- 11 Şubat 2008
- 7.242
- 17.391
- 40
Ben de bugün oldum öğlen. Akşama kadar hiçbirşey yoktu. Akşam kolum baya ağrımaya başladı omuz bölgesi. Bakalım yarın da yayılır belki biraz sonra geçer diye umut ediyorum.Bu arada biz bugün aşımızı olduk şifası Allahtan ama ben psikolojik olarak mı etkilendim bilmiyorum özellikle sol tarafımda kolum ve bacağımda ağrı hissediyorum yarına geçer inş
Valla köpek sahipleri ısırmaz sevsin diyor da ben oğluma güvenemiyorum hayvana zarar vermesin diyince çekiyorlar geriYerim ben o göktuğ paşayı nasıl köpek seviyordu geçen gün öyle maşallahbu arada kızın için de geçmiş olsun sonucu beklerken ki stresi yeter insana
Hahahah ay ne güldümKalppare klozet aşkı bambaşka, biz anlamayız onlar iyi bilir. bir de burada yağmur sularını tahliye icin duvarlarda borular var, elini ordan içeri sokacak, ben de çok huylamiyorum ondan, içinde börtü böcek akrep yılan ne bileyim bilumum haşerat olabilir. nemli karanlık bir yer sonucta. deliriyor ben aldıkça, aslinda çaktırmadan dikkatini başka yöne vermeye çalışıyorum da çakal oldu, anlıyor hemen. daha yönelince aaa kedi mi varmış şurada diyorum ama oooo yemiyor bu numaraları.
sabah kahvaltıdan sonra azcik uzandım, gece çok uyandı uykumu alamadım, gitmiş çekmeceden maskeyle maske takacağımı getirmiş, dışarı gidelim diye, öyle de anasına hürmetli bir oğlan.
Eki Görüntüle 2866562
maskenin de anasını ağlatmış ama mühim değil, Asimin anasi ağlamasın da.
Valla dünürüm tamam 0 6 yas eğitimi aldim ama pratikte 4 6 yas hakimim. Inan ben de sizlerle birlikte deneyimleyerek buyutuyorum. Ben ağladığı zaman tamam gecti diyerek dikkat dagitiyorum genelde. Ali kanmazdi ama Erva simdilik kanıyor.bilmiyorum belki Ali cok zorladigindan ervayi fark edemiyorumdur. Bizim bebeler simdi temel guven duygusunnu kazanmaya calisiyorlar. Cok mudahale etmeden basarmalari icin uygun ortam olusturacagiz.dustuugu zaman kalkmasi icin yaninda durup tesvik edecegiz.buyuk bir yara yoksa kucaklamadan. Kendi caninin acisini unutuyor basarinca.demek ki bu duygu cok onemli onlar icin.eve girmesi icin hadi zile bas hadi kapiyi ittir hadi ayakkabiyi cikar gibi yonergelerle dikkat dagitabiliriz.Günaydın sevgili dünürüm . Amin inşallah . Demek gelinciğim sinir stres yapıyor . Valla sözlüsü de aynı istediği olmadı mı yıkıyor ortalığı. Mesela içeri girmek asla istemiyor uyumak istemiyor. Sen çocuk gelişimcisin nasıl üzmeden büyüteceğiz bu çocukları
Tevbe tevbe hahahahahahValla köpek sahipleri ısırmaz sevsin diyor da ben oğluma güvenemiyorum hayvana zarar vermesin diyince çekiyorlar gerigeçen eşim gezdirirken birinin tüylerini tutmuş sıkı sıkı bırakmamış zor bela bıraktırdık dedi. O gün de gözüne parmak falan sokacaktı engelledim. Kadın diyor ki çare yok mecbur hayvan alacaksınız eve bu çocuk durmaz hayvansız
Allah anasını ağlatmasın ama çoook tatlı asım paşam. Hepsi sokakçı bu bebelerinKalppare klozet aşkı bambaşka, biz anlamayız onlar iyi bilir. bir de burada yağmur sularını tahliye icin duvarlarda borular var, elini ordan içeri sokacak, ben de çok huylamiyorum ondan, içinde börtü böcek akrep yılan ne bileyim bilumum haşerat olabilir. nemli karanlık bir yer sonucta. deliriyor ben aldıkça, aslinda çaktırmadan dikkatini başka yöne vermeye çalışıyorum da çakal oldu, anlıyor hemen. daha yönelince aaa kedi mi varmış şurada diyorum ama oooo yemiyor bu numaraları.
sabah kahvaltıdan sonra azcik uzandım, gece çok uyandı uykumu alamadım, gitmiş çekmeceden maskeyle maske takacağımı getirmiş, dışarı gidelim diye, öyle de anasına hürmetli bir oğlan.
Eki Görüntüle 2866562
maskenin de anasını ağlatmış ama mühim değil, Asimin anasi ağlamasın da.
