2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yaa evet gordum aferin ona
Karyada ciik baba gee aal hayvan seslerini vs boyle seyleri söylüyor ama anne demiyor mesela. Birde yanimizda kimse yok oglen yada hafta sonu hep parka bahçeye götürüyorum cocuklari gorsun diye evdede surekli konuşuyorum.
Afiyet olsun yarasin Ipek hanima Ipek biraz hareketli bence o yuzden kilosu normal bence. Karya bu ara surekli koltuklara çıkıyor beni korkutuyor yaninda degilsem yapmıyor eşek birde hoppa diyor hopluyor

Bizimkilerin boyu kilosu yakin o zaman en son 83 cm di. Masallah ona karyada birseyler geveliyor surekli.

Diyete devam mi bu ara0da.
Ben esim isten gelince iştahım aciliyor zaten bozdum bayada toparlamaya calisiyorum
Karya da belli uzun olacak maşşallah geçen parkta bir çocuk biizmkiyle aynı boyda annesi kaç yaşında dedi 15 aylık deyince bir kaldı benimki 3 yaşında diyor. Dedim ben uzun olduğumdan çocuklarım da uzun sizinki normal büyük kızım 181 oldu mesela 12 yaşında oğlan da uzun olacak sanırım
yazmamışım mücveri güzel yiyor yapmadıysan dene bir bol yeşillikli kabak mücveri yapıyorum seviyor. Dün semizotu pişirdim yemedi ağzından çıkardı hep.
Göktuğ çok hareketli heryerr çıkıyor, tırmanıyor mutfak masasının üstüne çıkıp oturuyor tehlikeleri kestiriyor artık şükür kendini koruyabiliyot tabi peşindeyiz sürekli.
Diyete devam canım verdikçe motive oluyor insan kıyafetlerime giriyorum artık şükür. Tabi arada bozuyorum dün küçük dilim kek yedim dayanamadım mesela. Ama dengelemeye çalışıyorum diğer öğünlerde bakalım. 2 gündür okula gittim çarşı işlerimi yaptım 10 bin adıma yaklaşmışım. Çalışıyor olsam demek hiç yürüyüşe falan gerek kalmayacak zaten yakacağım. Senelerdir kilo sorunu bu yüzden yaşamıyormuşum

Evet artık gözleri kara oldu dikkat etmeyi de yeni yeni öğreniyorlar. Koltuklara çıkmaya çalışmak da onlar için bir eğlence öğrenme. Çıkmayı deneyip mutlu oluyorlar başarma duygusunu yaşıyorlar. Senin yokluğunda yapmaması iyi bişey en azından koruyabilirsin. İpek de artık tehlikeleri biraz kestirebiliyor. Ya da düşerken kendini koruyabiliyor. Gitgide biraz daha kolaylaşacak sanırım o anlamda ama başka şeyler girecek araya o zaman da.

Aynen artık ben de kiloya takılmıyorum 1 yaşında tam doğum kilosunun 3 katındaydı. Yiyor seviyor hareket de çok yapı meselesi diyorum. Biraz da kilo alması gereken zamanlarda çok tombik olmadığı için o birikim olmadı şimdi zaten alması çok zor gelişimsel bir sıkıntı olmadığı sürece dert etmem.

Geçmiş olsun yaa ne kadar zor bişey bebek için Hem de bu hareketlilikle ayakta durdurmamak çok zor. Neyse ki atlatmışsınız. Tv izlemeyen bir çocuk da olabilirdi hiç değilse o şekilde durmuş

ah ne zor geçmiştir hem sana hem yavruya çok geçmiş olsun canim ekran zararlı ama bazen de böyle kurtarıcı olabiliyor
Saglikli olsunlarda zayif olsun onemli degil. Sagol kuzum

Gecmis olsun canim. Insallah hemen temizler ilaclar.

Sagol cnm benimkide yutuyor cigneme yok biraz buyuselerde hamburger flan yese arada

Kistten dolayı istemiştir korkma bende Fe oluyor kayboluyor bazen bazı dönemler büyüyor filan geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun canım ilaç eritir inşallah

sen spiral taktırmış mıydın ne zamandır olmuyorsun ki bede bi kez gidip hormonlarıma baktırmak istiyorum Kist Olabiliyor çok kişide ilaçla geçer canım merak etme

sagolun kızlar. ben en son nisanda oldum mayıs ayında 3-4 gün leke oldu bitti zaten şimdiye kadar 3 kez oldu inşallah geçer gider bunlarda.

