl büyüdüğünü bilmezsin belli mi olur 😁 hazırlamak yok evrene olumlu mesaj verecez. Emecek, uyuyacak, kaka yapacak uyuyacak akıllı bebek olacak annesini ve ablasını hiiçç yormayacak☺️
Asya nın da hamilelik ilerlemeden wc eğitimini halledersin sonrası çok yorucu olabilir bebek bezlenirken bezlenmek isteyebilir falan. Şimdiden yavaştan başlarsan unutur bez taktığını..
Çatal,kaşık kullanıp kendi yemeye alıştırmaya çalış bir de az yesn ama kendi yesin. Bugün kaşıkla mercimek çorbası içti Göktuğ 2 kaşık denk geldi ağzına ama buna da şükür🤪
Yani özbakımı yapmaya başlarsa sen de rahat edersin en azından
Yok ya ikisini birden emziremem yazıktır bana da 🤣 1 ay içinde kısmetse bıraktırmak istiyorum tuvalet eğitimi de Başlıycam çatalla yemeyi biliyor ama kaşık kullanamıyor ona da başlayım 🤣🤣 kan vermeden baya emin konuşuyorum ama testte çok koyu çıktı ve adet olmadım tesadüf olamaz 🤣🤣
Ay ne güzel yazmışsın sağol miss 💕💕💕💕

Canimm bence pespese buyuyecekker arkadas olacaklar hic endise etme hemde daha tecrubeli olacagindan daha rahat olacak bence 💕 asya ya bence bir kiz kardes gelecek gibi 😍
Bende kendimi öyle teselli ediyorum evet zor olacak ama geçiyor bir şekilde ne yalan söyleyim kendiliğinden olmasa gidip tedavi olup bir çocuk daha yapmazdım 🤣 gitti kariyer planlarım🤪 kosmetiyle gelsin kuzum ne diyim Allaha şükür 🙏 hediye etti bize

N Nehir8077 nice sağlıklı yaşların olsun. Ben de kayınvalidem deyim. O da kafamı şişirdi çocuk büyütmek kolay mı diye diye . Arkasına da şimdi ne var çocuk büyütmeye hazır bez mama demez mi . Dün de konser varmış gidelim dediler . Çocuğu güvenemedim bırakmaya . Senin hesap bırakayım da bir deneyelim nasılmış çocuk büyütmek şimdilerde bir görsün dedim . Sena da iki haftadır doğru düzgün uyku uyumuyor , çok uyanıyor . Uyutup çıktım . Ne var bir sürü çocuk büyüttüm bakarım dedi . Geldik ki Sena ağlıyor bu geri uykuya döndürememiş. epey suçlandı yeni uyandı vs diye diye . Sabah da erken kalkmadım bıraktım kucaklarına . Almış parka çıkarmışlar aç çocuğu , altına bile bakmadan . Parkta herkes avutur çocuğu . Ama anladı şimdilerde de çocuk bakmanın zor olduğunu 🤣 gel yavrum sen yoruldun , gel yavrum sen karnını doyuramadın diye gezdi bugun . Çocuğa bakmaya bize gel dedik , yok baban evi ocağı yakar gelemem dedi 🤣 sen de iyi yapmışsın nasıl içim eridi . Sefan olsun daha fazla yap . Bir de ikili oynuyormuş .
Ahahah kolay evet onlara göre çocuk bakmak unutmuşlar çünkü yıllar geçmiş iyi yapmışsın valla 🤣🤣🤣

Jadesi Jadesi nasıl duygulandım ❤️ Endişelerin illaki olacaktır ama bu müthiş bir şey 🥰 tadını çıkar . Sağlıkla kucağına al inşallah . Çok mutlu oldum 🥰
Değil mi tedavi arkası mucize bebek🥰 endişelerim yok değil bir sürü var ama Asya da tecrübesiz kimsem yokken büyüttüm az çok bu sopayı da büyütürüm tecrübeliyim sizler varsınız iyi ki💕💕💕 teşekkür ederim güzel duygularına

Amann nasıl heyecanlandım tam hayalim denize sıfır bir kamp alanı sabah ilk gördüğün şey uçsuz bucaksız deniz ve hooopp kendini sulara bıraktın mı mis ki ne misss bu yıl ki tatil hakkımız bitti artık seneye inş hem Ayşe de birazcık büyümüş olur
Benimde ilk içimden kız geçti inan Bi de araları yakın olursa birbirlerine arkadaş olurlar kuzenimin 13 arayla 2 kızı var ilk yıllar zordu ama şimdi beraber oynuyorlar hele ki küçüğe hiç bişey öğretmeye gerekkalmıyor ablasından gördüğü için çok çabuk yürüdü konuştu ve yemesi falan maşallah 🧿 🧿
Ay tabiki sağlıklı olsun ama kız isterim bende eşim de öyle istiyor ❣️ kan vermeden paçaları sıvadım ama haftasonu falan derken veremedim de kan 🙄 Evet kardeş güzel de benim planlar başkaydı şimdi başka planlar yapmam gerekecek 🤣

X