Kıyamam sana. Diş yedirmiyor kuzum ne yapsın. Dönemseldir geçer inşallah.kızlar ben iptal beni unutun gari. artık civana meme olarak işe başladım hem de kesintisiz 7 24. perişanım. uyku eğitimi geçiyor aklımdan ama öyle bir ağlaması varki sesinden apartman toplanır. halsizim yorgunum bitkinim
Bırakmıyor ama hasta ettik kuzumu. Zor daldı burnu tıkalı hapşırdı DURDU gece boyu. Ağlıyor inliyor. Bişey yiyemediAz kuzum Atacık dışarısı öyle keyifli ki annesi ne yapsın çocuk evdeo suyu toprağı bırakır mı hiç
Sol kol ağrıyor ama ertesi güne kalmıyor ağrısı antikorun bol olsunBu arada biz bugün aşımızı olduk şifası Allahtan ama ben psikolojik olarak mı etkilendim bilmiyorum özellikle sol tarafımda kolum ve bacağımda ağrı hissediyorum yarına geçer inş
Hahahah ay ne güldümtatlı sıpam benim..sarı şeker olmuş ya görmeyeli tostilik Omerim benim masAllah saclarına senin biz de bugün biraz dolaştık.. erva öyle o yani bu yani karıştırayım demiyor dışarda.aksina hep bende durmak istiyor.yani evdeki halinden eser yok ali heryere koşuyor onu kovalamaktan bitiyorum genelde Allah korusun yavrularımızı ama dışarı çikarmak gözümde büyüyor resmen bu yüzden tebeşir aldim seksek falan cizdik ziplasinlar eglensinler diye ama yok cocuk ille kosacak.ben de sinir koyuyorum suraya kaar kos geri gel diyorum ama bazen kopup gidiyor cok korkuyorum.kisacasi yanima birini almadan çıkmak zorluyor bizi. park da yakın degil maalesef.sokaktan da arabalar geciyor sürekli.bak yine dertlendim
Valla dünürüm tamam 0 6 yas eğitimi aldim ama pratikte 4 6 yas hakimim. Inan ben de sizlerle birlikte deneyimleyerek buyutuyorum. Ben ağladığı zaman tamam gecti diyerek dikkat dagitiyorum genelde. Ali kanmazdi ama Erva simdilik kanıyor.bilmiyorum belki Ali cok zorladigindan ervayi fark edemiyorumdur. Bizim bebeler simdi temel guven duygusunnu kazanmaya calisiyorlar. Cok mudahale etmeden basarmalari icin uygun ortam olusturacagiz.dustuugu zaman kalkmasi icin yaninda durup tesvik edecegiz.buyuk bir yara yoksa kucaklamadan. Kendi caninin acisini unutuyor basarinca.demek ki bu duygu cok onemli onlar icin.eve girmesi icin hadi zile bas hadi kapiyi ittir hadi ayakkabiyi cikar gibi yonergelerle dikkat dagitabiliriz.
Bir de şunu ekleyeyim..eger istedigi seyi zaten vereceksen cok aglatmadan ver dünürüm.yoksa agladigi icin aldigini anlarsa herseyde aglar.eger aglatmayi goze aldiysan ve vermeyeceksen o zaman da sabret.sakinlemesi icin yuzune hafif üfle veya yika. Sacini abdestteki giib mesh et. Bunlar sakinlestiriyor cocuklari.
Dikkat dağıtıyoruz bizde ağladığında ya da tutturduğunda. Öyle bir yerdeyiz evin önü tüm çocukların toplanıp oyun oynadığı yer ve çocuklar sabahtan gece yarısına kadar dışardalar onların sesini duydukça hiç evde durası gelmiyor.nzh99 basini mesh et derken su ile mesh kast etmedim yesim canim. Yani sıvazla hafif hafif basin tepesinden alnına doğru.
