2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Sizlerle çok değerli paylaşımlarımız oldu. Her birinize teşekkür ederim. Ben Nisan 2020 annesi olamıyorum. Bebeğimin kalp atışı durmuş. Gelişmemiş. Kürtaj olacağım. Sizlerin bebeklerinizi kucağınıza almanızı yürekten dilerim. Sevgiler.
Gercekten mi geçmiş olsun canım.nasıl anladınız kpntrolde mi sen bişeyden mi şüphelenip gittin

Ben tekirdagda oturmuyorum anca bugun bir video izledim doktor bayagi tatli dilliydi. Videoyu bulup gondereyim. Yorumlarda tekirdagda oldugunu gormustum umarim isinize yarar:)
ayy cook teşekkür ederim yaa :dua: doktor cok onemli ya..1. oglumu baska bi sehirde dogurmustum.burada yabancı gibiyim....

Zeynepp20 Zeynepp20 çok streslisin canim. nacizane tavsiyem biraz daha sakin ol. ben de sabah çıkardım ama klozetten başımı kaldırıp hayata devam ettim. işte ilk günumdu korkmuştum ama iyi geçti. iyi düşün ki iyi olsun.
yanlış anlama sende ilk gebeligimdeki halimi görüyorum. bu kadar stres seni daha kötü yapıyor. bu süreç çoğu hamilenin yaşadığı bir süreç. rahat ol canim hepsi geçecek. bu hep böyle kalmayacak.
Canım, ben çok ağır geçiriyorum bu süreci evet o yüzden çok stres oldum. 15 gündür evde yatıyorum sürekli çıkarıyorum ve artık nefes darlığı çekmeye başladım. Geçsin istiyorum çünkü bu 15 gün bile beni o kadar yıprattı ki anlatamam. Eşimle kavga ediyoruz, adam eve geliyo hasta sürekli ağlayan, yemeğini alıp yemekten aciz, bakımsız bir kadın var karşısında, zaten cinselliği hiç söylemiyorum bile sıfır. Bana yaklaşıyor eşim, yaklaşmasını bile istemiyorum düşün yanımda oturmasını bile, o yüzden çok zor bir süreç gerçekten benim kadar zor mu geçiyor sizlerin bilmiyorum (inşallah değildir) ama çok yıprandım,aklımdan şu bile geçti (Allah'ım affetsin) bebeği aldırsam mı? Ben çocukları o kadar severim ki anlatamam ama gerçekten çok kötü günler yaşadım bu süreçte, Allah'a çok şükür bugün bir tık daha iyiydim :nazar: inşallah güzel geçer bundan sonrası :dua:

Sizlerle çok değerli paylaşımlarımız oldu. Her birinize teşekkür ederim. Ben Nisan 2020 annesi olamıyorum. Bebeğimin kalp atışı durmuş. Gelişmemiş. Kürtaj olacağım. Sizlerin bebeklerinizi kucağınıza almanızı yürekten dilerim. Sevgiler.
çok çok üzüldüm. insallah en hayırlı zamanda sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz.

