- 27 Eylül 2018
- 5.406
- 11.121
- 198
- Konu Sahibi Uykusuz Koala
-
- #3.341
Anladım canım sağol açıkladığın için, gerçekten bu anlattığın yöntem kulağa da çok mantıklı geliyor inşallah bu defa sıfıra sıfır kalmazsın umarım gönlünce olur herşeyCanım, bende en fazla 1 embriyo yaşıyor. 3 deneme yaptık, 3.ünde de 1 tane sağlıklı embriyom yaşadı. Geçen denemede kimyasal gebelik oluştu ve gitti bütün çabalar. Başa döndük. Olası bir ters durumda tek sağlıklı embriyom var. Onu transfer edip gene tutmazsa sıfıra sıfır kalmamak için 1 OPU daha öneriyorlar. Bu yeni OPU yu da Co-kültür ile desteklemek istiyorlar. Rahimden 1 hücre alıp bunu dışarıda yapay rahim gibi formda tutarak yeni toplayacakları embriyoyu bunun içinde gelişime tabii tutacaklarmış. Keşke diyorum böyle bir yöntem var, bunu neden bunca zaman söylemediler...
Cem bey muayene etti degil mi
Cem bey muayane etmedi çünkü bana demislerdi zaten kan sonucun muayeneye uygun olursa muayene olursun demislerdi fakat sonuc düşük çıktı 200 ve üzeri bekleriz sonucu dedi benim 125 cıktı eğer 190 felan olsaydı muayene ederdi ama bu düşük malesef dedi eğer tedaviye devam etseydim ilacı günde 4 almaya devam edip 24ünde kontrole gidecektim. Virüs sebebiyle ertelemek istedi çünkü ilaçlar bağışıklık sistemini çökertiyormus sizin için riskli olur yarın birgün ne olacak belki sokağa çıkma yasağı bile gelecek siz bir düşünün ama ertelemek daha iyi olur dedi. Zaten eşim istemiyordu hergun insanlarla iç içe çalışıyor korkuyordu benim için. Doktorda öyle deyince erteleyelim dediAa neden canım virüsten dolayi mi of ya
Ya hayırlısı olsun vardir bir hayir, uzulme sakın ama neden ilaci bastan ona gore başlamamış ki? Kac tane içiyordun EstrofemCem bey muayane etmedi çünkü bana demislerdi zaten kan sonucun muayeneye uygun olursa muayene olursun demislerdi fakat sonuc düşük çıktı 200 ve üzeri bekleriz sonucu dedi benim 125 cıktı eğer 190 felan olsaydı muayene ederdi ama bu düşük malesef dedi eğer tedaviye devam etseydim ilacı günde 4 almaya devam edip 24ünde kontrole gidecektim. Virüs sebebiyle ertelemek istedi çünkü ilaçlar bağışıklık sistemini çökertiyormus sizin için riskli olur yarın birgün ne olacak belki sokağa çıkma yasağı bile gelecek siz bir düşünün ama ertelemek daha iyi olur dedi. Zaten eşim istemiyordu hergun insanlarla iç içe çalışıyor korkuyordu benim için. Doktorda öyle deyince erteleyelim dedi
Sabah öğlen akşam günde 3 tane içiyordum. Arkadaşımla aynı anda ilerliyordu tedavimiz o da aynı başladı ilaca ama onun rahmi kalınlaştı mesela. Ama benim olmadı malesef. Şimdide sabah 2 öğlen 2 demişti ama erteleyince ilacı bırak dedilerYa hayırlısı olsun vardir bir hayir, uzulme sakın ama neden ilaci bastan ona gore başlamamış ki? Kac tane içiyordun Estrofem
Canım çektirdim rahim filmini falan, tek doktora bağlı kalmayım diye,bir kaç tane doktora da gösterdim sonuçları, tüpler açık bir sıkıntı yok dediler, şimdiye kadar çok şükür kist vs bir problemim de olmadı adet dönemlerim de genelde 26 günde döner düzenli sayılırDün sinirlerim çok bozuktu bütün gece ağladım. Bu mesajı görmemişim, özür dilerim.
İnşallah tutar liyamcım...
AMH çok düşük evet yaşına göre fakat, iyi bir doktor araştır ve ona tedavi ol lütfen. Bak sen kendiliğinden hamile kalabilmişsin, bu demektir ki tüplerin açık öyle mi?
Lütfen yumurta takibiyle hamile kalmayı dene. AMH bazı şeyleri gösterir ama herşeyi değil.
Seni iyi anlıyorum, gerçekten bu hormonlar ve iğneler mahvediyor insanın psikolojisini.