Ali cok giriyor aglama krizlerine.. dayanamiyorum bazen bunlari sana söylüyorum ama o aglanaya basladigi zaman kafam duruyor
Göktuğum dillerini severim. Ata da hwrşeyi alıp döküyor. Sabah su verdim çok az oynayıp ters çevirdi. Un veriyorum atıyor yere. Oyalamak çok zor.Kalppare canım şuan öyle çizgi çizip oynayacak dönemde değiller ki dikkatleri çok dağınık ve heryeri herşeyi keşfetmek istiyorlar çılgınlar gibi bizim rutin sabah kahvaltısını yaptırıp yürüyüşe gidiyoruz parkuru 2 tur dönüp parka salıyorum bunu. Koşuyor ama nasıl pervasız koşuyor bir o yana bir bu yana, düşüyor kalkıyor, düşüyor tekrar düşüyor kaldırmıyorum artık kendi kalkıyor nerde gitmemesi gereken yer varsa oraya gidiyor falan biraz spor aletlerinde oynatıuroum sonra hadi baba seni özlemiştir babaya gidelim diyorum baabaammmm diyor biniyor arabasına yani öyle oyun modu yok henüz. Kaydırak çıkıyor kayıyor. Salıncak sevmiyor özgür olamadığı işin sanırım. Evde de öyle hiç oturmuyor sürekli hareket halinde. Hiç birşey bulamazsa cık cık yapıp kollarını kaldırıp ellerini şıklatıyor ki müzik açalım oynasın su dolu kap koyuyorum oturup oynasın biraz diye akıllıca, kabı alıp ters çeviriyor anında kızlarıma koyardım çeşit çeşit kap suyu doldurur boşaltırlardı bir yarım saat idare ederdi onları. Bu çok değişik bişey oldu ya ben kızınca da anneeemm diyor nerden biliyorsa şımarık
En iyisini yapmışsın doğru söylüyorsun gerçekten önden önlem almaktafayda varYa okullar açık olsaydı okulda dinlenirdik aslında dimi teneffüste içilen çay paha biçilmezdişifa olur inşallah canım tedavin
Yok canım nasıl uzak duracaklar ki stresle başa çıkma yöntemlerini öğretmek lazım. Bir ergen psikoloğna randevu aldım. Kaygı ve sınav stresi vs ile ilgili görüşelim baştan tedbir alalım dedim. O da 2 dir randevu erteliyoruz cumartesi de nikah varmış kuzenimin illa gelin başka kimseyi çağırmadım yalnız bırakmayın beni dedi tam randevu saatimizdi. Arayıp değiştirecem tekrar gününü mecbur
Ay kuzum haklı ya özlüyor seni meme başka kavram onlar için kıyamam ben ona2 gündür bende dışarıdayım akşam 6-7 den önce gelemiyorum eve Ayşe bu duruma hiç alışkın değil gelince memem memem diye dolanıyor peşimde kucağımdan inmiyor tekrar gidicem sanıyor galiba yapışık geziyoruz
Evcil tırtılımız var deseydinValla köpek sahipleri ısırmaz sevsin diyor da ben oğluma güvenemiyorum hayvana zarar vermesin diyince çekiyorlar gerigeçen eşim gezdirirken birinin tüylerini tutmuş sıkı sıkı bırakmamış zor bela bıraktırdık dedi. O gün de gözüne parmak falan sokacaktı engelledim. Kadın diyor ki çare yok mecbur hayvan alacaksınız eve bu çocuk durmaz hayvansız
Sagol canim benim insallahAy kıyamam olsun sonra daha iyisi Olur borç üstüne borç oluyor ya gönlünüze göre satarsınız inşallah da tatil yaparsınız bizimde tatil talan oldu bu sene
Yaa geçmiş olsun.. simdi nasil ?Hasta ettik. İnliyor kuzum. Sanırım çamur su üşüttü. Babası benim yüzümden diyor. Dedim sen ister misin olacağı varmış. Hava sıcak ama yine de dokundu minicik bünyeye demek ki... aldım yanıma bu gece nöbetteyim.
Geçmiş olsun canım doktora gittiniz mi, 0 ila 10 yaş arasına bulaşan salgın varmış. Cumartesiden beri hastanelere gidip duruyoruz. Umut hastalandi 1 gün sonrada Duruya geçti.Hasta ettik. İnliyor kuzum. Sanırım çamur su üşüttü. Babası benim yüzümden diyor. Dedim sen ister misin olacağı varmış. Hava sıcak ama yine de dokundu minicik bünyeye demek ki... aldım yanıma bu gece nöbetteyim.
Yaa geçmiş olsun of yaGeçmiş olsun canım doktora gittiniz mi, 0 ila 10 yaş arasına bulaşan salgın varmış. Cumartesiden beri hastanelere gidip duruyoruz. Umut hastalandi 1 gün sonrada Duruya geçti.Eki Görüntüle 2867065 Hergun acildeyiz şimdi gene serum yiyorlar. Şebeke sularından sanırım dediler, duş aldilarmi diye sordu. Bizde tesadufmu bilmem yıkadım yatırdım hasta uyandılar.
Ah geçmiş olsun minik kuzum yaHasta ettik. İnliyor kuzum. Sanırım çamur su üşüttü. Babası benim yüzümden diyor. Dedim sen ister misin olacağı varmış. Hava sıcak ama yine de dokundu minicik bünyeye demek ki... aldım yanıma bu gece nöbetteyim.
Getirme aklına kötüyü bize de haber inşallah sıkıntı yoktur canım yaHastaneye gidiyoruz Ata çok hasta. Dua edin aklıma neler geliyor.
Çok geçmiş olsun canım üşütmedir inş biran önce toparlarHastaneye gidiyoruz Ata çok hasta. Dua edin aklıma neler geliyor.