Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biz hep banyo yaptırıyoruz ya. Banyo da saçını yıkarken iyice çekiyor kendi burnuna su. Ya banyoda ya çıkmaya yakın hep gelmiş oluyor burundakiler. Yoksa sildirmiyor bile banyoda bişey demiyor sağolsunAh burun çekme en büyük kabusum benim de hiç müsade etmiyor serum fizyolojik sıksan açılır belki direk birden sıksan sorun olur mu ki
Aynı dertten müzdaribim . Bir iki lokma yeyince hah yiyor galiba diyorum hatta arada sevinip yazıyorum buraya . Ama yok yediği filan yok . Katı ile doyması ne mümkün . Bir gün kiraz I veriyorum yeyip çekirdeğini kendi veriyor . Ertesi gün bakıyorum hop bir iki çiğneyip öylece geri çıkarıyor . %5 yiyorsa %95 ini diliyle itip çıkarıyor . Hatta az bile dedim . Çok yorucu gerçekten . Blender da kullanmadım ben . Baştan beri çatalla iyice ezdim verdim sebzeleri . Ara ara pütürlü bıraktım öyle de yedi arada tıkansa da . Zaten yemeye karşı bizim çocuk . Çorbaları bile zor içiyor . Püre yese ona da razı olacağım belki ama yok . Öylece geri çıkarıyor . Çorbada da canı istemezse ağzına alınca ben ikinci kaşığı götürmeye bir bakıyorum ki ağzından çıkarmış öylece . Ne yapacağız böyle bilmiyorum . Çok yorucu bir süreç .Ben bu oğlanı nasıl alıştıracağım ya katı gıdaya varmı önerisi olan. Yemek yerken yerinde durmuyor önüne koyuyorum oynuyor atıyor iki kez götürmüyor bile ağzına. Eline veriyorum anca gezdiriyor ısırma yok çiğneme yok. Nasıl alışacak bilmiyorum. Hala ara ara kusuyor eskisi kadar değil ama çiğneme olayını tam yapmadığı için tıkanıyor kusuyor. Çok nadir yediği anlar. İki üç lokmalık onlar da
Zaten direkt çekmiyorum hem açılsın hem de iyice boşalsın diye önce sf uygulayıp sonra çekiyorum . Zorla da olsa yapmak zorunda kalıyorum vallaAh burun çekme en büyük kabusum benim de hiç müsade etmiyor serum fizyolojik sıksan açılır belki direk birden sıksan sorun olur mu ki
Sağolasın canım ben kendimi iyi hissediyorum ama yine de bir antibiyotik kullanmadan tam geçmeyecek . Yarın hep birlikte doktora gideceğiz , eşime de bulaştı . Sena da gece öksürdü kaç kere uyandı . Ciğerlerine inmese . Size de geçmiş olsun . Çocuklu tatil zor . Ben de düğün için gitmiştim annemlere , ablam ve yeğenim var annemlerde . Kalacaktım normalde ama maalesef çocuklar anlaşamıyor. İyice yorulup geldik hem düğün hem çocuklar . Bu çocuklar kıskanmayı ne biliyorlar bilmiyorum . Elimi bile kıskandı yeğenimden . Paylaşmayı öğretebiliriz umarım
Çözümü odaklı gitmeye çalışıyorum ama yok yine aynıyız. Sizinki ile farklı tabi durumumuz yine iyiyiz size göre anlatıklarına bakınca sena yavrum hiç düzgün yemiyor bile. Senin iş daha zor. Ben oyalayın oynatayım bi kaseyi yer. Ama dün ezogelin çorbasından bile kustu. Ne zaman alışacak yiyecek bende bilmiyorum. Ne yapmalı nasıl alıştırmalı şaştım kaldım bende.Aynı dertten müzdaribim . Bir iki lokma yeyince hah yiyor galiba diyorum hatta arada sevinip yazıyorum buraya . Ama yok yediği filan yok . Katı ile doyması ne mümkün . Bir gün kiraz I veriyorum yeyip çekirdeğini kendi veriyor . Ertesi gün bakıyorum hop bir iki çiğneyip öylece geri çıkarıyor . %5 yiyorsa %95 ini diliyle itip çıkarıyor . Hatta az bile dedim . Çok yorucu gerçekten . Blender da kullanmadım ben . Baştan beri çatalla iyice ezdim verdim sebzeleri . Ara ara pütürlü bıraktım öyle de yedi arada tıkansa da . Zaten yemeye karşı bizim çocuk . Çorbaları bile zor içiyor . Püre yese ona da razı olacağım belki ama yok . Öylece geri çıkarıyor . Çorbada da canı istemezse ağzına alınca ben ikinci kaşığı götürmeye bir bakıyorum ki ağzından çıkarmış öylece . Ne yapacağız böyle bilmiyorum . Çok yorucu bir süreç .
