• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 MART AYINDA TRANSFER OLACAKLAR

Ayyyyy o ebeyi ayarlamakta ayrı bir dert canım. Öncelikle kadın drun ikamet ettiğin yer ve yakın çevrelerde olan ebe listesini veriyor. O listeden sana yakın olanları seçiyorsun ve teker teker arıyorsun. Genelde dolu oluyorlar. Onun için çoook öncesinde ebeni ayarla. Biz bir tane ayarlamıştık doğuma yakın kadın hastalandı iptal etti. Kaldık ebesiz. Daha sonra eşimin arkadaşları rica minnet birini ayarladılar. Kadın çok doluydu.
Gelelim ebe bizim için neler yaptı; öncelikle bebeğin göbek bağını sürekli kontrol etti, temizliğini yaptı, kremlerini sürdü.Emzirmeyle ilgili yardımcı oldu. Hangi pozisyonlarda emzirebileceğimi gösterdi, bebeğin kilo alımını takip etti, benim vajinal dikişlerimi kontrol etti. bebeği nasıl sakinleştirebilirsin ,bebek için ayak masajı onları gösterdi. Sorun olursa soruyorsun falan filan işte 😬 kaç hafta geldiğini unuttum ama sürem bittikten sonra isteğin doğrultısunda fazlada gelebiliyordu benim annem gelmişti doğuma onun için ek süre istememiştim. Ebenin anlattığı çoğu şeyi ben gebeliğe hazırlık kursuna gitmiştik eşimle orda anlatmışlardı. Bana pek bi faydası olmadı sadece tekrar oldu 😆
Gebeliğe hazırlık kursuna gitmeyeceksen , ve yalnızsan kesinlikle faydası olur 👍🏻
Hazırlık kursunu öğrendiğim iyi oldu. Anladığım kadarıyla Doğum sonrası bebeğe nasıl bakacağımızı falan gösteriyorlar. Bunu bi araştırayım. Teşekkürler bilgi için 🤗

Hazırlık kursunu öğrendiğim iyi oldu. Anladığım kadarıyla Doğum sonrası bebeğe nasıl bakacağımızı falan gösteriyorlar. Bunu bi araştırayım. Teşekkürler bilgi için 🤗
İmkanın olursa git canım. Kursta seni doğuma hazırlıyorlar. Doğru nefes alma teknikleri, doğurma pozisyonları ( suda mı ayaktamı , yatarakmı, köpek pozisyonunda mu hahaha acayip pozisyonlar var. 😬) bunlar hakkında bilgi veriyorlar. Seni rahatlatacak masaj teknikleri anlatılıyor. Eşinle birlikte size 3,5 kilo ağırlığında oyuncak bebek veriyorlar prova yapıyorsun 😆 altını değiştiriyorsun, gazını çıkarıyorsun, karın masajı , ayak masajı,yüz masajı, bebeği emzirirken tutma pozisyonları vs Bunlar anlatılıyor. Yararlı bir kurs. Ebe konusundada son 2 ay kala ayarla gerçekten sıkıntı. Ha birde bebişi kucağına alı almaz ertesi gün kindergartene yazdırın 🤪🤪 yer bulması zor oluyor. Eşim 2 aylıkken kızımı yazdırdı. 3 yaşına girecek nrdeyse geçen mektup geldi boş yer yokmuş 80 aile açıktaymış seneye kaldı. Burda her şey stres yawwwww.

Doktora gidenler vitamin ilaç hap değişikliği oldumu iğneleri ne zaman bıraktınız peki kızlar ben dr değiştim ya neler yapmak lazım

Ben henüz ödeme yapmadım doktor liste verdi ve fiyatları söyledi 500 Euro’ya yakın dedi. Cuma günü tekrar sorucam hem çok gerekli buluyorum testleri hem de rakam çok pahalı. Ebe hizmetini Almanya’da başka şehirde yaşayan bi arkadaşım alıyor ve çok memnun üstelik sigorta karşılıyormuş. İlk iki hafta hergün sonra ki haftalarda iki güne bir geliyor toplamda 21 gün dedi. Eğer Gülsüm’ün de dediği gibi doluluk oluyorsa doğumdan 2-3 ay önce ayarlamak şart. Bu konuyu dün eşime açtım. Burada bana yardımcı olacak kimse yok. Eşimin ailesinde herkes çalışıyor. Annem de Türkiye de anneanneme bakıyor hem de zaten Corona olayları var. Hebamme şart bana
Benimde ikiz olacağı için çok ihtiyacım olacak.Çevremden duyduğum daha Hamileliğin ilk aylarından ayarlamak gerektiği.benim almancam çok iyi değil b2 yapıyorken yarım kaldı kursum,çok iyi anlamıyorum günlük hayatta konuşulanları.Ebe gelse anlaşabilirmiyiz endişeliyim.yoksa çok güzel bir imkan,hele ilk bebeği olacaklar için emzirmeyi öğrenmek bile göğüs yaralarını önlemek açısından okadar önemliki.

