2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Saol baharım ilaç içirmekte mesele çok bitkin düştü şimdi biraz iyi gibi ama aşırı huysuz. Sonumuz hayrolsun durunun burun akıntısı bitti mi bizim ki de hala fış fış akıyor

Çok normal helinşm. Aktif çalışma hayatın bitti. 2 bebek ikisine yetmeye çalışmak uykusuzluk işlerin planladığın gibi gitmemesi herşey yıprattı seni. Aile içinde dönüp gelmek evde herhafta yeğenin de olsa yardım da etse birilerinin olması eşinle eskisi gibi oturup konuşamamak gündemi takip edememek bir arkadaşınla oturup dertleşmemek hepsi bu yıpratıcı sürecin uzantıları aslında hemen hepimiz aşağı yukarı ayni durumdayız. Annelik çok güzel ama hem bedenen yorucu hem de beyinsel olarak. Sağlık olsun tüm negatif enerjiler uzak olsun inşallah

Saol kuzum

Bvirüs de geçsin siz de biraz relaks olun . Çünkü bu şekilde karyayla çok daha zorlanırsınız .
Yok canım gecmedi hasta değil ama o küçükcuk burun aka aka bitmedi. Evet çocuklara ilaç vermek mesele. Sevindim Ata kuzumun daha iyi olmasına. İylessin tekrardan yemeye başlar enerjisinide kilosunu da geri alır.

nzh99 nzh99 kolaylıklar versin Allah canım inşallah toparlar bu ilaçlarıyla kendine gelir kuzum. Nasıl şimdi durumlar.
N Nehir8077 canım gelinim rahatsızlandı demek size de geçmiş olsun bol uykulu güzel geceleriniz olsun 💐💐😘😘
Sağol canım hasta değil iyi şükür. Uykular haram herşey biter sıcaktan uyuyamıyoruz. Bizde uyumamaya bahane çok. Sağlık olsun ne diyim havada artık geç kararıyor, istiyorlar hep dışarıda olsunlar. Oda yoruyor bakma sen.

Saol baharım ilaç içirmekte mesele çok bitkin düştü şimdi biraz iyi gibi ama aşırı huysuz. Sonumuz hayrolsun durunun burun akıntısı bitti mi bizim ki de hala fış fış akıyor

Çok normal helinşm. Aktif çalışma hayatın bitti. 2 bebek ikisine yetmeye çalışmak uykusuzluk işlerin planladığın gibi gitmemesi herşey yıprattı seni. Aile içinde dönüp gelmek evde herhafta yeğenin de olsa yardım da etse birilerinin olması eşinle eskisi gibi oturup konuşamamak gündemi takip edememek bir arkadaşınla oturup dertleşmemek hepsi bu yıpratıcı sürecin uzantıları aslında hemen hepimiz aşağı yukarı ayni durumdayız. Annelik çok güzel ama hem bedenen yorucu hem de beyinsel olarak. Sağlık olsun tüm negatif enerjiler uzak olsun inşallah

Saol kuzum

Bvirüs de geçsin siz de biraz relaks olun . Çünkü bu şekilde karyayla çok daha zorlanırsınız .
Insallah bakalim artik bu bizde kalacak sanırım. Zaten karya var diye iyice siyirdik cunku hersey agzinda su donemleri bir gecse viruste bitse daha rahat oluruz Insallah yoksa boyle gecmiyor canim.