kızlar tuhaf bir dönemden geçiyorum. kimseyle de paylaşmadım aslında bu durumu. hani bir kayıt alırken duraklar düğmesi vardır ya sonra kaldığınız yerden devam edersiniz. ruhen öyle gibiyim. fikren öyleyim. tepkisiz cogu zaman. sanki bir yerlerde birseuler yapmam gerekiyor ama nerde ne nasil bilmiyorum. misal hergun girerim buraya okurum alıntı alırım yazamam konu çoktan geçmiş olur yetişemem. ama neden hemen o an yazamıyorum bilmiyorum da. illa iş olmuyor alintiliyorum çıkıyorum. tükenmişlik sendromu gibi de hissetmiyorum. acaba hayattaki belirszilikler mi evi değiştirmedik felan ya da çalışmaktan bu kadar uzak kalmak mi . hayir aktif bir hayatımız da var durmuyoruz inanın ne oldu. ay uzun da yazdım kusura bakmayın çıkmazda olunca varamadım bir türlü neticeye

Çok sağ ol canım benim çok teşekkür ederim şükür daha iyice ama bu seferde antibiyotik ishal yaptı zaten zayıflamıştı daha da zayıflıyor gibi geldi bana ama ateş düştü ya şükür hamdolsun bu gece ben de biraz uyumuşum çok geç yatıyor bugün tüm gün mesaideyim henüz gitmedim de kalktım ev topluyorum buna bir şeyler hazırladım zaten son bir hafta sonra esnek mesai Bitiyor 15 Temmuz’a kadar süt iznim var Sonra zaten bayram tatili sonra Samsun fazla yıllık izin eylülü bulabilirsek eylülde başımızın çaresine bakmamız lazım Allah’ım iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah çocuklarımızı
İyi çok şükür bu seferki ilaçları iyi gelirde hemencik iyileşir Atamız Ev iş çoçuk çok zor cidden allah yardımcın olsun iyileşsin de güzelce dinlenirsin inş
Sağ ol kuzum sanırım iyi geldi daha önceki ilaçları zaten kullanamamıştık artı antibiyotik vermemişti zaten o kadar çok enfeksiyon varmış ki antibiyotiksiz geçmeyecek de kavga dövüş veriyoruz inşallah iyileşiyor gibi ama ishal oldu aklıma sen geldin sizinde uzun sürmüştü şimdi ben antibiyotik ye bağlıyorum daha önce sana diş demiştim ama antibiyotik de isal yapabiliyor çünkü
Şükür canım aman çocuklara bir şey olmasın doğru söylüyorsun çıkar bahar zaten evde karya ile ikiniz yalnızsınız Çocuk iki çocuk görsün sosyallesin çok önemli ata herkese gülücük atıyordu herkesle iletişimi çok iyiydi Şimdi lojmanların dışındaki insanlardan tanıdığında olsa kaçıyor ağlamak istiyor Umarım iyileşince düzelir
nzh99 canim benim sen de Ata da yoruldunuz, inşallah geçer de kuzum rahatlarsıniz biraz. aman kendini yorma bu kadar, bağışıklığın düşer canim, annelerin sağlığı çok önemli.
Dilzarım inan çok korkuyorum Bağışıklığım düşecek diye Gece uyumuşum hayrettir kendisi de hala uyanmadı çok şaşırtıcı saat 10:00’da işe gideceğim bugün babayla takılacaklar şükür iyi ya içim rahat
Baharcım genelde biz ne yersek ata da onu yiyor ama onu yemeyeceğim bir yemek yaptım ise o zaman ona özel bir şeyler hazırlıyorum ben bütün yemeklerimi sadece salçanın tuzu ile yapıyorum ekstra tuz hiç koymuyorum o mutlaka her gün bir kase yogurdu var sabahları düzenli yumurta veriyorum yanında peynir bazen Kuymak yapıyorum onu seviyorAcil durumda hemen bir tarhana çorbası yapı veriyorum acil durumda hemen bir tarhana çorbası yapı veriyorum içine Bazen kıyma koyuyorum mutlaka peynir altı suyu ve et suyu da koyuyorum çorbalarına meyve seviyor günde birkaç porsiyon meyvesi var Uykulara geçişte azda olsa mama içiyor mamayı çok azaltmıştım aslında ama şimdi hastalanınca iştahı yok en azından birazcık mama içsin karnı doysun diye veriyorum gece bir gibi süt vermeye başladım 90 cc Doktoru iyi sütü bulabilirsen verecek verebileceğimi söylemişti halası dondurup göndermiş kendi ineklerinden onu veriyorum Tüm sebzelerden veriyorum bamya fasülye semizotu ıspanak pırasa hepsini daha erken zamanlarda alıştırdığım için sorunsuz yiyor şükür ama yemediğin zaman asla ısrarcı olmuyorum birkaç gün sonra başka bir versiyonla yeniden deniyorum Çok açsa gün içinde akşam meyvesini irmikle pişiriyorum içine çok az pekmez atıp veriyorum açsa yiyor şimdi zayıfladı ama memeyi on gündür hiç emiyor zaten sütüm yoktu ben de farkındaydım ama ikimiz içinde psikolojik etkisi vardı Emmiyor artık. Ata da yaşıtlarına göre boylu. Sanırım 80 cm den fazla kilosu 12 ydi zayıfladı şimdi ama
İnan dünürüm o uyuduğunda yemek yapıp çamaşır yerleştirebiliyorum. Bugün çalışıyorum. Şimdi öğlen arası geldim nazladım uyutuyorum 1 de mesai bari uyusun 2 saat inşallah baba da rahat etsin. Bağışıklığımdan korkup diyet falan yapamıyorum çünkü elime geçerse yiyebiliyorum
Çok geçmiş olsun canım komşum ilaçla atarsın onu inşallah
Çok geçmiş olsun kuzeyimize. Bi durup sonra seriye bağlıyorlar sanırım. Bizde de anne baba mama gel git bitti gibi sözcükler var cümle kuramıyor ama ağzı laflı şarkı söylüyoruz sürekli onunla. Nasılsa konuşacaklar sağlıklı olsunlar da
Karyama da bak.ahhh büyüyorlar sağlıcakla inşallah
Ata da çok hareketliydi hastayjen baygın halsiz şimdi eski enerjisi geliyor şükür. Bizimki tehlikeyi kestiremiyor daha. Az önce terttım yarım kilo vermiş hiç kıyamıyorum şimdi de ateşten sanırım döküntü oldu vücudunda korkmalı mıyım bilemedim miss

