- 19 Şubat 2019
- 634
- 591
- 33
Nasıl bir eğitim veriyorsunuz kısaca bahsedebilir misinizKızlar uyku eğitiminin 3.gününden selamlar. Başarılı bir şekilde ilerliyoruz. İki gündür 2dk ağlayınca kucağıma alıp sakinleştirip yatırıyordum bugün 15 saniye kadar ağlayıp kendi sakinleşti uyuyamazsa yine bir o kadar ağladı derken 20 dk içinde uyandı hiç kucağıma almadım. Yarım saat sonra yine uyandı emziğini verdim o beşikte ben kendi yatağıma uzandım ve yine uyudu. Gece de 3 defa uyandı birinde kendi kendine uyudu. Hem o rahat hem ben. Tavsiye ederim herkese. Tabi her bebek uyumlu olmayabiliyor
Uyku rutinlerimiz var onları sırasıyla yerine getiriyorum. ( Bezini değiştiriyorum, emziriyorum, ona sarılıp öpüp uyku vaktinin geldiğini anlatıyorum, yatağına yatırıp üzerini örtüyorum. Akşam buna uyku tulumunu giydirmek de ekleniyor.) ninni söylüyorum ya da telefondan ninni açıyorum. Ağlamaya başlayınca sakin sakin uyumamız gerekiyor, birlikte uyuyalım diye konuşuyorum ama ağla süresini 2 dakikadan fazla uzatmıyorum kucağıma alıp sakinleştiriyorum sonra tekrar yatağına koyuyorum yine ağlarsa aynı şekilde kucağıma alıyorum bu süreç uyuyana kadar devam ediyor. O uyuyana kadar da yanından ayrılmıyorum. Bu süreçte çok sakin olmanız lazım eğer siz gerilirseniz bebeğiniz uyumakta zorlanır. Bazen sinir bozucu hal alabiliyor. Ama ses tonum hep sakin ve ninni söyler tarzda. Yüzümü de hiç asmadım. Şimdilik güzel gidiyor. Ben 3.5 aylıkken de denemiştim. Alışmıştık da ama memlekete gidince düzen bozuldu. Ağlatarak uyumaya karşıyım çok az ağlamasına izin veriyorum ama 2 dk geçmiyor. Çocuğumun çaresiz kalıp uyumak zorunda kalmasını istemiyorum.Nasıl bir eğitim veriyorsunuz kısaca bahsedebilir misiniz
Deniycem, ağlamasına kıyamam ama mızıldanma oluyo bizimki o bişey değilUyku rutinlerimiz var onları sırasıyla yerine getiriyorum. ( Bezini değiştiriyorum, emziriyorum, ona sarılıp öpüp uyku vaktinin geldiğini anlatıyorum, yatağına yatırıp üzerini örtüyorum. Akşam buna uyku tulumunu giydirmek de ekleniyor.) ninni söylüyorum ya da telefondan ninni açıyorum. Ağlamaya başlayınca sakin sakin uyumamız gerekiyor, birlikte uyuyalım diye konuşuyorum ama ağla süresini 2 dakikadan fazla uzatmıyorum kucağıma alıp sakinleştiriyorum sonra tekrar yatağına koyuyorum yine ağlarsa aynı şekilde kucağıma alıyorum bu süreç uyuyana kadar devam ediyor. O uyuyana kadar da yanından ayrılmıyorum. Bu süreçte çok sakin olmanız lazım eğer siz gerilirseniz bebeğiniz uyumakta zorlanır. Bazen sinir bozucu hal alabiliyor. Ama ses tonum hep sakin ve ninni söyler tarzda. Yüzümü de hiç asmadım. Şimdilik güzel gidiyor. Ben 3.5 aylıkken de denemiştim. Alışmıştık da ama memlekete gidince düzen bozuldu. Ağlatarak uyumaya karşıyım çok az ağlamasına izin veriyorum ama 2 dk geçmiyor. Çocuğumun çaresiz kalıp uyumak zorunda kalmasını istemiyorum.
Ee ben zaten bunları hep yapıyormuşumUyku rutinlerimiz var onları sırasıyla yerine getiriyorum. ( Bezini değiştiriyorum, emziriyorum, ona sarılıp öpüp uyku vaktinin geldiğini anlatıyorum, yatağına yatırıp üzerini örtüyorum. Akşam buna uyku tulumunu giydirmek de ekleniyor.) ninni söylüyorum ya da telefondan ninni açıyorum. Ağlamaya başlayınca sakin sakin uyumamız gerekiyor, birlikte uyuyalım diye konuşuyorum ama ağla süresini 2 dakikadan fazla uzatmıyorum kucağıma alıp sakinleştiriyorum sonra tekrar yatağına koyuyorum yine ağlarsa aynı şekilde kucağıma alıyorum bu süreç uyuyana kadar devam ediyor. O uyuyana kadar da yanından ayrılmıyorum. Bu süreçte çok sakin olmanız lazım eğer siz gerilirseniz bebeğiniz uyumakta zorlanır. Bazen sinir bozucu hal alabiliyor. Ama ses tonum hep sakin ve ninni söyler tarzda. Yüzümü de hiç asmadım. Şimdilik güzel gidiyor. Ben 3.5 aylıkken de denemiştim. Alışmıştık da ama memlekete gidince düzen bozuldu. Ağlatarak uyumaya karşıyım çok az ağlamasına izin veriyorum ama 2 dk geçmiyor. Çocuğumun çaresiz kalıp uyumak zorunda kalmasını istemiyorum.