Bir de beklenti ve sonradan karşılaşılan tablo... Ne bileyim hayırlısı.
Ama sen kendini kapatma böylesine.
Dediğim gibi önemli olan sadece AMH değil, tüplerin açık mı, film çektir iyi bir kadın doğumcuyla da görüş.
Senin durumun benimki gibi değil.
Ben 3 sene önce 11 cmlik çikolata kisti aldırdım, tüplerimi mahvetmiş kist.
Yumurtalarımın da kalitesini düşürmüş, bir sürü şey...
Benim normal yoldan bebeğim olmasının zaten mümkünatı yok, fakat sen benim gibi değilsin.
Bu şansını kullan derim
Aynen öyle, herşeyin bir vakti var.
Çok iyi bu durum. Anlattıklarında tek eksi AMH, evet AMH düşük, fakat buna bağlı olarak kendini üzme. Rahim açık tüpler de temizse, 6 ay dene sen kendi kendine hamile kalmayı. Fakat dediğim gibi yumurtlama takibi yaparak yap bunu. İyi bir doktor ile elbette.Canım çektirdim rahim filmini falan, tek doktora bağlı kalmayım diye,bir kaç tane doktora da gösterdim sonuçları, tüpler açık bir sıkıntı yok dediler, şimdiye kadar çok şükür kist vs bir problemim de olmadı adet dönemlerim de genelde 26 günde döner düzenli sayılır
Rica ederim canımcımAnladım canım sağol açıkladığın için, gerçekten bu anlattığın yöntem kulağa da çok mantıklı geliyor inşallah bu defa sıfıra sıfır kalmazsın umarım gönlünce olur herşey
3 embriyom yok ki. 1 tanesi 1. kalite. Diğerleri yancı. Destek için konacaklar. Ben 3. denememi yapıyorum ve her seferinde 1 embriyom oluşuyor. Diğerleri ölüyor hep. O yüzden havuz yapılacak.peki neden 5.gune bekletiyorlar durum buyken??dondurulcak 3 embriyonuz var neden transfer olmadi kusura bakma suanki mesajina binaen yaziyorum bir de hangi merkez sizinki
İnşallah canım bende bekliyorum 2 nisanı ultrason için. Bekleyişimiz hiç bitmiyecek herşey güzel olsun da.Ayy inşallah canım ya beklemek kadar zor bişey yok umarım katlanır
Anladim canim hayırlısı olsun inşallah. Ben de transfer oldum ama cok umutsuzluğa kapılıyorum ülkenin haline bak gerçekten.Sabah öğlen akşam günde 3 tane içiyordum. Arkadaşımla aynı anda ilerliyordu tedavimiz o da aynı başladı ilaca ama onun rahmi kalınlaştı mesela. Ama benim olmadı malesef. Şimdide sabah 2 öğlen 2 demişti ama erteleyince ilacı bırak dedilerboşa gitti 2 haftadır ilaç kullanıyorum üzüldüm ama. İşin aslı eşimde çok razı değil ülkenin halinden dolayı hem ondan erteledim hemde doktor ertelemek istedi eğer bebek olmazsa doktoru dinlemedim ondan olmadı diye kendimi suçlarım diye düşündüm
Mesela benım amh 1.16 12 folikul gorunuyo bazen 10 falan o arada yani... ama amhın yanında fsh ve e2 de önemlıymış onlarada baktrdınız mı?aynen oyle zaten dr bizim icin onemli olan folikul demisti folikul de vardi fakat ignelere ragmen gelismedi sorun o.
Allah gönlüne göre versin inşallahİnşallah canım bende bekliyorum 2 nisanı ultrason için. Bekleyişimiz hiç bitmiyecek herşey güzel olsun da.
Bende 30 yaşındayım ve yumurta rezervim 0.65 bu ay ilk tüp bebek denemem maalesef olumsuz sonuçlandı 4 yumurta toplandı embriyo gelişmediği için transferde yapılamadı zaten. Ben maddi sıkıntılar nedeni ile, çok uzun bir süre ikinci deneme yapamayacağım maalasef Ama amh si bizden çok daha düşük olan ve tek yumurta toplanıp onunla hamile kalan insanlar da varmış tabi ki. İnşallah sen olumlu sonuç alırsın canım.Merhabalar :) 5 aylık evliyim 31 yaşındayım rutin kotrollerde yumurta rezervimin düşük olduğunu öğrendim amh 0.75. Diğer tüm hormon değerlerim gayet iyi. Eşimin sperm sayısı hızı hareketliliği morfoloji vs hepsi gayet iyi.