Canım, ben çok ağır geçiriyorum bu süreci evet o yüzden çok stres oldum. 15 gündür evde yatıyorum sürekli çıkarıyorum ve artık nefes darlığı çekmeye başladım. Geçsin istiyorum çünkü bu 15 gün bile beni o kadar yıprattı ki anlatamam. Eşimle kavga ediyoruz, adam eve geliyo hasta sürekli ağlayan, yemeğini alıp yemekten aciz, bakımsız bir kadın var karşısında, zaten cinselliği hiç söylemiyorum bile sıfır. Bana yaklaşıyor eşim, yaklaşmasını bile istemiyorum düşün yanımda oturmasını bile, o yüzden çok zor bir süreç gerçekten benim kadar zor mu geçiyor sizlerin bilmiyorum (inşallah değildir) ama çok yıprandım,aklımdan şu bile geçti (Allah'ım affetsin) bebeği aldırsam mı? Ben çocukları o kadar severim ki anlatamam ama gerçekten çok kötü günler yaşadım bu süreçte, Allah'a çok şükür bugün bir tık daha iyiydim :nazar: inşallah güzel geçer bundan sonrası :dua:
herkes kendi yaşadığını bilir elbet ama ben de ilk gebeligimde çok zor günler geçirdim. kusarken kasilmaktan kanama yaşadım. doktor öyle demişti yani. gün de sayamayacağım kadar çok çıkarırdım.
sonra pişmanlıklar. keşke hamile kalmasaydim düşünceleri. ama bu bir süreç. ve geçecek. şimdi sana hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçecek. bu gebeligimde de mide bulantim var. ilkinden tek farkı ne biliyor musun benim sakinligim. sakince karşılıyorum. inan sürekli midem bulanıyor. çıkarmadığım gün nadir. dilimde sürekli bir demir tadı. bir de bonus olarak mide gazi var onu da unutmayayım. ama geçecek diyorum. evlat hem bir nimet hem bir imtihan diyorum. Rabbim sağlıkla versin ediyorum. kısa sürsün insallah diyorum.

inan bana çok daha kötü geçiren kimseler var. benim çok yakınım hamileliği boyunca perdeler kapalı kimsenin girmesini istemedigi bir odada yattı. sadece damardan beslendi.

dediğim gibi stres bu süreci sadece daha da kötüleştir. üç dört haftadan sonra azalarak bitecek insallah.

Benim ilk gebeligimde 7 ve 10 haftada yasadim rahim ağzında polip varmis onun için kanamam olmuş vajinadan muayene ettiyse mutlaka görürdü
Vajinal muayene etmedi ama şu var ben tüp bebekle hamile kaldim öncesinde dünya kadat teste maruz kaldım histeroskopi oldum yani bende polip olduğunu zannetmiyorum plesanta biraz aşağıya yerleşecek gibi ondan olabilir dedi ama rahimde bebekte kesede hiç bir kanama yok dua edin bize lütfen♥️

Rica ederim:) bugun izlemistim daha sizin nasibinizmis valla:KK70:

şimdi aradım en yakın 13 eylül cumaya randevusu varmış. benim folik asit ile ilgili sıkıntımı sormak istiyorum.o nedenle yarın başka bi doktora gideceğim.ama bu doktora baslamak istiyorum.yalniz muayene 115 tl. tahliller de ayrıca ücret.tekirdag özel hastane konusunda çok zayıf maalesef.cok maliyetli.

şimdi aradım en yakın 13 eylül cumaya randevusu varmış. benim folik asit ile ilgili sıkıntımı sormak istiyorum.o nedenle yarın başka bi doktora gideceğim.ama bu doktora baslamak istiyorum.yalniz muayene 115 tl. tahliller de ayrıca ücret.tekirdag özel hastane konusunda çok zayıf maalesef.cok maliyetli.
Ooo bayagi gun varmis :) eger doktor icinize sinerse tahlilleri baska yerde de yaptirabilirsiniz. Ben de merak ettim simdi eger giderseniz bize de yazin gercekten videodaki gibi mi acaba:KK16:

Kızlar cuma günü 507 olan değerim şimdi 1644 çıktı. Az değil mi? Doktorum da gitmiş gösteremeden sonucu😔
B Ende senin gibi cuma vermiştim pzt aynı saatte ver dedi üç katı olması gerekir dedi. Seninde 3 katı olmuş. Zaten en az günlük 1.66 katı arrması lazım iki günde. Birde binlerden sonra karlana hızı daha düşüyor zaten bunla ilgili sitelerde artış hızı var. Hep iki katı deniyor ama 1000i geçince iki katı katlama hızı daha düşük oluyor demiyor kimse. Bence iyi katlaması. İnşallah sağlıcakla alırız kucağımıza