kızlar kadın doğuma gittim. 4 cm lik kistim varmış. tahliller temiz şükür.adet söktürücü ilaç verdi. sonra 2 adet takip edilecek denildi. spiral sonra olurmuş. ama dün bi korktum ca125 istemişti. ilaçlarımı alsam başlayacam olurum umarım 🙏
Geçmiş olsun Helinim❤ insAllah cabucak iyilesir 💞
Bizim de ne yersek ondan veriyorum baharat çok eklemiyoruz almila da yesin diye ama diş sayımız az ya zor oluyor tam çiğneme yapamıyor almila da balıksa dondurulmuş alıyorum soğan sarımsak domates az su ile pişiriyorum portakal suyu ay da salata suyu ile yiyor . Meme mama karışık devam ediyoruz mamayı 1 kez içiyor uyumadan . Uyku düzeni hala yok 1556 kez kalkıyor meme ağzımda emiyor beraber uyuyoruz hala o yüzden . Bu ay menenjit aşklarını yapacağım nasip olursa . Bende biomtech oldum geçen hafta . Vitaminlerini veriyorum immun 44 d vitamini ve Kalppare Kalppare saç için de çinko veriyorum 2 ml biraz faydası oldu şampuan da minoris kullanıyorum
Çinko içeren besinlere ağırlık vereyim ben de o zaman canım 🥰 tesekkur ederim💞💞
Merhabalar epey zamandır giremiyordum. Çok hasta olan var sanırım herkese geçmiş olsun. Bizde de Kuzey geçen ay kaydıraktan ablasının kucağında kayarken ayağı ters döndü. Çok ağladı kırık sandık acile gittik. Röntgen temiz çıktı ama üstüne hiç basamayınca ortopediye de gittik. Ayakta ezilme olmuş. Yaklaşık bir hafta hiç üstüne bastırmadan krem sürüp oturttuk. Bir mama sandalyesinde, bir kucakta, bir koltukta ama bu kadar hareketli bir döneminde nasıl zor oldu anlatamam. Çocuk yere inmek istiyor. İnince de basamıyor, canı acıyor; daha çok ağlayıp oturuyor. Sürekli Ipad açık, çizgi film seyretti. Ben gün içinde televizyon izletiyor diye eşime kızarken, bir hafta çocuğa çizgi film izlettim. Ama çocuk nasıl bir bıktıysa artık bakmıyordu bile. Çok şükür şimdi baya toparladı ama hala ufak ufak sekerek yürüyor.
Yemek konusunda biz ne yersek artık onu veriyorum. Çok baharatlı ve tuzlu yapmamaya çalışıyorum sadece. Konuşma ise yok denecek kadar az. 7-8 aylıkken ufak ufak konuşmaya başlamıştı baba, mama, dede, anne diyordu ara ara. Hatta 11 aylıktı Derin diyordu ablasının adını söylüyordu. Sonra çocuk bir başladı eeee-uuuu-oooo şimdi böyle mors alfabesiyle anlaşıyoruz kendisiyle 😂 Arada bir Derin diyor ama başka bir şey yok.
Oyy oyy geçmiş olsun canim..ne zordur o bir hafta..böyle hareketli aylarında..Allah korusun bir daha olmasın insAllah 🤲💞💞💞

kızlar tuhaf bir dönemden geçiyorum. kimseyle de paylaşmadım aslında bu durumu. hani bir kayıt alırken duraklar düğmesi vardır ya sonra kaldığınız yerden devam edersiniz. ruhen öyle gibiyim. fikren öyleyim. tepkisiz cogu zaman. sanki bir yerlerde birseuler yapmam gerekiyor ama nerde ne nasil bilmiyorum. misal hergun girerim buraya okurum alıntı alırım yazamam konu çoktan geçmiş olur yetişemem. ama neden hemen o an yazamıyorum bilmiyorum da. illa iş olmuyor alintiliyorum çıkıyorum. tükenmişlik sendromu gibi de hissetmiyorum. acaba hayattaki belirszilikler mi evi değiştirmedik felan ya da çalışmaktan bu kadar uzak kalmak mi . hayir aktif bir hayatımız da var durmuyoruz inanın ne oldu. ay uzun da yazdım kusura bakmayın çıkmazda olunca varamadım bir türlü neticeye
o bende de var canim, mesajları okuyorum, alıntı yapıyorum ama cevap yazamıyorum. ya da birine bir şey demem lazım yapmam lazım yapmıyorum. iki senedir kendime bir şey almadım, almam lazım sürekli sepete atıyorum siteleri geziyorum sonra ne gerek var diye vazgeçiyorum. hatta iptal ediyorum.