Ahm düşük ve ultrasonda 4-5 folikül görüldü . Ama adetliyken bakılmadı. Normal yolla şans %5-10 aşılama zaman kaybı tüp bebel yapalım dediler.
Sadece ahm düşüklüğü sebebi ile tüp bebek yapan var mı? İlk denemede olmazsa diye korkuyorum
ankara'dayım en iyi doktor kimse ona gitmek istiyorum maddiyat önemli değil yeterki başarı oranı iyi bir doktor olsun.
Önerilerinizi ve deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum.
tee
Bende 30 yaşındayım ve yumurta rezervim 0.65 bu ay ilk tüp bebek denemem maalesef olumsuz sonuçlandı 4 yumurta toplandı embriyo gelişmediği için transferde yapılamadı zaten. Ben maddi sıkıntılar nedeni ile, çok uzun bir süre ikinci deneme yapamayacağım maalasef Ama amh si bizden çok daha düşük olan ve tek yumurta toplanıp onunla hamile kalan insanlar da varmış tabi ki. İnşallah sen olumlu sonuç alırsın canım.
6 folikül vardı 4 toplandı rezerv düşüklüğü dışında bir sıkıntım yok 2 yıl önce normal yolla herhangi bir tedavi görmeden hamile kaldım fakat 8. hafta kalp atışı durdu iki yıldır tekrar hamile kalamayınca tüp bebek denedik, Antalaya da tedavi gördüm, doktorlar tüp bebek tedavisinde erkeğin durumunu çok önemsemiyorlar azmış yavaşmış vs takılmıyorlar pek sperm varsa gerisi önemli değil diyorlar yani.peki eşinde bir sorun var mı? neden tüp bebek dediler sadece amh değerinden dolayı mı?
Nerede yaptrımıştın kaç folikül vardı ultrasonda?
inşallah canım sen de umarım en kısa zamanda olumlu sonuc alırsın yeniden yaptırıp
Çok iyi bu durum. Anlattıklarında tek eksi AMH, evet AMH düşük, fakat buna bağlı olarak kendini üzme. Rahim açık tüpler de temizse, 6 ay dene sen kendi kendine hamile kalmayı. Fakat dediğim gibi yumurtlama takibi yaparak yap bunu. İyi bir doktor ile elbette.
O sırada da boşta durma. Tüp bebek yaptırabileceğin bir yer araştır. Bakarsın şans senden yana güler, kendiliğinden hamile kalırsın. O da olmazsa tüp bebek ile yoluna devam edersin. Senin tutmaması için şu an bir sebep görünmüyor. İlk sefer tüp bebekte dahi bebeğin olur bence.
Canım ben iki yıl önce normal yolla hamile kaldım zaten ama 8 haftalıkken kalp atışı durdu sonrasında hamile kalamadığım için yapıldı bütün testler yumurta takibi vs amh düşük olunca da tüp bebek denedik bu ay 4 yumurta toplandı ama embriyo gelişmediği için olmadı yani.
Hakkımızda hayırlısı canım. Vakti geldiğinde evlatlarımız bizimle olacak inşallah.Merak eden arkadaşlarım için toplu bir cevap olsun, estrofem yetersiz gelmiş önce dozumu arttırdı fakat arkasından cem beyin transfer önermediğini söyledi. Doktorum tedaviyi ertelemenin daha iyi olacağını söyledi ben tedavimi erteledim arkadaşlarTopik topik geziyorum bakalım nisanda mı başlarım mayısta mı..
fsh 12 idi. e2 bilmiyorum opudan once bakmislardi sormadim yapcak birsey yoktu cunku.artik olmassa macun kavanozunda bogulurumMesela benım amh 1.16 12 folikul gorunuyo bazen 10 falan o arada yani... ama amhın yanında fsh ve e2 de önemlıymış onlarada baktrdınız mı?
Evet bu yöntemi bilmeyen ve defalarca embriyo gelişememe sorunu yaşamış arkadaşlar için iyi olacak muhakkak denk gelirler yazına diye düşünüyorumRica ederim canımcım
Ben de yeni öğrendim bu yöntemi. Haberim bile yoktu. Artık uzmanım herşeyi biliyorum derken yeniden tüp bebek hakkında başa dönüyorum bilgi konusunda.
Açıklama yapmak ve en azından bir iki kişinin ilgisini çekebilmek önemli.
Bakarsın benim ışık diye gördüğüm birilerine yol olur.
0 a 0 kalmak zor ya, 1.75 embriyom var şu an
Onu da transfer edip tutmaması durumunda başa dönmüş olacağım. Böyle olmasını istemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?