Aynen canım ya ağız kuruluğumda oluyor ☹ 3-4 kez uyanıyorum. Metformine bende devam ediyorum canım ilk gebeliğimde 12. Haftaya kadardı bu sefer ömür boyu devam edebilirsin dedi dr.
Canım inanmayacaksın ama kızımda 13. Haftada 50 yada 75 mglık ( tam hatırlamıyorum) şeker yüklemesi yapıldı. Şeker yüklemeleri 24. Haftadan sonra yapılıyor. BAna 13.haftada yapıldı, çok korktum Bebeğe zararı olur diye. Ve maalesef gebelik şekeri çıktı. Hemen diabet merkezine yönlendirdiler. Diabet merkezinde bi test yaptılar geriye dönük 3 aylık şekerinin ortalamasını buluyorlar. Çok çıkmasada sınırda bir değerim çıktı. Hemen şeker ölçüm cihazı verdiler. Üç öğün açlık ve tokluk şekerimi not ettim. Tokluk şekerim kimi zaman 180 bile çıkıyordu canım. 2 hafta sonra dr gittim. Dr değerlerimi kontrol etti. İlaç ve iğne gerekli görmedi diyetle devam edelim dedi. Gebelik boyunca her iki haftada diabet dr gittim. Gebeliğimi diyetle tamamladım. Tabi arada değerlerim 200 lere çıktığıda oluyordu ama süreklilik arz etmediği için önemsemedi. Gebelik şekeri canım bebeğin gelişimini evet olumsuz etkilebiliyor, kafa büyük karın küçük, tam tersi karını çok büyük olabiliyor, insğlin direnci bebeğede geçebiliyor vs vs. Ama hiç korkma yemene içmene dikkat ederek gebeliğini tamamlarsın.
kızım tam 4 kilo normal doğumla doğdu, doğum sonrası hem kuzımun hem benim sürekli şekerlerimiz ölçüldü ama elhamdülillah doğumla birlikte şeker seviyemiz normaldı. Yaznayı unuttum benim hem annem hem babam şeker hastasıdır.
Çarşamba tüp merkezinde randevudan sonra normal takipler için kadın dr randevu aldım hemen ertesi gün perşembeye randevu verdiler. Gittim, bu gebeliğimdede %100 gebelik şekeri çıkarmış bunun için tekrar diabet merkezine sevk verdi. Salı günü diabet merkezinden randevu aldık. Yine düştüm yollara canım.
benimde özellikle gece ağız kurumalarım çok oluyor, dediğin gibi ya ilaçlardan yada şeker seviyemiz çıkıyor ☹
ama üzülme bebeğinin gelişiminde herhangi bir sıkıntı olmayacak.
zaten korkudan her şeye dikkat ediyorsun.