Mesela ben bildirmedim. İlk gebe kaldığımda zaten böyle bir bildirme durumundan haberim yoktu. Özel hastaneye doktoruma gidiyordum sadece. Bir gün cep telefonundan "merhaba, gebeymissiniz, muayeneleriniz sağlık bakanlığı bilmem ne sisteminden direct bize düşüyor, ben sizin ebe hemsireniz, şu sağlık ocağından" diye aradılar. Sağlık ocağına gittim "Ben bebeğimi nasipse yurtdışında doguracagim, erkek olduğu için de (11. Haftada detaylı genetik testle %100 cinsiyeti biliyordum) türk makamlarına bildirmeyecegim. Baba yabancı "dedim. Anlayışla karşıladılar ama nasıl bir prosedür oldu orada benimle ilgili bilemiyorum. Oğlum iki başka ülkeden çift vatandaş ama Türk kimliği yok. (Askerlik nedeniyle istemedim) 18 yaşindan sonra kendisine açıklamayı yapıp buna kendisinin karar vermesini istiyorum. Türk vatandaşlığı hakkı var , istediği zaman geçebilir. Yani sistemden görünüyor gebelik bilgisi ve size ulaşıyorlar, eve bile geldikleri oluyormus.
Her hastane bildirmiyor. Özeller bildirmiyor ama devlette düşüyor. Ama başka ilin devletinde baktırdıysan gene bildirmiyor. Bildirmenin avantajı bebeğin aşılarını yada senin aşılarını takip ediyorlar. İstersen özelde vurduracağını belirtirsin ama sosyal devlet anlayışıyla devlet bunu karşılıyorken özelde vurdurmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca sağlık ocaklarındaki aşı sirkülasyonu yoğun olduğu için aşıların son kullanma tarihlerinin daha yeni olacağını düşünüyorum. Çünkü eline çivi battığında özelde tetanoz olmaya gittim. Aşıyı çıkardı tarihine bakmak istediğimi söyleyince size yukardan getircem bu değil dedi. Anlam veremedim. Kötü düşünmek istemiyorum ama belki demeseydim vuracaktı. Bu yüzden ben bildirdim. Herkesin kendi tercihi zorlamıyorlar zaten. Bende özele gidiyorum ama sağlık ocağı da takip etsin istedim hocama sorup aşı olacaksam sağlık ocağında olurum gerekirse 😀

merhaba kizlar beni de kaydedin. yaşım 31 sat 18 temmuz beklenilen doğum tarıhi 23 nisan 2020 6+ 4 teyiz. canımı sıkan bir durum var.doktorum bana folbiol verdi.ben bunu 8 gün kullandım.ama bende aşırı sinir ve ishal yaptı.herhalde hormonlardan böyle diye düşünürken yine de doktoruma gidip ilacımı değiştirmek istediğimi söyledim.sadece ishal yaptığını söyledim. siniri söylemeye gerek duymadım çünkü hiç ihtimal vermedim ilaçtan olabileceğine. bu benim 2. gebeliğim.doktor da bana nasıl istersen o ilacı kullan piyasa folik asit dolu dedi.bende oĞlum da kullandığım folidoce kullanmaya başladım.bugun folbiol u bi okuyayım derken mg dikkatimi çekti folidoce ye göre 20 kat fazlaydı nerdeyse folidoce 400 mcg folbiol ise 5 mg di.ve folbiolun recetesinde aşırı sinir halinde acile gidin yazıyordu.ben bunu ilacı kestikten sonra gordum.ilaci keseli 3 gün oldu sakinlestim ishalim de soyle boyle yani.acaba bana bu kadar sinirerimi yıpratan ilaç minicik bebeğim zarar vermiş mıdır? folbiol kullanan var mı? böyle bi etki fark eden var mı? yarın başka bi doktordan randevu aldım coook huzursuzum.🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺
Şuan çok şaşırdım.bende kullanıyorum aynı ilacı verdi bende 4-5gundur aşırı sinirlilik ve gerginlik vardı.iki oğlum var onlara aşırı derecede tahammulsuzluk başladı sürekli ufacık şeylere bağırıyorum.acaba benidemi ilaç etkiledi diye düşünmeye başladım.bende ishal oluşmadı aksine kabizlik olustu

X