Hızınıza yetişmek ne mümkünGünaydın canlargelişimiz gibi dönüşümüzde ani oldu dün gelen mesajla bugün eşimin yarında benim yüzyüze toplantı haberlerimiz geldi akşam apar topar toplandık şimdi çıktık yola eşim derse yetişecek okula bu ara bile o kadar iyi geldi ki duruma göre cumartesi geri gelebiliriz hafta içi olan toplantılar online olursa cumartesi toplanır 4 5 günlüğüne geliriz geri. Ayşeyi uyurken aldım kucağıma uyanmadan gideriz inş diyordum ki yakıt için durunca gülerek uyandı sakin şimdilik bakalım 1 saatlik yolumuz var uyur tekrar inş
178 cm benim de boyum canım. Aman almayalım da tek o da bir başarı bence canımAklıma iyi mücver getirdin kesin yemez ama akşama deneyeyim bir daha
Maşallah iradene ben yiyorum o yüzden yavaş gidiyor kilo olsun acelem yok 5 li rakamlara ne kaldı ki
Kızının boyuna maşallah senin boy kaç cm miss
Değil mi ben dünürün komşu olanını severimAyy ne kaa güzel bir rüya keşke olsak hem komşu hem dünürdedikodu değildir o bilgi alışverişidir
Pilavı tencereyle sofraya koyarım gık demem ama kahve önemlisunumsuz kahveden su tadı geliyor ama şimdi dırdır da etmem kizzz kıyamam ben geliceğimeee
O iş bende dünür
Maşallah size ailecek178 cm benim de boyum canım. Aman almayalım da tek o da bir başarı bence canımmücver genelde seviyor benimki. Yer inşallah Asya kuşum da
Ayni durumlari yaşıyorum canım..bazen acaba kan sekerim mi oynuyor neden boyle kafam duruyor diye oturup ağlıyorum.gecen gun burda deprem oldu.ben de ayaktaydim.ama nasil yorulmuşum günün sonu artik aksam yemegi hazirlayacagim.birden sallanmaya basladim..Allahim eskiden basim dönerdi artık bütün bir beden olarak sallaniyorum, ben ne ara bu kadar çöktüm diye aglamaya basladimkızlar tuhaf bir dönemden geçiyorum. kimseyle de paylaşmadım aslında bu durumu. hani bir kayıt alırken duraklar düğmesi vardır ya sonra kaldığınız yerden devam edersiniz. ruhen öyle gibiyim. fikren öyleyim. tepkisiz cogu zaman. sanki bir yerlerde birseuler yapmam gerekiyor ama nerde ne nasil bilmiyorum. misal hergun girerim buraya okurum alıntı alırım yazamam konu çoktan geçmiş olur yetişemem. ama neden hemen o an yazamıyorum bilmiyorum da. illa iş olmuyor alintiliyorum çıkıyorum. tükenmişlik sendromu gibi de hissetmiyorum. acaba hayattaki belirszilikler mi evi değiştirmedik felan ya da çalışmaktan bu kadar uzak kalmak mi . hayir aktif bir hayatımız da var durmuyoruz inanın ne oldu. ay uzun da yazdım kusura bakmayın çıkmazda olunca varamadım bir türlü neticeye
InsAllah daha daha iyilesecek benim guzel damadım..annesi de toparlayacak kendini..guzel bir yaz geçirecekler insAllahÇok sağ ol canım benim çok teşekkür ederim şükür daha iyice ama bu seferde antibiyotik ishal yaptı zaten zayıflamıştı daha da zayıflıyor gibi geldi bana ama ateş düştü ya şükür hamdolsun bu gece ben de biraz uyumuşum çok geç yatıyor bugün tüm gün mesaideyim henüz gitmedim de kalktım ev topluyorum buna bir şeyler hazırladım zaten son bir hafta sonra esnek mesai Bitiyor 15 Temmuz’a kadar süt iznim var Sonra zaten bayram tatili sonra Samsun fazla yıllık izin eylülü bulabilirsek eylülde başımızın çaresine bakmamız lazım Allah’ım iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah çocuklarımızı
Sağ ol kuzum sanırım iyi geldi daha önceki ilaçları zaten kullanamamıştık artı antibiyotik vermemişti zaten o kadar çok enfeksiyon varmış ki antibiyotiksiz geçmeyecek de kavga dövüş veriyoruz inşallah iyileşiyor gibi ama ishal oldu aklıma sen geldin sizinde uzun sürmüştü şimdi ben antibiyotik ye bağlıyorum daha önce sana diş demiştim ama antibiyotik de isal yapabiliyor çünkü
