2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
BKGK BKGK . Canım azı dişleri çıkarken çok zorluyor.. Ağlama onun yerine şimdilik biberon maması ver az az.. Sık sık teklif et yiyecekleri de.. Eğer diş ise bal sakinletiyor herhalde..çünkü diş ağrısı zaman bal ekmek yiyor erva da.. Aynen üzüm yiyor bir de. Kurusu yaşı her türlü seviyor. Muz üzüm bunlar yumuşak şeyler çenesi yorulmadan yediği için onlqrı yer. Bulgur biraz kıyır biraz sert olduğu için yememiştir. Pirinç pilavı dene bir de bakalım. Muhallebi falan. Ama sıcal verme. Ilık olsun. Şimdi diş çıkarken ağrı yapıyor sıcak sevmiyorlar. Eğer ateş bulantı vs yoksa sesi de normalse korkma. Boğazda bişey varsa genelde sesi etkiliyor..eğer bakabilirsen diş mi diye bir ağzına bak derim emin olmmak için. Ağlama bi de kıyamam sana.. Böyle böyle büyüyecekler canım 😊😊

Kizlar bugu karyanin agzina sbaah az kahvalti diisnda lokma sokamadim biraz muz birazda uzum yedi yemegi yogurdu direk agzini kitliyor napacagim ben zorlamak istemiyorum ama nerede hata yapti. Bu hafta yemeklerden sonra kinder verdim acaba orada mi hata yaptim. Dislerden mi diyorum e dislerden olsa bal ekmek uzum muzu nasil yedi 😕 bogazlarindada birseu yok gibi bugun defalarca agladim
Aksam esimi abisine gittik oradada ağzini acmadi..
disdir kuzunun sıkıntısı, hiç inatlaşma acisi sızısı geçince yemeye başlar insallah. hastayken canımız çok bir şey çekmez ama şu olsa yesem deriz ya öyle yemiştir onlari da.

bu ara Asim da öyle zar zor yiyor yemiyor, bugün buzdolabıni açmış şeftali kapmış bayağı da yemiş, ben de oynuyor sanıyorum, arkası dönük. yemek istemiyor ama bazı meyveleri istiyor

BKGK BKGK . Canım azı dişleri çıkarken çok zorluyor.. Ağlama onun yerine şimdilik biberon maması ver az az.. Sık sık teklif et yiyecekleri de.. Eğer diş ise bal sakinletiyor herhalde..çünkü diş ağrısı zaman bal ekmek yiyor erva da.. Aynen üzüm yiyor bir de. Kurusu yaşı her türlü seviyor. Muz üzüm bunlar yumuşak şeyler çenesi yorulmadan yediği için onlqrı yer. Bulgur biraz kıyır biraz sert olduğu için yememiştir. Pirinç pilavı dene bir de bakalım. Muhallebi falan. Ama sıcal verme. Ilık olsun. Şimdi diş çıkarken ağrı yapıyor sıcak sevmiyorlar. Eğer ateş bulantı vs yoksa sesi de normalse korkma. Boğazda bişey varsa genelde sesi etkiliyor..eğer bakabilirsen diş mi diye bir ağzına bak derim emin olmmak için. Ağlama bi de kıyamam sana.. Böyle böyle büyüyecekler canım 😊😊
Canim cok sukur sagligi yerinde ates vs yok seside masallahi var keyfide yerinde ama iste cok inatçı boyle devam etmesinden korktum inat mi yapiyor acaba dedim ama mamasınida iciyor. Zaten azilardan biri.patladi.digerleride sis durumda insallah ondandır. Tesekkur ederim sekerparem valla doktora götürmeyi bile düşündüm o derece corba flanda icmedi. Neysesaglik olsunda insallah hemen gecer gider bu durumu:KK43:
disdir kuzunun sıkıntısı, hiç inatlaşma acisi sızısı geçince yemeye başlar insallah. hastayken canımız çok bir şey çekmez ama şu olsa yesem deriz ya öyle yemiştir onlari da.

bu ara Asim da öyle zar zor yiyor yemiyor, bugün buzdolabıni açmış şeftali kapmış bayağı da yemiş, ben de oynuyor sanıyorum, arkası dönük. yemek istemiyor ama bazı meyveleri istiyor
Yaa insallah distendir boyle ac kalmazdi hic bugun cok moralim bozuldu butun enerjim.gitti.. Demek Asim da istahsiz he
Bizim azilarda cikiyor.bir cikamadi su disler ya ne zor surec..