Pudra çok sıkıntı solunum yolu içinde içeriği içinde uzun süredir önerilmiyor boyun ağza daha yakın hametan ve Gül suyu ile devam kuzucumKuzum ya bu kadar kötü olmasa da her yeri kabarıyor her gün yıkıyorum gün için de sürekli yıkıyorum ne yapabilirim peki
Hoşgeldin canım evine. Havalar çok sıcak yılanlar da ondan çıkmıştır belki. Neyse ki kazasız belasız gelmişsiniz özledik vallaSelam arkidesler
Okuyamadiigm yerleri okudum..hafta içinde de okudugumu cogunlukla unuttum umarım herkes iyidir
Annemlerden döndük..1 hafta kaldık.. oldukca zordu.. 2 bebeyle ne tatili ya dedim durdum hep olsun varsin Allah can sağlığı versin yavrularıma ikisi de yerini yadırgadı..ilk 3 gece ikisi birden sabaha kadar agladi..hava 43 dereceyi bulduğu oldu ve erva inanılmaz isilik döktü.. kendi kendine gecmesini bekledim ama olmadı bugün hametan sürdüm eğer geçirmezse pazartesi doktora gidecegim. dogada vakit gecirirler derken annemlerin ilcede hergün 3 4 yılan bulunmaya başladı.korkudan 1 defa çıktık. Hic böyle bi yılan olayi yaşanmamıştı şimdiye dek..ama o kadar cok yılan varmış ki bu sene dükkanlardan bile çıkıyormuş.
Simdi geldik evdeyiz.kopek dişleri çıkıyor ve epey zorlanıyoruz..durumlar böyle
Ben tv izletmedim henüz. Oyuncaklarla oyalanınca yiyor şükür de işte bizim sorun katı gıda çiğneme olayı onu halledemedik bir türlü.Sevgi22884550 Umudum- beslenme sorunları biran evvel çözülür umarım çok zor ben yemeyince TV açıyorum artık sabrım kalmıyor en azından sakince yiyor çoğu zaman. Yine de yemezse balkona çıkarıyorum orda yedirmeye çalışıyorum. O da olmazsa bırakıyorum yedirmiyorum.
Alışır bence 6 yaşa kadar çiğneyemeyen duydum ben arkadaşlarımdan ama çiğnemiyor diye sıvı vermeye de devam etme. Katı ver öyle böyle birşekilde alışacaktır. Yaz meyveleri çok ideal, çilek kiraz erik ver doğarıp. Göktuğ bugün badem, fındık yedi tane olarak hiç ezmiyorum artık hallediyor ön dişler le parçalayıp arka azılar az çıktı onlarla öğütüyor.Ben tv izletmedim henüz. Oyuncaklarla oyalanınca yiyor şükür de işte bizim sorun katı gıda çiğneme olayı onu halledemedik bir türlü.
Evet öğün kavramı oturamıyor bile bu yüzden. Kusma olayı bizde boğaza takıldığı için değil de artık daha çok reflüden oluyor . Zor gerçekten çok zor . Çok büyük sabır istiyor .Çözümü odaklı gitmeye çalışıyorum ama yok yine aynıyız. Sizinki ile farklı tabi durumumuz yine iyiyiz size göre anlatıklarına bakınca sena yavrum hiç düzgün yemiyor bile. Senin iş daha zor. Ben oyalayın oynatayım bi kaseyi yer. Ama dün ezogelin çorbasından bile kustu. Ne zaman alışacak yiyecek bende bilmiyorum. Ne yapmalı nasıl alıştırmalı şaştım kaldım bende.
Amin inşallah . Ben de önüne kavanoz la su koyuyorum , içine hayvanlarımızı atıyoruz , kapağını aç kapa yapıyoruz filan . Bazen kanıyor ama çoğu zaman kanmıyor. Yemezse de kaldırıyorum ama sabretmek gerçekten çok zor oluyor.Sevgi22884550 Umudum- beslenme sorunları biran evvel çözülür umarım çok zor ben yemeyince TV açıyorum artık sabrım kalmıyor en azından sakince yiyor çoğu zaman. Yine de yemezse balkona çıkarıyorum orda yedirmeye çalışıyorum. O da olmazsa bırakıyorum yedirmiyorum.
Suyla akıllıca oynamıyor ki cıvıtıyor sonunda koyduğum kabı atıyor, bardaksa ters çevireyim, atıyım diyor, elleri şapp şapp vurup heryeri su yapıyor falan. Ayran verdim bugün çay bardağına koyup önce biraz içti sonra yerlere üstüne boca etti. Neyse ki ben o ara yedirdim yemeğini. Temizlerken içim yanmadıEvet öğün kavramı oturamıyor bile bu yüzden. Kusma olayı bizde boğaza takıldığı için değil de artık daha çok reflüden oluyor . Zor gerçekten çok zor . Çok büyük sabır istiyor .
Amin inşallah . Ben de önüne kavanoz la su koyuyorum , içine hayvanlarımızı atıyoruz , kapağını aç kapa yapıyoruz filan . Bazen kanıyor ama çoğu zaman kanmıyor. Yemezse de kaldırıyorum ama sabretmek gerçekten çok zor oluyor.
