2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

ya aa işte bende normalde çok sakin bi insanım bir haftadır deli gibi bagriniyorum herkese.hic böyle değilimdir.canim sıkıldı doktora gideceğim yarın.size de bilgilendirme yaparım.

hanimlar bisey sorucam ben gecen pazartesi ilk kontrole gittigimde adetim 10 gun gecmisti beta 1650 falandi sata gore 4.hftalardaydim 10 gun sonra tekrar gel dedi bu persembeye randevum var 6+1 olucam betam kac olmasi gerekiyo bide gittigimde bebegi kalp atisini gorebilirmiyiz yoksa daha beklicekmiyim

Tabii ki canım, bebeğimin doğumu ve takibi Türkiye'de olsaydı ben de yararlanmak isterdim sağlık ocağından. Aşı takvimini uygulardım. Aşıya da karşı değilim ayrıca :) bebeklerini aşılatmak istemeyenler vardır olacaktır illaki. Ben de sizin gibi düşünüyorum.

ya aa işte bende normalde çok sakin bi insanım bir haftadır deli gibi bagriniyorum herkese.hic böyle değilimdir.canim sıkıldı doktora gideceğim yarın.size de bilgilendirme yaparım.
Bu ilacın içeriğine baktırmak lazım. Eczacı veya farmakolog arkadaş varsa. Benim de aklıma takıldı. Burada doktorlar ne öncesinde ne gebelikte vermiyorlar. Ben öncekinde kullandığım için burada eczaneye asit folic sordum. Hani böyle 90 lık mı 120 lik mi ne Türkiye'de içinde çoktu yani , buradaki kadın içinde 20 hap olan folik asit verdi. Mg 5. Bende de aşırı ama tuhaf bir sinirlilik oldu. Ben biraz şüphelendim açıkçası, ağır diye herhalde içinde 20 tane var diye düşündüm. Doktor iç filan da demedi. Gün aşırı almaya başladım. Bırakayım bu okuduklarımdan sonra. Bir de eczacı veya dediğim gibi farmakolog bulmaya çalışayım. İçeriği sormak için. Eşim başta içme demişti aslında.

Allah Allah vermiyorlar mi, sasirdim. Siz hangi ulkedesiniz acaba

benimde gerçekten canım çok sıkıldı begeime zararı olmasın da. başka sitelerde okudum.fazla tuvalet yoluyla atılır yazıyordu.ondan mi ishal oldum.kafamda depdeli sorular

Allah Allah cok sasirdim. Burada da zorla veriyorlar resmen.. Ticaret amacli o zaman heralde ne diyeyim..
Dediğim gibi aile yakını farmakolog veya eczacı lazım. Onlar ilaç içeriklerini en iyi bilenler. Bir de bu mg miktarı can sıkıcı tabi. Eğer bilgi edinebilirsem hemen yazarım. Ama içmek istemiyorum ilacı şu anda.

B Babybirds peki orada tetenoz asisi yapiliyor mu hamilelikte.. bebeklere asi yapiliyor mu? Benim kafami cok kurcaliyor da bu olaylar
Tetanoz aşısından şu ana kadar bahseden olmadı ama onu da sorayım. Bebek aşılarını ise 2 yaşa kadar olanları iyi biliyorum. Koruyucu aşıların hepsini yaptırıyorlar. Ben yaptırdım bebeğime. 7 aylıktan beri kreşe gidiyor her türlü çocuğun içine.

Bir ara Canan karatay kitaplarini okudum. Gebelikle ilgili bir kitabi da var. Orada soyle bir cumle geciyor. " Tuketilen folik asidin gunluk 1 mg'in uzerinde alinmasinin kansere yol acabilme ihtimali var. Ulkemizde satilan preparatlar da maalesef 5 mg'lik tabletler seklinde "

Simdi bir ihtimalden bahsetmis sadece. Uzun sureli kullanimda tabi boyle bir ihtimal soz konusu olabilir. Yani bebege herhangi bir zarari olur vs seklinde bir ibare yok.

en doğru olan sizin de araştırmanız.cunku sizin ile ilacımız farklı..ben de internette gordum ve reçete de beni korkuttu.ne bileyim..inşallah boşuna telastir.

Canım ben folbiolü gebelik düşünmezken sırf folik asit eksikliği için kullanmıştım, dahiliye doktorum yazmıştı. Gebelik düşününce de onu aldım içmeye başladım, bir gün dahiliye doktoruma da sordum gebelik için kullanıyorum şimdi dedim. Bu folbiol tedavi amaçlı kullanılıyormuş, gebelik için daha düşük olanları kullanılıyor demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…