Bazen bende de oluyor sonra bakıyorum geride kalmış sanırım ruhen kendimizi arla plana atmaktan oluyor kendimizi çok unutuyoruz

Canım biraz hayatın akışı da hızlandı çocuktan bağımsız söylüyorum bunu. İnternet, sosyal medya, haberler olaylar insanlar hop anlık değişiyor artık takip etmek yetişmek çok zor bir hal aldı. Biz de böyle hem teknolojisiz zamanları bilen hem de teknoloji ve bu hızlı yaşama geçmiş insanlar buna ayak uydurmakta daha doğrusu bu durumu içselleştirmekte zorlanıyoruz. Ne keyifler ne oturmalar ne de sohbetler eskisi gibi değil. Sanki bir yerlere yetişmek birilerine göstermek bir sonraki hedefi fe gerçekleştirmek için yaşıyor gibiyiz. Şimdi tüüm bu söylediklerimin üstüne hayatlarının henüz 1-2 yıl yaşamış 2 çocuğun enerjisini ve hızını ekle çok normal hissettiklerin ifade edemeyişini bile anladım

Profesyonel destek alıp biraz rahatlamak biraz yavaşlamak iyi gelebilir. Meditasyon da deneyenilirsin ama bizim için bir lüks biliyorum

Bazen bende de oluyor sonra bakıyorum geride kalmış sanırım ruhen kendimizi arla plana atmaktan oluyor kendimizi çok unutuyoruz
kendimizi unutuyoruz doğru aslında ama kendim için genelde aile içerisinde kaçamak yapıyorum. sosyallik dar alanda yani
haklısın birşeyler oturmuyor yerine . tadını vermiyor. yetişememek ve anı yaşayamamak. hayata dair kararlar ya da kararsızlıklar da baş döndürücü kıvamda. çünkü odaklanıp düşünemiyorum bile ve iplik yumağı gibi birbirne karışır oldu herşey. ahh susam. icimde sessiz bir geveze var ama dışarıya vuramıyorum. başbaşa kaldık. çoğu zaman ben bile duyamıyorum ya da es geçiyorum. destek iyi fikir aslında. profesyonel ve tanımayan birinden. bir araştırayım bakayım.

Masalah 1.81 ve 12 yaas miii benim boyum uzun degil ama esimin uzun karya ona cekti sanırım. Bende diyete devam etmeye calisiyorum yoksa ipin ucu kaçıyor.
Aynen canim karya 8 9 aylikken cok tombisti simdi verdi bile. Benin kizda bazen koruyor ama bazen olmadik bir sekilde düşüveriyor ya bakalim bu zamanlarda gececek yaa büyüyor bu cadılar
Canim 2 cocuk ev is yemek virus derken insanda kafa kalir mi valla ben tek cocukla bu surecte psikolojim bozuldu insallah biraz zaman sonra gececk gidecek duzelecek hersey..
Mesela bizde kalabalik olmamiza ragmen cocuktan sonra kimseyi yanimda goremedim birseyler yapmak istiyorun yapamiyorum hep bir engel cikiyor gerci dedigin gibi vakitte kalmiyor sanki belirsizlik.. kafam cok bozuk bu yuzden ama takmamaya calisiyorum
Sagol caniim tek tek yazmissin ne yapıp ne yapmadigini.
Evet olmuyor boyle dört duvar arasında cocuguda yazik..
Ata ya cok gecmis olsun.