bugün öğretmenler odasında gezilecek yerleri anlatıyorlar şura var bura var, hiç çekici gelmiyor, çocuklarla hazırlanıp gitmek sonra geri dönmek. bir sürü iş, onlar anlatırken ben yoruldum, her etkinliği iş olarak görüyorum. denize götürelim çocukları diyor arkadaş, kumuydu tuzuydu, hiç gözüm almıyor diyorum. geçen eşim televizyon bakalim diye çarşıya çıkalım dedi, o insan kalabalığı bile sinirimi bozdu. zaten biz de kalabalığız, beş kişi bir yere giriyoruz uzun kuyruk gibi. çocuklarım da aslinda o gün hiç yormadilar bizi ona rağmen sürekli gözümün üstlerinde olması bile yordu.

yani kendini nasıl hissediyorsun deseler, tek kelime yorgun derim. her zaman iş yaptığımdan da değil psikolojik bir yorgunluk. düşün millet Artvin de suralar güzel gezilir diye anlatırken ben oraya gitsem nasil çok yorulurum diye gitmeden yoruldum. saçma sapan bir ruh halindeyim. enerjim çekilmiş gibi. bence cocuklar küçük ondan oluyor, az büyünce düzeleceğiz, yani öyle umuyorum, yani insallah öyle olur

kendimizi unutuyoruz doğru aslında ama kendim için genelde aile içerisinde kaçamak yapıyorum. sosyallik dar alanda yani 🙄

haklısın birşeyler oturmuyor yerine . tadını vermiyor. yetişememek ve anı yaşayamamak. hayata dair kararlar ya da kararsızlıklar da baş döndürücü kıvamda. çünkü odaklanıp düşünemiyorum bile ve iplik yumağı gibi birbirne karışır oldu herşey. ahh susam. icimde sessiz bir geveze var ama dışarıya vuramıyorum. başbaşa kaldık. çoğu zaman ben bile duyamıyorum ya da es geçiyorum. destek iyi fikir aslında. profesyonel ve tanımayan birinden. bir araştırayım bakayım.
Bende internetten bir psikolog buldum kendime ama tatil memleket derken öteledim onu da

Ben tek çocukla psikolojik girdaplardayım sizlerin yaşaması çok normal saldım çayıra mevlam gayıra bir anne olamıyorum hoş o kadar da olmak istemem ama az rahat olmak isterdim . Maalesef bende aşırı titizim oturmalarım dk oluyor en fazla sürekli yemek temizlik girdabındayım ama tatil baya iyi geldi şimdi de annem ablam çok şükür az uzaklaştım o işlerden😎

Günaydın canlar🌞gelişimiz gibi dönüşümüzde ani oldu dün gelen mesajla bugün eşimin yarında benim yüzyüze toplantı haberlerimiz geldi akşam apar topar toplandık şimdi çıktık yola eşim derse yetişecek okula bu ara bile o kadar iyi geldi ki duruma göre cumartesi geri gelebiliriz hafta içi olan toplantılar online olursa cumartesi toplanır 4 5 günlüğüne geliriz geri. Ayşeyi uyurken aldım kucağıma uyanmadan gideriz inş diyordum ki yakıt için durunca gülerek uyandı sakin şimdilik bakalım 1 saatlik yolumuz var uyur tekrar inş

