2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bugunde yemeyince doktora goturdum birsey cikmadi zorlama inatlasiyor olabilir birde dislerinden olabilecegini soyledi bakalim zorlamayacağım az once biraz simit yedi domates salata ile yumurtada haslama yaptim bir iki ısırdı. Duzelir insallah sagol canim. Sen gelmedigi gunler icin maas ödüyor musun ? Normalde vermezler diye biliyorum ama

Ayy canim gercekten Allah sanada kolaylik versin yemeyen cocuk oyle zormus ki karya yiyor diye cok rahattim. acliktan hic birsey olmaz elbet birseyler yiyecekler ama gel gorki insan stres oluyor korkuyor bir nedense :KK43: bakalim az yesinde bir iki lokma yesin en azindan benimki benimle inatlasiyor sanki bir inat huyu var bizim kizda insani usandiriyor.
Ödüyorum AB projesine dahil olmuştum Allahtan büyük çoğunluğunu devletten alıyorum ama yine de benim işlerim çok aksıyor. Her bakıcıya bişey olduğunda kendimi bavulla kaynanamda buluyorum. B planım bu 😑 Allahtan o var değilse napardım bilmiyorum o kadar süre izin almaya izin mi dayanır. Toplam 5 hafta falan oldu ondan kaynaklı gelmediği bizden kaynaklı gelmediği zamanlar da var. Çok zormuş bu işler çok sıkıntı. Bir an evvel 3 yaşına gelse de kreşe versem..

Hoş o zaman da hastalığı olacak bişeyi olacak bitmez artık bu durum

Ödüyorum AB projesine dahil olmuştum Allahtan büyük çoğunluğunu devletten alıyorum ama yine de benim işlerim çok aksıyor. Her bakıcıya bişey olduğunda kendimi bavulla kaynanamda buluyorum. B planım bu 😑 Allahtan o var değilse napardım bilmiyorum o kadar süre izin almaya izin mi dayanır. Toplam 5 hafta falan oldu ondan kaynaklı gelmediği bizden kaynaklı gelmediği zamanlar da var. Çok zormuş bu işler çok sıkıntı. Bir an evvel 3 yaşına gelse de kreşe versem..

Anladim canim. 5 haftada fazlaymis gercekten surada kac ay oldu. Cocuk soz konusu olunca dahada sıkıntı stres artıyor boyle durumlarda. Saglik olsun bende 3 yasi bekliyorum krese verip calismam lazim ama bana cok yapisik nasil olacak bilmiyorum

Kizlar bu arada ben koydeyken bir kez tuvalet egitimi denedim ama cok ustelemedim hanımefendi gidip lazimligin onune isedi cok ugrasmadim anlamiyor daha. Acaba ne zman wc egitimi verebiliriz?

Bende seni etiketleyecektim bugün tatildesiniz heralde diye 😊😊😊 ya her şeyi erkenden yapan tez canlı hanım ya neler yaptın bıraksın diye bide neden şimdi erken değil mi sence
Canim memeyi kesmek zorundayim. B3n burada pek onunla alakali birsey yazmadim. Benim kizim ilk baslarda zorlada olsa bisiler yiyordu, sonra hepten yemeyi birakti. Sadece meme ile besleniyordu. Doktorumuz bize 1 yasinda kesmemizi istedi ben kıyamadım. En son hastalandiginda doktoru kizdi. Surekli memede yeme icmeyi reddiyor. Memeye yapisik yasiyor suyu dahi reddiyor. Memeyi ana öğün olarak kullaniyor. Boyle olmaz psikolojisi bozulmus dedi. Yemek yese idi zevk icin 2 yasa kadar emerdi. Ama ana beslenme meme olmus bagimli dedi kesmemi istedi. Cocukluga dönsün hayattan zevk alsin dedi. Dogdu dogali istahli degil gece gunduz memedeydi. Hastanelerdede ayrilmadi. En önemlisi su ihtiyacinida memeden karşılıyor, mecbur kaldim. Bana sabir tasini onerdiler meme ye bir kere sureceksin birdaha asla emmez dediler. Ama kizim ondada inatçı cikti, 10 dk da bir meme duzelmismi diye denedi bugun 9. Gundeyiz gunduz yemeye basladi ama gece bealenme istiyor. Gece zorlandim. Biberon tutmuyor gozu kapali yicek veremiyorum tek sorunum suan gece. Oda duzelcek Allahin izni ile.
Zorlama canım ters teper dönemseldir. Diş kaynaklıdır. Karya nın kilosu da yerinde 2 gün yemedi diye bişey olmaz ama böyle zorlamaya inatlaşmaya devam edersen asıl o zaman kalıcı hale gelebilir. İpek de hastalıktan ya da dişten yemiyor bu aralar doğru düzgün dediğin gibi sadece bal ekmek ve muz yedi 2 gün mama bile içmedi. 9.5 kilo olmasına rağmen ben senin kadar takmıyorum. En nihayetinde aç kalacak değil yiyecek. Dün tekrar yedi yemeklerini mesela. O da geçicidir. Üzme kendini de kızını da..