Kizlar bugu karyanin agzina sbaah az kahvalti diisnda lokma sokamadim biraz muz birazda uzum yedi yemegi yogurdu direk agzini kitliyor napacagim ben zorlamak istemiyorum ama nerede hata yapti. Bu hafta yemeklerden sonra kinder verdim acaba orada mi hata yaptim. Dislerden mi diyorum e dislerden olsa bal ekmek uzum muzu nasil yedi 😕 bogazlarindada birseu yok gibi bugun defalarca agladim
Zorlama canım ters teper dönemseldir. Diş kaynaklıdır. Karya nın kilosu da yerinde 2 gün yemedi diye bişey olmaz ama böyle zorlamaya inatlaşmaya devam edersen asıl o zaman kalıcı hale gelebilir. İpek de hastalıktan ya da dişten yemiyor bu aralar doğru düzgün dediğin gibi sadece bal ekmek ve muz yedi 2 gün mama bile içmedi. 9.5 kilo olmasına rağmen ben senin kadar takmıyorum. En nihayetinde aç kalacak değil yiyecek. Dün tekrar yedi yemeklerini mesela. O da geçicidir. Üzme kendini de kızını da..
Merhaba kizlar dogru duzgun yazamiyorum. Memeden kesiyorum gece uykularimiz yok,meme meger ne kurtariciymis ama yapacak bir sey yok. Inşallah duzene gireceğiz iyice bir unutsa. Sizler nasilsiniz neler yapiyorsunuz.
Oyy kolay gelsin en korkulu rüyam memede yaşıyor çünkü. Senin kız da öyle çok düşkündü hep anlatıyordun çok zor oluyordur eminim sizin için.

Biz göçebe yaşamdaydık bir süredir tatil memleket derken döndük 1 hafta evde kaldık sonra bakıcı covid oldu kv gile taşındık şimdi de annemleri çağırdım 1 hafta da onlar bakacaklar. Sonunda evime dönüyorum çok özledim valla 🥺🥺 bakıcıdan da bir türlü verim alamadım ya bi biz covid olduk gelemedi bi kadın ameliyat oldu gelemedi bi onlar covid oldu valla boşa maaş ödüyorum yaa 😩😩

Biz çoğunlukla böyleyiz 😑 yediği zaten adam akıllı çorba dışında bir şey yok . Kilomuz da daha 9 😑 hayırlısı sağlığı yerinde olsun da dönemseldir dişten . Sıkma canını . Biliyorum insanın tüm enerjisini alıyor bu durum ama geçecek inşallah . Ben de kendi kendimi yemeyi öğrenemeyen kimse kalmıyor sonuçta diye teselli etmeye çalışıyorum

kizlaaaaar canlar alıntılar o kadar çok ki ama yazamıyorum giremiyorum çünkü taşınmaya çalışıyorum 2 çocukla zor oluyor bi de aile boyu hasta olduk halim yoktu hiç. çok ozlendiniz. pazara evi tasiyacaz yerleşme bitse areli de okula yazdıysam inşallah yeni bir düzen başlayacak bende. civan bidir bidir hiç durmaz meme delisi. tüm tehlikeli isler onda yanak mor dudak patlak. dili susmaz papağan gibi. çok fena oldu. hızlandırılmış eğitim gibi 2. çocuk 🤣 valla duanızı istiyorum şu taşınma olayları huzurla sıkıntısız geçsin. bu arada istediğim büyüklükte ev çok ucuktu onun için olmadi. ama söyle birşey yaptık. abimlerin ve ablamin işyerleri yanyana bende onların üstüne taşınıyorum. teyze dayı hemen yanımızda. birşey olsa yetişirler. artık yeğenlerim de yanimda olamayacak. tek idare edebilmem lazım. haftada 1 kadın geliyor zaten. areli de yine yarım gün okula verecem umarım üstesinden gelebilirim.donecem tabiki daha aktif olurum şu işleri yoluna koyayım.
Ah helincim Allah yardımcın olsun yeni evin de huzur mutluluk bol sağlık getirsin sizlere 🙏 zor olacak senin için 2 çocukla tabi Rabbim destek olsun sana valla 💕