Şükür canım aman çocuklara bir şey olmasın doğru söylüyorsun çıkar bahar zaten evde karya ile ikiniz yalnızsınız Çocuk iki çocuk görsün sosyallesin çok önemli ata herkese gülücük atıyordu herkesle iletişimi çok iyiydi Şimdi lojmanların dışındaki insanlardan tanıdığında olsa kaçıyor ağlamak istiyor Umarım iyileşince düzelir
Dilzarım inan çok korkuyorum Bağışıklığım düşecek diye Gece uyumuşum hayrettir kendisi de hala uyanmadı çok şaşırtıcı saat 10:00’da işe gideceğim bugün babayla takılacaklar şükür iyi ya içim rahat
Baharcım genelde biz ne yersek ata da onu yiyor ama onu yemeyeceğim bir yemek yaptım ise o zaman ona özel bir şeyler hazırlıyorum ben bütün yemeklerimi sadece salçanın tuzu ile yapıyorum ekstra tuz hiç koymuyorum o mutlaka her gün bir kase yogurdu var sabahları düzenli yumurta veriyorum yanında peynir bazen Kuymak yapıyorum onu seviyorAcil durumda hemen bir tarhana çorbası yapı veriyorum acil durumda hemen bir tarhana çorbası yapı veriyorum içine Bazen kıyma koyuyorum mutlaka peynir altı suyu ve et suyu da koyuyorum çorbalarına meyve seviyor günde birkaç porsiyon meyvesi var Uykulara geçişte azda olsa mama içiyor mamayı çok azaltmıştım aslında ama şimdi hastalanınca iştahı yok en azından birazcık mama içsin karnı doysun diye veriyorum gece bir gibi süt vermeye başladım 90 cc Doktoru iyi sütü bulabilirsen verecek verebileceğimi söylemişti halası dondurup göndermiş kendi ineklerinden onu veriyorum Tüm sebzelerden veriyorum bamya fasülye semizotu ıspanak pırasa hepsini daha erken zamanlarda alıştırdığım için sorunsuz yiyor şükür ama yemediğin zaman asla ısrarcı olmuyorum birkaç gün sonra başka bir versiyonla yeniden deniyorum Çok açsa gün içinde akşam meyvesini irmikle pişiriyorum içine çok az pekmez atıp veriyorum açsa yiyor şimdi zayıfladı ama memeyi on gündür hiç emiyor zaten sütüm yoktu ben de farkındaydım ama ikimiz içinde psikolojik etkisi vardı Emmiyor artık. Ata da yaşıtlarına göre boylu. Sanırım 80 cm den fazla kilosu 12 ydi zayıfladı şimdi ama
İnan dünürüm o uyuduğunda yemek yapıp çamaşır yerleştirebiliyorum. Bugün çalışıyorum. Şimdi öğlen arası geldim nazladım uyutuyorum 1 de mesai bari uyusun 2 saat inşallah baba da rahat etsin. Bağışıklığımdan korkup diyet falan yapamıyorum çünkü elime geçerse yiyebiliyorum
Çok geçmiş olsun canım komşum ilaçla atarsın onu inşallah
Çok geçmiş olsun kuzeyimize. Bi durup sonra seriye bağlıyorlar sanırım. Bizde de anne baba mama gel git bitti gibi sözcükler var cümle kuramıyor ama ağzı laflı şarkı söylüyoruz sürekli onunla. Nasılsa konuşacaklar sağlıklı olsunlar da
Karyama da bak.ahhh büyüyorlar sağlıcakla inşallah
Ata da çok hareketliydi hastayjen baygın halsiz şimdi eski enerjisi geliyor şükür. Bizimki tehlikeyi kestiremiyor daha. Az önce terttım yarım kilo vermiş hiç kıyamıyorum şimdi de ateşten sanırım döküntü oldu vücudunda korkmalı mıyım bilemedim miss
Erva da asya gibi kahvaltilik turu falan istiyor aksam bileŞekerim parem valla denk gelemedik yorgun tempoda Bence arada girip okuyup yazıyorumsohbete vakit mi var ki ah ah
Doğru dedin kahve çeşiti süslü kahveler sunumlar öğretmeliyim ama bende bilmiyorum ki neyse kaynanası öğretsinAslihaydo sunum prensesi olamadık biz artık o iş sende
Sen Napıyorsun erva hanım ali beyler nasıluykular ne alemde
Yaa Allahım kafamin içini yazmissin be dilzarim bu kadar oluro bende de var canim, mesajları okuyorum, alıntı yapıyorum ama cevap yazamıyorum. ya da birine bir şey demem lazım yapmam lazım yapmıyorum. iki senedir kendime bir şey almadım, almam lazım sürekli sepete atıyorum siteleri geziyorum sonra ne gerek var diye vazgeçiyorum. hatta iptal ediyorum.