Oyy kolay gelsin en korkulu rüyam memede yaşıyor çünkü. Senin kız da öyle çok düşkündü hep anlatıyordun çok zor oluyordur eminim sizin için.

Biz göçebe yaşamdaydık bir süredir tatil memleket derken döndük 1 hafta evde kaldık sonra bakıcı covid oldu kv gile taşındık şimdi de annemleri çağırdım 1 hafta da onlar bakacaklar. Sonunda evime dönüyorum çok özledim valla 🥺🥺 bakıcıdan da bir türlü verim alamadım ya bi biz covid olduk gelemedi bi kadın ameliyat oldu gelemedi bi onlar covid oldu valla boşa maaş ödüyorum yaa 😩😩
Desene her birimiz ayri ayri zorluklardan geciyoruz. Covid de bir bitmedi gitti. Seninde duzen baya bozulmus. Bakici isi gercekten cok kotu olmuş. Insallah tekradan eski duzenine kavusursun tez vakitte. Evlerimizde bile duzenimiz olmazken,tatil memleket, kayinvalide baya zırhlanmışsındır. Allah yardimciniz olsun.

Jadesi Jadesi bu arada 58 olmuşum canimcim sen kac kg oldun:)
SonsuzUmut SonsuzUmut canim nasilsin ? Karya 3 gundur cok guzel anne diyor 😁ama 3 gundurde beni cok gerdi ve hep aglamakli anneee anneee diye senin hanimagan ne durumda merak ettim.

Jadesi Jadesi bu arada 58 olmuşum canimcim sen kac kg oldun:)
SonsuzUmut SonsuzUmut canim nasilsin ? Karya 3 gundur cok guzel anne diyor 😁ama 3 gundurde beni cok gerdi ve hep aglamakli anneee anneee diye senin hanimagan ne durumda merak ettim.
İyiyim canım sen ne yapıyorsun nasılsın benim kız da söylüyor ama şöyle bir şey bir çok kelimeyi söylüyor ama gün içinde çok konuşmuyor yada hep aynı kelimeleri söylüyor Ece -ele-dede-baba-anni gün içinde çoğunlukla bunları söylüyor ver -gel -kalk da var ama söyledikleri ama bınlar dışında çıkardığı kelimeler olmasına rağmen söylemiyor gırgır - elma- gibi gibi bazen endişe duyuyorum bazen normal geliyor bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Canim memeyi kesmek zorundayim. B3n burada pek onunla alakali birsey yazmadim. Benim kizim ilk baslarda zorlada olsa bisiler yiyordu, sonra hepten yemeyi birakti. Sadece meme ile besleniyordu. Doktorumuz bize 1 yasinda kesmemizi istedi ben kıyamadım. En son hastalandiginda doktoru kizdi. Surekli memede yeme icmeyi reddiyor. Memeye yapisik yasiyor suyu dahi reddiyor. Memeyi ana öğün olarak kullaniyor. Boyle olmaz psikolojisi bozulmus dedi. Yemek yese idi zevk icin 2 yasa kadar emerdi. Ama ana beslenme meme olmus bagimli dedi kesmemi istedi. Cocukluga dönsün hayattan zevk alsin dedi. Dogdu dogali istahli degil gece gunduz memedeydi. Hastanelerdede ayrilmadi. En önemlisi su ihtiyacinida memeden karşılıyor, mecbur kaldim. Bana sabir tasini onerdiler meme ye bir kere sureceksin birdaha asla emmez dediler. Ama kizim ondada inatçı cikti, 10 dk da bir meme duzelmismi diye denedi bugun 9. Gundeyiz gunduz yemeye basladi ama gece bealenme istiyor. Gece zorlandim. Biberon tutmuyor gozu kapali yicek veremiyorum tek sorunum suan gece. Oda duzelcek Allahin izni ile.