Market ve serbest bırakmak mı🙄🙄 Göktuğ ile çok zor ya sanırım hayal bile edemedim😒 ben bebek arabasında bile sayılı girmşimdir yürüse napar altını üstüne getirir en son ağla zırla çıkarız sanırım😞aferin senacıma kız çocukları gerçekten bir başka oluyor 😍😍
Hayır dedikçe yapıyor gözümün içine baka baka. Kuzenine önce sarılıyor öpüyor 5 dk sonra vurmalar, itmeler, yere yatırıp üstüne oturmalar hatta tekme atmalar başlıyor sanırsın dövüş kursuna yolluyoruz😪 dışarda da kedi köpek görsün dibinden ayrılmıyor cici yaptırıyorum o kulağını, kuyruğunu çekiyor ağzına parmağını sokmaya çalışıyor falan. Kimi kınadım diyorum artık😭 betüşün sınıf arkadaşı vardı sürekli arkadaşlarını dövüyordu en son kızın birinin boğazını sıkınca tepki göstermiştik. Aile davranış bozukluğunu kabul etmiyordu biz de test yapılsın sıkıntı varsa tedavi yapılsın böyle olur mu falan diye tepki göstermiştik. Anne almıştı çocuğu gruptan da beddua ederek ayrılmıştı. O aklıma geliyor ya o kadının ahı mı tuttu Allahım nolur düzelsin diyorum ben o çocuğun da iyiliği için müdahele etmiştim çok sıkıntılıydı öğretmen de çaresizdi sürekli çocuğu zabdetmeye çalışıyordu yoksa çocuklara zarar veriyordu falan 🙄
S Susam_tanesi vallahi öyle zor ki çocuk işi içine girince anlıyorsun Allah yardım etsin inşallah hakkıyla yetiştirebiliriz evlatları
Misscim olur mu öyle şey vurmayan dağıtmayan çocuk hele erkek çocuk ben hiç görmedim Ah etti ama siz haklıydınjz günah almadınız ki anlattığına göre 😔 yani hiç öyle düşünme sen ne iyi annesin biz şahidiz resmen 🥰

gecesi gündüzü yok kızlar ya çok fena. vermeyince de vuruyor, ısırıyor, ve dahi cimciriyor. anlasın diye bak canım acıyor diye ben de ona yapıyorum yok anlamıyor. zaten yazlık kıyafetle olduğum için tutup çıkarıyor yaaa çok fena, ucundan tutuyor bir de. deli herufff
Benim ki de meme demiyor artık bağrıma vurur meme isteme şeklini böyle yaptı deli eğer vermezsem şiddetlenir vurma 🤣🤣 kızar bide bağırır bana bende ona kızıyorum derken geçinip gidiyoruz işte sizden hallice🤪 büyüdüler de anaları döver oldular

Yazık yavrulara Sena da öyle bağırınca bile korkuyor gözlerini kırpıştırıyor. Kendini savunuyor şimdi ama hep savunuyor zamansız olsa bile 😁o da sıkıntı çıkarıyor . Kuzeni yaklaşır yaklaşmaz cırmalıyor, saçını çekiypr . O bir de erkek çocuğu çok fena çok . @misskokulumm ben de böyle çocuklar gördükçe içimden çok fena böyle çocuk mu olur , çocuk değil eşkıya dediğim oldu , hatta hala diyorum 🤣. Sena da şimdi gördükçe taklit ediyor ödüm kopuyor . Ne zor gerçekten çocuk yetiştirme K .
Bu arada markette zapdetmek zor ama dokunsun istiyorum . Peşine koşturuyorum bolca . Belki alışır sonrasında rahat market gezerim 🤪
Benimki de alıştı oda bağırıyor artık çingen gibi bir şey oldu bu🤪 valla hakkını savunsuzin kuzum benşm tepkisiz kalırsa pek ezerler yoksa çocuklar fena
Memleket bizimkine de iyi geldi has çocuk oldu ya toprak su herşeyle gönlünce oynuyor 💕💕 Benşmki toprağa çimene dokunmaz basmazdı sinek falan korkardı hepsini 1 haftada aştı burda

