Ayyyyy o ebeyi ayarlamakta ayrı bir dert canım. Öncelikle kadın drun ikamet ettiğin yer ve yakın çevrelerde olan ebe listesini veriyor. O listeden sana yakın olanları seçiyorsun ve teker teker arıyorsun. Genelde dolu oluyorlar. Onun için çoook öncesinde ebeni ayarla. Biz bir tane ayarlamıştık doğuma yakın kadın hastalandı iptal etti. Kaldık ebesiz. Daha sonra eşimin arkadaşları rica minnet birini ayarladılar. Kadın çok doluydu.
Gelelim ebe bizim için neler yaptı; öncelikle bebeğin göbek bağını sürekli kontrol etti, temizliğini yaptı, kremlerini sürdü.Emzirmeyle ilgili yardımcı oldu. Hangi pozisyonlarda emzirebileceğimi gösterdi, bebeğin kilo alımını takip etti, benim vajinal dikişlerimi kontrol etti. bebeği nasıl sakinleştirebilirsin ,bebek için ayak masajı onları gösterdi. Sorun olursa soruyorsun falan filan işte
kaç hafta geldiğini unuttum ama sürem bittikten sonra isteğin doğrultısunda fazlada gelebiliyordu benim annem gelmişti doğuma onun için ek süre istememiştim. Ebenin anlattığı çoğu şeyi ben gebeliğe hazırlık kursuna gitmiştik eşimle orda anlatmışlardı. Bana pek bi faydası olmadı sadece tekrar oldu
Gebeliğe hazırlık kursuna gitmeyeceksen , ve yalnızsan kesinlikle faydası olur