Desene her birimiz ayri ayri zorluklardan geciyoruz. Covid de bir bitmedi gitti. Seninde duzen baya bozulmus. Bakici isi gercekten cok kotu olmuş. Insallah tekradan eski duzenine kavusursun tez vakitte. Evlerimizde bile duzenimiz olmazken,tatil memleket, kayinvalide baya zırhlanmışsındır. Allah yardimciniz olsun.
Hep anlatıyordun tuvalette bile meme emiyor diye ama bu kadar yemesini etkilediğini anlamamıştım. Allah kolaylık versin. Sen bireysel olarak duru ile daha fazla ilgilen bir süre meme onun başka ihtiyaçlarını da karşılıyor muhtemelen. 2 yakın yaşlı kardeş oldukları için ilgi bölünüyor haliyle ve çocuklar da bunu hissediyor maalesef.

Bu arada yer gelmişken komik bir anı anlatmak istiyorum. 2 gün önce işten geldim dış kapıdan iç kapıya yürürken beni kapıda bekliyorlardı. İpek gayet sakin bir ses tonu ile parmakla gösterip meme dedi bana 🤣🤣 normalde çok rahat anne baba vs diyor yani bunu belirtmem lazım. Kendimi bu kadar bir çift yürüyen meme hissettğim olmamıştı 😂😂😂 bütün gün memeyi düşlüyor sanırım çocuk 😬😬

Benimki de alıştı oda bağırıyor artık çingen gibi bir şey oldu bu🤪 valla hakkını savunsuzin kuzum benşm tepkisiz kalırsa pek ezerler yoksa çocuklar fena
Memleket bizimkine de iyi geldi has çocuk oldu ya toprak su herşeyle gönlünce oynuyor 💕💕 Benşmki toprağa çimene dokunmaz basmazdı sinek falan korkardı hepsini 1 haftada aştı burda
Savunuyor hem de nasıl . Ama babası çok rahatsız bu durumdan . Kızımın psikolojisini bozdu diyor da daha başka bir şey demiyor . Neyse ki daha görmeyiz seneye kadar kuzenini . Vallahi yorulduk bu yaz

Ne kadar ödeniyor toplamda bakıcıya? Merak ettim ücretleri . Bu arada çok canım sıkkın bakıcı konusunda . Eşimle aynen şunu konuştum . Karşı komşunun ağzını ara dedim . Bakıcı arıyoruz biri ile görüştüm vs diye yanında konuş ne diyecek bakalım dedim . En azından orda söylerse ben bakardım bana verseydiniz vs diye orda konuyu kapatırdık . Eşimin konuşması daha uygun olurdu . Her neyse ben bu şekilde ağzını ara derken eşim de git direkt bakmayı düşünür müsün diye sor 😑 o da bilmem ki bakabilir miyim ki baksam mı ki diye bir de şikara geçmiş . Bir düşüneyim demiş. Nasıl sinirlendim . Ne yapacağım ben şimdi ona vermek istemiyorum çocuğu . Senden sen çıkmayınca birini bulduk mu desem . İçime öküz oturdu .