Kel kız anneleri son durum ne sizde 😁 biz hala keliz 😁😁
Biz de keliz hala🥰
Umut ile duru nasillar ?
Kizlar bebislerin boy kilosu nasil ? Ben bayadir doktora goturmuyorum bir sorayim sizinkiler kac cm oldular:)
Beslenmeleri nasil mama sut yemek yeme ? Genelde ne yemek yapiyorsunuz.
Bu yemek konusu cok can sıkıci hergun ne yapayım diye düşünüyorum. Halen ufacik sert birseyde yiyemiyor ama biskuvi kraker ver nasil yiyor😁
Ben genelde brokoli kabak havuc buharda pişirip, mercimek corbasi, tavuk suyu corbasi, pirasa, ispanak, kiymali kabak kofte vs. Veriyordum balik dogru duzgun yemedi bizim kiz bu arada deniz pis zaten balik vernlmeye cekiniyorum hazir dondurulmus baliklardan mi alsam ? bulgur pilavda yemeklerin yaninda yoğurtla veriyorum. Simdi brokoli pirasa mevsimi bitti taze fasulye yaptim gecen. Baska ne yapabilirim ya surekli yaptiginiz seyler illaki vardır.
Konusan var mi bu arada neler söylüyorlar?
Bizimki surekli birseyler soyluyor ama ne söylediğini anlamıyorum 😁
Ayşe geçenlerde dilti ishali derken çok süzüldü minicik kaldı boyunda minik zaten ama yeme konuşunca sıkıntısı yok yiyor maşallah bizim yediğimiz şeylerden veriyorum bende baharatlı acılı çok salçalı falan değilse. Ama makarna ve pilav kurtarıcı yanında yoğurtla en çok onları severek yiyor tatlı şeyleri pek sevmiyor meme mama devam meme atıştırmalık niyetine çok süt olduğunu sanmıyorum ama emiyor kendince mamada uyku öncesi içiyor
kızlar kadın doğuma gittim. 4 cm lik kistim varmış. tahliller temiz şükür.adet söktürücü ilaç verdi. sonra 2 adet takip edilecek denildi. spiral sonra olurmuş. ama dün bi korktum ca125 istemişti. ilaçlarımı alsam başlayacam olurum umarım 🙏
Geçmiş olsun canım inş ilaçlarla atarsın benimde Zeynebe hamile kalmadan önce 3 cmlik vardı gitti
Merhabalar epey zamandır giremiyordum. Çok hasta olan var sanırım herkese geçmiş olsun. Bizde de Kuzey geçen ay kaydıraktan ablasının kucağında kayarken ayağı ters döndü. Çok ağladı kırık sandık acile gittik. Röntgen temiz çıktı ama üstüne hiç basamayınca ortopediye de gittik. Ayakta ezilme olmuş. Yaklaşık bir hafta hiç üstüne bastırmadan krem sürüp oturttuk. Bir mama sandalyesinde, bir kucakta, bir koltukta ama bu kadar hareketli bir döneminde nasıl zor oldu anlatamam. Çocuk yere inmek istiyor. İnince de basamıyor, canı acıyor; daha çok ağlayıp oturuyor. Sürekli Ipad açık, çizgi film seyretti. Ben gün içinde televizyon izletiyor diye eşime kızarken, bir hafta çocuğa çizgi film izlettim. Ama çocuk nasıl bir bıktıysa artık bakmıyordu bile. Çok şükür şimdi baya toparladı ama hala ufak ufak sekerek yürüyor.
Yemek konusunda biz ne yersek artık onu veriyorum. Çok baharatlı ve tuzlu yapmamaya çalışıyorum sadece. Konuşma ise yok denecek kadar az. 7-8 aylıkken ufak ufak konuşmaya başlamıştı baba, mama, dede, anne diyordu ara ara. Hatta 11 aylıktı Derin diyordu ablasının adını söylüyordu. Sonra çocuk bir başladı eeee-uuuu-oooo şimdi böyle mors alfabesiyle anlaşıyoruz kendisiyle 😂 Arada bir Derin diyor ama başka bir şey yok.
Geçmişler olsun ne zor olur ya tamda en hareketli dönemlerinde oturmak zorunda olmak. Zeynebimi ekrandan uzak büyütmeye çalıştım ama bu yıl 1.sınıf hep ekran başında kaldı bazen akışına bırakmak lazım gerektiği durumda kullanacaksın yapacak bişey yok ama bol bol konuş ve kitap oku Ayşe çok seviyor kitapları bayanda kelime söylüyor
kendimizi unutuyoruz doğru aslında ama kendim için genelde aile içerisinde kaçamak yapıyorum. sosyallik dar alanda yani 🙄