Bu yöntem zaten ağlatmama üzerine. Tabi yatırır yatırmaz da ağlamadan uyumayacak illaki ağlayacak. Ağlamasına da izin verin sadece uzun sürmesinDeniycem, ağlamasına kıyamam ama mızıldanma oluyo bizimki o bişey değil
Benim oğlum sadece sabah 6 ile 8 arası kaka yapıyor o yüzden sorun yaşamıyorum. Ek gıdaya geçtiyseniz ıkınma ondan olabilir.Ee ben zaten bunları hep yapıyormuşum) bizdeki siralama mamasini emince cis yapması ve uyumaya çalışırken poposunun kuru olması. Çünkü emince ve yemek yiyince sonrasinda cis yapıyorlar:))
Yalnız bu ara gece beslenmesinden kaka olayı çıktı gecenin bi koru ikina ikina kaka yapiyor maalesef:))
Bezi kuru tutmuyor mu? Ben akşam yatırmadan önce bezi bağlıyorum sabaha kadar çiş yapsa da değiştirmiyorum. Prima o konuda çok iyi, kupkuru kalıyor totosu. Ama kaka yaparsa biz de isyan çıkarıyoruzEe ben zaten bunları hep yapıyormuşum) bizdeki siralama mamasini emince cis yapması ve uyumaya çalışırken poposunun kuru olması. Çünkü emince ve yemek yiyince sonrasinda cis yapıyorlar:))
Yalnız bu ara gece beslenmesinden kaka olayı çıktı gecenin bi koru ikina ikina kaka yapiyor maalesef:))
Benimki hep aynıydı emerken bir anda kendini geri çekip ikinmaya başlıyor sonra hemen lazimliga tutuyorum kakasını yapiyor sonra tekrar biberona geri dönüyor kaldığı yerden. Sıkıntı olan şey eskiden bu olay gündüz olurdu ama birkac gecedir saat 2 lerde bunu yaşıyoruz. Umarim eskisi gibi gündüz yapmays baslar tekrarBenim oğlum sadece sabah 6 ile 8 arası kaka yapıyor o yüzden sorun yaşamıyorum. Ek gıdaya geçtiyseniz ıkınma ondan olabilir.
Gece kalktiginda emdikten sonra çişini yaptırıyorum. Bu aralar kakayi da hergun gece 2 ye bağladı.Bezi kuru tutmuyor mu? Ben akşam yatırmadan önce bezi bağlıyorum sabaha kadar çiş yapsa da değiştirmiyorum. Prima o konuda çok iyi, kupkuru kalıyor totosu. Ama kaka yaparsa biz de isyan çıkarıyoruz
Siz miydiniz o bebeği şimdiden tuvalete alıştıran. Daha önce okumuştum ama bana itopik gelmişti. Sizi tebrik ediyorum. Gerçekten bu bir başarı. Bebeğinizi doğru gözlediğinizin kanıtı.Benimki hep aynıydı emerken bir anda kendini geri çekip ikinmaya başlıyor sonra hemen lazimliga tutuyorum kakasını yapiyor sonra tekrar biberona geri dönüyor kaldığı yerden. Sıkıntı olan şey eskiden bu olay gündüz olurdu ama birkac gecedir saat 2 lerde bunu yaşıyoruz. Umarim eskisi gibi gündüz yapmays baslar tekrar
Bu bir başarı mı? Psikologlar 2 yaştan önce doğru olmadığını söylerler. Bana çok ilginç geldi.Siz miydiniz o bebeği şimdiden tuvalete alıştıran. Daha önce okumuştum ama bana itopik gelmişti. Sizi tebrik ediyorum. Gerçekten bu bir başarı. Bebeğinizi doğru gözlediğinizin kanıtı.İnşallah düzeninizi tekrar sağlarsınız
İki yaşına kadar çocuğa tuvaleti beze yaptırıp iki yaşına gelince de oğlum biz aslında seni iki senedir kandırıyoruzBu bir başarı mı? Psikologlar 2 yaştan önce doğru olmadığını söylerler. Bana çok ilginç geldi.
Biz de sabahları ilk beslenmeden sonra saat gibi kaka yapıyoruz. Her hafta yeni adet. Tuvalet iletişimini araştırmaya başladım ben de. Sinyalleri yakalıyorumGece kalktiginda emdikten sonra çişini yaptırıyorum. Bu aralar kakayi da hergun gece 2 ye bağladı.