Ne kadar ödeniyor toplamda bakıcıya? Merak ettim ücretleri . Bu arada çok canım sıkkın bakıcı konusunda . Eşimle aynen şunu konuştum . Karşı komşunun ağzını ara dedim . Bakıcı arıyoruz biri ile görüştüm vs diye yanında konuş ne diyecek bakalım dedim . En azından orda söylerse ben bakardım bana verseydiniz vs diye orda konuyu kapatırdık . Eşimin konuşması daha uygun olurdu . Her neyse ben bu şekilde ağzını ara derken eşim de git direkt bakmayı düşünür müsün diye sor 😑 o da bilmem ki bakabilir miyim ki baksam mı ki diye bir de şikara geçmiş . Bir düşüneyim demiş. Nasıl sinirlendim . Ne yapacağım ben şimdi ona vermek istemiyorum çocuğu . Senden sen çıkmayınca birini bulduk mu desem . İçime öküz oturdu .
Tüh canım ya ne şans insanın istemediği ot dibinde bitermiş. İstemedin istemedin nasıl böyle bir yanlış anlaşılma olmuş aranızda eşinle 😕😕
Bence hemen araştırmaya başla birini bul ya da sen zaten kendinden emin değilsen hiç girmeyelim bu topa falan de.

Biz projeye üye olduğumuz için asgari ücret veriyoruz ve sigorta yapıyoruz ama proje öncesi anlaştığımızda da çok farklı değildi. 2600 sigortasızdı. Ankara ortalamasının altında ama bizim semtin ortalamasının üstünde bir tutar bu. Benim saatler uzun nerdeyse 12 saat bakıyor ve yemek de yapıyor.

Şehirden şehire semtten semte hatta bakıcının iş tanımına göre bile değişen bir şey bu konu. Pek fikir vermez sana herhalde.

Merhaba kizlar dogru duzgun yazamiyorum. Memeden kesiyorum gece uykularimiz yok,meme meger ne kurtariciymis ama yapacak bir sey yok. Inşallah duzene gireceğiz iyice bir unutsa. Sizler nasilsiniz neler yapiyorsunuz.
unutunca iyice bebeklikten çıkmış olacak Durucugum, cok rahat edersin Baharcigim. çok akıllı kadinsin vesselam🥰🥰

Umudum- Umudum- bence bir plan düşün sen canim. hic istemediğini söylediğin için diyorum. ilk çocuklarla biraz acemilikler oluyor, aman kırılmasın, aman gucenmesin diye. ben kizim 3 4 yasina gelince keşke şöyle yapmasaydım , böyle etmeseydim dediğim çok şey oldu. burada öncelik sena ve senin mutluluğunuz

Hep anlatıyordun tuvalette bile meme emiyor diye ama bu kadar yemesini etkilediğini anlamamıştım. Allah kolaylık versin. Sen bireysel olarak duru ile daha fazla ilgilen bir süre meme onun başka ihtiyaçlarını da karşılıyor muhtemelen. 2 yakın yaşlı kardeş oldukları için ilgi bölünüyor haliyle ve çocuklar da bunu hissediyor maalesef.

Bu arada yer gelmişken komik bir anı anlatmak istiyorum. 2 gün önce işten geldim dış kapıdan iç kapıya yürürken beni kapıda bekliyorlardı. İpek gayet sakin bir ses tonu ile parmakla gösterip meme dedi bana 🤣🤣 normalde çok rahat anne baba vs diyor yani bunu belirtmem lazım. Kendimi bu kadar bir çift yürüyen meme hissettğim olmamıştı 😂😂😂 bütün gün memeyi düşlüyor sanırım çocuk 😬😬
Anladim canim haklisin duru memesiz daha iyi gibi. Daha mutlu daha cok oyun oynuyor, zamani olmaya basladi. Oteki turlu meme dışında birsey yaptigi yoktu. Insallah daha iyi olur. Ay susamcim ne güldüm. Yuruyen bir cift meme alemsin.😅 Seni ozluyordur ipek'im sana en yakin oldugu yer meme. Onlarida anlamak lazim sanırım,ama her zamam münkün olmuyor.

Tüh canım ya ne şans insanın istemediği ot dibinde bitermiş. İstemedin istemedin nasıl böyle bir yanlış anlaşılma olmuş aranızda eşinle 😕😕
Bence hemen araştırmaya başla birini bul ya da sen zaten kendinden emin değilsen hiç girmeyelim bu topa falan de.

Biz projeye üye olduğumuz için asgari ücret veriyoruz ve sigorta yapıyoruz ama proje öncesi anlaştığımızda da çok farklı değildi. 2600 sigortasızdı. Ankara ortalamasının altında ama bizim semtin ortalamasının üstünde bir tutar bu. Benim saatler uzun nerdeyse 12 saat bakıyor ve yemek de yapıyor.