bugün öğretmenler odasında gezilecek yerleri anlatıyorlar şura var bura var, hiç çekici gelmiyor, çocuklarla hazırlanıp gitmek sonra geri dönmek. bir sürü iş, onlar anlatırken ben yoruldum, her etkinliği iş olarak görüyorum. denize götürelim çocukları diyor arkadaş, kumuydu tuzuydu, hiç gözüm almıyor diyorum. geçen eşim televizyon bakalim diye çarşıya çıkalım dedi, o insan kalabalığı bile sinirimi bozdu. zaten biz de kalabalığız, beş kişi bir yere giriyoruz uzun kuyruk gibi. çocuklarım da aslinda o gün hiç yormadilar bizi ona rağmen sürekli gözümün üstlerinde olması bile yordu.
yani kendini nasıl hissediyorsun deseler, tek kelime yorgun derim. her zaman iş yaptığımdan da değil psikolojik bir yorgunluk. düşün millet Artvin de suralar güzel gezilir diye anlatırken ben oraya gitsem nasil çok yorulurum diye gitmeden yoruldum. saçma sapan bir ruh halindeyim. enerjim çekilmiş gibi. bence cocuklar küçük ondan oluyor, az büyünce düzeleceğiz, yani öyle umuyorum, yani insallah öyle olur
Hayır baba miAh baharcım resmen akşam yemekleri kanayan yaram oldu taş versen yiyen kız hepsini bıraktı yemeyi sebze et köfte yemiyor yedikleri salata suyuna ekmek banma pilav yoğurt makarna kaldı yavaş yavaş onlar da elimden gidecek diye korkuyorumkahvaltı yapıyor ara öğün öğlen meyveli bir menü oluyor genelde yanında doyurucu bir nesne ile
Konuşma öyle çok abartı değil dün ilk defa 2 kelime söyledi o da hayır baba
Sunumsuz kahveden su tadi mi geliyorAyy ne kaa güzel bir rüya keşke olsak hem komşu hem dünürdedikodu değildir o bilgi alışverişidir
Pilavı tencereyle sofraya koyarım gık demem ama kahve önemlisunumsuz kahveden su tadı geliyor ama şimdi dırdır da etmem kizzz kıyamam ben geliceğimeee
O iş bende dünür
Öğrendiğim iyi oldu bunu valla sagol canim bilgi icinCanım bal ve Çörekotu karışımını yemeni tavsiye ederim sabah aç karnına çok güzel söker beni olmadığım zaman çok büyük olmasa da kistler yüzünden olamadığım çok olurdu onu içerdim
Yapma dünarcann boşlamak değil vallahi vakit yokDeğil mi ben dünürün komşu olanını severimhiç yazmıyorsun dünür boşluyorsun bizi kırılıyoruz
Pilavı tencereyle koymak nasıl bir deyim ya sesli güldüm abooo dur ben kızıma baristalık dersi aldırmayın bu kadar hayati olduğunu bilmiyordum ben öle dümdük içiyorum kahveyi
Bende özlüyorum sizi şekerparemm hele sen bi de bi kaç kişi instada yoksunuz daha da özleniyosunuzAyni durumlari yaşıyorum canım..bazen acaba kan sekerim mi oynuyor neden boyle kafam duruyor diye oturup ağlıyorum.gecen gun burda deprem oldu.ben de ayaktaydim.ama nasil yorulmuşum günün sonu artik aksam yemegi hazirlayacagim.birden sallanmaya basladim..Allahim eskiden basim dönerdi artık bütün bir beden olarak sallaniyorum, ben ne ara bu kadar çöktüm diye