haklısın birşeyler oturmuyor yerine . tadını vermiyor. yetişememek ve anı yaşayamamak. hayata dair kararlar ya da kararsızlıklar da baş döndürücü kıvamda. çünkü odaklanıp düşünemiyorum bile ve iplik yumağı gibi birbirne karışır oldu herşey. ahh susam. icimde sessiz bir geveze var ama dışarıya vuramıyorum. başbaşa kaldık. çoğu zaman ben bile duyamıyorum ya da es geçiyorum. destek iyi fikir aslında. profesyonel ve tanımayan birinden. bir araştırayım bakayım.
Canım okurken aaa ben diye diye okudum şu dönemde eminim birçok kişi de böyledir pandemi 2 çocuk ev hayatı çok normal böyle hissetmen ben artı olarak birde annemin acısıyla mücadele ediyorum sanki mutlu olmaya hakkım yok bişeye güldüysem hemen diyorum ya annen yok nasıl gülebiliyorum diye hemen doluyor gözlerim başlıyorum ağlamaya Zeynep gözümün içene bakıyor hemen teselli ediyor beni toparlamaya çalışıyorum ama şu yaz tatili geçsin yardım almak istiyorum yaşam kalite çok düştü en ufak şeyden mutlu olan her anına şükreden ben gitti hep bir kaygı stres huzursuzluk yorgunluk bıkkınlık hali geldi hiçbir şeyde hevesim yok

o bende de var canim, mesajları okuyorum, alıntı yapıyorum ama cevap yazamıyorum. ya da birine bir şey demem lazım yapmam lazım yapmıyorum. iki senedir kendime bir şey almadım, almam lazım sürekli sepete atıyorum siteleri geziyorum sonra ne gerek var diye vazgeçiyorum. hatta iptal ediyorum.

bugün öğretmenler odasında gezilecek yerleri anlatıyorlar şura var bura var, hiç çekici gelmiyor, çocuklarla hazırlanıp gitmek sonra geri dönmek. bir sürü iş, onlar anlatırken ben yoruldum, her etkinliği iş olarak görüyorum. denize götürelim çocukları diyor arkadaş, kumuydu tuzuydu, hiç gözüm almıyor diyorum. geçen eşim televizyon bakalim diye çarşıya çıkalım dedi, o insan kalabalığı bile sinirimi bozdu. zaten biz de kalabalığız, beş kişi bir yere giriyoruz uzun kuyruk gibi. çocuklarım da aslinda o gün hiç yormadilar bizi ona rağmen sürekli gözümün üstlerinde olması bile yordu.

yani kendini nasıl hissediyorsun deseler, tek kelime yorgun derim. her zaman iş yaptığımdan da değil psikolojik bir yorgunluk. düşün millet Artvin de suralar güzel gezilir diye anlatırken ben oraya gitsem nasil çok yorulurum diye gitmeden yoruldum. saçma sapan bir ruh halindeyim. enerjim çekilmiş gibi. bence cocuklar küçük ondan oluyor, az büyünce düzeleceğiz, yani öyle umuyorum, yani insallah öyle olur
+1 dilzar ım bende aynı durumdayım 🙋‍♀️

nzh99 nzh99 canım Atacık nasıl sen nasılsın hastalık dönemleri zorluyor ne yazık ki iyileşsinde kilo alır toparlar tekrar inş. Dün takip ettiğim bir doktorun ateşle ilgili paylaşımı vardı iştahtan kesilirler yemezler zorlamayın ama susuz bırakmayın diyordu Atanında normal zamanda yemesi iyi maşallah toparlar hemen yeteri enerjileri yerine gelsin. Ayşe de ishal olduğu dönem çok kilo kaybetti zaten zayıf iyice minikleşti şimdi hasta değil çok şükür yemeside iyi ama kilo alamıyor neşesi keyfi yerinde enerjisi var gülücükler neşe saçıyor etrafına öyle olunca çokda takılmıyorum sağlıklı olsunlarda🥰