Şehirden şehire semtten semte hatta bakıcının iş tanımına göre bile değişen bir şey bu konu. Pek fikir vermez sana herhalde.
Eşimle aramda yanlış anlaşılma olmaması lazım aslında . Her gün söyleniyorum hoşlanmıyorum kadından . Kadının bakmasını istemediğimi çok iyi biliyor . Soracak olsam ben de kendim sorardım direkt . Bakmasını istemiyorum . Ben söyleyemediğim için eşimi araya soktum . Eşimde yüzlerine duramıyor işte . Bir çoğunuz kızacaksınız belki bana bu konuda ama kadının eşinin hatırına konuşmayı kesemiyoruz . Eşi benim ailemle aile dostu , kadının eşinin hatrı var . Sırf adamdan kaynaklı hala konuşuyoruz . Bilmem nasıl olacak . Evet ücretler şehre göre değişir illa ki . Sizinki 12 saat ve yemek yapmasına iyiymiş ücret .

Umudum- Umudum- bence bir plan düşün sen canim. hic istemediğini söylediğin için diyorum. ilk çocuklarla biraz acemilikler oluyor, aman kırılmasın, aman gucenmesin diye. ben kizim 3 4 yasina gelince keşke şöyle yapmasaydım , böyle etmeseydim dediğim çok şey oldu. burada öncelik sena ve senin mutluluğunuz
Hem de acilen bir şeyler yapmam lazım . Ben kendimi de eşimi de biliyorum . Yüzlerine duramıyoruz adamın hatırına . Yabancı değiller dediğim gibi kırılmasın gücenmesin modundayız hep . En güzel çözüm evi değiştirmekti ama ne kiralık ev bulabildik ne de evi satabildik . Sena mutlu kadının yanında . Sadece oyun oynuyor şarkılar söylüyor seviyor tabi mutlu olur . Kadın Temizliği sever , Sena yı ihmal edebilir bundan dolayı . Gezmeyi sever , senayı da götürmek isteyebilir . Buna da ben hayır diyemem belki .bakalım az kaldı okullara da . Zümremin de tayini çıktı , ders saatim fazlalaşacak 😑 bir şey olsa da kadın ben bakamam dese direkt nasıl rahatlarım

Inşallah canim benim insallah rahat ederim.Estağfirullah ne aklı valla inan bende hiç bir şey kalmadı. Asım beyimiz ve kizlar nasıllar. Sen nasilsin neler yapıyorsun.
ben de iyiyim baharcigim, uğraşıp duruyoruz. kizlar, Asim hep iyiler. Asim da büyüme sancilari mi diş mi huysuzluk zirve. surekli eteğimde. şükür bu günümüze.

Hem de acilen bir şeyler yapmam lazım . Ben kendimi de eşimi de biliyorum . Yüzlerine duramıyoruz adamın hatırına . Yabancı değiller dediğim gibi kırılmasın gücenmesin modundayız hep . En güzel çözüm evi değiştirmekti ama ne kiralık ev bulabildik ne de evi satabildik . Sena mutlu kadının yanında . Sadece oyun oynuyor şarkılar söylüyor seviyor tabi mutlu olur . Kadın Temizliği sever , Sena yı ihmal edebilir bundan dolayı . Gezmeyi sever , senayı da götürmek isteyebilir . Buna da ben hayır diyemem belki .bakalım az kaldı okullara da . Zümremin de tayini çıktı , ders saatim fazlalaşacak 😑 bir şey olsa da kadın ben bakamam dese direkt nasıl rahatlarım
Temizlikle beraber çocuk bakımı olmaz bunu istemiyorsan kendi evinde baktır direkt. Gezme meselesini de park dışında ev dışına çıkışmasını istemiyorum de. Bence kuralların olursa onlara uymayacağı için istemeyecektir. Bi de sen bence arayışa başla. Belki de birini bulmakta zorlanacaksın ve bu kadının en azından çok seviyor diye bakmasına razı geleceksin. O da bir ihtimal sonuçta. Okulların açılmasına az kaldı biraz da alıştırma dönemi olsa ancak olur şimdilerde birisini bulsan iyi olur.

X