Evet video çekmelisin mutlaka çünkü bu gidişle eşlerimizin ne zaman yanımıza gelebileceği belli değil. Benim de iki buçuk yılı yeni geçti Almanya’ya geleli ve ilk birkaç aydan sonra ara vermeden kursa gittim şu an C1 yapıyorum. Buna rağmen bulunduğum eyaletin kendine has bir dialekti var ve eğer karşımdaki kişi standart Almanca konuşmazsa bende anlayamıyorum. Doktorların ki genelde düzgün oluyor ama diğer çalışanlar dialekt konuşabiliyor. O yüzden seni anlıyorum çok haklısın. Sana moral verebildiğime sevindim. Şimdi güzelce uzat ayaklarını aç tv komik birşeyler keyfine bak. Ev temizliğinde de artık eşin yardımcı olsun. Olmazsa da en önemlisi senin sağlığın
Ben seni gayet iyi anlıyorum.Haklısın da epey para vermişsin. Yurtdışında yaşıyorum ve transfer olduğum gibi kaldırdılar 1 dk bile yatmadım. Hatta ayakta doktor gelip kan testi sonuçlarımı anlattı bana. O kadar sinirim bozuldu ki. Zaten tutmadı bu diye odadan çıkar çıkmaz lavaboya gittim idrarımı yaptım rahatladım. Sonuç olarak tuttu ama buna benim ekstra almış olduğum hizmetler de sebep olmuş olabilir. Mesela embriyoya Embriyo glue diye bir işlem uygulattım. Rahime yapışan doğal bir madde ile kaplıyorlar embriyoyu. Türkiye’de de vardır büyük ihtimal çünkü Türkiye tüp bebek konusunda epey ileri gerçekten. İstersen bu yöntemi de araştırabilirsin. Ayrıca sperm falan da seçtirdik Picsi yöntemiyle. Bir sonraki tedavin başarıyla sonuçlanır inşallah
Aynen bende ne yumurta toplama da ne de transfer günü gördüğüm kişileri tanıyorum. Hepsini ilk defa gördüm. Anında kaldırdılar transferden sonra. O kadar çok odaklandım ki yatıracaklar diye. Sinirlerim bozuldu çıkışta eşime çattım. Bi sürü emek para gitti diye. Ama sanırım embriyoyu koyup kanülü çektikten sonra zaten o boşluk kapanıyor ve aşağı hareket etmiyormuş embriyo. Yani yatmanın ekstra getirisi yokmuş bilimsel olarak. Ama tabi eğer hasta kendini psikolojik olarak iyi hissedecekse bu talebine olumlu yanıt verilmeli çünkü psikoloji önemli. Dediğin gibi memnun kalmazsam bende dediğin gibi yapardım. Ama maalesef Almanya’da öyle bir şansımız yok