Zorlama canım ters teper dönemseldir. Diş kaynaklıdır. Karya nın kilosu da yerinde 2 gün yemedi diye bişey olmaz ama böyle zorlamaya inatlaşmaya devam edersen asıl o zaman kalıcı hale gelebilir. İpek de hastalıktan ya da dişten yemiyor bu aralar doğru düzgün dediğin gibi sadece bal ekmek ve muz yedi 2 gün mama bile içmedi. 9.5 kilo olmasına rağmen ben senin kadar takmıyorum. En nihayetinde aç kalacak değil yiyecek. Dün tekrar yedi yemeklerini mesela. O da geçicidir. Üzme kendini de kızını da..

Oyy kolay gelsin en korkulu rüyam memede yaşıyor çünkü. Senin kız da öyle çok düşkündü hep anlatıyordun çok zor oluyordur eminim sizin için.

Biz göçebe yaşamdaydık bir süredir tatil memleket derken döndük 1 hafta evde kaldık sonra bakıcı covid oldu kv gile taşındık şimdi de annemleri çağırdım 1 hafta da onlar bakacaklar. Sonunda evime dönüyorum çok özledim valla 🥺🥺 bakıcıdan da bir türlü verim alamadım ya bi biz covid olduk gelemedi bi kadın ameliyat oldu gelemedi bi onlar covid oldu valla boşa maaş ödüyorum yaa 😩😩
Bugunde yemeyince doktora goturdum birsey cikmadi zorlama inatlasiyor olabilir birde dislerinden olabilecegini soyledi bakalim zorlamayacağım az once biraz simit yedi domates salata ile yumurtada haslama yaptim bir iki ısırdı. Duzelir insallah sagol canim. Sen gelmedigi gunler icin maas ödüyor musun ? Normalde vermezler diye biliyorum ama
Biz çoğunlukla böyleyiz 😑 yediği zaten adam akıllı çorba dışında bir şey yok . Kilomuz da daha 9 😑 hayırlısı sağlığı yerinde olsun da dönemseldir dişten . Sıkma canını . Biliyorum insanın tüm enerjisini alıyor bu durum ama geçecek inşallah . Ben de kendi kendimi yemeyi öğrenemeyen kimse kalmıyor sonuçta diye teselli etmeye çalışıyorum
Ayy canim gercekten Allah sanada kolaylik versin yemeyen cocuk oyle zormus ki karya yiyor diye cok rahattim. acliktan hic birsey olmaz elbet birseyler yiyecekler ama gel gorki insan stres oluyor korkuyor bir nedense :KK43: bakalim az yesinde bir iki lokma yesin en azindan benimki benimle inatlasiyor sanki bir inat huyu var bizim kizda insani usandiriyor.

@yuksekokceler_2016 canim besik gibi birsey varsa icine koy benim kiz oyle öğrendi etrafını sarmistik carsaflarla zarar görmesin diye oyle boyle bir guven geldi alisti hemen 1 ay icinde
Benimkide dun parkta çocukların yanina kostu bizde hic tahmin etmedik cocugun biri geldi itti bunu yere dustu ben sok oldum kizda yerde yatiyor agliyor cok sinir oldum:)
Ya kıyamam neye uğradığını şaşırmıştır kuzum benim 😔