aglamaya basladimcocuklar bile hissedip bana kosup sarildilar ben deprem olduğunu anlayamadim ya guler misin aglar misin? Annem aradi da anladim ya Allahim düşün o kadar bitkinim her an sallanıyor hissi yaşıyorum amaaan bosverelim Helinim.oyle de boyle de bugunler gececek..birak eksik kalsin bazi isler de..artik öyle deyip avutuyorum kendimi.dun cocuklari babanneye birakip eve giristim.banyo tuvalet balkon çamaşır 3makina yerlestirdim) genel sil süpür yaptim.oyuncak topladim.mutfak topladım.hepsi bu ve 3.5 saat sürdü..dondum dedim 3.5.saatte anca bitirdim iyice hamladim diye.Allahtan yemegim vardı.simdi düşünüp bakıyorum da geçmişe meger is yapmak laylaylommuş da haberim yokmus o zamanlar
InsAllah daha daha iyilesecek benim guzel damadım..annesi de toparlayacak kendini..guzel bir yaz geçirecekler insAllah
Erva da asya gibi kahvaltilik turu falan istiyor aksam bile3 ogun yer herhalde uykular bi acaip gece olunca ikisi de uyanıyor bu ara..agliyorlar uykuda..hadi elif neyse de ali aglayinca panikliyorum noluyor diye.. biz dun geceye kadar tulum giyiyorduk dun gece pijamaya geçtik.hava anca ısındı burda ama bir ısındı pir ısındı neyse bizim kiz basladi abisinin pijamasini çekelemeye..alamam elinden..aglar aglar.. çocuk da tamam anne o giysin dedi..giydirdik de sustu şapşik seviyor cici yapıyor.kivirdik kollari uyudu onla bizde durumalr iyice karisti kiskanclik had safhada guzel kizim Asyam nasillar
Yaa Allahım kafamin içini yazmissin be dilzarim bu kadar oluranneme gidicem..kafam sisti düşünmekten..iki çocukla nasil olacak diye basima agrilar giriyor..seytan diyor otur yerine bari kafam rahat olur
Hayır baba mihahahah affet cok güldüm yerim ben onu hayir deneyi mi öğrendin senn heee
Sunumsuz kahveden su tadi mi geliyorayy asli yhaaa duy bunları Asyaaaa ozledik seni kiz
Öğrendiğim iyi oldu bunu valla sagol canim bilgi icin
Teşekkür ederim. Gerçekten sabit tutmak çok zor. Ekran normalde yemek yerken iki kez ve gün içinde çok ihtiyacım olursa biraz fırsat bulmak için açıyorum. Aslında kızım daha fazla izlemiş olabilir ama o kadar erken konuştu ki o yüzden ekrandan olabileceği hiç aklıma gelmedi. Zaten şimdi havalar da güzel daha çok dışarıda vakit geçirdiğimiz için daha az ekrana bakacak. Bakalım belki bir değişiklik olur. Etrafımda o kadar çok geç konuşan çocuk gördüm ki o yüzden çok takılmıyorum. Sadece kızımdan sonra, bir de konuşmaya başlamışken birden kesince çok ilginç geldi.Çok geçmiş olsun canım Allah görünmez kazalardan korusun. Çok hareketliler nasıl zordur o haftakonuşmasındaki gerileme ekran izlemekten olabilir. Bol kitap okuyun ve sürekli konuşun. Ekrana yasak getirin bir dönem. Hiç konuşmadığı dönem olsa sıkıntı yok ama önceleri varmış şimdi yoksa uyaran eksikliği deniyor.