Günaydın kızlar bugün saat 5 de randevum var, ama nedense içimde bir korku car sanki bi şeyler ters gidiyor, kötü bişey olcakmış gibi tövbe tövbe. Odaklanmamaya çalışıyorum ama içim daralıyor. Hayırlısı bakalım Rabbim güzel haberler alnayı nasip etsin.
zaman nasıl da geçiyor Kan sonuçlarını konuşurken artık cinsiyet konusuna geçtik. 😍
Kızımda ikili teste dr %90 kız demişti. Gönlünüze göre oksun herşey
Aynen öyle tutumumu kese göründumu derken kızmı erkekmiye geldik bu gunumuzede hamdolsun nasıl gecti muaynen

Doktora gidenler vitamin ilaç hap değişikliği oldumu iğneleri ne zaman bıraktınız peki kızlar ben dr değiştim ya neler yapmak lazım
Benim ilaçlarımı değiştirdi progestan fitil kullanıyordum kullanma artık dedi bebe aspirini de biraktirdi elevit vitamin verdi folik asit devam birde d vitamini verdi düşüktü benim sadece bunları kullanıcam artık

Benim ilaçlarımı değiştirdi progestan fitil kullanıyordum kullanma artık dedi bebe aspirini de biraktirdi elevit vitamin verdi folik asit devam birde d vitamini verdi düşüktü benim sadece bunları kullanıcam artık
Folıkk asıtı kac hafta daha kullancaksın pekı bnmde d votamını dusuyo sureklı bnde dr a cok sorcahım sey var bnm tehlıke de oldugu ıcın sanırım baya ılac eklenır

Bende senın gibi aynı şeyleri düşünüyorum nereye kadar iğne ilaç a devam edeceğiz, haftaya perşembeye randevu aldım, artık günler o kdr zor geçiyor ki ilaç içerken zorlanıyorum midem çok kötü, rabbım yardımcımız olsun🤲

Bende senın gibi aynı şeyleri düşünüyorum nereye kadar iğne ilaç a devam edeceğiz, haftaya perşembeye randevu aldım, artık günler o kdr zor geçiyor ki ilaç içerken zorlanıyorum midem çok kötü, rabbım yardımcımız olsun🤲
Haklısın cnm ben sureklı kullancam maalesef ıns sızler gereksız kullanmazsınız cnm bakalım bende gıdınce ne dıyecek ne kullanmak lazım acaba

Benimde ikiz olacağı için çok ihtiyacım olacak.Çevremden duyduğum daha Hamileliğin ilk aylarından ayarlamak gerektiği.benim almancam çok iyi değil b2 yapıyorken yarım kaldı kursum,çok iyi anlamıyorum günlük hayatta konuşulanları.Ebe gelse anlaşabilirmiyiz endişeliyim.yoksa çok güzel bir imkan,hele ilk bebeği olacaklar için emzirmeyi öğrenmek bile göğüs yaralarını önlemek açısından okadar önemliki.
Canım almanca konusunda sıkıntı yapma, al yanına sözlüğünü yada aç telefonundan çeviri proğramlarını anlamadığını bakarsın. Bazı şeyleri göstererek anlatması bile yeter. 👍🏻 Bende sonradan geldim almanyaya goethe de ekonomi üzerine master programına kabul edildim ama tedaviler falan derken kaldı. Kimseylede doğru dürüst kontağım yok şimdi acemi gibi konuşuyorum 😂 dil bilmiyorum diye çekinme senin hakkın ve sonuna kadar kullan 👍🏻 Bir şekilde anlaşırsınız.

Ben ilaçlarımı 12+0 itibariyle tamamını bırakıyorum. Kullandığım folik asit 2 kutu birisi hamilelik öncesinde başlayıp gebeliğin 12. Haftasına kadar, 2. kutu ise 12. haftadan başlayıp emzirme döneminin bitimine kadar.
onun dışında kullandığım ek vitamin yok. sanırım ilerleyen dönemde demir ilacıda eklenir çünkü demirim düşüyor.

Ben ilaçlarımı 12+0 itibariyle tamamını bırakıyorum. Kullandığım folik asit 2 kutu birisi hamilelik öncesinde başlayıp gebeliğin 12. Haftasına kadar, 2. kutu ise 12. haftadan başlayıp emzirme döneminin bitimine kadar.
onun dışında kullandığım ek vitamin yok. sanırım ilerleyen dönemde demir ilacıda eklenir çünkü demirim düşüyor.
O 12.haftadan sonra kullandıgın nasıl bısey cnmmdr mu verdı 11+1 ım 12+0 damı bırakmak lazımmacaba

Back