Bizimki de rahat durmuyor tabi alayım atayım suyu dökeyim derdine düşüyor da benim bir elim kavanozda oluyor dökülmesin diye . Şapırdatacak genişlikte olmuyor kavanoz . Sadece elini sokuyor . İçine bir şeyler koyuyor geri çıkarıyor filan şu atma olayı hep oluyor mu sizde de . Nasıl tepki vereceğimi şaşırıyorum bazen . Bugun babası ile meyve yemek için oturdulardı, bizimki kavanoz u bir ara elinden bırakınca o boşlukta hemen yere atmış Sena kavanozu kırmış .Suyla akıllıca oynamıyor ki cıvıtıyor sonunda koyduğum kabı atıyor, bardaksa ters çevireyim, atıyım diyor, elleri şapp şapp vurup heryeri su yapıyor falan. Ayran verdim bugün çay bardağına koyup önce biraz içti sonra yerlere üstüne boca etti. Neyse ki ben o ara yedirdim yemeğini. Temizlerken içim yanmadı
Evet bende bi çok yazı okudum. Çok var böyle olan biraz çocuksan biraz aileden. Kendimde de hata arıyorum daha mı çok üstüne gitseydim diye ama yani o kadar da çok kusturduk ki alışsın diye. Çalışmayıp evde olsam daha iyi olurdu alışırdı belki. Bilemiyorum. Uzun sürecek diye tedirğinliğim. Alışamaz diye korkuyorum. Önünde koyunca hiç yemiyor dağıtıyor atıyor çatalına batırıp veriyorum iki üçden sonra kabul etmiyor onuda.Alışır bence 6 yaşa kadar çiğneyemeyen duydum ben arkadaşlarımdan ama çiğnemiyor diye sıvı vermeye de devam etme. Katı ver öyle böyle birşekilde alışacaktır. Yaz meyveleri çok ideal, çilek kiraz erik ver doğarıp. Göktuğ bugün badem, fındık yedi tane olarak hiç ezmiyorum artık hallediyor ön dişler le parçalayıp arka azılar az çıktı onlarla öğütüyor.
Sadece kahvaltıda hiç sıkıntısız yiyor. Diğer öğünlerde eline meşgale vs vermem gerekiyor. Son zamanlarda Çatal, kaşık çalışmaları yapıyoruz o da oyalıyor arada kendi de çatala batırıp yiyor falan.
Yese de her yer batsın hiç göze görünmüyor gerçektenSuyla akıllıca oynamıyor ki cıvıtıyor sonunda koyduğum kabı atıyor, bardaksa ters çevireyim, atıyım diyor, elleri şapp şapp vurup heryeri su yapıyor falan. Ayran verdim bugün çay bardağına koyup önce biraz içti sonra yerlere üstüne boca etti. Neyse ki ben o ara yedirdim yemeğini. Temizlerken içim yanmadı
Mama sandalyesinde hiç birşey durdurmuyor bizim ki. Ne zaman otursak eline geçeni atıyor işte saniyeler arasında ne yerse. Su olayı bizde de var seviyor suyu. Vakumlu tabağa koyuyorum epey oynuyor en son onu da kaldırıp atıyor uyandı sağolsun iki saattir geziyoruz. Uykuda bi düzen almadı yemek kısmı daBizimki de rahat durmuyor tabi alayım atayım suyu dökeyim derdine düşüyor da benim bir elim kavanozda oluyor dökülmesin diye . Şapırdatacak genişlikte olmuyor kavanoz . Sadece elini sokuyor . İçine bir şeyler koyuyor geri çıkarıyor filan şu atma olayı hep oluyor mu sizde de . Nasıl tepki vereceğimi şaşırıyorum bazen . Bugun babası ile meyve yemek için oturdulardı, bizimki kavanoz u bir ara elinden bırakınca o boşlukta hemen yere atmış Sena kavanozu kırmış .
Göktuğ tuttrmuyor işte bardağı, kabı kaşığı tutma diyor bana hep atma derdinde o da. Hatta bu ara abarttı balkondan atıyor. Babasının sigara külü biriktirdiği kabı vardı ağzı kapalı alıp atmış aşağı. Oyuncakları bulduğu pencereden atıyor ama boyu yetmiyor pencerenin dışına koyuyor attım diyor ona da atsınlar bakalım bu da geçer elbetBizimki de rahat durmuyor tabi alayım atayım suyu dökeyim derdine düşüyor da benim bir elim kavanozda oluyor dökülmesin diye . Şapırdatacak genişlikte olmuyor kavanoz . Sadece elini sokuyor . İçine bir şeyler koyuyor geri çıkarıyor filan şu atma olayı hep oluyor mu sizde de . Nasıl tepki vereceğimi şaşırıyorum bazen . Bugun babası ile meyve yemek için oturdulardı, bizimki kavanoz u bir ara elinden bırakınca o boşlukta hemen yere atmış Sena kavanozu kırmış .