Evet ekranı sevmesi çok iyi bir şey olmasa da epey işime yaradı. Ama inan ondan bile sıkılıyorlar bir süre sonra. Biz kısa tutunca kıymetli oluyor televizyon. Serbest bırakınca bir saat sonra deliriyor. Bakmak bile istemiyor.Geçmiş olsun yaa ne kadar zor bişey bebek içinHem de bu hareketlilikle ayakta durdurmamak çok zor. Neyse ki atlatmışsınız. Tv izlemeyen bir çocuk da olabilirdi hiç değilse o şekilde durmuş
Ben 8 kilo fazlayla hamile kalmıştım. Hamilelikte de aldığım 20 kiloyu ekleyince yuvarlanarak gidiyordum doğuma. Pilates topunun üstünde bir pilates topu gibiydim hastanedeDiyetdaslarımya ben kilo veremiyom gızlar verdim biraz ama duraksadim.gitmiyor ya bu kilolalar ne edem ben şimdi
Spor, yürüyüş yapmıyorsan onlara başla canım. Ben az yiyerek veremedim çok sabah aç karnına ılık limonlu suyu içip 5000 adım atıp geliyorum ter içinde. Bunu yapmayınca gitmedi istediğim gibi.haftada 1 kg gidiyor ortalama bu hafta biraz kaçamaklıydı ya yine iyi almadım şükür. Yürüyüşe çıkman zorsa evde yapman lazım günde ortalama 1 saat egzersiz şart.Diyetdaslarımya ben kilo veremiyom gızlar verdim biraz ama duraksadim.gitmiyor ya bu kilolalar ne edem ben şimdi
Maşşallah canım ne güzel vermişsinBen 8 kilo fazlayla hamile kalmıştım. Hamilelikte de aldığım 20 kiloyu ekleyince yuvarlanarak gidiyordum doğuma. Pilates topunun üstünde bir pilates topu gibiydim hastanedeilk doğumumda da 20 kilo almıştım ama o zaman zayıftım hamile kaldığımda. Doğumdan sonra da bir iki ay içinde 5 kilom falan kalmıştı ki onun da zararı bile yoktu. Ama sonra bir yemeye başlamıştım ve neredeyse doğuma gittiğim kiloya yaklaşmıştım. Bu doğumumda doğumla 6 kilo kadar gitmişti, sonrasında da bir ay içinde 4 kilo gitti toplam 10 kilo gitmişti ama sonra durdu. Benim vermem gereken 18 kilo daha vardı. Bu durumdayken, aynısı olur da tekrar kilo alırsam ilk doğumumdan sonraki gibi diye korkudan doğumdan iki ay sonra online diyetisyene başladım. İlk ay rejim değil sadece düzenli beslenme verdi. Ona rağmen 6 kilo gitti. Sonraki iki ay sadece korumaya çalıştım sütüm azalmasın diye, korurken bile iki üç kilo gidiyordu. 6 aylık olduktan sonra ek gıdalara geçince diyete başladım. Ben ilk defa bir diyetisyenle diyet yaptım. Tüm kilolarım gitti. Doğum öncesindeki 8 kilo fazlalığı bile verdim. Ama kalan kısmı ilk başladığım hatta rejim bile yapmadığım dönemden daha zor gitti. Ama duraklamalar en zor kısmı. Mutlaka bir şeyleri değiştirmen gerekiyor. İki kez çok uzun süreli duraklamalar yaşadım. Bırakmak yerine hep bir çıkış buldum. En önemli yerler duraklamalar çünkü diyetin devam edip etmeyeceğini belirliyor resmen. İnsan uğraşıp veremeyince pes edesi geliyor ama sakın durma asıl burdan sonra çok daha hırslı olman lazım. Ya spor ekle mesela yağ yakma antrenmanları var YouTube da. 15 dk en uzunu. Çocuk uyuyunca ya da uyanıkken oynarken yanında bile yapılabiliyor. Çok uzun yazdım ama ne kadar zor olduğunu bildiğimden yardımcı olmak istedim.