Sabaha kadar değiştirmedim olmuyor sadece 4.ayda o şekilde yapmıştım çünkü uykuya dalamiyordu. Şimdi emdikten ve kakadan yarım saat sonra daliyor zaten yani 2 de kalkiyor aciktigi için gece 3 gibi tekrar uyumus oluyor sonra da sabah 6 ya da 7 de normal uyanıp gune başlıyor.
Gecenlerde misafirlikte gece çiş yaptirmadim sabah bir kalktik bütün yatak çiş. Bu arada dogdugundan beri de prima premium care kullaniyor
Tuvalet eğitimi vermiyor ki sadece gözlemleyip kakasını yapacağını anladığında tuvalete yaptırıyor burada bebeğinin kaslarını çalıştırması beklemiyor. Bildiğim kadarıyla tuvalet eğitimi ile tuvalet iletişimi farklı konular. Net bilgiye de sahip değilim.Bu bir başarı mı? Psikologlar 2 yaştan önce doğru olmadığını söylerler. Bana çok ilginç geldi.
Biraz araştırınca anladım meseleyi evet teşekkürlerTuvalet eğitimi vermiyor ki sadece gözlemleyip kakasını yapacağını anladığında tuvalete yaptırıyor burada bebeğinin kaslarını çalıştırması beklemiyor. Bildiğim kadarıyla tuvalet eğitimi ile tuvalet iletişimi farklı konular. Net bilgiye de sahip değilim.Umayumay35 daha net bilgi verecektir.
Bende yatır kaldır ile alıştırdım ama bu sefer omuzda uyumaya alıştıUyku rutinlerimiz var onları sırasıyla yerine getiriyorum. ( Bezini değiştiriyorum, emziriyorum, ona sarılıp öpüp uyku vaktinin geldiğini anlatıyorum, yatağına yatırıp üzerini örtüyorum. Akşam buna uyku tulumunu giydirmek de ekleniyor.) ninni söylüyorum ya da telefondan ninni açıyorum. Ağlamaya başlayınca sakin sakin uyumamız gerekiyor, birlikte uyuyalım diye konuşuyorum ama ağla süresini 2 dakikadan fazla uzatmıyorum kucağıma alıp sakinleştiriyorum sonra tekrar yatağına koyuyorum yine ağlarsa aynı şekilde kucağıma alıyorum bu süreç uyuyana kadar devam ediyor. O uyuyana kadar da yanından ayrılmıyorum. Bu süreçte çok sakin olmanız lazım eğer siz gerilirseniz bebeğiniz uyumakta zorlanır. Bazen sinir bozucu hal alabiliyor. Ama ses tonum hep sakin ve ninni söyler tarzda. Yüzümü de hiç asmadım. Şimdilik güzel gidiyor. Ben 3.5 aylıkken de denemiştim. Alışmıştık da ama memlekete gidince düzen bozuldu. Ağlatarak uyumaya karşıyım çok az ağlamasına izin veriyorum ama 2 dk geçmiyor. Çocuğumun çaresiz kalıp uyumak zorunda kalmasını istemiyorum.
Bende yatır kaldır ile alıştırdım ama bu sefer omuzda uyumaya alıştı
Arkadaslar tabi ki tuvalet eğitimi falan vermiyorum sadece kakasini yapacağını anlayinca oturaga ya da wc ye tutuyorum. Çişini yaptığı zamanlari da az çok bildiğim için böyle yapıyorum.Tuvalet eğitimi vermiyor ki sadece gözlemleyip kakasını yapacağını anladığında tuvalete yaptırıyor burada bebeğinin kaslarını çalıştırması beklemiyor. Bildiğim kadarıyla tuvalet eğitimi ile tuvalet iletişimi farklı konular. Net bilgiye de sahip değilim.Umayumay35 daha net bilgi verecektir.
Biz de su an 26.haftadayiz, "harika haftalar "kitabinda bu haftayı "büyük huysuzluk haftasi olarak anlatiyorlar. Bütün huyu suyu degisti. O kadar uykusuz kaldım ki dün gece 10 dan sonra resmen sizmisim sabaha kadar babasi bakti...Biz de sabahları ilk beslenmeden sonra saat gibi kaka yapıyoruz. Her hafta yeni adet. Tuvalet iletişimini araştırmaya başladım ben de. Sinyalleri yakalıyorumama oğlum biraz esirikli bu aralar, sanırım üst dişler erken gelecek, onun huysuzluğu. O yüzden sekiz aylıkken bi lazımlık almayı düşünüyorum. Gece de iştahımız azaldı. Acıksa da kaldırmadan biberonla besliyorum. Şimdilik çişi kaçırmadık hiç. Ama şimdi söyledim ya kesin bu gece yatak ıslanır