Geçmiş olsun canım kisten dolayimi adet olamiyormussun.
kızlar tuhaf bir dönemden geçiyorum. kimseyle de paylaşmadım aslında bu durumu. hani bir kayıt alırken duraklar düğmesi vardır ya sonra kaldığınız yerden devam edersiniz. ruhen öyle gibiyim. fikren öyleyim. tepkisiz cogu zaman. sanki bir yerlerde birseuler yapmam gerekiyor ama nerde ne nasil bilmiyorum. misal hergun girerim buraya okurum alıntı alırım yazamam konu çoktan geçmiş olur yetişemem. ama neden hemen o an yazamıyorum bilmiyorum da. illa iş olmuyor alintiliyorum çıkıyorum. tükenmişlik sendromu gibi de hissetmiyorum. acaba hayattaki belirszilikler mi evi değiştirmedik felan ya da çalışmaktan bu kadar uzak kalmak mi . hayir aktif bir hayatımız da var durmuyoruz inanın ne oldu. ay uzun da yazdım kusura bakmayın çıkmazda olunca varamadım bir türlü neticeye
Helinim biz yorgunluktan uykusuzluktan bedenimiz zarar görüyor olarak düşünsekte, bizlerin ruhu yoruluyor zarar görüyor. Hayatımız sadece çocuklar ve onlar için yaptığımız işler. Kendimize hiç zaman ayirmiyoruz. O kadar alistikki ayırmakta gelmiyor aklımıza. Gelsede enerjimiz olmuyor. Ben artık çoğu şeyi koyverdin, önceden dışarı çıkamıyorum daraldim diyirdum. Şimdi çıkıyoruz ama bu seferde 2 çocukla dışarısıda ayrı bir işkence. Biraz zamana ihtiyacımız var sanırım, üstelik bu zaman biraz fazla.

Umut ile duru nasillar ?
Kizlar bebislerin boy kilosu nasil ? Ben bayadir doktora goturmuyorum bir sorayim sizinkiler kac cm oldular:)
Beslenmeleri nasil mama sut yemek yeme ? Genelde ne yemek yapiyorsunuz.
Bu yemek konusu cok can sıkıci hergun ne yapayım diye düşünüyorum. Halen ufacik sert birseyde yiyemiyor ama biskuvi kraker ver nasil yiyor😁
Ben genelde brokoli kabak havuc buharda pişirip, mercimek corbasi, tavuk suyu corbasi, pirasa, ispanak, kiymali kabak kofte vs. Veriyordum balik dogru duzgun yemedi bizim kiz bu arada deniz pis zaten balik vernlmeye cekiniyorum hazir dondurulmus baliklardan mi alsam ? bulgur pilavda yemeklerin yaninda yoğurtla veriyorum. Simdi brokoli pirasa mevsimi bitti taze fasulye yaptim gecen. Baska ne yapabilirim ya surekli yaptiginiz seyler illaki vardır.
Konusan var mi bu arada neler söylüyorlar?
Bizimki surekli birseyler soyluyor ama ne söylediğini anlamıyorum 😁
Ah baharcım resmen akşam yemekleri kanayan yaram oldu taş versen yiyen kız hepsini bıraktı yemeyi sebze et köfte yemiyor yedikleri salata suyuna ekmek banma pilav yoğurt makarna kaldı yavaş yavaş onlar da elimden gidecek diye korkuyorum 🙄 kahvaltı yapıyor ara öğün öğlen meyveli bir menü oluyor genelde yanında doyurucu bir nesne ile
Konuşma öyle çok abartı değil dün ilk defa 2 kelime söyledi o da hayır baba🤣🤣