Demek depremi bile hissetmedim burda da olmuş bende büyük depremden sonra hiç hissetmedim 5 ler bile küçük geliyor artıkAyni durumlari yaşıyorum canım..bazen acaba kan sekerim mi oynuyor neden boyle kafam duruyor diye oturup ağlıyorum.gecen gun burda deprem oldu.ben de ayaktaydim.ama nasil yorulmuşum günün sonu artik aksam yemegi hazirlayacagim.birden sallanmaya basladim..Allahim eskiden basim dönerdi artık bütün bir beden olarak sallaniyorum, ben ne ara bu kadar çöktüm diye aglamaya basladimcocuklar bile hissedip bana kosup sarildilar ben deprem olduğunu anlayamadim ya guler misin aglar misin? Annem aradi da anladim ya Allahim düşün o kadar bitkinim her an sallanıyor hissi yaşıyorum amaaan bosverelim Helinim.oyle de boyle de bugunler gececek..birak eksik kalsin bazi isler de..artik öyle deyip avutuyorum kendimi.dun cocuklari babanneye birakip eve giristim.banyo tuvalet balkon çamaşır 3makina yerlestirdim) genel sil süpür yaptim.oyuncak topladim.mutfak topladım.hepsi bu ve 3.5 saat sürdü..dondum dedim 3.5.saatte anca bitirdim iyice hamladim diye.Allahtan yemegim vardı.simdi düşünüp bakıyorum da geçmişe meger is yapmak laylaylommuş da haberim yokmus o zamanlar
InsAllah daha daha iyilesecek benim guzel damadım..annesi de toparlayacak kendini..guzel bir yaz geçirecekler insAllah
Erva da asya gibi kahvaltilik turu falan istiyor aksam bile3 ogun yer herhalde uykular bi acaip gece olunca ikisi de uyanıyor bu ara..agliyorlar uykuda..hadi elif neyse de ali aglayinca panikliyorum noluyor diye.. biz dun geceye kadar tulum giyiyorduk dun gece pijamaya geçtik.hava anca ısındı burda ama bir ısındı pir ısındı neyse bizim kiz basladi abisinin pijamasini çekelemeye..alamam elinden..aglar aglar.. çocuk da tamam anne o giysin dedi..giydirdik de sustu şapşik seviyor cici yapıyor.kivirdik kollari uyudu onla bizde durumalr iyice karisti kiskanclik had safhada guzel kizim Asyam nasillar
Yaa Allahım kafamin içini yazmissin be dilzarim bu kadar oluranneme gidicem..kafam sisti düşünmekten..iki çocukla nasil olacak diye basima agrilar giriyor..seytan diyor otur yerine bari kafam rahat olur
Hayır baba mihahahah affet cok güldüm yerim ben onu hayir deneyi mi öğrendin senn heee
Sunumsuz kahveden su tadi mi geliyorayy asli yhaaa duy bunları Asyaaaa ozledik seni kiz
Öğrendiğim iyi oldu bunu valla sagol canim bilgi icin
Doğru düzgün diyet yapmam ama nasıl yapıyorsun kaç kilosun şuan şekerparem direnç kilosun da olabilir misin öyle bir şey varmış çünküDiyetdaslarımya ben kilo veremiyom gızlar verdim biraz ama duraksadim.gitmiyor ya bu kilolalar ne edem ben şimdi
Ooo dünürüm de kpss dünyalarına gelmişYapma dünarcann boşlamak değil vallahi vakit yokkpss çalışmaya çalışıyorum insta da görüyorum mutlu oluyorum çoğunuzu ama teli nadir alıyorum elime dümdük kahve içme kızz nasıl tadı olcak ben daha dün yaninda lokum yok diye kahve içmedim
Bende özlüyorum sizi şekerparemm hele sen bi de bi kaç kişi instada yoksunuz daha da özleniyosunuz
çok mutlu oldummSelam kızlarsizden 2 konuda dua istemiştim dualarımızın kabul olduğunu bildirmek istedim
Arkadaşının transfer sonucu pozitif mi yoksaSelam kızlarsizden 2 konuda dua istemiştim dualarımızın kabul olduğunu bildirmek istedim
Ya ben çok sıkı diyetten sıkılıyorum yemeden kısmak devamlılık sağlıyor öteki türlü gözüm her şeyde kalıyor vazgeçiyorum bir de sporsuz yapılan diyetin kilosu hemen geri geliyor ablam 1 ayda 5 kilo verdi 2 ayda geri 4 kilo aldı bırakınca nankör bi durum
Evet çok şükürArkadaşının transfer sonucu pozitif mi yoksaçok sevindim sağlıkla kucağına aldı haberini de alalım inş