Ay bizde agustos ta memlekete gideceğiz orda göçebe hayat okuyır herkese uğramaktan aman gezmek iyi de bu sorun olmasa süper olacak

Şekerim parem valla denk gelemedik yorgun tempoda Bence arada girip okuyup yazıyorum sohbete vakit mi var ki ah ah
Doğru dedin kahve çeşiti süslü kahveler sunumlar öğretmeliyim ama bende bilmiyorum ki neyse kaynanası öğretsin Aslihaydo sunum prensesi olamadık biz artık o iş sende
Sen Napıyorsun erva hanım ali beyler nasıl uykular ne alemde

Ya ne kadar üşütmüşse demekki kıyamam ben ona Ah benim kuzum hemen toparlasın inşallah hemen

Valla bende salıyorum dün parkta bi kız sarıldı hatta napalım Allah korusun kuzuları mızı yazım dışarı yüzü görmediler garipler napalım artık dünyayı da öğrenmeleri gerek

Jadesi aynen canim benimkide gecen parkta kizin eline fln dokundu oyun oynarken napayim nereye kadar koruyabilirimki olacagi varsa zaten olur birde o kadar kisitlamada dogru degil biraz özgür birakmak lazim.
Benimde icim cok sıkkın bir an once memlekete gitmek istiyorum en azindan koy temiz dogal ve kalabalik degil. Burada anneme gitmek istediğimde esim basliyr gidiyorsunda ne oluyor herkes gelip misafir gibi cayini icip gidiyor sen yoruluyorsun cocukta ortalikta duzeni bozuluyor diye her yer pis kimse dikkat etmiyor vs.. vs.. (annem yok ama ablalarim burada)
Evde de gelen gidenim yok zaten gerci olsa bile su titizligi atamadim bir türlü temizlik bir sekilde oluyor ama benim yedek ince yolluk almam lazim hemen cunku insanlar nerelere girip cikiyor oturuyorlar sonra eve gelince bu kiz herseyi agzina sokuyor halilar her zaman yikamaya verilemiyor. Esimde tuhaf zaten evde bile buzdolabini kapagini vs peceteyle aciyor neymis ben fazla dikkat etmiyor musum bazen.
Biz ne zaman bu hale geldik bilmiyorum ama artik rahat birakmak istiyorum kendimi cok yoruldum boyle degildim..

Bahar ben sen çok titizsin sanıyordum ama eşin senden betermiş. Siz böyle iyice birbirinizi yıpratırsınız. Rahatlamak istemekte çok haklısın ama bir taraf öyleyken sen de kendini bırakamazsın. Birlikte ortak bir karar alıp hayata geçirseniz daha kolay olur.. memlekette biraz dinlenirsin rahatlarsın umarım

Ya iste bendeki titizlik ev temiz olsun ama daginik olabilir oda daginikliga gelemez ama bu virusten sonra iyice abartti elini surekli yikar telefonu posete flan koyar eldivenle cikar gelir daha neler neler. Birbirimizi idare ediyoruz oyle boyle ama ben biraz rahat davranmaya basladim mesela aldiklarini artik yıkamıyorum direk buzdolabina koyuyorum meyve sebzeyi ordan alinca iyice yikiyorum diger seyleride islak mendille silip kaldiriyorum cunku bu hayat boyle geçmiyor ve is yükü oda bana rahatsin diyor. Bakalim insallah düzeliriz oda duzelmek istiyor bunalmis durumda..

nzh99 canım Ata kuzumada çok geçmiş olsun. BKGK aman baharım kusma demede ne dersen de. Kuzular hastalanmasin.
Saol baharım ilaç içirmekte mesele çok bitkin düştü şimdi biraz iyi gibi ama aşırı huysuz. Sonumuz hayrolsun durunun burun akıntısı bitti mi bizim ki de hala fış fış akıyor
Çok normal helinşm. Aktif çalışma hayatın bitti. 2 bebek ikisine yetmeye çalışmak uykusuzluk işlerin planladığın gibi gitmemesi herşey yıprattı seni. Aile içinde dönüp gelmek evde herhafta yeğenin de olsa yardım da etse birilerinin olması eşinle eskisi gibi oturup konuşamamak gündemi takip edememek bir arkadaşınla oturup dertleşmemek hepsi bu yıpratıcı sürecin uzantıları aslında hemen hepimiz aşağı yukarı ayni durumdayız. Annelik çok güzel ama hem bedenen yorucu hem de beyinsel olarak. Sağlık olsun tüm negatif enerjiler uzak olsun inşallah
Saol kuzum
Bvirüs de geçsin siz de biraz relaks olun . Çünkü bu şekilde karyayla çok daha zorlanırsınız .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…