Gunaydin arkadaslar
Karya 2 gundur hic birsey yemiyor kahvaltida zar zor agzina koymaya calisiyorum kilitliyor agzini koyuncada yutmuyor ama bal ekmek yedi mesela neden boyle yapiyor dun corba vermek istedim yemedi sebzeli bulgur yapmıştım onuda yemedi normalde yerdi sadece yogurt verebildim.
Sabah artik cok bunaldm yanaklarini tutup agzina zorla sokmaua calistim baktim olmuyor oturdum agladim o benden daha cok agladi :KK43:
Neden boyle yapiyor acaba ne yapmam lazim moralim cok bozuk:KK43:
Senin iştahım hep aynı mı baharcım öyle düşün onundabi derdi sıkıntısı vardır kendine göre normalde yiyen çocuk rahat bırak derim ben zorlarsan ters teper sakın öyle yapma evet üzülüyorsun yemeyince ama bu kadar stres yaparsan oda yapar süreci uzatırsın hatta Allah korusun kalıcı hale getirirsin. Sakin kal ve zorlama elbet acıkacak ve yiyecek

Benim ki de meme demiyor artık bağrıma vurur meme isteme şeklini böyle yaptı deli eğer vermezsem şiddetlenir vurma 🤣🤣 kızar bide bağırır bana bende ona kızıyorum derken geçinip gidiyoruz işte sizden hallice🤪 büyüdüler de anaları döver oldular
kavgaya başladık çok şükür 🤣🤣🤣🤣

Asim da memmem memmem diye harflerini 2 elif miktarı tutup aşkla yakama asiliyor, çarşıda pazarda bakkalda cakkalda olmamız farketmiyor, çocuğu alıp nereye siginacagimi şaşıyorum. sonrasında yaşananlar pek hoş olmuyor çünkü.

+18, müstehcen ve şiddet içerir. 🤭🤭🤭🤪🤪🤪

Canım çok çok kolay gelsin hayırlı olsun inşallah yeni evinizde ve yeni düzeninizde herşey çok daha kolay gönlünüzce olur 🙏🏻🤗
Biraz da karekter meselesi ya. İpek de tek büyüdü. Geçen düğüne gitmiştik ipekten 3 ay büyük aynı bizimki gibi kıpırdak ve girişken bir oğlan çocuğu vardı. İkisi de topu almak istedi top tam ikisinin elinin arasında kaldı. İkisi de bağırıp topu istiyordu. Resmen basket maçındaki hava topu gibi bir durum oluştu sonra artık anneler olarak müdahale edip ortamı oyuncağı vs değiştirdik 🤭🤭
Öyle canım valla gereksiz bi sinir var mesela Asya da kime çekmiş bilmiyoruz hadi inat benden almış da 🤪

Merhaba kizlar dogru duzgun yazamiyorum. Memeden kesiyorum gece uykularimiz yok,meme meger ne kurtariciymis ama yapacak bir sey yok. Inşallah duzene gireceğiz iyice bir unutsa. Sizler nasilsiniz neler yapiyorsunuz.
Bende seni etiketleyecektim bugün tatildesiniz heralde diye 😊😊😊 ya her şeyi erkenden yapan tez canlı hanım ya neler yaptın bıraksın diye bide neden şimdi erken değil mi sence

kavgaya başladık çok şükür 🤣🤣🤣🤣
Asim da memmem memmem diye harflerini 2 elif miktarı tutup aşkla yakama asiliyor, çarşıda pazarda bakkalda cakkalda olmamız farketmiyor, çocuğu alıp nereye siginacagimi şaşıyorum. sonrasında yaşananlar pek hoş olmuyor çünkü.
+18, müstehcen ve şiddet içerir. 🤭🤭🤭🤪🤪🤪
2 elif miktarı demen peki🤣🤣🤣 ilahi hocam çok yaşa 🥰
Bizimki de dersi sonra bıraktı sadece vurarak istiyor ben öğretmedim meme deme falan diye kafasına göre bilirsiniz benim kız ayakta sallamayı da kendi bıraktı🤪
Evet yer bulmak çok sıkıntı meme için dışarda müstehcenlik falan ileri derece dediğin gibi 🤪🤪🤪🙄

X