Aslihaydo Aslihaydo kız rüyamda seni gördüm komşu olmuşuz 😂😂haydoyla falan oynuyormuşum dedikodu yapıyoruz 🤪🤪🤪 hayırdır inşallah
Ayy ne kaa güzel bir rüya keşke olsak hem komşu hem dünür 😍 dedikodu değildir o bilgi alışverişidir 😂😂
Jadesi Jadesi jademm balimcaaann hic denk gelemedik aynı muhabbete 😁 nasılsınız evinize hos gitmişsiniz 😁 minnoş kızımız nasil? Kahve cesitlendirmeleri ne durumda? Gelirsem bana kac çesit kahve yapacak 😁😁 biliyorsun damadimiz kokoş kahveler bilen bir annenin elinden yetisiyor..sen bu kızı hazırla bak kaynana dırdıri bitmez sonra 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Aslihaydo Aslihaydo
Pilavı tencereyle sofraya koyarım gık demem ama kahve önemli 😂 sunumsuz kahveden su tadı geliyor 🤪🤪 ama şimdi dırdır da etmem kizzz kıyamam ben geliceğimeee❤️🌼🌼
Şekerim parem valla denk gelemedik yorgun tempoda Bence arada girip okuyup yazıyorum 🤣 sohbete vakit mi var ki ah ah 🤪
Doğru dedin kahve çeşiti süslü kahveler sunumlar öğretmeliyim ama bende bilmiyorum ki neyse kaynanası öğretsin🤪 Aslihaydo Aslihaydo sunum prensesi olamadık biz artık o iş sende
Sen Napıyorsun erva hanım ali beyler nasıl😎 uykular ne alemde
O iş bende dünür😂

Canım bal ve Çörekotu karışımını yemeni tavsiye ederim sabah aç karnına çok güzel söker beni olmadığım zaman çok büyük olmasa da kistler yüzünden olamadığım çok olurdu onu içerdim

Ya kıyamam ne zor olmuştur dediğin gibi çok haraketli ler durdurmak mümkün değil ki geçmiş olsun size de 😔

Bahar ne tesadüf bugün ipektoşun konuşma videosunu atmıştım instagrama 😁 çok dillendi bizim kız memlekette kalabalık iyi geldi öncesi zaten bir hafta evdeydik bakıcıyla beraber bu hafta da babanne bakıyor hala dede falan kalabalıkta iyice gelişti konuşması. Bir ara duraklamıştı sonra birden gitti kelimesiyle 2.kelimeyi çıkartmaya başladı. Hep böyle okuyor zaten bişey önce azalıyor sonra artıyor atak bu olsa gerek 🤩
Yemesi de iyi biz ne yersek veriyorum kızartma ve şekerli gıdalar hariç. Geçen dondurma yedirdim ama. Vermeyi de vermemeyi de abartmayayım diyorum ama bakalım becerebilirsem. Patlıcanı bir kere verdim bakla ve mantar hiç vermedim. Onun dışında her sebzeyi tattırmaya çalışsam da sebzeyle arası limoni. Ispanak bamya fasulye bezelye veriyorum yesin diye genelde kıymalı. Eti ve pilav makarna çorba türevini daha çok seviyor. Balık sadece somon veriyorum. Meyve seviyor. Kilosu hep azdı hala az 9,5 civarı boyu 78 di 1,5 ay önce max 80 dir herhalde.
Öğlen uykusunda keçi sütü veriyor bakıcısı ben varsam emziriyorum sadece. akşam yemeğini çok yemişse sadece emzirerek uyutuyorum gece mama veriyorum. Az yemişse mama verip uyutuyorum. Gece de emmek için uyanıyor.
Geçmiş olsun canım ilaçla geçer inşallah 🙏🏻
Ay gördüm sıpa ya maşallah ona 💕💕💕

Karya da belli uzun olacak maşşallah 🧿🧿 geçen parkta bir çocuk biizmkiyle aynı boyda annesi kaç yaşında dedi 15 aylık deyince bir kaldı benimki 3 yaşında diyor. Dedim ben uzun olduğumdan çocuklarım da uzun sizinki normal büyük kızım 181 oldu mesela 12 yaşında 🙄 oğlan da uzun olacak sanırım 😊 yazmamışım mücveri güzel yiyor yapmadıysan dene bir bol yeşillikli kabak mücveri yapıyorum seviyor. Dün semizotu pişirdim yemedi ağzından çıkardı hep. 😒
Göktuğ çok hareketli heryerr çıkıyor, tırmanıyor mutfak masasının üstüne çıkıp oturuyor 🤭 tehlikeleri kestiriyor artık şükür kendini koruyabiliyot tabi peşindeyiz sürekli.
Diyete devam canım verdikçe motive oluyor insan kıyafetlerime giriyorum artık şükür. Tabi arada bozuyorum dün küçük dilim kek yedim dayanamadım mesela. Ama dengelemeye çalışıyorum diğer öğünlerde bakalım. 2 gündür okula gittim çarşı işlerimi yaptım 10 bin adıma yaklaşmışım. Çalışıyor olsam demek hiç yürüyüşe falan gerek kalmayacak zaten yakacağım. Senelerdir kilo sorunu bu yüzden yaşamıyormuşum 😁
Aklıma iyi mücver getirdin kesin yemez ama akşama deneyeyim bir daha 🤣
Maşallah iradene ben yiyorum o yüzden yavaş gidiyor kilo olsun acelem yok 5 li rakamlara ne kaldı ki🤪
Kızının boyuna maşallah senin boy kaç cm miss 😊

Helincim bu yaşadığın bana sorarsan bocalama çalışmaya alışmış insanlar birden eve geçince böyle oluyor bende öyleydim kendime aktiviyeler ürettim spor yapıyorum ders çalışıyorum ve zaman akıp gidiyor gün içinde yapmazsam zaman geçmiyor mesela temposuna alıştım😊
Yani demem o ki bir müddet daha çalışmayacaksın evde kendine bir şeyler bul seni ne rahatlatır ev işi hariç hobi gibi 1 saat bile inanılmaz fark eder

Jadesi Jadesi aynen canim benimkide gecen parkta kizin eline fln dokundu oyun oynarken napayim nereye kadar koruyabilirimki olacagi varsa zaten olur birde o kadar kisitlamada dogru degil biraz özgür birakmak lazim.
Benimde icim cok sıkkın bir an once memlekete gitmek istiyorum en azindan koy temiz dogal ve kalabalik degil. Burada anneme gitmek istediğimde esim basliyr gidiyorsunda ne oluyor herkes gelip misafir gibi cayini icip gidiyor sen yoruluyorsun cocukta ortalikta duzeni bozuluyor diye her yer pis kimse dikkat etmiyor vs.. vs.. (annem yok ama ablalarim burada)
Evde de gelen gidenim yok zaten gerci olsa bile su titizligi atamadim bir türlü temizlik bir sekilde oluyor ama benim yedek ince yolluk almam lazim hemen cunku insanlar nerelere girip cikiyor oturuyorlar sonra eve gelince bu kiz herseyi agzina sokuyor halilar her zaman yikamaya verilemiyor. Esimde tuhaf zaten evde bile buzdolabini kapagini vs peceteyle aciyor neymis ben fazla dikkat etmiyor musum bazen.
Biz ne zaman bu hale geldik bilmiyorum ama artik rahat birakmak istiyorum kendimi cok yoruldum boyle degildim..
Ne dersem deyim tabiatın belli canım titizsin ve yapacak bir şeyin yok inan ki 😔 evet çocuk olunca hassaslaştık hele bu cotona muhabbeti canımıza ot tıkadı bilmiyorum ne olacağız 🙄 eşin destek olsa daha kolay olacak ama oda seni suçlar gibi konuşmuş keşke yapmasa 😔

X